Quadcopter yada Multicopter toplayacağım
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Quadcopter yada Multicopter toplayacağım

Standart Quadcopter yada Multicopter toplayacağım

Şimdi uzun zamandır bakınıp durduğum kanıma giren yeni ilgi alanımı açıklıyorum. Quadcopter yada multicopter toplamaya karar verdim .deneyimi olan arkadaşlar var ise bu konu altında malzemeler hakkında bilgi paylaşılsın isterim. kimsenin bu olaydan haberi yoksa ilk kurban ben olabilirim. Amaç havada en az 15 dakika uçabilecek video çekimi yapabilen (Gopro ile) basit bir sistem .yoksa bu işin sonu yok karbon malzemeler girince işin içine mekatronik otopilot Gps falan derken 15-20 bine varır bu heves..Benim amacım 8 kanallı bir kumanda Futuba yada aynı işi görecek daha düşük kalite..Dji innovations ın F450 Frame i .ve Dji Naza ve Gps modulü .yada bunlara alternatif başka uçuş sistemleri. Bu malzemeler türkiyede yüksek fiyat ile satılıyor fakat gümrük ten 75Euro ya kadar malzeme vergisiz yılda 4-5 kez i geçmemek kaydı ile kişisel kullanım için getirilebiliniyor..Geçer ise vergisi var öderiz..ilk ögrendiklerim bunlar ..

Standart Cevap: Quadcopter yada Multicopter toplayacağım

Çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum konu ile ilgili Türkiye de çok meraklı ve uğraşan insan var belki bizim aramızda da vardır. Modeli gerçekleştirebilirsem .Sezon açılışın da Havadan Çekimler benden

Benim Model bütçem tahmini 600-700$ olacak gibi görünüyor futuba rc ye alternatif bulabilirsem . Sen board yap ben çekerim birader montajda keseriz pistler yan gelip yatma yeri degil

Evet bende gormuştum bu çılgın adamı kiyma makinasına girmiş kuzu kol gibi duruyor gariban yarışmaları var bira fıçısı kaldıranlar var bunlar işi ilerletmiş . O aletin üzerinde dengede durabilirseniz her sporu yaparsınız

Standart Re: Quadcopter yada Multicopter toplayacağım

gelen kargonun agirligi 30kg yu gecmesin... bir de ust deger limiti vardi ama hatirlamiyorum... forumda bir yerde vardir belki... gumruk rejimine tabi olmayip sadece maktu vergi odenerek gecirilmesi icin o degeri asmamasi da lazim...

Standart Cevap: Re: Quadcopter yada Multicopter toplayacağım

Alıntı oliver_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gelen kargonun agirligi 30kg yu gecmesin... bir de ust deger limiti vardi ama hatirlamiyorum... forumda bir yerde vardir belki... gumruk rejimine tabi olmayip sadece maktu vergi odenerek gecirilmesi icin o degeri asmamasi da lazim...
    Bireysel olarak yurtdışı sitelerden hiç bir alışverişim olmadı dolayısı ile gümrük olayinida pek bilmiyorum ama başka yerlerden edindiğim bilgileri aktardım 75euro ile ilgili .üzerine çıkıldığı zaman vergi kesin ödenecek . Birde getirmeyi planladığım aletler pahada ağır kendileri mümkün mertebe hafif malum uçmayı deneyecekler . Gümrük ile ilgili paylaşımını bekliyorum mümkün ise alışveriş yamayı düşündüğüm site hobbyking

Standart Re: Quadcopter yada Multicopter toplayacağım

tek tavsiyem ozel kargo sirketi degil devlet postasi veya kargosu olsun... usps, royal mail, ems gibi... yani ulkemizdeki dagitimini ptt yapsin... gumruk bolumu kendi bunyesinde oldugundan vergi ve ardiye ucreti odeyerek alabilmek cogu zaman mumkun... yoksa ozel kargo yerine ucakla git-gel kendin getir ayni hesap...

Güzel ürün fakat dışarıda phantom un fiyatı 699$ ve black 399$ artı vergiler. Biraz fark koymuş bu firma üzerine Buda güzel çözüm hiç uğraşmadan amaca ulaşılır ama beni mutlu etmez. Benim mutlu edecek olay "varılan hedef değil gidilen yol " puzzle gibi kurcalamaliyim ben onu microdenetcilerine kadar incelerim artık mux tan sonra 3x8 decoder mı var ne var ?

Daha az sabit titreşimsiz görüntü almak için acaba 6 motorlu bir sistem mi düşünsem? birde bu işin içine FPV (first person view) olayı ile video down link olayını eklemek gerekecek.Ucuş sırasında aynı görüş açısında sanki kokpitin içindeymiş gibi anında görüntü alarak uçurmak daha iyi olacak kesin..Maliyetleri tekrar elden geçirmke lazım .Çok detay var bir sürüde hayatımda ilk defa duyduğum teknik terim Ögrenecek çok şey var bu da iyiye işaret

Alıntı Enistekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uçan balona iphone u bagla bitsin bu iş
    iyi hatırlattın ay sonunda kapadokya vardı hepten unutmuşum

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler