palandökende kar kalınlığı neden artmıyor? - Sayfa 2
Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
22 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: palandökende kar kalınlığı neden artmıyor?

Standart Cevap: palandökende kar kalınlığı neden artmıyor?

4 sene palandöken de kayak yapmış biri olarak tecrübemi söyleyeyim.
    Dağda her zaman rüzgar oluyor bu da karın süpürülmesine neden oluyor. dikkat ederseniz hiç ağaç yok dağda bu da rüzgarın etkili esmesine neden oluyor. pistler direkt rüzgar alıyor.
    Kuzey yamaçlarda olsa bir nebze rüzgar esmeyecek hep güneyden esiyor rüzgar pistlerde hep güney taraflarında. yada ortada sağı solu boş şekilde.
    Kuzey pisti ejderin devamında var dikkat edin oraya hep kar birikir ve orada bol kar olur. eğer yamaçlar ağaçlandırılsa kesinlikle çok faydası olur.

Alıntı bunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 sene palandöken de kayak yapmış biri olarak tecrübemi söyleyeyim.
    Dağda her zaman rüzgar oluyor bu da karın süpürülmesine neden oluyor. dikkat ederseniz hiç ağaç yok dağda bu da rüzgarın etkili esmesine neden oluyor. pistler direkt rüzgar alıyor.
    Kuzey yamaçlarda olsa bir nebze rüzgar esmeyecek hep güneyden esiyor rüzgar pistlerde hep güney taraflarında. yada ortada sağı solu boş şekilde.
    Kuzey pisti ejderin devamında var dikkat edin oraya hep kar birikir ve orada bol kar olur. eğer yamaçlar ağaçlandırılsa kesinlikle çok faydası olur.
    "Palandöken" ismi de senin değindiğin noktadan ileri geliyor; zamanında -ki Erzurum insanlık tarihi süresince bir çok medeniyete evsahipliği yapmış bir şehirdir- o kadar sık ağaçlar vardır ki mal taşıyan hayvanların sırtlarından "palan"ları (semerleri) düştüğünden sebep "palandöken" olarak anılmaktadır. Lakin medeniyetlere evsahipliği yapan bu yaşlı şehrin şahit olduğu pek çok savaşın en büyük zararı malumunuz üzere doğaya verildiğinden ötürü gelmiş geçmiş idareciler ve işletmecilerin de gereğini yapmadıklarından çıplak tepeler günümüze miras kalmıştır.
    SkateBanana candır...

Alıntı metetan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Palandöken" ismi de senin değindiğin noktadan ileri geliyor; zamanında -ki Erzurum insanlık tarihi süresince bir çok medeniyete evsahipliği yapmış bir şehirdir- o kadar sık ağaçlar vardır ki mal taşıyan hayvanların sırtlarından "palan"ları (semerleri) düştüğünden sebep "palandöken" olarak anılmaktadır. Lakin medeniyetlere evsahipliği yapan bu yaşlı şehrin şahit olduğu pek çok savaşın en büyük zararı malumunuz üzere doğaya verildiğinden ötürü gelmiş geçmiş idareciler ve işletmecilerin de gereğini yapmadıklarından çıplak tepeler günümüze miras kalmıştır.
    Aynen katılıyorum. O medeniyetlerin torunları savaşlardan sonra böyle çıplak bırakmış. Ben şahsen üç ağaç diktim erzuruma (ama birini çaldılar )Ağaçlandırma çalışması şart. Hatta Kartutkusu mini bir orman bile yapabilir mesela. Topluca bir tur düzenlenilir para toplanır ve ağaçlar dikilir güzel olma mı?

Alıntı bunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen katılıyorum. O medeniyetlerin torunları savaşlardan sonra böyle çıplak bırakmış. Ben şahsen üç ağaç diktim erzuruma (ama birini çaldılar )Ağaçlandırma çalışması şart. Hatta Kartutkusu mini bir orman bile yapabilir mesela. Topluca bir tur düzenlenilir para toplanır ve ağaçlar dikilir güzel olma mı?
    Ağaçlandırma konusunda geçtiğimiz bahar arkadaşlarımla kendi çapımızda "Yılanlı tepe" mevkinde bir yürüyüş düzenleyerek gücümüz yettiğince yamaçlardan zirveye doğru sedir ve meşe diktik. Yine önümüzdeki bahar eylemimize devam edeceğimizi duyurur, hevesli arkadaşların katılımıyla mutlu oluruz.
    SkateBanana candır...

Alıntı metetan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ağaçlandırma konusunda geçtiğimiz bahar arkadaşlarımla kendi çapımızda "Yılanlı tepe" mevkinde bir yürüyüş düzenleyerek gücümüz yettiğince yamaçlardan zirveye doğru sedir ve meşe diktik. Yine önümüzdeki bahar eylemimize devam edeceğimizi duyurur, hevesli arkadaşların katılımıyla mutlu oluruz.
    Burada bir ilan yapılır, bir etkinlikle ağaçlandırma çalışması yapılabilir çok güzel olur bir de basına haber veririz. Gelemeyenler bağışlarla katılır Baharın düşünelim bence

Arkadaşlar bende Palandöken'den son bilgileri vereyim:
    Kar kalınlıgı 125 cm verilmiş. Sadece gülüyorum
    Bu kalınlık rüzgarlı bir yamacın altındaki bir çukurda ölçülmüş anlaşılan :(
    31 Ocak öğlen saatlerinde Erzurum'a geldim. Solugu Palandöken'de aldım. Pistler berbattı,kar kalınlığı ise 60 cm olarak veriliyordu.
    O gün kaymadım. Akşam üzeri ayagım ugurlu gelmiş ki kar yagışı başladı ve 2 gün aralıksız yagdı. Benim şahsi tahminim 30-35 cm kadar bir yagış oldu. Bu yagış pistlere karın ezilmesiyle 10-12 cm olarak yansımış olmalı.
    01-02 Ocak pistler taze yagan karın etkisiyle harikaydı.
    03 Ocak pistler yarı yıl tatilinin sonu oldugundan olsa gerek çok tenhaydı. Lakin rüzgarın süpürdügü kar yüzünden yer yer pistlerde açılmalar meydana geldi. Yarın Konaklı kayak merkezine gitmeyi planlıyorum. Oradan güncel bilgileri de sizlere iletirim.Maverick bu arada Palandökende ayagıma board takmış değilim. Kayak yapmayı unutmamak adına antrenman yapıyorum. Ama gözüm hep off-pist kayan snowboard'çularda.
    2009 Burton Custom X
    2009 Burton Co2 Baglama
    2009 Burton SLX Bot

Alıntı SAREmre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama gözüm hep off-pist kayan snowboard'çularda.
    isterseniz siz de yaparsınız... fiziksel olarak bir engel yok... tek engel zihinde, pist tekniğinin baskın olmasında...

Alıntı oliver_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    isterseniz siz de yaparsınız... fiziksel olarak bir engel yok... tek engel zihinde, pist tekniğinin baskın olmasında...
    Denedim olmuyor Oli,
    Pistten çıkar çıkmaz kayagın altındaki karlar sanki kaçışıyor.
    Kendimi taşların kazıdıgı kayaktan çıkan sesi duyarken buluyorum.
    :(
    Birde yarın Konaklı'da bol kar deneyeyim.

olmuyor derken daha ayrintili anlatabilir misiniz? borta gore sizi tatmin etmeyen nedir?

Alıntı oliver_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olmuyor derken daha ayrintili anlatabilir misiniz? borta gore sizi tatmin etmeyen nedir?
    Agırlıgımı abartı derecesinde arkaya vermeme ve hızımı da ortalama üzerinde tutmama ragmen bol karda ilerleyemiyorum.
    Sanırım bunun için bol kar kayagı gerekiyor.
    2009 Burton Custom X
    2009 Burton Co2 Baglama
    2009 Burton SLX Bot

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon