Yapılan vaksın boardunuza hiçbir zararı olmaz. Sadece uzun zaman kaymadığınız için havayla temas ettiğinden kendi kendine kuruyabilir. Snowboardun performansı açısından tekrardan vakslamak gerekebilir.
Yapılan vaksın boardunuza hiçbir zararı olmaz. Sadece uzun zaman kaymadığınız için havayla temas ettiğinden kendi kendine kuruyabilir. Snowboardun performansı açısından tekrardan vakslamak gerekebilir.
teşekkür ederim, ben bir haftalığına erciyese gideceğim, orada durumuna baktırır, ona göre vax yaptırırım diye düşünüyorumturkski Nickli Üyeden Alıntı
=-Mustafa Can-=
A Rh(+)
Burton Elite 154/Flow the Five/Flow the One/Red hi-fi audex
dün board uma uzun araştırmalardan,ilgili yazıları okuduktan ve videoları izledikten sonra;haftasonu uludağdan aldığım malzemelerle sıcak wax uygulaması yaptım.daha önce altına öylesine sürmüştüm sadece. bunun bile performans olarak faydasını görmüştüm.bu haftasonuki performansını çok merak ediyorum.
ayrıca wax kuruuduktan sonra fırçaladıktan sonra yere dökülen waxlar çoraplarımın altını bile kayganlaştırdı)
Arkadaşlar ütü wax ile ilgili bilgisi olan varmı? malzemeleri nereden alınabilir.? Bir de boardun yan taraflarını zımparalamak için ne türden bir zımpara kullanabilirim.?
Board: Rossignol Imperial 156
Bindings: Rossignol HC2 Fifty
Boots: Vans Mantra
Snowboard Bag: Rossignol
yan taraflari derken muhtemelen celik kenarlardan bahsediyorsun... cok asiri bir deforme veya anormal bir pas lekesi yoksa pas silgisiyle kendinde yok edebilrisin paslari ve ayni zamanda celikleri yenileyebilirsin(yani zimparalayarak)... pas silgisini de spx lerde kesin bulabilrisin olmadi nalburlarda garantiwax olayi icinde proshop u dene
It' s always snowing somewhere!
ben direk spx e veriyorum onlar bakımı yapıyor :D
durmak yok kaymaya devam :D
Proshop nerde?Xtreme Nickli Üyeden Alıntı
Spx e verilir o sorun değilde. ben kendim öğrenmek istiyorum.. her zaman spx yanımda olmayabilir :Dmrtyzgn Nickli Üyeden Alıntı
Ana sayfada banner leri var orayı tıklayın, iletişim de adres telefon kroki vs. çıkar.
Ben Ankaralıyım Ayla hanım:(ayla Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar,
Öncelikle verilmiş olan tüm faydalı bilgiler için herkese çok teşekkürler. Ben boardumu 2 ay kadar önce aldım, toplamda da 5-6 defa çıkmışımdır dağa, bu hafta kayseriye gittiğimde bir kez daha çıkıp kaymayı düşünüyorum koşullar el verirse, sonra da bu sezonu kapatırım artık.
Sezonu kapatınca board en az 8-9 ay yatacağı ve bu sürede altının kurumaması gerektiği için ütü wax yapılması, bunun bir sonraki sezona kadar durması ve bir sonraki sezon waxın kazınarak kaymaya başlanması gerektiği söylenmiş. Ütü wax yapmak biraz zahmetli geldi açıkçası, becerebilir miyim bilmiyorum. Kayseri'de de bu yazılanlar kadar işlerini ciddiye alarak yapan bir yer var mıdır bilmiyorum (varsa lütfen bildiriniz).
Aslın sormak istediğim noktaya geliyorum. Likit waxlardan bahsedilmiş ama nasıl kullanılması gerektiği, ütü waxın yerine geçip geçmeyeceği, yerine geçmese bile ne kadar fayda sağlayacağı gibi şeylerden bahsedilmemiş. Erciyes'te bir elemanda görmüştüm ilk kaymaya başlamadan önce likit wax sürmüştü boardın altına. Böyle kullanım doğrumudur. Sezon sonunda boardun altının kurumaması için likit wax sürmek (gerekirse belli periyotlarda) bir fayda sağlar mı?
Saygılar efen'im![]()