Genel Eleştirilere Bir Bakış
Sayfa 1/3 123 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Genel Eleştirilere Bir Bakış

Standart Genel Eleştirilere Bir Bakış

Sayın arkadaşlar
    Allah inandırsın sırf şunu yazabilmek için gecenin bi saati üye oldum.
    Şimdi hersene oteller ve tesisler eleştirilir. Daha iyi olması için bu eleştiriler lazım denir vs.
    Ben 10 senedir kayıyorum 10 senedir herhangi bir iyileşme görmedim açıkcası siz gördünüz mü?
    Ha pardon uludağda 2 tane yeni ve hızlı lift var. Maden için bişi diyemicem ama Ağaoğlu maşallah liftin parasını 3 senede çıkarmayı kafasına takmış sanırım ))))) günlüğü 60 milyon ytl diye duydum. Tikkat tikkat Fransa Courchevel vadisi toplam 150 km pist, günlük ski pass ücreti 37 Euro!!!. Denilecek ki "e burada da 15o km ve o kadar insanı kaldıracak pist olsa bizdede 37 euro olur. Olur tabii 2055 gibi 15o km pist belki olur bu gidişle.
    Biraz dağınık yazarım ben kusura bakmayın. İçinizden biri turizmde kdv oranları 10 puan düşürüldü dedi sanırım. Siz bu durumu fiyatlarına yansıtan bir otel gördünüz mü? aaaa görmediniz mi ???? şaşırdımmmmmmm :P
    Ben daha gençken birşeylerden şikayet ettiğimde genelde şöyle derlerdi : "Türkiyenin şartları bu!! hergün bir avuç fındık iyi gelir.. yersen!!!!". Şimdi büyüdüm ve diyorum ki " Türkiyede hizmet anlayışı, hizmet kalitesi, ıvırı kıvırı vesairesi bu yersen!
    Kartepede odadan fare değil ayıda çıkar, yazıcı da kalorifer yanmaz, bugun orda yanar yarın karinna da yanmaz, uludağ 2. bölge biraz popüler olunca ileride fiyatını beşe de katlar, kar motosikleti ile adamda biçerler, biçileni gelip güleryüzle de alırlar, vs vs vs vs herşey olur burası Türkiye. Ha birtek şey değişmez onu peşinen söyliyeyim. Bizler herhaftasonu toplam 15 km pistte kaymak için 200 - 250 dolar sadece otel parasını paşa paşa öder kaymaya gideriz, teleski yada telesiej sıralarında birbirimizin tepesine çıkar itikler dururuz, t-barlarda sürünürüz yok sürünmek istemezsek gider günlüğü 60 milyonu tek bi piste bayılır daha da bi kendimizden geçeriz, avrupanın 2 katı fiyatına aldığımız malzemelere de bu yakışır zaten ;D Söyleyecek çok şey var ama söylediğimizle kalcak nasılsa. Herkese iyi sezonlar.

Standart Ynt: Genel Eleştirilere Bir Bakış

Söylediklerinizin altına imzamı aynen atıyorum. Aslında KarTutkusu'nun başlıca amaçlarından biri de yıllardır süregelen bu sorunları tartışabileceğimiz daha da ötesinde otellere sesimizi duyurabileceğimiz bir platform oluşturabilmek. Mesela önümüzdeki günlerde Kartepe Green Park ile ilgili bir protesto kampanyası düzenlememiz gündemde. Şu anda da 1000'e yakın üyemiz var. Üye olmayıp da sadece takip edenlerle birlikte ciddi bir rakama ulaşabiliriz. Bu açıdan otellerin bizi dikkate alacağını düşünüyorum - en azından umuyorum. Bunun dışında, otel ve pistlerle ilgili eleştiriler her hafta orada gerçekten kaymış insanlar tarafından yapıldığı için en azından burayı okuyan insanlar negatif yönde eleştiri alan kayak merkezlerine gitmeyi tercih etmiyorlar; sitenin elle tutulur diğer faydalarından biri de bu. Ha bir de unutmadan, direkt otellerle alakalı değil fakat bayramda kayakturkiye ile Bulgaristan'a gidip de orada büyük sorunlar yaşayan arkadaşlarımızın sorunları site sayesinde çözüldü. Aralarında nasıl anlaştılar bilmiyorum ancak en son her iki taraf da halinden memnundu.

Artık birşeylerin değişmesi gerekiyor. Organize olamayınca da bu çok zor. Bu konuda herkesin yardımını bekliyoruz.
    Wake me up when november ends...<br />Thank you for snowboarding!<br />Beni övmeyi bırakınız, gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz... Mustafa Kemal Atatürk

Oteller duysun tabi... gavur mezalimi gibi senelerdir t-barlarda, 2 adım mesafeyi 10 dakikada geçen telesiejlerde ve sıralarda sürünüyoruz. Çalışmayana sorun yok gidersin haftaiçi yarı fiyatına kalırsın pistte sıra beklemezsin iyi kötü yine idare edersin. Ama çalışanların kaderi bisürü para bayılıp lift sıralarında haftasonu telef olmak. Ha birde yeni bir adet çıktı... Minimum 2 gece.. Bu da şu demek oluyor tek gece gelip 250 dolar veriyosunuz kesmiyor bizi 2 gece gelin gelceksiniz bizde bi 400 dolar koparalım sizden.

Aklıma gelmişken... Uludağ kepazeliği senelerdir çözülemiyor. Birtane doğru dürüst web sitesi yok dağın. Otellerin demiyorum dağın! Dünyanın heryerinde o merkezin web sitesi var bizde afedersiniz tam şark üsülü herkes kafasına göre çalıp oynuyor. Lift fiyatları meçhul kafa karıştırıcı yok ben 50% indirim yaparım yok yarım gün bu kadar tam gün şu kadar. Bundan birkaç sene öncesinde lift fiyatlarını tek merkezden yürütmeye kalktılar bir sezon sürmedi vazgeçtiler. Tabii web sitesi olmadığı için lift fiyat listesi diye de birşey de yok ortada. Sora sora bağdat bulunur hesabı gidene gelene sorup forumlara yazarak haberdar oluyoruz bisüre sonra şehir efsanesine dönüyor. "Duydun mu filanca lift 100 ytl imiş bu sene" gibi durumlar oluyor.
    Tabii bütün eleştiriler otellere tesislere değil. Kayak yada snowboard yapan insanlarımıza da bir çift seslenişim var. Hatta yalvarıcam galiba... Allah rızası için sıralarda itişmeyin! Bizim insanımız matematik konusunda biraz zayıf olduğu için senelerdir karşıdan sabit hızda gelen, taşıma kapasitesi belli gereçlerin öndeki insanları itince daha hızlı faaliyet göstermediğini idrak edemedi. Ha denirseki "bizde biliyoruz kardeşim bizimkisi aslında altyapıya isyanın birnevi dışavurumu!!". Ona itiraz edemeyeceğim

Benim eleştirilerim şunlar:
    Kartepe : Oteli bilmem fareli midir nedir. Liftleri çok yavaş aşırı yığılma oluyor. Pistleri düzgün basılmıyor eğimler iyi ayarlanmamış (ki bunu çoğu kişi yazıyor zaten). Ski passlar konusunda organize olmak bu kadar zor birşey değil. Pist bakımı konusu da bu kadar zor olmamalı yeterince üzerine eğilmediklerini düşünüyorum. Liftler konusunda ise hiç ümidim yok zaten zor şet açılmış otel bu maliyetin altına gireceklerini hiç sanmıyorum.

Uludağ : Allah aşkına bir web sitesi yapın. Koca koca oteller sanırım para sıkıntısı çekmezler bu konuda ama galiba aralarında iletişim zayıf. Tek merkezden makul fiyatlı ski pass satılabilse harika olur. Beden terbiyesi lifti hızlandırılsa ikinci bölge gerçekten nefes aldıracak bir nebze bize. Yeni bölge yada altyapı yatırımları dicem ama çok ütopik olacak ))))))

Kartalkaya : Türkiyenin St. Moritzi sevgili Kartalkaya.. Ben şahsen burda hiç ters bi davranışla karşılaşmadım personelden o konuda bir eleştirim yok. Ve fakat kesinlikle telesiej yatırımı istiyor. 3 dakikada indiğiniz pisti 6 dakikada çıkmanız çok sevimsiz oluyor. Haftasonu zenginlerimize hitap eden şirin tepe T-bar mezaliminin kalesi )))))

Sonunda şu olacak gibi geliyor bana ... Yabancı bir sermaye grubu (mesela dubaililer ) gelecek canavar gibi bir dağ köyü kuracaklar uzun pistleri ve düzgün liftleri olan. Keşke olsa valla... en azından paraları bayılır ama helal olsun doyduk kaymaya deriz )

PS: Herşey dahil açık büfe tüm yerli içecekler serbest diyerek fiyat şişirilmese ne güzel olacak.. Neticede biz insanız deve değiliz ne kadar yiyip içebiliriz ki? Herşey serbest diye kendimizi yemeğe mi vuracağız ? Spor yapmaya geldik spor... Öğlen yemeklerinde otele dönülmüyor bile özellikle uludağda.

Ağzına sağlık Indie gerçekten doğru yazmışsın ve hepsine katılıyorum . Bu kadar yazdın yapmamız gerekenide yaz hemen yapalım , birde şikayet dilekçesi oluştur hep beraber yapalım yollayalım
    S. Pelin Turgut Akandan
    04/01/1978
    AB Rh(+)
    Lefkoşa-KIPRISS

Uludağın web sitesi olmamasına ben de çok şaşırdım. Bu kış için tatil planı yaparken mutlaka vardır diye aradım aradım yok.

Ki dikkatinizi çekerim benim şu ana kadar gördüğüm en güzel uludağ pist haritası snow-forecast sitesinde. Yabancılar bizden daha çok önem veriyor sanırım.

Otellerin hangi telesiyejleri verdiğine bakıyorum ama telesiyejin hangi piste çıktıını anlayamıyorum. Hangi pist kolay hangisi zor onu anlayamıyorum. Sırf bu yüzden fazla para verip kartalkayaya gitmeyi düşünmeye başladım. En azından otelin bütün pistlerinden kayarım diyorum.

Direk müşteri kaybı yani ama biz de kimse rekbaet varken bazı konularda iş birliği yapmak gerektiğini anlayamıyor. Oradaki oteller birlikte çok güzel bir web sitesi kurabilirler ki bu yabancı turist sayısını bile çok rahat arttırır bence.

Uludağ'ın sitesi olmaz olur mu işte kapı gibi site:
    www.uludaggazoz.com.tr
    Şaka bir yana, yıllar önce bir site vardı kayak merkezi için, ama oldukça amatör idi, http://www.uludag.com/ sanırım. Ama şu an domain satılık görünüyor. http://www.uludagkayakmerkezi.com/ keza. Bir de şu var ama özel bir tur bu da: www.uludagkayak.com
    Şu an için en yakın aday ise bu adres gibi: http://www.uludagotelleri.com/
    En Güncel Pist ve Kar Rehberi, Canlı Kameralar

Alıntı Pellinn Nickli Üyeden Alıntı
    Ağzına sağlık Indie gerçekten doğru yazmışsın ve hepsine katılıyorum . Bu kadar yazdın yapmamız gerekenide yaz hemen yapalım , birde şikayet dilekçesi oluştur hep beraber yapalım yollayalım

Sayın moderatörüm
    Ben dilekçe yapmaya yaparımda bu işin dilekçe ile çözülebileceğine inanmıyorum. Neden dyeceksiniz. Çünkü otel sahiplerinin umru olduğunu düşünmüyorum. Net ve açık. Bence olaya şu şekilde bakıyorlar. Pazarı ben belirlerim senelerdir ben belirliyorum müşteri de tıpış tıpış geliyor. Dilekçe ile olacak olay değil. Ha ne olur? Şu olur bütün sezon 120+ kar varken o oteller boş kalırsa belki fiyat indirirler o olur. Ama bu da mümkün değil. İlla ki birileri gidecek. Senelerdir söylene söylene dayanamayıp sonunda kendimiz dayanamayıp gitmiyor muyuz? Ben açıkcası fırsatım olsa sezonda 2 kez 1 haftalığına yurtdışına giderim (hemde öyle romanya bulgaristan değil fransa avusturya) gayet tatmin edici olur ve burada haryacayacağım paranın da aynısını veririm hesabını yapmış biri olarak konuşuyorum.
    Birkere bizim ihtiyacımız olan şeylerden birisi uygun fiyatlı konaklama. Ben derim ki otel sahiplerine dilekçe ile uğraşana kadar gerekli izinleri alıp birleşip otel yapmak daha mantıklı Çünkü adım gibi biliyorum hadi kaale alındı diyelim hemen defter kitap işine girilecek işte siz biliyor musunuz buranın masrafı şu vergisi bu yatırım yapsak 60 senede çıkaramayız vs. diye. Aslında bütün mesele çok ağır kelime olmasın ama müşteri ve sporsever bir kişi olarak kaale alınmamak. Biri çıkıp deseki "güzel kardeşim bende isterim yazdıklarınızı ama şartlarımız budur budur şu bürokratik sebepten yapamıyoruz" o zaman birleşelim devletin ilgili makamına dilekçe verelim daha mantıklı. Yoksa bu işin tesis yönetenler ile çözülebileceğine inancım sıfıra yakın.
    Aslında sanıyorum zaten şikayeti olan insanlar sporda süreklilik arayanlar yoksa senede bir kere hanımı çocukları toplayıp 3 günlüğüne dağa giden yada romantiklik yapmaya giden müşteri grubu değil. Avrupalı nasıl kışın sürekli bu sporu yapabiliyorsa bizde yapabilmek istiyoruz ama her gidişimizde düdük kadar piste mahkum olup, birbirimizle tepinip (hep söylüyorum ama sporu yapan insanlar olarak dağ kurallarına uymayı ve sıralarda itişip kakışmamayı öğrenmemiz lazım) oteldi yoldu ıvır kıvırdı derken bir hafta sonunda 500-600 ytl para harcamayı istemiyoruz haliyle. Ama "kardeşim serbest piyasa... fiyatım bu tesisim bu hergün bir avuç fındık iyi gelir... yersen" e geliyor olay dönüp dolaşıp.
    Biz kendi sermayemizle bu işleri çözene kadar adım gibi eminim dubaili filan birileri gelip cart diye yapacak tesisi o iş öyle değil böyle yapılır der gibi.

Alıntı twingo Nickli Üyeden Alıntı
    Uludağ'ın sitesi olmaz olur mu işte kapı gibi site:
    www.uludaggazoz.com.tr
    Şaka bir yana, yıllar önce bir site vardı kayak merkezi için, ama oldukça amatör idi, http://www.uludag.com/ sanırım. Ama şu an domain satılık görünüyor. http://www.uludagkayakmerkezi.com/ keza. Bir de şu var ama özel bir tur bu da: www.uludagkayak.com
    Şu an için en yakın aday ise bu adres gibi: http://www.uludagotelleri.com/
    ne diyim. O hep karşıma çıkan bir harita var... Sanırım 1975 te filan çizilmiş artık dijital olarak bile sararmış ))))))))))))

Indie tamamen haklısın bu işin müşteriler tarafından çözülmesine imkan yok. Tamamen arz talep meselesi adama şu anda kazandığı para yetiyorsa ve bu parayı ek bir şey yapmadan kazanmaya devam edebiliyorsa kimsenin elinden bir şey gelmez.
    Bunun tek çözümü tekelleşmeyi önlemektir.

Mesela gördüğünüz gibi kartepe greenparkın tekelindedir ve en kötü hizmet de oradadır. Uludağda bir sürü otel var ama hep dolu demekki talep arzdan fazla ve böyle devam ettiği sürece de sorunun çözülmesine imkan yok.

Adamlar neden uğraşsın ki nasolsa oteller doluyor. Uğraşsalar bile ektra bir kazançları olmayacak. Bunu bu duruma gelmeden önce engellemekten başka çare yok bana göre.

Tek çare senn söylediğin gibi kendi otelimizi kurmak.

Alıntı Indie Nickli Üyeden Alıntı

Sayın moderatörüm
    Ben dilekçe yapmaya yaparımda bu işin dilekçe ile çözülebileceğine inanmıyorum. Neden dyeceksiniz. Çünkü otel sahiplerinin umru olduğunu düşünmüyorum. Net ve açık. Bence olaya şu şekilde bakıyorlar. Pazarı ben belirlerim senelerdir ben belirliyorum müşteri de tıpış tıpış geliyor. Dilekçe ile olacak olay değil. Ha ne olur? Şu olur bütün sezon 120+ kar varken o oteller boş kalırsa belki fiyat indirirler o olur. Ama bu da mümkün değil. İlla ki birileri gidecek. Senelerdir söylene söylene dayanamayıp sonunda kendimiz dayanamayıp gitmiyor muyuz? Ben açıkcası fırsatım olsa sezonda 2 kez 1 haftalığına yurtdışına giderim (hemde öyle romanya bulgaristan değil fransa avusturya) gayet tatmin edici olur ve burada haryacayacağım paranın da aynısını veririm hesabını yapmış biri olarak konuşuyorum.
    Birkere bizim ihtiyacımız olan şeylerden birisi uygun fiyatlı konaklama. Ben derim ki otel sahiplerine dilekçe ile uğraşana kadar gerekli izinleri alıp birleşip otel yapmak daha mantıklı Çünkü adım gibi biliyorum hadi kaale alındı diyelim hemen defter kitap işine girilecek işte siz biliyor musunuz buranın masrafı şu vergisi bu yatırım yapsak 60 senede çıkaramayız vs. diye. Aslında bütün mesele çok ağır kelime olmasın ama müşteri ve sporsever bir kişi olarak kaale alınmamak. Biri çıkıp deseki "güzel kardeşim bende isterim yazdıklarınızı ama şartlarımız budur budur şu bürokratik sebepten yapamıyoruz" o zaman birleşelim devletin ilgili makamına dilekçe verelim daha mantıklı. Yoksa bu işin tesis yönetenler ile çözülebileceğine inancım sıfıra yakın.
    Aslında sanıyorum zaten şikayeti olan insanlar sporda süreklilik arayanlar yoksa senede bir kere hanımı çocukları toplayıp 3 günlüğüne dağa giden yada romantiklik yapmaya giden müşteri grubu değil. Avrupalı nasıl kışın sürekli bu sporu yapabiliyorsa bizde yapabilmek istiyoruz ama her gidişimizde düdük kadar piste mahkum olup, birbirimizle tepinip (hep söylüyorum ama sporu yapan insanlar olarak dağ kurallarına uymayı ve sıralarda itişip kakışmamayı öğrenmemiz lazım) oteldi yoldu ıvır kıvırdı derken bir hafta sonunda 500-600 ytl para harcamayı istemiyoruz haliyle. Ama "kardeşim serbest piyasa... fiyatım bu tesisim bu hergün bir avuç fındık iyi gelir... yersen" e geliyor olay dönüp dolaşıp.
    Biz kendi sermayemizle bu işleri çözene kadar adım gibi eminim dubaili filan birileri gelip cart diye yapacak tesisi o iş öyle değil böyle yapılır der gibi.

O zaman şikayette etmeden oturalım bir şey yapmayalım yada en azından bir şeyler yapalımda bunuda yapmadık demeyelim benim demek istediğim bu zaten düşünmez mantığıyla zaten düzelmeyecektir ama olay bir şeyler yapmakta yada uğraşmakta belkide önemseyen çıkar bilemeyiz tamam şu anda uzak görünüyor ama ne yapabiliriz başka fikri olan varmı ???
    S. Pelin Turgut Akandan
    04/01/1978
    AB Rh(+)
    Lefkoşa-KIPRISS

Sayfa 1/3 123 SonSon