2009 dak Okan Bayulgen Programý ile ilgili Medya da çýkan bir baþka haberimiz
7 sonuçtan 1 ile 7 arasý

Konu: 2009 dak Okan Bayulgen Programý ile ilgili Medya da çýkan bir baþka haberimiz

Standart 2009 dak Okan Bayulgen Programý ile ilgili Medya da çýkan bir baþka haberimiz

Google da gezerken þans eseri gördüm bu haberi. Daha önce bu siteyi görmemiþtim , arþivlerimizde bulunmasý amacýyla eklemek istedim.
    Konunun bizde önemli bir anýsý vardýr :(

Ýsim:  7228.jpg
Görüntüleme: 914
Büyüklük:  11.6 KB (Kilobyte)

Bu Kez Kime Yüklendi
    27 Ocak 2009 / 16:27
    Bayülgen 'Disko Kralý'ný, Uludað'da kayak yaparken kaybolan ve yaþamýný yitiren Ümit Özden'e ayýrdý. Ýþte ayrýntýlar...

Okan Bayülgen, 'Disko Kralý' programýnýn son bölümünü, geçen hafta Uludað'da arkadaþlarýyla kayak yaparken kaybolan ve sað bulunmasýna karþýlýk kurtarýlamayarak yaþamýný yitiren 21 yaþýndaki Ümit Özgen ile ilgili olaya ayýrdý.

Bayülgen, "Öðlen 12'de kaybolup gece 24'te ancak bulunabildi. Otellere 5-10 daikka mesafedeydi. Ýnsaný sinir eden bir olay. Ben babasýyla program yaptým. Hakikaten aðlamaktan bir hal oldular. Ýnsan inanamýyor, o kadar saçma sapan bir þey ki! Sis var mýydý, yok muydu, kim doðru davrandý, kim davranamadý? Bir sürü hatalar zinciri. O kadar herkesin baþýna gelebilecek bir olay ve gençleri çok yakýndan ilgilendiren bir olay" diye konuþtu.

www.kartutkusu.com internet platformunda birleþen kar sporu yapan gençler de programa konuk oldular. Emrah isimli genç yaþanan olayla ilgili çarpýcý bir açýklama yaparak son derece basit bir önlemin alýnmasýyla Ümit'in þu anda yaþýyor olabileceðine vurgu yaptý ve þöyle konuþtu:

GSM FÝRMASI 'BURCUM NE?' SORUSUNA YANIT BULUYOR AMA 'NEREDEYÝM?' NÝYE BULAMIYOR?

"20 yaþýnda bir genç arkadaþýmýzý kayak sporu yaparken kaybettik. Kaybetmemizin nedeni sorumsuzluklar zincirinden dolayý oldu. Burada telefon þirketi de kayak merkezi de sorumlu. Uludað'a yükleniliyor ama oraya özel bir durum deðil. Her kayak merkezinde yaþanabilir. Uludað'da bu olayýn yaþanmasýnda saat 4'te sis varmýþ. Arkadaþlarýmla konuþtum. Orasý öyle bir mekan ki aþaðý iniyorum sanýyorsunuz ama saða doðru gidiyorsunuz. Farkýnda olmadan pistten çýkýp daðýn yasak olan bölgesine geçme þansýnýz var. Çünkü orada bir tabela ya da bir önlem yok. Bir hatalar zinciri var. GSM firmasý þunu yapamaz mýydý, hani herþeyi yapýyorlar ya, 'benim burcum ne?', 'Þu anda saat kaç' vs þeklinde SMS gönderiyorlar ya bir mesaj gönderelim ve 'ben neredeyim?' bilgisini göndersinler."

GSM FÝRMASININ REKLAMINDA OYNUYORUM AMA...

Kendisinin de bir GSM firmasýnýn reklamlarýnda uzun yýllardýr seslendirme yaptýðýný hatýrlatan Okan Bayülgen, daha önce NTV'deki programýnda da konuyu gündeme getirmiþ ve 'Ýsterlerse sözleþmemizi de iptal edebilirler' diyerek eleþtirilerini yöneltmekten de geri durmamýþtý.

Türkiye'deki tüm GSM firmalarýný iþaret ettiðini vurgulayan Okan Bayülgen, gençlere seslenerek þöyle konuþtu:

"Operatörlerin en büyük hedefi sizsiniz gençler.Sizden daha iyi bir hedef kitle yok. Dolayýsýyla bunu çeþitli þekillerde, özellikle rahatlýkla kullanabildiðiniz internet ortamýnda bunu bildirmeniz gerekiyor. hakikaten bu telefonun, bize çoðu zaman sýkýntý, veren çoðu zaman istemediðimiz dertler açan baþýmýza ama sevdiklerimizle iletiþim kurmamýzý saðlayan bu telefonun hayatýmýzý kurtarmasý lazým.

HAYATIMIZI KURTARMAYACAKSA NE ÝÞE YARAYACAK?

12 saat boyunca hayatýmýzý kurtaramýyorsa ama dünya genelinde söylüyorum, birilerinin birilerini öldürmesine neden oluyorsa o zaman saçma sapan bir durum var ortada demektir. Gençler bu sesi duyulmalý ve bütün telefon operatörleri bu ek hizmeti vermeli. Filancanýn þarkýsýný indir, eðlenceye katýl falan... yýllarca ben de bunlarý seslendirdim ama þimdi bütün telefon operatörleri için söylüyorum, mutlaka bu hizmeti vermeli ve artýk insanlar Ümit özgen olayýnda olduðu gibi kendisini kurtarmaya çalýþmayý býrakmalý. Yoksa baþka bizim dýþýmýzdaki diðer ülkelerin vatandaþlarý gibi aptallaþýrýz. Bizim teknolojinin geliþmesiyle, nüfusun artmasýyla, toplumsal yaþamý düzenleyen kurallarla insanlýðýmýz ya da Ümit Özgen olmamalý!

YASALAR ÝNSAN HAYATINDAN ÖTE MÝ?

Yasalara uyduðumuz için bu çocuk öldü diyenler, baþka bir ülkede olsa eyvallah. Ancak Türkiye'de kurallarýn ihlal edilmesi gerekiyordu. Birileri kurallarý ihlal edecekti, kahraman olacaktý. Birileri kahraman olup yeni kurallar yazýlacaktý. Bugün nasýl telefon numaramýz 7-8 haneli ise ayný þekilde kurallar da o kadar ayrýntýlý hale geliyor ama birileri ölmeden de olabilir. Buna mutlaka önemli operatörler çare bulacaktýr. Burada Uludað, Palandöken, Sarýkamýþ vs. merkezlere karþý deðiliz.

Haluk Özgen'in yaþadýðý þey þaka gibi. Çocuk kayboluyor saat 12'de 'Aaa kayboldu, geri döner!'. Gittikçe elinden kaçýyor. Düþünsenize bir adamýn 21 sene gözü gibi baktýðý oðlu, saçma sapan bir þekilde elinden kayýp gidiyor.

MEDYA, REKLAM GELÝRÝ KESÝLMESÝN DÝYE GÖREVÝNÝ YAPMADI!

Medya da üzerine düþen görevi yapmadý. Artý medyanýn bunu neden yapmadýðýný da söyleyeyim, evet bu televizyondan yayýnlanýyor ama benim en cesaretli olduðum zamanlar üniversiteli kardeþlerimle birlikte olduðum zamanlar oluyor. Belki aptalca bir þey, belki kendime zarar veriyorum ama bunun yapýlmamasýnýn nedeni, insanlarýn korkmasýdýr. Korkuyorlar. Reklamlarý kesilir diye korkuyorlar. Baþlarýna bir þey gelir, birileri sýkýþtýrýr diye korkuyorlar. Çünkü birileri ölsün, birileri de çýksýn 'Vallahi biz suçlu deðiliz' desinler, basýn açýklamasý yapsýnlar bir þeyler yapsýnlar. Herkes kendini kurtarsýn, maaþýndan filan olmasýn. Bu kadar ossuruktan bir hayatý benim de kabul etmeme imkan yok. Yani böyle yaþamamak deðil. Kahramanlýk deðil, bu normal olmasý gereken þeyler.

MEDYA OLAYI 'PANÝK ATAK'A KADAR VARDIRDI!

Dolayýsýyla medya üzerine gitmedi bu olayýn ve þöyle yaptýlar; Ümit Özgen'in panik ataðý vardý, o yüzden öldüye kadar, bu kadar salakça bir þeye kadar gittiler. Halbuki babasý ve ailesi, evet her yere çýkýp konuþmaya hazýr deðiller tabi, yas tutuyorlar. Ancak babasý iþin doðrusunu anlatýyor. Herkesin kendisini kurtarmaya çalýþtýðý bir yerde iþin doðrusu bu deðil. Bu çocuk bundan ölmedi. Bu çocuk bir dizi ihmal yüzünden öldü.

Özellikle operatörler açýsýndan, yoðun Ýstanbul trafiðinde kalp krizi geçirebilirsin ya da beyin kanamasý geçirebilirsin yanýnda kimse yokken. Yani bu hakikaten çok acý bir ölüm. Bu kadar cefa çektiðimiz bir ülkede bu kadar salakça ölünmemesi lazým."

'YAÞAMA ÜMÝDÝ'NE DESTEK VERÝN!

NTV'de hafta içi 'Sade Vatandaþ' programýný yapan Bayülgen, geçen hafta olaydan hemen sonraki 2 programýný da bu konuya ayýrmýþ ve programa acýlý baba Haluk Özgen'i de davet etmiþti. Gözyaþlarý içinde konuþan baba, programa konuk olan oyuncu Emre Kýnay ile birlikte bu konuya dikkatleri çekmek ve baþka insanlarýn ayný acýyý yaþamamalarý amacýyla 'Yaþama Ümidi' isimli bir giriþimde bulunacaklarýný da açýklamýþtý. Bayülgen, bu platforma gençlerin de destek vermesini istedi.

BU KADAR BASÝT BÝR ÖNLEM BÝLE HAYAT KURTARIRDI!

www.kartutkusu.com internet platformundan gelen konuklar, daðda kayak sporu yapanlar için, siteye hayatta kalmak için 14 temel kuralý da ekleyerek insanlarý bilgilendirdiklerini ifade ettiler. Gruptan Emrah isimli genç, otellerin aðaçlara numara vermesi gibi son derece basit bir önlemin bile bir çok can kurtaracaðýna vurgu yaparak "Ümit Özgen, þunu görebilirdi, 'burada bir aðaç var üzerinde 135 yazýyor üstünde' dese bitti! Nerede olduðunu hemen bulacaklardý"

Televizyon Gazetesi

Bu Kez Kime Yüklendi | Post Medya

Standart Cevap: 2009 dak Okan Bayulgen Programý ile ilgili Medya da çýkan bir baþka haberimiz

Ne kadar acý bir olay... Ümit Özgen arkadaþýmýz da þu an aramýzda olabilirdi. O da bir ananýn kuzusu, bir babanýn medarý iftiharý idi. Seviliyor ve seviyordu. Büyüyecek, vatana millete hayýrlý bir evlat olacaktý. Aþýk olacak, bir aile sahibi olacak, güzel çocuklar yetiþtirecekti. Ama bu hayatý bir dizi ihmal sonucu elinden alýndý.

Ben bu sene gittiðimde kontrol edeceðim, bakalým aðaçlara direklere numara verilmiþ mi? Bakalým pistlerin kenarlarýna yön levhasý konulmuþ mu? Hiç sanmýyorum ama yine de kontrol edeceðim. Bu sporu yapanlara buradan seslenmek istiyorum: Kendinizi ve yakýnlarýnýzý olabilecekler konusunda bilinçlendirin. Gerekli önlemleri mutlaka alýn. Yaðýþlý, sisli havalarda pistten ayrýlmayýn. Mümükün olduðunca yanlýz kaymayýn. Ýletiþim cihazlarýnýzý þarjlarý tam dolu olarak yanýnýzda bulundurun ama yinede daðýn her yeri bu cihazlarýn kapsama alanýnda olmayabilir, bunu aklýnýzdan çýkarmayýn.

Önümüzdeki günlerde yeni bir sezon baþlýyacak... Kazasýz belasýz geçmesini, acý olayrarýn bu güzel kýþ aktivitesinde bir daha asla yaþanmamasýný diliyorum. Arkadýþýmýzý rahmetle anýyorum.
    0 RH + ( Ýstanbul )

''Some people bind their snowboards to their feet, while others bind them to their souls.''

Standart Cevap: 2009 dak Okan Bayulgen Programý ile ilgili Medya da çýkan bir baþka haberimiz

çok çok çok üzüldüm...

Alýntý Bombadillo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ne kadar acý bir olay... Ümit Özgen arkadaþýmýz da þu an aramýzda olabilirdi. O da bir ananýn kuzusu, bir babanýn medarý iftiharý idi. Seviliyor ve seviyordu. Büyüyecek, vatana millete hayýrlý bir evlat olacaktý. Aþýk olacak, bir aile sahibi olacak, güzel çocuklar yetiþtirecekti. Ama bu hayatý bir dizi ihmal sonucu elinden alýndý.

Ben bu sene gittiðimde kontrol edeceðim, bakalým aðaçlara direklere numara verilmiþ mi? Bakalým pistlerin kenarlarýna yön levhasý konulmuþ mu? Hiç sanmýyorum ama yine de kontrol edeceðim. Bu sporu yapanlara buradan seslenmek istiyorum: Kendinizi ve yakýnlarýnýzý olabilecekler konusunda bilinçlendirin. Gerekli önlemleri mutlaka alýn. Yaðýþlý, sisli havalarda pistten ayrýlmayýn. Mümükün olduðunca yanlýz kaymayýn. Ýletiþim cihazlarýnýzý þarjlarý tam dolu olarak yanýnýzda bulundurun ama yinede daðýn her yeri bu cihazlarýn kapsama alanýnda olmayabilir, bunu aklýnýzdan çýkarmayýn.

Önümüzdeki günlerde yeni bir sezon baþlýyacak... Kazasýz belasýz geçmesini, acý olayrarýn bu güzel kýþ aktivitesinde bir daha asla yaþanmamasýný diliyorum. Arkadýþýmýzý rahmetle anýyorum.
    Baþýmýza gelen ufak tefek olaylaylarda kullandýðýmýz telsizler büyük önem taþýyor arkadaþlar. Jandarma ihtiyaç durumunda bizim kanala girip irtibat saðlayabiliyor.

Bu arada pistlerin kenarlarýna koyulan yön levhalarý pek düzgün deðildi geçen sene , benim gözlemlediðim o yýldan bu yýla yapýlan tek þey, cep telefonu firmalarýnýn Neredeyim hizmetini baþlatmalarý oldu.

Alýntý Berat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    telsizlerin fiyatlarýda çok pahalý deðildir sanýrým?
    tanesi yaklaþýk 100 liraya geliyor. Ben 3 yýldýr ayný telsizi kullanýyorum ve çok memnunum. Zaten grup olarak kayarkende sürekli kullandýðýmýz için hem eðlenceye hemde güvenliðe yarýyor telsizlerimiz

Alýntý Berat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Telsiz çok mantýklý cidden,biz 3 kiþi genelde daða gidiyoruz ve cep telefonuyla görüþmek bir saatten sonra iþkenceye dönüþebiliyor.Bu arada madem ki konu açýlmýþken önerdiðiniz marka var mý?
    Aselsan MT 975

http://forum.kartutkusu.com/kayak-ve...tml#post201211

Böyle durumlar için telsiz mutlaka alýn arkadaþlar.

Ben dahil birçok kiþi kayarken yanýna telefon almayabiliyor zarar görmemesi sebebi ile. Ancak telsiz gerçekten olmazsa olmaz.

Arkadaþýmýzýn mekaný cennet olsun. Ailesine de sabýr versin. Çok zor durum. Evlat acýsý tarif edilemez.

Zihniyet deðiþmedikçe böyle haberler gelebilir malesef.