Quadcopter yada Multicopter toplayacağım - Sayfa 2
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
20 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Quadcopter yada Multicopter toplayacağım

Standart Cevap: Quadcopter yada Multicopter toplayacağım

Alıntı Enistekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ürün hafifse ve amex varsa globalshop deneyebilirsin web adresinde hesaplayıcısı bile var
    kesinlikle denemesin... zamanında sağlam kazık attılar... hayatta çalışmam...

hong kong a giden arkadaş varmı yakın zaman da Bir iki ufak sipariş geçeyim Bu Quad ve Multi olaylarında kafa karıştırıcı çok yer var bir süre daha araştıracağım ağırlık -fırçasız motor seçimi -pervanelerin bile çeşitleri varmış arkadaş lipo -Esc -Kontrol kartı - (adamlar nintendo wii nin el kumandalarını söküp modifiy edip anakart yapmışlar quad için -en dengeli ve ucuz sistemlerde Bu MultiWii sistemler .. nereden bulaştım bu hastalığa ..bu kadar çalışsaydım zamanında boğaziçi garantiydi

Alıntı Enistekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ne istediysem getirdiler kapıma kadar ancak ağırlığa göre ve ürüne göre fiyatları değişiyor en güzeli yurt dışına giden bi arkadaşına sipariş verip adreside kaldığı oteli vermen olabilir
    vakt-i zamanında ismi lazım olmayan bir arap ülkesindeyken gayet memnundum kendilerinden... çatır çatır gelirdi abd'den tüm istediklerim... hem de inanılmaz ucuz fiyatlara... neyse, git zaman - gel zaman aziz vatana dönünce eski güzel günler hatırına bir şans vereyim dedim kendilerine... ve başıma ne geldi? anlaşmamız olmasına rağmen ve sadece kilograma göre ücret almaları gerekirken; kendi kafalarına göre volümetrik hesap yapmaya kalktılar... bir de utanmadan bizim öyle bir çalışma şeklimiz yok dediler... tabi anadolu delikanlısı yer mi? yemedim... vurdum anlaşmamı kafalarına kafalarına... ingilazcamız yok hesabına getirmeye kalktılar... amex'e şikayet ettim... yine tutturamadılar... bunun üstüne ne yaptılar? bir sonraki siparişimi gümrüğe taktılar ve alamadıkları tüm tutarları talep etmeye kalktılar... yine yeni yeniden çakallık denemeleri... ufak hesaplar bunlar... velhasıl yediremediler... zaten türkiye ayağı doğrudan amex değil isim hakkı tadında idi... şu haliyle diğer kargo şirketlerinden ahım şahım bir farkı olmadığı kanaatindeyim... bu anlamda en memnun kaldığım servis açık ara dhl idi... o da operasyonu borderlinx'e devretti yalan oldu...

first person view olayı için video aktarmakta biraz sorun , yerde güçlü bir kablosuz vericiye ihtiyacın olacak .
    iphone ile yapacaksan 20-30mt den sonra görüntü almakta sıkıntı yaşarsın diye düşünüyorum. Ayrıca dağda kayarken kendini havadan çekebilmek ilginç olacaktır.

Alıntı turana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    first person view olayı için video aktarmakta biraz sorun , yerde güçlü bir kablosuz vericiye ihtiyacın olacak .
    iphone ile yapacaksan 20-30mt den sonra görüntü almakta sıkıntı yaşarsın diye düşünüyorum. Ayrıca dağda kayarken kendini havadan çekebilmek ilginç olacaktır.
    Telsiz tx/rx gibi konularda tecrubelerinden faydalanicaz hep beraber .bir futuba olmasada 2.4ghz 8 kanalli güzel vericiler var 59$ a ,video downlink kesin olmak zorunda ayrıca daha o konuyu tam incelemedim .dji naza +gps ucus destek sistemleri çok başarılı fakat alternatiflerinde Multiwii var 3gyro sensörlü bir de kk nin 29$ lik kartı gayet yeterli su aşamada daha çok şey var öğrenecek .tricopter diye

Dji naza gps r/c ye nasıl adapte ediliyor ? , gps ve kontrol ünitesi helikoptere bağlanıyor ve diğer komutları r/c ye mi bağlanıyor ?

yani şöyle mi yapılıyor ; önceden belirli komutlar bilgisayar üzerinden cihaza tanımlanıyor ve r/c kontrol üzerinden önceden tanımlanmış komutlarmı gönderiliyor. Şöyle bir şey mümkünmü ; havada r/c ile aranda bir mesafe ayarla ve onu takip et gibi ?

Dji naza gps r/c ye nasıl adapte ediliyor ? , gps ve kontrol ünitesi helikoptere bağlanıyor ve diğer komutları r/c ye mi bağlanıyor ?
    Su ana kadar ki bilgilerimle dji Naza ve gps sistemi quadcopterlere takılıyor Naza kontrol kartının RX girişleri var bu girişlere hangi kumanda sistemini kullanıyorsan onun alıcısı bağlanıyor . Bu sayede kumandadan verdigin komut alıcıya gidiyor -alıcıdan kontrol kartına bu durumda Naza ya .butun hesap kitap islerini 32bitlik Arm islemcili uçuş kontrol kartı yapıyor ve gelen komutu işledikten sonra Esc lere(electric speed controller) aktarıyor Esc de elektrik Motorlarının istenilen devirde dönmesi icin gerekli akımı yolluyor . Bu işlemler sayesinde arac havada kalıyor . Anakart aynı zamanda icinde eğer gyro sensör ,barometre sensörü vb.. gps ten gelen sinyal varsa bunları izleyip aleti havada stabil tutuyor . Kumandadan hiç komut gelmese bile .

yani şöyle mi yapılıyor ; önceden belirli komutlar bilgisayar üzerinden cihaza tanımlanıyor ve r/c kontrol üzerinden önceden tanımlanmış komutlarmı gönderiliyor. Şöyle bir şey mümkünmü ; havada r/c ile aranda bir mesafe ayarla ve onu takip et gibi ?
    Gps li sistemlerde birden çok koordinat noktası ni onceden tanimlayip cihazın bu noktaları takip ederek uçması mümkün ama aynı anda 5 uydudan sinyal alması lazım . Beni takip etsin olayı da mümkün bu sefer isin icine Agumented Realty dediğimiz teknolojiyi sokmak lazım maaliyetlidir (plakaya ceza yazan sistemler gibi) . Diyelim ki kırmızı mont giydin ve Agumented icinde tanımladın kamera kırmızı montlu birini gördüğü zaman hep takip edecek sekilde kod yazmak gerekir .kim uğraşacak

Bu da aklıma yeni geldi kesin vardır . Bakmak lazım .ya da kendi üzerine verici yerlestireceksin sen hareket ederken seni belli mesafeden takip ya bu senin dediğinin aynısı gibime geliyor yapılır niye olmasın

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Bu Konudaki Etiketler