Yokluğun her geçen gün dahada çok hissediliyor. Mekanın cennet olsun.
İmzaya ad soyad yazıyoz sonra google amcada herşey ifşaa oluyo.
Natural Born Skier
Rossignol Zenith Z3
PMR 3.38
Trollcüyüm, Trollcüsün, Trollcü...
İsmet Bozdağ ın, "Atatürk ün Avrasya Devleti" adlı eserini okuduğum bu günlerde seni anlamaya daha yakın hissediyorum kendini.. (eser tavsiye olunur)
Silah arkadaşlarınla beraber mekanın cennet olsun Atam...
Sonsuz saygıyla, sevgiyle, minnetle, özlemle...
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927
![]()
İşte bunu diyorum ben, bu hitabe başlı başına ders konusu.
Biz bunu malesef öğrencilerimize ezberletiyoruz. Bence ezberletmek yerine ilköğretimde öğrencilerin bilinçlenmeye başladığı yaşlardan itibaren hersene edebiyat derslerinde öğretim yılının ilk haftası bunla ilgili kompozisyon yazdırılsa, öğrencilerin büyüdükçe neler öğrendiği görülse ne güzel olur.
-----
Az önce annemin uyarısı ile TV'yi açtım. Kanaltürk'te Petek Dinçsöz'ün programında 10 yaşında bir kız çocuğu Gazi ile ilgili yazdığı şiiri okudu. Aman Allah'ım ne okumak. Hüngür hüngür ağladı çocuk. Sözleri ise başka bir olay. Ben istesem öyle yazamam. Ayakta alkışladılar. Böyle çocuklar yetişse yemin ederim sırtımız yere gelmez.
Bir havacının hikayesi; http://hayaledince.blogspot.com
Instagram; http://www.instagram.com/_burakbekar_
BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ?
* 1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantası.........ndan; “Atatürk’ün ...Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”
* 2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini... Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,
* 3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,
* 4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,
5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde,danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini,
* 6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini veee..
* 7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini ...
DİKKAT ISIRIRIM
B Rh (-) / Kükürtlü / BURSA
U Can See Me When I pass U!...
BMW K1200R....
Bir havacının hikayesi; http://hayaledince.blogspot.com
Instagram; http://www.instagram.com/_burakbekar_
DİKKAT ISIRIRIM
B Rh (-) / Kükürtlü / BURSA
U Can See Me When I pass U!...
BMW K1200R....
Çok haklısın hatta başlı başına ders olsun, Tarih, Gençliğe Hitabe, jeopolitik coğrafya,Türkiye Cumhuriyeti Tarihi... gibi çeşitli dersler olması lazım..öle bir iki saat üstünde durulan durulmayan ( ne yazık ki öğretmenlerden kaynaklı sorunlarda büyük) konu anlatımlarıyla olucak iş değil!!!
Konu oliver_han tarafından (10-11-2010 Saat 20:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: alıntı düzenlemesi