Hip-Notics İzlenimleri - HipNotics 2010 Antalya - Sayfa 5
Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
55 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Hip-Notics İzlenimleri - HipNotics 2010 Antalya

Standart Cevap: Hip-Notics İzlenimleri 2010

Alıntı iceman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yardımcı olalım... Motor takalım.. Taşıma su getirelim.. Sensiz boğazımızdan geçmez..
    Sağolasın Iceman'im.
    You are my 2 eyes (2 gözümsün)
    No water runs between us. (Aramızdan su sızmaz)

Siz eğlenin abi Bursa'da ama sakın bana Antalya'ya gelmiyoruz falan demeyin. Evinizi biliyorum, gps de noktaladım vallahi. Direk baskına gelirim
    There must be some kind of way out of here

Standart Cevap: Hip-Notics İzlenimleri 2010

Alıntı iceman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence sen Bursa buluşmasını kaçırmazsın.. 1 dk.ya ne oldu sizin liste kardeşliğinize..
    valla ben bi önceki avatarını görünce tırstım
    Nam-ı Diğer : Meyc MıcMıc Mage Magi Meyç MeycikBaks

Standart Cevap: Hip-Notics İzlenimleri - HipNotics 2010 Antalya

Biraz gecikmeli olarak ben de gozlemlerimi yazayim dedim gitmeyi dusunenler icin

Bu basligi henuz okumamis olanlar ya da unutmus olanlar, ilk mesaja donup nuestra nin detayli tanittigi ulasim ve de kiralama gibi konulari tekrar okusun cunku cok guzel yazmis ve fotolarla desteklemis

Ilk tavsiyem: gittiginiz zaman mutlaka pazarlik yapin 10 - 20 TL da olsa indiriminizi yaptirin.

Ben yaklasik 4 gun once gittim ve su cok soguk degildi (en azindan benim icin ama bazilari icin soguk gelebilir ) ama 23 Nisan ve sonrasi gidecekler icin wet suit gerekmeyecektir. O yuzden 100 TL olan giris parasindan en az bir 20 TL indirim alabilirsiniz wet suit almayarak.

Nuestra nin dedigi gibi 3 farkli havuz var ve hizlari da birbirinden farkli havuzlarin. Ben ilk defa denedigim icin en kucuk baslama havuzunda basladim. Ama hangi tip havuz olursa olsun, profesyonel olana kadar ilk kalkisinizda yapmaniz gereken en onemli seyi yaziyorum: Board un arka tarafina agirliginizi vererek on tarafinin hafif kalkik olarak baslamak. Kalkistan sonra on tarafi yumusak bir sekilde suya indirmeniz gerekiyor tabii ki.

On taraf su yuzeyine paralel ya da hafif iceri batik durumda olursa, sizi ceken kablo aniden cektigi icin direk sizi ilk cikista tepetaklak edebilir (her ne kadar ben yazsam da bir cogunuz zaten duserek de tecrube edecek bunu eminim )

Baslama havuzunda sizi ceken kablolar havuzun etrafinda donmuyor, ileri gidip geliyor sadece. O yuzden havuzun sonuna dogru slalom yapar gibi saga dogru acilip genisce koseyi almaniz gerekiyor hizinizi kaybetmemek icin. 1A:

Aksi takdirde hizinizi kaybedip donemediginiz icin batiyorsunuz. Isin kotusu eger ortada ya da ilerde bir yerde batarsaniz, yuzerek kiyiya cikmak, wakeboard u yakalamak ve ciplak ayak geri yurumek zorunda kaliyorsunuz. Bu ilk havuzda cok onemli degil ama ortadaki buyuk havuzda ilerde duserseniz oldukca cok bir mesafe yurumeniz gerekiyor:

Ornek sekil 2A ve 3A

-

Snowboard yapanlar benim gibi bir iki denemeden sonra hemen orta havuza gecmeyi denesin derim. Belki bir kac kalkista dusersiniz ama sonra cok daha fazla zevk alacaksiniz. Ben ilk kalkisda hizini dusunemedigim icin dustum ama ikinci kalkisda dedigim gibi arka tarafa basarak rahat bir kalkis yaptim. Ikinci havuz hem uzun hem hizli hem de hiz koselerde degisiyor. Size soylenecektir ama ben yazayim yine de, ikinci havuzda cok iyi seviyeye gelene kadar bazi noktalara konulmus (koselerde daha cok) turuncu dubalarin arasindan gecmenizi siddetle tavsiye ederim. Bu dubalar, kose donuslerinde ani cekislerin tepkisini oldukca azaltiyor. Ona ragmen kose donusleri oldukca zor olabilir bacak kaslari guclu olmayanlar ya da yeni baslayanlar icin. Ben ilk turumda " gecmesem ne olur acaba diye deneyeyim dedim ve resmen ciddi bir sekilde savrularak kendimi suyun icinde buldum )

Dedigim gibi snowboardcular icin kolay ogrenilebilen bir spor.

Oyle ki ben ilk bir saat iki el kaydikdan sonra ilerleyen zamanlarda tek elimi birakarak bile kaymaya basladim.

2. saatin sonunda artik suyun icinde son hiz giderken aynen snowboard da yaptigim gibi slalom yapmaya baslamistim. 3. saatin sonunda suda giderken yaylanmaya ve de dengemi gelistirmeye baslamistim ki kol kaslarin o kadar cok kasildi ki birakmak zorunda kaldim.

O yuzden benim gibi arka arkaya 6-7 tur atayim demeyin SAKIN. 2 tur atin bir 10 dakika dinlenin, kollarinizi sallayin, mumkunse bir arkadasiniza az masaj yaptirtin. Aksi takdirde ertesi gun kollariniz iptal olacagi icin istediginiz gibi wakeboard yapamayabilirsiniz

Aslinda yazacak bir seyler daha var sanirim ama yazmakdan yoruldum

Sorunuz varsa yardimci olmaya calisirim. Bu yaziyi iki kere okuyup giderseniz dusmeleri oldukca azaltip hizlica iyi kaymaya baslayacaginiza inaniyorum

Konu Gambit tarafından (10-04-2010 Saat 08:46 ) değiştirilmiştir.

değerli bilgiler için teşekkürler...
    Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.

Gambit anlatım süper olmuş. Eline sağlık. Görüşemediğimiz için üzgünüm inşallah gelecek sefere

Bugün sonunda Hip-Notics'e gidebildim. Günün özetini yazmadan önce bahsetmek istediğim bazı hususlar var.

1- Havalar her ne kadar sıcakta olsa sudan çıktığınız zaman rüzgarla birlikte üşüyebiliyorsunuz. Bunu engellemek için wetsuit kullanmak şart gibi. HipNotics'te wetsuit temin edebilirsiniz fakat ekstra ücret karşılığında. Günlük 20 TL. Ayrıca bu wetsuitlerin ortak kullanım olduğunu ve vücudunuza direk temas ettiğini hatırlatmamda fayda var. Dolayısıyla kendinize bir adet 3mm shortie wetsuit almanızı tavsiye ederim.

2- Hipnotics içerisinde profesyonel wakeboard ve bağlamalar satılıyor. Fiyatlar aşırı yüksek değil ama snowboard'da olduğu gibi ABD'den pahalı ama Avrupa ülkeleriyle hemen hemen aynı fiyatta. Örnek vermek gerekirse HyperLite Era 340$.

3- Personel oldukça güler yüzlü, cana yakın ve yardım sever. Tamamen saygı çercevesinde bir arkadaş ortamı mevcut. O ince çizgiyi çok güzel yakalamışlar.

Gelelim bugünün hikayesine.

Hipnotics'e giriş yapılan yerden ücretimi ödedim ve soyunma kabinine doğu yola çıktım. Üzerimi değiştirdikten sonra kendimi kabloların yanıns attım. Fakat havanın bir miktar rüzgarlı olması dolayısıyla wetsuit giymeye karar verdim. Wetsuit kiralama yeri girişte olduğu için tekrar girişe doğru gittim ve wetsuitimi teslim alıp giydim. Bir sıcaklık hissettim o an

Tekrar kabloların yanına gittim. Oradaki görevli bana wakeboard, can yeleği ve kask verdi. İlk denemelerimi rail, kicker olan ve hızlı çekişi olan gölette öğretmeye çalıştılar. Şimdi dikkat ettimde Gambit başka bir gölette eğitim almış. Benim kaymaya çalıştığım havuzda kablolar son sürat çalışıyordu dolayısıyla bende son sürat düşüyordum

Ağırlık arkaya, boardun önü havaya derken bol bol düşerek ve birazda üşüyerek günü noktaladım. Yaklaşık 3 saat kadar Hipnotics'teydim. Zor bir spor olduğunu kabullenmek lazım. İlk kalkış'tan itibaren 15 metre çok önemli o sırada bol bol düşüyorsunuz zira kablonun sizi çekmesi ve sizin o ivmeye ulaşmanız, ağırlığı arkaya verirken kollarınızdan sizi öne çeken kabloyu idare etmek zor bir mesele. Sonrası ise biraz daha rahat.

Son görüşlerim kesinlikle yapılması gereken bir spor. İlerleyen günlerde fikrimi değiştirme hakkımı saklı tutarak belirtmeliyimki snowboard'un yeri bambaşka.

Ellerin dert görmesin nuestra

Oraya ilk kez gidecekler için Gambit ve senden çok değerli bilgiler alıyoruz. Gittiğimiz zaman neler yaşayacağımızı bilerek gitmek çok büyük bir imkan

doldurun otobüsümüzü o zaman 22 nisan'da götürelim:=)
    www.skiboardmania.com
    info@skiboardmania.com
    en ucuz fiyat en güvenilir hizmet en kaliteli otel...
    Skiboardmania Rome Snowboard Team TÜRKİYE
    Skiboardmania Fischer Ski Team TÜRKİYE
    Skiboardmania Lib-tech Snowboard Team TÜRKİYE

Bu arada aklıma gelmişken ekliyim...

Düştüğünüz zaman sudan çıktığınızda yanı başınızda bir kurbağa vrakk vrakkk derse şaşırmayın. Tabi birde balıklar var(küçük)

Alıntı skiboardmania Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doldurun otobüsümüzü o zaman 22 nisan'da götürelim:=)
    Defne nin 23 Nisan gösterisi varmış , ama sanırım görteri 22 Nisan da yapılacak
    Eğer sorun olmazsa otobus yada Uçak la gelme listesine +2 yazabiliriz

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon

Bu Konudaki Etiketler