"9 gunluk snow-forecast hava durumu" basligindan ilham alarak, hava durumu tahminlerini takip etmek icin bir onerim olacak.
sagolsun modlarimiz hava durumu tahminlerini ara ara yukluyorlar siteye ama aslinda bu hava durumu takip etme isi, fotografa bakmaktansa direk hava durumunun linkine tiklayarak daha kolay ve daha guncel oluyor bence. her gun hava durumu degisirken, bu degisiklikleri her gun fotograf yukleme isi, yapan icin cok zaman alici olabiliyor ve haliyle ayni siklikta guncellenemiyor.
onun icin asagida kullandigim hava tahmini sitelerinin birkacinin linkini ekliyorum. bazi sitelerde ilce, bazilarinda ise il bazinda tahmin alabiliyorsunuz. ornek olarak erzurum-palandoken icin su linkler denenbilir. bilmedigim diger siteleri de eklerseniz super olur.
Mt Palandöken 6 Day Snow Forecast & Skiing Weather for 3100 m - Snow-Forecast.com
Weather Palandöken Dağı - meteoblue
AccuWeather.com - Turkey | Erzurum Weather Forecast
Erzurum, Turkey Forecast : Weather Underground
SKIRON - Regional Forecast Europe - Mediterranian Sea, Greece
snowforecast icin 9 gunluk tahmin de mevcut ama bunun icin uye olmak gerekli. su an icin sitenin facebook sayfasinda verilen su bilgilerle 3 gun daha fazlasi icin tahmine ulasabilirsiniz:
user name: facebook-snow
password: saalbach2011
ben onceden de kalan aliskanligimla firefox ta sarikamis, palandoken, uludag in hava durumunun oldugu sayfalari "bookmark" edip (explorer da favorilere ekleme isi sanirim), bir hava durumu klasoru olusturyorum. bu klasore de sag tiklayip "open all" diyince 8-9 tane sayfa aninda acilip cogu tahmine kolayca bakma firsati buluyorum. her birini tek tek tiklama isinden kurtulmak icin cok faydali bir yontem. tavsiye ederim. bu arada hava tahminini bir sitenin surekli dogru bilmesi olasi olmadigindan farkli sitelre bakmak genel bir yorum yapmak acisindan daha guvenilir.

Alıntı