Çim Kayağı
Sayfa 1/3 123 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Çim Kayağı

  1. #1

    Standart Çim Kayağı

    Çim Kayağı

    Kayak artık sadece bir kış sporu değil, kışın dağlarda kayarken yazın da yemyeşil çimlerde ayaklarınızı yerden kesebilirsiniz.

    Ne malzeme?
    Çim kayağı oldukça “hafif” bir spor. Size gereken tek malzeme, tekerlekli kayak adı verilen çim kayakları. Üzerinizde ise tişörtünüz ve şortunuzun olması yeterli. Çim kayağına başlamadan önce yapmanız gereken en önemli şey kayaklarınızı yağlamak. Eğer pistte takılmadan kaymak istiyorsanız bunu mutlaka yapmalısınız.

    Öğrenirken
    Kar kayağını bilenler için çim kayağı çok avantajlı bir spor, kar kayağı ayakkabınızı kullanabilir, kayma ve dönme kurallarını uygulayabilirsiniz. Dönme tekniklerini öğrendikten sonra çim kayağında korkulacak birşey yok. Bütün yapmanız gereken ayaklarınızı kullanarak yarım daireler çizebilmek. Güneşin altında uçarak büyük bir keyif alacağınız bu sporu denemenizi öneririz.

    En Güncel Pist ve Kar Rehberi, Canlı Kameralar

  2. #2

    Standart Ynt: Çim Kayağı

    Büyükşehir'den İstinye'ye 'Teleferikli Dağcılık Parkı'
    Tarih: 18 Temmuz 2005 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstinye Taşocağı'na teleferikli dağcılık, okçuluk ve çim kayağı parkı yapılması ile Kadıköy ve Harbiye'deki tarihi gazhane binalarının kültür merkezi olmasını öngören raporları onayladı.

    Alibeyköy'deki taşocağını Haliç'in çamuru ile doldurup park yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Sarıyer İstinye'deki taşocağını park yapma kararı aldı. Okçuluk, dağcılık ve çim kayağı gibi tesislerin de bulunacağı parka telefirikle çıkılacak. Konuyla ilgili Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12 Temmuz 2005 Salı günü gerçekleştirilen Temmuz ayının 2. birleşiminde görüşülerek kabul edildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanı park yapmak için Avan Projesi'ni tamamladı. Ayrıca İstanbul III. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan da onay aldı. Park projesi çerçevesinde bu alana, yaya yolları, oturma grupları, spor alanları, okçuluk, dağcılık, çim kayağı birimleri ile teleferik ve yeşil alan düzenlemeleri yapılacak. Proje önümüzdeki günlerde, 25 yıl süreyle intifa ve üst kullanım hakkı karşılığında ihale edilecek.
    En Güncel Pist ve Kar Rehberi, Canlı Kameralar

  3. #3

    Standart Ynt: Çim Kayağı

    her ne kadar kar kayağını çok sevsemde bu çim kayağı işi bana biraz ürkütücü geliyo ama bizim şehrimizde olmadığına göre böyle bir imkan sorun değil :D ben yüzme ile buz pateni ile idare ederim artık ne yapayım.
    Board'cu Kayakçı Kardeştir Ayrım Yapan Kalleştir.

  4. #4

    Standart Kayakçı

    selam zeki ben geldim...

  5. #5

    Standart Ynt: Kayakçı

    Alıntı gazetecihakanca Nickli Üyeden Alıntı
    selam zeki ben geldim...
    hoşgeldin sefageldin hakan
    Board'cu Kayakçı Kardeştir Ayrım Yapan Kalleştir.

  6. #6

    Standart Ynt: Çim Kayağı

    gayet güzel spor bence greenpark kartepe de yapsında yaz kış kayalım ;D
    Rossignol Z3 bot:Rossignol expert
    www.kartepekayakevi.com Fatih Fescioğlu

  7. #7

    Standart Ynt: Çim Kayağı


    Dünyanın ikinci çim kayağı pisti bakımsızlıktan mahvoldu

    1Dünyada sadece Japonya ve Türkiye'de bulunan çim kayağı pistinden biri, ne yazık ki bakımsızlıktan dolayı işgöremez hale geldi. Kayak Federasyonu Başkanı Erdoğan Üstünsoylu, DSİ'nin kontrolünde olan Bursa Demirtaş Çimkayağı Tesisleri'nin kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

    Kayak Federasyonu, Dünyanın ikinci çim kayağı pistinin, bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale geldiğini resmen kabul etti. Daha geçen yıl, 2001 Dünya Gençler Çim Kayağı Şampiyonası yapılan ve 10 ülkeden 74 sporcunun mücadele ettiği Bursa Demirtaş Çim Kayağı Tesisleri, bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelince, federasyon çim kayağı faaliyetlerine son verildiğini açıkladı.

    Kayak Federasyonu Başkanı Erdoğan Üstünsoylu, Bursa'daki dünyanın ikinci çim kayağı pistinin bakımsızlıktan kullanılamaz durumuna geldiğini belirterek, ''Federasyon olarak bu nedenle çim kayağı faaliyetlerinden vazgeçtik.'' diye konuştu.

    Tekerlekli Kayak Dünya Kupası için Antalya'da bulunan Erdoğan Üstünsoylu, Demirtaş'ta 1987 yılında yaptırılan çim kayağı pistinde, 1991 yılında Çim Kayağı Dünya Şampiyonası'nın gerçekleştirildiğini hatırlattı.

    Dünyada Japonya'dan sonra ikinci çim kayağı pistinin Bursa'nın Demirtaş beldesinde bulunduğunu ifade eden Üstünsoylu, “Dünyada bu türde ikinci bir pist yok; ama bu pist de bakımsızlık yüzünden kullanılamaz duruma geldi.” dedi.

    Üstünsoylu, çim kayağı şampiyonası için yeniden aday olamadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: ''Kayak Federasyonu olarak çim kayağı şampiyonalarının çeşitli ayakları için aday oluyorduk. Ancak artık pistimiz olmadığına göre böyle bir şansımız da kalmadı. Kayak Federasyonu olarak Bursa Demirtaş'taki pist dışında yeni bir pist yapılana kadar çim kayağı faaliyetlerinden vazgeçtik.''

    Hazır pisti koruyamadıkları için yeni bir pist yapmaktan bahseden federasyon başkanının bu açıklamaları, spor kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Spor Servisi


  8. #8

    Standart Ynt: Çim Kayağı

    e yazık olmuş...
    Rossignol Z3 bot:Rossignol expert
    www.kartepekayakevi.com Fatih Fescioğlu

  9. #9

    Standart Ynt: Çim Kayağı

    hava böyle giderse sanırım uludağda da bu haftasonu çimkayağı yapıcaz : ))

  10. #10

    Standart Ynt: Çim Kayağı

    zaten işe yarayacak neredeyse her şey bakımsızlıktan veya ilgisizlikten mahvolup gidiyor buda bunun bi örneği >:(
    Özkan TAŞ ''ÖzO''
    23/02/1985
    A Rh(+)
    Sarıkamış / KARS
    '' Dans Eden Karlar Diyarı ''

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •