Uludağ Yükseliyor
Sayfa 1/2 12 SonSon
19 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Uludağ Yükseliyor

Standart Uludağ Yükseliyor

JEOLOJİ Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, Uludağ’ın 70 milyon yılda oluştuğunu söyledi. Bursa’nın yeni dergisi “Şehrengiz” deki yazıda, Uludağ’ın her yıl 1 ila 1.5 santimetre yükseldiğini belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, bunun nedenini tektonik hareketlere bağladı.

Er, şunları söyledi:
    “Son yıllarda yapılan uydu ölçümlerine göre Anadolu levhasının Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca, ilk önce batıya doğru yılda 2 santim ile başlayan yatay hareketi, Ege Denizi kıyılarına ve güneybatıya doğru yönelerek bazı kaynaklara göre yılda 5 santimi bulacak şekilde yatay hareket etmektedir. Bu yatay hareketler, Anadolu levhası içinde çoğunlukla batı yönündeyken, Kuzeybatı Anadolu’da ise güneybatıya dönüş ile gerilme veya kırılma ile Uludağ eksenine gelmektedir. Bu zon içinde ise Uludağ’ı oluşturan temel kayalar yükselerek bugünkü deniz seviyesinden itibaren 2543 metre yükselimine ulaşmıştır.”

BURSA / İHA

Standart Cevap: Uludağ Yükseliyor

PS: Bullshit demistim, duzelteyim bari, Petecim, kendisine diyorum sanmasin

ya bu haberler bana asparagas geliyor ya. Uludag yilda 1 cm yukselse kim bilecek kim hissedecek. Birakin yukselsin, birakin gocsun, kendi haline birakmak lazim bu tur isleri

Up there with the best of the best

Allah'ın işine karışılmaz...

Alıntı Gambit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PS: Bullshit demistim, duzelteyim bari, Petecim, kendisine diyorum sanmasin

ya bu haberler bana asparagas geliyor ya. Uludag yilda 1 cm yukselse kim bilecek kim hissedecek. Birakin yukselsin, birakin gocsun, kendi haline birakmak lazim bu tur isleri
    dağın 1 cm yükselmesi veya alçalması okadar çok şeye neden oluyorki , bırakın üstündekileri gezegenin kendi iç yaşamını etkiliyo.. çok kabaca söyliyim, bir dağın alçalması başka bir yerde bir yanardağın patlamasına neden oluyor.. sonra o yanardağ toz püskürüyor günlerce.. yerkabuğundaki tüm yaşamı ekonomiyi atmosfer olaylarını etkiliyor.. sonra haziranın ortasında deli gibi yağmur yağıyor.. bilimde asparagas olmaz.. en fazla kelebek etkisi olur..
    İST / A rh(-)
    Sefaya Vefa Göstermeyenin Cefası Daim Olur..

Bir dagin yukselmesi ya da alcalmasi, tektonik hareketler...etc tabii ki gerceklesen ve bilimsel olaylar. ITU de de bir seyler ogrettiler bize bu konularda 4 yil icinde.

Benim asparagas buldugum, elindeki aletlerin kalibrasyonunu neye gore yapiyorsun mesela ki 254,300 cm uzerinden 1 cm gibi hassas bir olcuyu yakalayabiliyorsun ?
    Senin meslegin jeoloji ve buna saygi duyuyorum ama diger etkiledigi yerler, yanardaglar, kelebek etkisi gibi genel herkesin bilecegi genel bilgiler yerine 1 cm yukseldigini nasil olculur cikan sonuca neye gore guvenilir aciklarsan daha bilgilendirici mesaj atmis olursun karkedisi kardesim.

Up there with the best of the best

Alıntı karkedisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dağın 1 cm yükselmesi veya alçalması okadar çok şeye neden oluyorki , bırakın üstündekileri gezegenin kendi iç yaşamını etkiliyo.. çok kabaca söyliyim, bir dağın alçalması başka bir yerde bir yanardağın patlamasına neden oluyor.. sonra o yanardağ toz püskürüyor günlerce.. yerkabuğundaki tüm yaşamı ekonomiyi atmosfer olaylarını etkiliyor.. sonra haziranın ortasında deli gibi yağmur yağıyor.. bilimde asparagas olmaz.. en fazla kelebek etkisi olur..
    Ana Kedi Yaşıyormuş :D
    Buarada yeni resmine koptum bomba olmuş :D Fail yerine Epic Fail Yazdan Daha Bomba Durur
    DİKKAT ISIRIRIM

B Rh (-) / Kükürtlü / BURSA
    U Can See Me When I pass U!...
    BMW K1200R....

kedinin dönüşü muhteşem oldu...

Alıntı oliver_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kedinin dönüşü muhteşem oldu...
    Ayaklarına ceviz kabuğu yapıştıralımda fazla uzaklaşamasın busefer
    DİKKAT ISIRIRIM

B Rh (-) / Kükürtlü / BURSA
    U Can See Me When I pass U!...
    BMW K1200R....

Bir dagin yukselmesi ya da alcalmasi, tektonik hareketler...etc tabii ki gerceklesen ve bilimsel olaylar. ITU de de bir seyler ogrettiler bize bu konularda 4 yil icinde.

Benim asparagas buldugum, elindeki aletlerin kalibrasyonunu neye gore yapiyorsun mesela ki 254,300 cm uzerinden 1 cm gibi hassas bir olcuyu yakalayabiliyorsun ?
    Senin meslegin jeoloji ve buna saygi duyuyorum ama diger etkiledigi yerler, yanardaglar, kelebek etkisi gibi genel herkesin bilecegi genel bilgiler yerine 1 cm yukseldigini nasil olculur cikan sonuca neye gore guvenilir aciklarsan daha bilgilendirici mesaj atmis olursun karkedisi kardesim.
    Bu tür haberler asparagas değil..Çünkü yer hareketlerini inceleyen aletler gerçekten de bu kadar hassas.Mesela kıta hareketlerini inceleyen bilim adamları da afrika'yla amerika kıtasının her sene birbirinden uzaklaştığını bulmuşlardı..

Alıntı DarkMafia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ana Kedi Yaşıyormuş :D
    Buarada yeni resmine koptum bomba olmuş :D Fail yerine Epic Fail Yazdan Daha Bomba Durur
    selamlar..valla biraz uzak kaldım evet ama geçerli sebeplerim var..
    ben hepinizi gömerim be..hani 2 sini verdik canların..birini size harcasam eder 3.. daha 6 tane var..

şimdi benim jeofizikçi jeolog olduğumu geçelim.. kullanılan aletleri anlatarakta hiç yormıyim sizi..
    en basiti yukarda uydular var..bunlar dünya yörüngesinde aynı hızla dönerler..
    yani dünyaya göre sabit dururular..burda anlaştık dime..tabi bazı araştırma ve askeri amaçla kullanılanlar dışında!
    uydudan gönderdiğin sinyal eskisinden daha geç geliyorsa demekki o coğrafyada bi değişiklik olmuştur.. zaman hesabı başka bişey değil..
    tabi bu anomaliler çok uzun zamanda oluşan çok ufak değişikliklerdir..
    ama nezaman cm boyutuna ulaşırlar ozaman adamlar çıkar derki..
    işte şurası şukadar yükseldi, alçaldı yada yer değiştirdi derler..
    yani bu uyduların hepsi dünyanın tam merkezine olan mesafelerine göre yörüngelerine konuşlandırılırlar..prensip budur.. böylece yanılmaları sadece teknik hatalarla açıklanır..

@piazzola
    çok doğru..MIT ile 2 sene boyunca marmara, güneyanadolu ve doğu anadolunun tüm levha hareketlerini inceleyen bi çalışmada görev aldım..
    çok gelişmiş GPS reciever lar ile levhaların tektonik hareketlerinin verilerinin toplandığı ve işlendiği bi projede yer aldım..
    kabaca levha hızlarını hesaplıyosunuz.. o levhe yılda nekadar hızla nereye doğru ilerliyor? birbirine eşit uzaklıkta bulunan nirengi noktalarında 3 gün durmadan ölçüm alınıyor..çok rezildi, öğrenciydik çalışın ulen hesabı tam
    mesela anadolu yılda 3cm hızla batıya ilerlerken, trakya yılda 2,3cm hızla doğuya ilerliyo
    yani siz, misal anadolu yakasında otordonuz sahilde, tam karşınızda beşiktaş vapur iskelesindeki bayrak direği var.. 1 sene sonra aynı yere oturun o direk 5,3 cm sağda kalır..
    boğaz köprüsünün 70-100 arası bi zamanı kaldı..en sonunda bacakları çatlamaya ve kırılmaya başlıycatır ve haydiii gülegüle

birnoktanın yükseklik değişimi ayrıca gravitasyon (yerçekimi değeri) ölçümleriyle kolyca belirlenir.. jeofizik bir yöntemdir bu..
    yani, bir noktanın yüksekliği aynı zamanda ona bulunduğu yükseklik itibariyle bir yerçekimi değeri verir..
    uludağdaki yerçekimi kuvvetiyle istanbuldaki farklıdır yani..

bunlar sürekli hesaplanır ama sürekli..
    çünkü siz bir top atışı yapıcaksanız, ordaki yerçekimi kuvvetini bilmek zorundasınızdır..
    atıcağınız merminin ne kadar bir yerçekimine maruz kalıcağını hesaplamanız ve ona göre atış yapmanız gerekir..

ve bunun özellikle bizim gib yıllardır savaşan bir memlekette nekadar da önemli olduğunu ve asparagas olamayacağınıda söylemek birazcık acımasızlık olur dime..
    İST / A rh(-)
    Sefaya Vefa Göstermeyenin Cefası Daim Olur..

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler