4 aylık bebekle dağa çıkılır mı?
Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 4 aylık bebekle dağa çıkılır mı?

Question 4 aylık bebekle dağa çıkılır mı?

4 aylık bebeğim var dağda kalmak için bebeğide götürmem gerekiyor sizce sorun olurmu dağ havası bebekte sıkıntı yaratırmı bebeği hiç otelden çıkarmasam ve sorun olursa aniden dönmeyi göze alırsam sizce bu riske değer mi?

Standart Cevap: 4 aylık bebekle dağa çıkılır mı?

Alıntı betula77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 aylık bebeğim var dağda kalmak için bebeğide götürmem gerekiyor sizce sorun olurmu dağ havası bebekte sıkıntı yaratırmı bebeği hiç otelden çıkarmasam ve sorun olursa aniden dönmeyi göze alırsam sizce bu riske değer mi?
    Otelde olduğu sürece sıkıntı yaratacak bir durum olduğunu sanmıyorum Dışarıda saatlerde geçirmeyeceğine göre
    S. Pelin Turgut Akandan
    04/01/1978
    AB Rh(+)
    Lefkoşa-KIPRISS

Günaydın,
    bir kartutkunu olarak, bir yanım bu fikri destekliyor; küçük bir kartutkunu daha çekirdekten yetişiyor diye heyecanlanıyor ancak bir yandan da bir bebeğin ve dağ ortamının sözkonusu olduğunu gözönünde bulundurmak ve çok tedbirli olmak gerekir diye düşünüyorum.
    Dağa çıkarken yolların hava muhalefeti veya kayan bir araç yüzünden tıkanabileceğini, belli süre mahsur kalabileceğimizi göze alırız. Direk olarak dağ havasının bebeğe zararı olur mu bilmem ( Bunu doktorunuza danışabilirsiniz) ama gidiş dönüş sırasında veya olası bir acil durumda herhangi bir nedenle yolda kalma ve bu sırada hava şartlarının da pek iyi olmaması gibi riskleri hesaplamalısınız. Ayrıca kalmayı planladığınız tesis ile temasa geçip "sürekli bir doktor var mı?" , "Varsa gerektiğinde bebeğe destek olabilir mi?" gibi konuları netleştirmelisiniz.
    Minik kartutkununu ile sağlıklı, mutlu bir yeniyıl dilerim...

Alıntı betula77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bizim de 4,5 aylık bebegimiz var. Bilirkişi gibi konuşmak istemiyorum. Ama biz dağdan geçtik, bebeğimizi 1-2 saatlik AVM gezisi için dışarı çıkartırken bile diken üzerinde oluyoruz. Otelden çıkmayacaksa evinizden bir farkı da olmayacak. Bebekle bir ebeveyni de sürekli ona refakat edecek, refakatçı için camdan dışarıdaki kar manzarasını, kayak yapanları ve eğlenenleri izlemek ise işkence olacak. Her ailenin tercihi farklı olabilir. Bizim aldığımız karar bebek yaşına girmeden dağa çıkmamak yönünde.
    Bebeğinizi güle güle büyütün.
    Konu SAREmre tarafından (28-12-2010 Saat 09:18 ) değiştirilmiştir.
    2009 Burton Custom X
    2009 Burton Co2 Baglama
    2009 Burton SLX Bot

İstanbul Hatunu MinEce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KarTurkusu sezın açılışı Kartalkaya da tek gece konaklamalı kalabalıkça bir organizasyon oldu.Sevgili CemKa ve NilKa kızları minikKa yı (8 aylık) teyzesiyle birlikte kapıp geldiler. Ne yolculukta ne de otelde bildiğim kadarıyla bi,r rahatsızlık yaşanmadı. Tek sorun , söylendiği gibi acil durumlarda şehre ulaşım onun dışında bol bebek bezi ve mamasıyla ve kıyafetiyle birlikte hiçbir sorun olmayacağını düşünüyorum

Karar sonuçta sizin ama çok rahat çıkılır. Arkadaşlarımız 2 aylık bebekleri ile hem de çok uzak yoldan gelip Kartalkaya'da kaymışlardı. Hatta bebeği babasına vb bırakıp anne bile kısa da olsa kaymıştı. Bebekler sandığınızdan çok daha uyumludur hiç merak etmeyin. Benim oğlum mesela 3,5 aylıkken ilk denize girmeye başladı hem de tarih mayıs ayıydı ve deniz daha öyle yaz gibi sıcak değildi. bu sene ise - ki ikinci deniz sezonu oluyor - sezonu mayısta başlatıp ekimde kapadık. Yani anlatmak istediğim biraz rahat olun. Siz ne kadar rahat olursanız bebek de o kadar rahat ve mutlu olacaktır. Ama gene yazayım tabii, son karar anne ve babanın.

Zeynep Ada 6 aylıkken 1 haftalık kayak tatiline gittim.4 aylıkta olsa giderdim.Tabi ki doktoruna danıştım dağ havasının hiçbir sakıncası yok dedi.Otelde tutarım falan dedim özellikle dışarı çıkar dağ havası alsın dedi.Bende bıraktım karların üzerine.40 günlükken de denize sokmuştum zaten. Nasıl alışırlarsa hayatları boyu öyle gidiyor.Hiç sakınmadım 1,5 yaşında oldu hastalık nedir bilmedik çok şükür.Çocuklar soğuktan hasta olmazmış yeter ki kalabalık kapalı mekanlarda durmasın ve herhangi birinden mikrop almasın.Yaz kış her gün de sokağa çıkması lazımmış kısa sürede olsa.Ancak yol durumu, allah korusun acil bir durumda doktor olayı falan farklı riskler tabii ki.
    Aslı Çetinoğlu 02.03.1976
    AB RH
    Bahçeşehir/İstanbul

Etiketler
    aylık, bebekle, çıkılır, dağa

Etiketler enteresan olmuş

En doğrusu doktora danışmak.
    Konu -TK tarafından (28-12-2010 Saat 10:07 ) değiştirilmiştir.

Benim ufaklık 7 aylık Dorukkaya daki sezon açılışına götürmediğim için pişman oldum, ama yine 4 aylık ?
    Mehmet 0+ rh İstanbul
    Board LİB TECH S.BANANA 159
    Binding ROME 390
    Boots ROME Libertine

Selamlar,

Benim 10 aylık kızım dağa çıkmadan virüs kapmış, sizin 4 aylık bebeğiniz için riskli bence. Bu aralar salgın çok, yeğenimi perşembe akşamı, kızımı da pazar ve pazartesi günü hastaneye götürdüm ana baba günüydü. Evimizde sıcaklık 21-24 derece arasındadır ve gittiği tek yer bir alt kattaki annemlerdir. Elbette her çocuğun bağışıklığı farklıdır, benim kızım hasta oldu diye sizinki olacak diye birşey yok. Sadece riskine değer mi ona karar vermeniz lazım. Emin olun hasta olduğunuzda gittiğiniz yer dünyanın en güzel yeri de olsa cehennem gibi geliyor, bin pişman oluyorsunuz.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler