Kayak, Snowboard Bakımı ve Wax Nasıl yapılır ? - Sayfa 15
Sayfa 15/20 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon
194 sonuçtan 141 ile 150 arası

Konu: Kayak, Snowboard Bakımı ve Wax Nasıl yapılır ?

Standart Cevap: Kayak, Snowboard Bakımı ve Wax Nasıl yapılır ?

ben daha once de yazmıştım ama kimseden tam bir cevap alamadım kafamda hala soru işaretleri var.Ben boardumu 3 ay once filan aldım 15 gün civarı da kaydım. altında çizik yok denebilecek kadar az.şimdi boardu cantasına koyup kaldırmam mı gerekiyor yoksa wax , pas silgisi vs. denilen şeylerden mi yaptırmam gerekiyor ???
    08 Burton Jeremy Jones
    11 Burton Cartel EST
    10 Burton Hail Striper

Alıntı Josp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben daha once de yazmıştım ama kimseden tam bir cevap alamadım kafamda hala soru işaretleri var.Ben boardumu 3 ay once filan aldım 15 gün civarı da kaydım. altında çizik yok denebilecek kadar az.şimdi boardu cantasına koyup kaldırmam mı gerekiyor yoksa wax , pas silgisi vs. denilen şeylerden mi yaptırmam gerekiyor ???
    yaptırman iyi olur... bir başlıkta yeterince uzun açıklaması vardı... en güzeli proshopa götürme imkanın varsa götür bırak...

Cool Cevap: Kayak, Snowboard Bakımı ve Wax Nasıl yapılır ?

Alıntı Josp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim tavsiyem, eğer uzaklık olarak müsaitsen, Proshop'un waxlayalım kaldıralım kampanyasına sende katılmalısın.
    Eğer boardunun çeliklerinde pas vs. gibi şeyler görüyorsan onları iyi bir silgi (board için özel olarak da alabilirsin) ile kendin silebilirsin.

Wax işinide Prohop a gittiğinde kendi gözlerinle görebilirsin , hatta oradan kendine bir wax alıp bundan sonra ufak tefek işleri kendin de yapabilirsin

Ben boadumu daha kaldırmadım , sana söylediklerimin hepsini yapıp , bağlamaları da yerinden çıkartıp , kırık sökük bişeyler varmı diye kontrol edip bakım yaptıktan sonra bazalı yatağın altına kaldıracağım

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
    08 Burton Jeremy Jones
    11 Burton Cartel EST
    10 Burton Hail Striper

Merhabalar,
    Bugün sezonu kapattığıma karar verip boarduma buradan okuduğum yazılar ve seyrettiğim birkaç video yardımıyla koruyucu sıcak vaks bakımı yaptım. Az çok becerebildiğim sanırım. Önce bağlamaları çıkardım, boardun üstünü ve altını nemli bir bezle sildim, üst kısımda çarpmalardan kaynaklı ufak zedelenmeler vardı, üst kaplamanın kalkmış yerlerini ufak bir çakıyla düzelttim. sonrasında, daha önce bu sitede başka birisinden okuduğum üzere (tam hatırlamıyorum şu an kim olduğunu, arayınca da bulamadım) evdeki ütünün altına birkaç kat alüminyum folyo geçirip başladım vaksı damlatmaya boardun altına. bu arada vaksı intersporttan almıştım, iki ayrı paket halinde satılıyor (toko), birisinde iki tane çubuk şeklinde sarı ve kırmızı vakslar var, biri sıcak diğeri daha soğuk havalar için. bir de tekli mavi var, bu daha geniş bir sıcaklık aralığı için kullanılabiliyor, ben bundan almıştım. ütüyü önce en düşük sıcaklığa ayarlamıştım ama en düşük sıcaklık vaksı eritmeye bile yetmedi, ben de birkaç kademe yükselttim, ancak yeterli oldu. damlalarla boardun altına v'ler çizerek baştan sona kadar gittim. yeteri kadar damlattıktan sonra ütüyle vaksı yedirmek için başladım ütülemeye, boardu yakmamak için ütünün ayarını düşürmüştüm yine ama boardun üstündeki vaksı eritmede yetersiz kalınca sıcaklığı arttırdım. vaksı eritince çok güzel ütüleniyor, tabanın üzerinde rahatça kayıyor ütü, ama ütünün altında folyo olması problem oldu biraz, hem folyo kendini bıraktı, hem de kenardaki çeliğe takılıp yırtıldı bir yerden, en iyisi bir wax ütüsü almak veya ütüyü gözden çıkarmak olacak. ara ara alttan boardun sıcaklığını kontrol ettim, birkaç yerde epey ısınmıştı, yakmamak için başka bölgelerde devam ettim, öylece bitirdim vaks işini. ilk kez vakslamama göre eksik noktalar olsa da idare eder düzeyde vakslamışımdır sanırım
    video çekemedim ama birkaç foto şu linkte
    Picasa Web Albums - Emre - Board vaks#

sonra bir asamada, cetvelin tersi gibi bir seyle temizlemek lazim deilmiydi yaw.. ben ole gormustum.. olece wax limi birakiyoruz?

bide boss pazar gunu gidelimmi bi yerlere su wax isi icin..?
    artik vakti geldi..
    [rise and rise again, until the lambs become lions..]
    http://luniz.net
    http://twitter.com/CanDeger

Alıntı LuNiZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonra bir asamada, cetvelin tersi gibi bir seyle temizlemek lazim deilmiydi yaw.. ben ole gormustum.. olece wax limi birakiyoruz?

artik vakti geldi..
    proshop'a gidah işte...
    Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.

Alıntı LuNiZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

artik vakti geldi..
    evet en son vaksı kazımak sonra da fırçlamak gerekiyor ama seneye kaymaya başlamadan önce yapacağım bunları kısmetse. Board 8 ay yatacağı için koruyucu katman oluşturuyormuş vaks altında, ondan dolayı kazımadan bırakmak gerekiyor

Proshop a gidip kendi gözümüzle doğruyu yanlışı görmek en iyisi

Doğru bildiğimiz bir bakımı yanlış ta yapıyor olabiliriz. Eğer Adem hoca da oradaysa işin tüm inceliklerini öğrenebiliriz

Benim bilgiğim şimdi kalın wax sürüp bekleyeceğiz , sezon başına kadar o wax üzerinde kalacak , saha sonra bu wax ı kazıyıp normal bakım yaptırıp sezona başlayacağız

Alıntı Palpatine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Proshop a gidip kendi gözümüzle doğruyu yanlışı görmek en iyisi

Doğru bildiğimiz bir bakımı yanlış ta yapıyor olabiliriz. Eğer Adem hoca da oradaysa işin tüm inceliklerini öğrenebiliriz

Benim bilgiğim şimdi kalın wax sürüp bekleyeceğiz , sezon başına kadar o wax üzerinde kalacak , saha sonra bu wax ı kazıyıp normal bakım yaptırıp sezona başlayacağız

tmm pazar gidelim eger ordalarsa, bi organize edermisin abi?
    sana zahmet bak gokbey de gidelim dio..

halledelim aradan ciksin.. benimki deilde senemin kini halletmem lazim o kotu durumda esas..
    [rise and rise again, until the lambs become lions..]
    http://luniz.net
    http://twitter.com/CanDeger

Sayfa 15/20 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler