Hava Durumu Tahmini Takibi
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Hava Durumu Tahmini Takibi

Standart Hava Durumu Tahmini Takibi

"9 gunluk snow-forecast hava durumu" basligindan ilham alarak, hava durumu tahminlerini takip etmek icin bir onerim olacak.

sagolsun modlarimiz hava durumu tahminlerini ara ara yukluyorlar siteye ama aslinda bu hava durumu takip etme isi, fotografa bakmaktansa direk hava durumunun linkine tiklayarak daha kolay ve daha guncel oluyor bence. her gun hava durumu degisirken, bu degisiklikleri her gun fotograf yukleme isi, yapan icin cok zaman alici olabiliyor ve haliyle ayni siklikta guncellenemiyor.

onun icin asagida kullandigim hava tahmini sitelerinin birkacinin linkini ekliyorum. bazi sitelerde ilce, bazilarinda ise il bazinda tahmin alabiliyorsunuz. ornek olarak erzurum-palandoken icin su linkler denenbilir. bilmedigim diger siteleri de eklerseniz super olur.

Mt Palandöken 6 Day Snow Forecast & Skiing Weather for 3100 m - Snow-Forecast.com
    Weather Palandöken Dağı - meteoblue
    AccuWeather.com - Turkey | Erzurum Weather Forecast
    Erzurum, Turkey Forecast : Weather Underground
    SKIRON - Regional Forecast Europe - Mediterranian Sea, Greece

snowforecast icin 9 gunluk tahmin de mevcut ama bunun icin uye olmak gerekli. su an icin sitenin facebook sayfasinda verilen su bilgilerle 3 gun daha fazlasi icin tahmine ulasabilirsiniz:

user name: facebook-snow
    password: saalbach2011

ben onceden de kalan aliskanligimla firefox ta sarikamis, palandoken, uludag in hava durumunun oldugu sayfalari "bookmark" edip (explorer da favorilere ekleme isi sanirim), bir hava durumu klasoru olusturyorum. bu klasore de sag tiklayip "open all" diyince 8-9 tane sayfa aninda acilip cogu tahmine kolayca bakma firsati buluyorum. her birini tek tek tiklama isinden kurtulmak icin cok faydali bir yontem. tavsiye ederim. bu arada hava tahminini bir sitenin surekli dogru bilmesi olasi olmadigindan farkli sitelre bakmak genel bir yorum yapmak acisindan daha guvenilir.

Standart Cevap: Hava Durumu Tahmini Takibi

Aşağıdaki hava tahmin raporu bana uzun yıllardır gelir. Oldukça keyifli ve başarılı bulduğum için sizlerle paylaşmak istedim. Önümüzdeki tatil günlerinde hava nasıl olacak diye merak eden arkadaşlar vardır diye siteye yapıştırıyorum.

Ben çocuklar açısından orta öğretim ara tatili dönemini beklemeyi çoktan kapattım ama yine de eşim nedeni ile yakinen ilgilenmekteyim. Hafta sonu tatil başlıyor. Eh çocuklara dış mekanlarda eğlence lazım. Kışın da eğlence için kar lazım. İşte o da yolda. Kuzeyden gelen soğuk havaya karşı Sahra hala direnmede. Sen oradan aşağılara gelirsen bende bir fırsatını bulur buradan çıkar ılıman havamla senin üstüne biner senin etkini siler süpürürüm der durur. Bu karşılaşma uzun bir zamandan beri Avrupa üzerinde olurdu ve bizde hep ılıman havanın etkisinde kalırdık. Ama bu hafta sonu bu mücadelenin yeri tam da Anadolu'nun üzerinde hatta tam da Antalya Burdur merkezli bir yerde olacak. Modeller bu kapışmanın galibinin kuzeyden gelen hava olacağını göstermekte. Bu kadar aşağılara sarkmışken kuzeyli hava illa Akdeniz'de gezmek dolaşmak ister gibi. İşte bu nedenle hafta sonunda tüm yurtta şu veya bu kadar kar yağışı olacak. Orta ve doğu kesimlerde yağışın etkisi daha fazla hissedilecek. Erzurum ve tüm Doğu Anadolu bölgesi kara doyacak ama kuzeyli hava öyle bir gelip esecek ki hafta sonundan itibaren tüm yurtta donacağız. Kar yağan yerlerdeki karın erime ihtimali pek yok bu nedenle gizli buzlanma hadiseleri de doğal olarak artacak, bu da seyahat etmek isteyenler için bir kez daha düşünmelerini gerektirecek kadar önemli bir uyarı. Buzda kayarsanız yani sürtünmeyi sıfıra indirirseniz ayağınızı frende tutmanın hiçbir anlamı kalmaz. Bari fren yapmayın direksiyonu yavaş yavaş hareket ettirerek aracı düz tutmaya oraya buraya çarpmamaya bakın, çarpacaksanız fren yapınca süretiniz azalmayacaktır bunu unutmayın ve çarpacaksanız da zaten çarparsınız ama belki ufak hareketler ile hatta gaza basmakla aracı kurtarma ihtimaliniz olabilir. Bunun için esas olan da ayağınızı frenden çekmenizdir. Şubat başından itibaren İzmir'de, Antalya'da bile gece sıcaklıklarının sıfırın altına inmesi beklenmekte. İç Anadoluda ise geceler -10/-15 dereceleri görecek. Tüm seracıların narenciye üreticilerinin Şubat başından itibaren soğuk havaya karşı tedbir almaları gerekir. Karlı sistem geçince havada bulutta olmayacak ve yorgansız geceler başlayacak. Sakın ola ki soğuğu kırmak için lastik falanda yakmayın. Poyraz (kuzey yönlerden) rüzgarını da hesaba katarak biraz yüksek yerlerde saman depolayın ve saman yakın, içten içten yansın ve duman yapsın ki soğuk havanın etkisi biraz kırılsın ama sakın lastik yakmayın çünkü onun çıkartacağı organik bileşikler yapraklarda yoğunlaşıp ürünü zaten yok eder.
    Hepinize iyi günler dilerim,
    Cemal Saydam
    acsaydam@gmail.com
    0 RH + ( İstanbul )

''Some people bind their snowboards to their feet, while others bind them to their souls.''

valla konu ile tam alakali degil troll icin ozur ama bu sabah biraz soguk geldi hava servise yururken; servise binince iphone dan kontrol ettim ve sizle paylasayim dedim

Yuzhno Sakhalinsk - Rusya - Sabah 7.05
    -27 C baby

isin cilgin tarafi, bugun Cumartesi ve ogleden sonra is cikisi snowboard yapmaya gidiyoruz arkadasimla
    Eklenen Resim Ön İzlemesi Eklenen Resim Ön İzlemesi  

Up there with the best of the best

Alıntı Gambit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla konu ile tam alakali degil troll icin ozur ama bu sabah biraz soguk geldi hava servise yururken; servise binince iphone dan kontrol ettim ve sizle paylasayim dedim

Yuzhno Sakhalinsk - Rusya - Sabah 7.05
    -27 C baby

isin cilgin tarafi, bugun Cumartesi ve ogleden sonra is cikisi snowboard yapmaya gidiyoruz arkadasimla
    Ayyyy bu ne -27
    The Mentalist

!!!...Stand By...!!!