Geçtiğimiz hafta Kartepe'ye gittik. İki gün kayak yapmak üzere odamıza yerleştik. Akşam odamıza geldiğimizde bizi bir fare karşıladı. Hayatımda ilk defa 5 yıldızlı otelde fare görüyorum. Benim bildiğim, kaliteli oteller ilaçlatılır ve ilaçlama şirketlerinin garantisi altındadır.
Durumu resepsiyona bildirdiğimizde, bir özür sözcüğü olmaksızın, odamızı değiştireceklerini söylediler. Olay sonrası herhangi bir otel yetkilisinden olayla ilgili bırakın en küçük özürü, ilgilenen, birşey soran bile olmadı. Belli ki olayı balık gibi o anda unutmamız bekleniyordu.
Haliyle kayak yorgunuyduk. Üstelik sabah erken kalkıp kaymak istiyorduk. Güzel bir uyku çekmek üzere saat 24.00'te yatağımıza girdiğimizde bitişik odada en az 7-8 kişinin katıldığı bir partinin pervasız gürültüsüyle karşılaştık. Bir süre bekledikten sonra resepsiyona şikayetimizi bildirdik. Yarım saat sonra odanın kağıt kalınlığındaki duvarlarından yan odaya telefon edildiğini duydum. Biraz sonra odadaki kalabalık dağıldı. Biz de uykuya daldık.
Saat 03.00'de bu kez daha büyük bir kalabalık aynı odaya doluştu ve toplu olarak bağıra bağıra türkü söylemeye başladılar. Bir kez daha resepsiyonu arayıp güvenlik görevlisi göndermelerini istedim. Görevlilerin müdahale etmesi bir kez daha yarım saat sürdü ve biz ancak 4.00'te uyuyabildik.
Sabah yorgun argın piste çıktığımızda aşağıdaki lifte kadar kaydık. Resepsiyona dönmemiz, bize "gerek yok, oda kartınız yeterli" diyerek bir gün önce vermedikleri pass kartlarımızı almamız gerektiği söylendi. Kayak odasına dönüp o zahmetli ayakkabı değişimini bir daha yapıp, dolaba eşyalarımızı kilitleyip resepsiyona çıkmak zorunda kaldık. Resepsiyonda bir sürpriz skandal daha bekliyordu: "Bugün otomasyona geçtik. Öğleden sonra kaymak için 45 YTL vereceksiniz." Stres atmak üzere gittiğim otelde gece yaşadığım stres ve yorgunluğun üzerine bu da eklenince tepem attı. Rezervasyon yaparken ısrarla sorduğumu, bu gün için de skipass verileceğinin söylendiğini, bu parayı vermeyeceğimi söyledim. Bu arada benim durumumda pek çok kişi olduğunu farkettim. Onların da baskısıyla, 50 YTL depozito alarak yarım günlük skipass vermeyi kabul ettiler.
Kaybettiğimiz zaman, yaşadığımız stres ve yorgunluk yine hiç bir özüre ve hiç bir otel yetkilisinin ilgisine mazhar olamadı. Kimse yüzümüze bile bakmadı. Parasıyla konaklayan bir otel müşterisi genellikle modern otellerde "misafir" diye adlandırılır ya, biz düpedüz "mülteci" gibi hissettik.
Kartepe Greenpark Otel "yetkilileri"ni buradan tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Alıntı