Snowboard Tavsiye Topiği - Hangi Snowboard u Almalıyım, Snowboard Seçimi ?
Sayfa 1/23 12311 ... SonSon
225 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Snowboard Tavsiye Topiği - Hangi Snowboard u Almalıyım, Snowboard Seçimi ?

  1. #1

    Standart Snowboard Tavsiye Topiği - Hangi Snowboard u Almalıyım, Snowboard Seçimi ?

    Dünyadaki snowboard yapan kişi sayısı hızla artmaya devam ediyor. Özellikle çocuk ve gençler arasında yaygın olsa da her yaş ve düzeydeki insanın büyük bir zevkle ve de gittikçe artan bir şekilde keyfine vardığı bir spor snowboard.

    Özellikle snowboarda yeni başlayanların kafası karmaşık gibi görünen malzeme seçenekleri ve terimler ile karışabiliyor. Bu rehber ile yalın bir dilde snowboard malzemesi seçiminin püf noktaları ve seçimde dikkat edilmesi gereken temel faktörler hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Öncelikle ne tür (diğer bir değişle hangi stil) board yapmak istediğinize karar vermek üzere aşağıdaki board kategorilerini inceleyin.


    Board Kategorileri (Stilleri/Tipleri)

    Temel olarak üç kategori vardır:

    1. Freestyle (Serbest Stil): Bu boardlar rampadan havaya uçmak, atlamak, hareketler denemek, half-pipe ve snow parklarda board yapmak için tasarlanmıştır. Yumuşak ve kısadır, dolayısıyla çabuk dönüş başlatılabilir ve manevra kabiliyeti yüksektir. Dengeli olması bakımından geniştir. Bunun yanında yüksek hızlar için yeterince sert ve stabil değildir. Hava hareketleri için tasarlanmış olsa da diğer arazilerde de kullanılabilir. Genellikle her iki yöne de kayılabilir. Bozuk kar için daha uygun uzun burunlu çeşitlerinin yanı sıra burun ve kuyruğunun birbirinin aynısı olan, hem öne hem geri doğru kayılabilen, ve yeni başlayanlar arasında popüler olan çeşitleri de bulunur. Yumuşak bağlama ve yumuşak ayakkabı ile kullanılır.

    2. Freeride: Diğer bir adı dağın her bölümünde board yapmak anlamına gelen "all-mountain"dır. Adından da anlaşılacağı gibi her tür arazi (pist içi veya dışı) ve kar koşulunda board yapmak isteyenler için uygun çok yönlü bir boarddur. Genellikle orta derecede kalkık burun ve kuyruğu vardır ve her iki yöne doğru da kayılabilir. Freestyle boardlara göre daha uzun, dar ve serttirler. Yumuşak bağlama ve yumuşak ayakkabı ile kullanılır. En popüler ve yeni başlayanlar için de çok uygun bir boarddur. Bu kategori içerisinde "Backcountry" (veya "extreme") adı verilen bir alt kategori vardır. Backcountry boardlar her iki yöne de kayılabilen ve daha çok bol kar/ezilmemiş piste göre tasarlanmış boardlardır.

    3. Alp Stili: Özellikle sert ve ezilmiş pistte hızlı kaymak ve hassas dönüşler yapabilmek için tasarlanmışlardır. Plaka (sert) bağlama ve sert ayakkabı ile kullanılır. En sert ve en dar board sınıfıdır. Burunu eğimli, kuyruğu düzdür ve freeride ve freestyle'dan daha stabildir. İki alt gruba ayrılır:

    Yarış boardu:Yüksek hız, yarışlar ve hassas dönüşler için uygundur.
    Freecarve board: Yarış boardu kadar sert ve tepkili olmasa da, değişik arazi koşullarında kullanılabilir. Daha çok yüksek hız ve ezilmiş pistler için tasarlanmış performans boardudur.
    Bayan ve Çocuk Boardları Hakkında
    Boardlarda erkek, bayan ve çocuk modelleri bulunabilmektedir. Bayan ve çocuk boardları genellikle erkek boardlarına göre daha hafif, yumuşak, kısa ve dardır. Bu sayede genellikle erkeklerden daha hafif ve güçsüz olan bayan ve çocukların boardu orta yerinden esnetebilmeleri ve kenar üzerinde dönüşü tamamlayabilmeleri kolaylaşır.


    Board Düzeyiniz

    Yeni Başlayan: Yeni başlayanlar, düşük eğimde yavaş kaymayı tercih edenler.
    Orta Düzey: Temel board yeteneklerine sahip, ileri düzey (siyah) pistler dışında bir çok arazi ve kar koşullarında oldukça kontrollü kayabilen boardcular.
    İleri düzey: Buzlu, dik, bol kar, parçalı ve benzeri her tür koşulda, ileri düzey (siyah) pistlerde, ve yüksek hızlarda kontrollü kayabilen boardcular ve yarışçılar.

    Board Boyu Ne Olmalı?
    Uygun board boyunun belirlenmesi, boyunuz, kilonuz, board düzeyiniz, ve amaçlanan performansa bağlıdır. Boy, kilo ve board düzeyiniz arttıkça önerilen board boyu da artar. Uzun boardlar yüksek hızlarda daha dengeli ve kararlıdır, düşük hızlarda manevra kabiliyeti kısa kayaklara göre daha düşüktür. Kısa boardlar yüksek hızlarda daha kararsızdır, düşük hızlarda manevra kabiliyeti yüksektir.

    Genel olarak board uzunluğu çeneniz ile burununuz hizası arasında olmalıdır. Normalden ağırsanız veya daha çok bol karda kayıyorsanız yüzerliliğinizi artırmak için daha uzun, normalden hafifseniz veya daha çok ezilmiş/sert pistlerde kayıyorsanız yüzerliliğinizi azaltmak için daha kısa bir board seçin.


    Board Terimleri

    Carving:
    "Carving", kavisli bir dönüşünün İngilizce adıdır. Carving deyince akla herhangi bir board dönüşünden çok tercih edilen bir dönüş gelir. Bu dönüşte, boardun kavisli kenarı kar ile bütünüyle temas halindedir. Dönüş sırasında yana kayma, yerden kar kaldırma neredeyse hiç yoktur. Maksimum hız ve kontrol ile en verimli dönüş tekniğidir. Carving dönüş yeni stil boardlarda eski boardlara göre daha kolay gerçekleşir çünkü yeni boardlarda boardun kenar kesimi daha büyüktür (kenar kesim yarıçapı daha küçüktür).

    Kenar Kesimi:
    Kenar kesimi milimetre cinsinden bir boardun burun, bel ve kuyruk genişliği arasındaki farktır. Boardun profilinde görülen kavisdir. Kenar kesimi küçük olan boardlarda dönüş sırasında boardun kenarını bütünüyle kar ile temas ettirip dönüş yapmak daha fazla çaba ve tecrübe ister. Diğer taraftan, büyük kenar kesimli boardlarda hafif bir basınç uygulanarak kenar üzerine yatırılabilir.

    Kenar Kesim Yarıçapı:
    Kenar kesim ve kenar kesim yarıçapı terimleri boardun nasıl döneceğini açıklamak için kullanılır fakat aslında birbirinin zıttıdırlar. Kenar kesim yarıçapı boardun kenarına teğet yerleştirilen hayali bir dairenin yarıçapıdır. Metre cinsinden ölçülür. Kenar kesimi ne kadar büyükse (derinse), bu daire (dolayısıyla yarıçapı da) o kadar küçüktür. Diğer bir değişle kenar kesim yarıçapı boardun kenarı üzerine yatırıldığında yapacağı dönüşün büyüklüğüdür.

    Etkin Kenar: Etkin kenar boardun kar ile temas eden bölümüdür. Kenar ne kadar uzunsa yüksek hızlarda o kadar stabilite vardır ve kenarlar o kadar iyi tutar. Etkin kenar ne kadar kısaysa spin ve dönüşler o kadar kolay başlatılır.

    Dönüş Tipi:
    Daha çok kısa dönüşler yapmayı tercih ediyorsanız, derin kenar kesimli (kenar kesim yarıçapı küçük) boardları tercih edin.
    Orta büyüklükteki dönüşler için orta büyüklükte kenar kesimli boardları,
    Büyük dönüşler veya yarışlar için küçük kenar kesimli boardları tercih edin.
    Tümseklerde (bombe) kaymak için küçük kenar kesimli boardlar uygundur çünkü dönüşlerin çoğu kar üzerinde değil havada yapılır.
    Board Genişliği: Board Genişliği: Boardun bel genişliği (bağlamaların altındaki genişlik) boardun değişik koşullarda davranışını belirler. Yumuşak, derin kar veya toz kar daha fazla yüzerlilik gerektirir, bu koşullar için geniş bel genişliği uygundur. Ezilmiş/sert pistler daha az yüzerlilik gerektirir, bu koşullar için daha dar board genişliği uygundur. İdeal olarak ayakkabının burunu ve arkası boardun kenarları ile aynı hizada olmalıdır. Küçük bir miktar burunun dışarı taşması sorun çıkarmaz ama taşma çok olursa dönüşler sırasında ayağınızın burnu (veya arkası) kara saplanır ve dönüş kontrolünüzü büyük ölçüde etkiler. Ayağı 44 numaradan büyük olanlarda ayak standard genişlikteki bir boardun kenarlarından dışarı taşabilir. Bunu önlemek için ayakkabıyı boarda yaklaştıracak şekilde board üzerindeki duruş açısını artırabilirsiniz, veya büyük ayağa sahip olanlar için tasarlanmış daha geniş bir board satın alabilirsiniz. Ayağınızın burnu veya topuğu kenarlardan çok uzak kalırsa boardu kenarları üzerine yatırmanız güçleşir, aşırı kuvvet uygulamak zorunda kalırsınız.


    Esneklik: Bir boardun esnekliği, veya boyutsal sertliği, nerede ve nasıl kayılabileceğini büyük ölçüde etkiler. Esnekliği sert olan boardlar yüksek hızlarda ve ezilmiş sert yüzeylerde oluşan şokları emebilirler. Bu tür boardlar yarış pistleri gibi sıkıştırılmış sert zeminlerde hızlı kayan ileri düzey boardcular için tasarlanmıştır. Sert boardlarda doğru dönüş tekniği uygulayabilmek daha çok beceri gerektirir. Daha esnek bir board daha yavaş hızlarda dönebilir, ve daha kısa dönüşler yapabilir. Orta sertlikteki boardlar orta düzey boardcular, yumuşak esneklikteki boardlar da yeni başlayanlar veya snowboard parkları, half-pipe'lar ve benzeri atlama/hava hareketleri yerlerini tercih edenler için uygundur. Boardların esnekliklerini onları yerde dik dururken orta yerinden itip esneterek karşılaştırabilirsiniz.


    SNOWBOARD'UN YAPISI

    Çekirdek: Boardun merkezinde bulununan ve boardun diğer kısımlarının etrafına inşa edildiği elemandır. Tahta ve köpük çekirdekte en sık kullanılan materyallerdir. Tahta; tepkilidir ("canlı" hissi verir), fakat ağır ve pahalıdır. Köpük; hafif ve ucuzdur, fakat daha az tepkilidir.

    Board üretiminde temel olarak 2 yapı vardır:
    Lamine veya "tabakalı" yapıda çekirdeğin üstüne ve altına fiberglas tabakalar yapıştırılır. Boardun kenarları "kenar duvar" adı verilen ayrı bir kaplama ile kapatılır. Dezavantajı, ağır olmasıdır.
    Kapsül yapıda çekirdeğin etrafına boardun üstünü ve kenarlarını (çelikler dahil) örten ve tek parçadan oluşan fiberglas bir yapı giydirilir, kenarların ayrıca kaplanmasına ihtiyaç kalmaz. Temel yük taşıyıcı eleman çekirdek değil kapsül olduğundan kenarlar üzerine daha doğrudan basınç aktarılabilir, dolayısıyla bütün kar koşullarında daha iyi kenar tutuşu ve dönüş kabiliyeti sağlanır. Tabakalı yapıya göre daha hafiftir.

    Rim yapıda çekirdek etrafına poliüretan enjekte edilir. Dayanıklı ve esnek bir yapıdır. Genellikle yeni başlayan düzeyindeki ve kiralık boardlarda kullanılır.
    Taban: Tabanlar genellikle polietilenden yapılır. Temelde iki çeşit taban bulunur. Daha ucuz kayaklarda kullanılan "extruded" adı verilen tabanlar plastik eritilerek elde edilir. Bu tip tabanlar daha ucuzdur, sık waxlanması gerekmez ve tamiri kolaydır, fakat wax'ın etkisi kısa sürer ve kuru/soğuk veya çok ıslak koşullarda performansı düşüktür. Daha pahalı kayaklarda kullanılan "sintered" adı verilen tabanlar yüksek basınçta plastik tozu sıkıştırılarak elde edilir. Bu tip tabanlar hızlı, dayanıklı ve serttir, wax'ı daha iyi tutarlar, fakat daha pahalıdır, tamiri daha zordur ve oksitlenmeleri önlemek için sık waxlanmaları gerekir.

  2. #2

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?



    Snowboard'a Baslamadan Once
    Ayak Secimi:
    Öncelikle snowboard yapmayi dusunen bir kisi guclu ayagina karar vermelidir. Bu gercekten cok onemlidir ve bir kere snowboard yapmaya baslarsaniz bunu degistirmeniz zor olabilir ve boyle gider. Guclu ayaginiz snowboard yaparken stance dedigimiz durusunuzda ondeki ayaginiz olacaktir.
    Guclu ayak konusunda bazi yanlis bilinenler vardir. Futbol oynarken topa vurdugunuz ayaginiz snowboard icin guclu ayaginiz olmayabilir. Tam tersine topa vururken ornegin vole vururken butun vucudunuzu topa vurmadiginiz ayagin tasidigini unutmayin. Yani sag ayakla topa vuruyorsaniz guclu ayaginiz sol ayaginiz olabilir. Basket oynarken turnikeye ciktiginizda uzerinde zipladiginiz ayaginiz guclu ayaginiz olabilir. Ama bunlar tamamen varsayimlardir. En dogrusuna karar verecek olan yine de sizsiniz. Onceden surf ya da kaykay yapanlariniz zaten hangi ayaklarinin on ayaklari olacagini bilirler.
    Hangi ayaginin guclu ayagi oldugunu tahmin edemeyenleriniz bazi degisik testler yapabilir. Mesela siz ayakta dururken sizi arkadan birisi ittiginde hangi ayaginizi once basarsaniz o ayak sizin guclu ayaginiz olabilir. Veya coraplarla cocukken yaptigimiz gibi kalebodurda kosup kosup kayarken onde giden ayaginiz sizin guclu ayaginiz olabilir.
    Asiri derecede olmasa da sol ayakli snowboardcu sayisi sag ayaklidan fazladir. Bu nedenle sol ayakla kaymaya regular(duzgun) stance, sag ayakla kaymaya da goofy (budala) stance denir.
    Stance pozisyonunda ayaklariniz arasindaki mesafede cok onemlidir bu genellikle boyunuza ve kilonuza gore ayarlanir. Boyunuza gore normal bir kiloya sahipseniz bu mesafe genellikle omuz genisliginizden cok az daha fazla olur.
    Board Secimi:
    Eger onceden hic board yapmadiysaniz sizin icin en uygun board Freeride stili bir board olacaktir. Freeride boardlar diger boardlara gore daha genistir. Bu nedenle de asiri hizli gitmezsiniz, bolkar dedigimiz pist disinda kalan ezilmemis kara girerseniz orada batmazsiniz, ayrica da bu boardlar kontrol acisindan daha rahattir.
    Boardunuz boyu sizin boyunuza ve kilonuza gore ayarlanir. Boardun uzunlugu sizin ceneniz veya agziniz civarina kadar olmalidir. Uzun boardu kontrol etmek zordur. Kisa board ise sizi goturmeyebilir. Ornegin 1.75 boyunda, snowboarda yeni baslayacak bir insan icin en uygun board uzunlugu 1.55 1.58 arasidir.

    Ayakkabi Secimi:
    Ayakkabilarinizi gunluk ayakkabi numaraniza gore istemeniz dogru olacaktir. Ancak kalip farki olabilir. Bu nedenle ayakkabi secerken dikkat edilinmesi gereken en onemli unsur topugunuz ayakkabinin icinde 1 santimden fazla yukari gidememesidir. Ayaginiz ayakkabinin icinde cok az bir sekilde hareket edebilmeli, ayakkabi asiri derecede siki ya da gevsek olmamalidir.
    Giysi Secimi:
    Giysi seciminde dikkat edilmesi gereken nokta giysilerin mutlaka nefes alabilmesidir. "Breathable" denilen katmanlara sahip montlar ve pantolonlar tercih edilmelidir. Montlarin icinde kar girmemesi icin yapilmis bir bag bulunmalidir. Montun icine de iclik denilen polarlar giyilebilir. Snowboardcular kayakcilardan farkli olarak istedigi giysiyi giyerler. Gunesli havalarda dusmeyecegeni dusunen bir boardcu t-shirtle bile kayabilir ki pistlerde cokca bu tur boardculara rastlariz. Dizlerin surekli kirik durmasindan dolayi diz arkalari surtunmeden dolayi incinebilir. Bu nedenle uzun kayak coraplari veya uzun coraplar tercih edilebilir.
    Gozluk ve eldiven secimi:
    Gozluk bir boardcu icin zorunluktur. Gozluksuz kaydiginiz zaman ruzgardan dolayi gozleriniz sulanir, kar yagdigi zaman kar gozunuze batar, gunesli havalarda kar yansima yapar... Kayak gozlukleri her zaman en dogru secimdir. Goggle denilen bu gozlukler biraz once saydigim butun etmenlerden sizi koruyacaktir. Goggle seciminde, gogglein bugulanmaya karsi korumali, yani antifog ozellikli oldugundan emin olmaniz gerekir. Spor gozlukleri diye bilinen renkli camli genelde kirilmayan materyallerden yapilan gozluklerde snowboardcular tarafindan sikca kullanilir. Fakat bunlar bir dusme ya da kaza aninda size yine de zarar verebilir. gozlugu dusurebilirsiniz. Normal zamanda kullanilan gunes gozlukleri ise hicbir zaman tavsiye edilmese de gozluksuz kaymaktan iyidir. Bir kaza veya dusme sirasinda, gozluklerin cam veya metalik kisimlari size zarar verebilir. Size hic bir zarar vermese bile bu gozlukler cok kolayca kirilabilir. Unutmayin boardcu duser!
    Eldiven olarak da stilinize bagli olarak uzun bilekli, kisa bilekli, bilek korumali gibi cok cesitli eldivenler piyasada vardir. Fakat boardcunun elleri surekli yerle temas halinde olacagi icin eldivenin ic kisminin kolay yirtilmaz maddeden yapilmis olmasina dikkat edin. Ozellikle snowboard eldiveni almaya calisin.

    Guvenlik giysileri:
    Her türlü sakatliga karsi guvenlik materyalleri satilmaktadir. Kask ozellikle bir snowboardcu icin cok gerekli olabilir. Kaskin kafaniza tam oturmamasi ama genis de durmamasi gerekir. Kaskin ust tarafinda darbeyi absorbe edecegi bir bosluk kalmalidir. Kaburganizi, sirtinizi ve belinizi koruyan yelekler, bileklikler, dizlikler ve boyunluklar, bir boardcuyu olusabilecek sakatlanmalara karsi korumaya yardimci olacaklardir. Bunlari kullanip kullanmamaniz tamamen size baglidir.
    Isinma:
    Her spora oldugu gibi snowboarda isinmadan baslamamak gerekir. Ozellikle ilk defa yapacak bir insanin cok defa dusecegini de goz onune alarak cok iyi isinmasi gerekir. Snowboardun vucudun ozellikle bel, diz, bacak, sirt ve omuz gibi bolgelerini calistirdigini unutmayip buna gore isinmaniz gerekir.



    Alıntıdır...
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  3. #3

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?

    Verilen bilgilere3 tesekkurler, cogu dogru bilgiler. ancak ufak bir hata var. Arkadaslar boya gore board secimi ile ilgili yukarida yazilanlar kesinlikle eksiktir ve yanlistir. bu sekilde board alinirsa hata yapma olasiligi cok fazla.
    Basit bir fizik prensibi. Onemli olan karin uzerine cm2 ne kadar basinc uyguladiginiz. diger bir deyisle kac kg yuk bindirdiginiz. dogal olarak kisa boardda daha fazla basınc uygularsiniz, uzun boardda daha fazla. Boarda ne kadar az basınc binerse o kadar hizli gider ama o kadar zor donersiniz. ne kadar cok basinc uygulanirsa o kadar kara batar ve o kdara yavas gidersiniz, ama bu seferde donusler hizli olur. Sizin
    ihtiyaciniz optimumu yakalamak. Yani hem yeterince hızlı gidecek hem de donusleri yeterince kolay yapabileceginiz bir board.
    Boya gore secim (yok cene ye gelirse tamamdir gibi batıl itikatlar) tamamaen bilgisiz mağaza calisanlarinin uydurdugu bir efsanedir. Bir keresinde akmerkez sporpointe arkadasima gozgore 159 board satmaya kalktılar cenesine geliyor diye. halbuki kullanmasi gereken board 164-veya 165 ti.
    Neden derseniz, soyle. Farzedinki dusunun arkadasim 180 kilosuda 78 kg falan. ona bu kilo araliginda 159 olur. Ne yazikki arkadasim 78 kilo degil 95 kilo! ona 159 verdiginizde firildak gibi oynar board, dogrusu 164. bi de tam tersini dusunun arkadasim ya ayni boyda ve 63 kilo olsaydi??? o zmanda kullnacagi board 154 155 civari olur?? Daha bu denklemin icine cinsiyeti ve kayis stilini ve board esnekligini sokmadim. bunlari anlatamak sayfalar surer
    Kısacasi kullanicinin boyuna gore board vermek cok buyuk bir yanlistir. Hicbir katalogta ne burton ne rossignol ne ride ne option ne baska bir markanin katalogunda boy referans olarak verilmez hep kg ve board ozellikleri verilir. Hele hicbirinde ceneye gelirse tamamdır abi denmez:-)Bilgisiz saticilara kanmayin:-)

  4. #4

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?

    murat sana katılıyorum. ama burdaki çene ye gelmesi genel olrak alınıştır. 170cm 65kg boyundaki adama 150cm yani öçene hizası uygundur. ama senin de dediğin gibi kiloso fazla ise bu sorun yaratır.
    mesela benim boyum 170cm 52 kg deyim ve geçen yıl 134cm lik board kullandım. hiç te sorun yaşadım. hatta bol karda bile kullandım
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  5. #5

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?

    1.53 ü denemelisin .....
    http://img133.imageshack.us/img133/4789/nhat1ay5.gif
    Atomic Axum bord
    Atomic Black Russian bağlama
    Atomic Kush boot
    Palandöken/ERZURUM
    2011 UNIVERSIADE ERZURUM

  6. #6

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?

    yeni aldığım board 1,53 şimdiki ;D
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  7. #7

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?

    Tuni tabi sorun yasamazsin 138 lik boardla:-) cok kisa cunki:-) ama kesinlikle hızdan inanilmaz kaybedersin. Ozelliklede bol karda batarsin yavasa gidersin. Baska bir board ile kiyaslama sansin olmadigi icin o hiz varkini pek anlamazsin. Ama diger arkadaslarinda dedi gi gibi bir de 153 le ka o zaman farki goreceksin:-)

    aslina bakarsan 52 kiloya 149 veya 149 daha uygun ama 17o boyunda oldugundan ve ileriki yilarda cok daha fazla kilo alacagindan 153 daah ideal bence de(yasinin 14-17 arasi oldugunu dusunuyorum)

    Herkese bol yağışlı bir kış dilerim:-)

  8. #8

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?

    kilom az ama yaşm büyük. 21 yaşındayım
    134 lük boardtan önce 150 lik boardum vardı. hala da var. şimdi bi tane daha aldım 153 lük. daha kullanma şansım olmadı.
    geçen yıl da 155 lik board kullandım. okulun malzemesidi. sıfır dı. kalitelidi.
    hız konusunda gel erciyese e görürsün yavaş mı hızlı mı
    bol karda sorun oluyor. ama sadece yavaş gittiğim zaman. yavaş ta neden gideyim ki. zevki çıkmıyor. hızlı gittiğim için bartmıyorum. e tabi biraz da ağırlığımı arkaya veriyom.
    tabiki fark var 134 ile 154 arasında ama o kdar da değil. valla bu nasıl oluyo bende anlamdım.
    134 lük boardu kullanamdan önce benim de şüpelerim vardı. ama bi kullandım bi daha bırakamadım....
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  9. #9

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?

    evet yasın buyukmus:-) Erciyese gel gorursun demissin:-) Iyi kaydigindan şüphem yok:-) Benim söylediğim o kısalıkta bir boardla 153 e göre sen çok daha yavaş kayarsın bir başkası değil:-) yani sen o kısalıkta bir board la gerçekten diğerine göre bayağı yavaş kayarsın. Tabii bunu soylerken her iki boardunda aynı şartlarda olduğunu farz ediyorum. bakım, vax aynı olmalı. 20cm boy vok buyuk bir fark . 1 veya 2 santimden bahsetmiyoruz burada. cok buyuk bir fark soz konusu. Gerçekten bunun tartışılacak bir yanı yok:-) Bu basit bir fizik kuralı! 134 board kesinkes 153 den cok daha yavas kayar. hatat degil 134 144 dende cok daha yavaş kayar. Belkide senin hızlı kaydığını hissetmenin nedeni kısa board ile cok ani manevralar yapiyor olman. Bu da sana cok hızlı dönmeni sağladığından öyle sanabilirsin. Kıyaslama şuna benziyor.: bir big foot kullananin bir kaykaciya ben daha hizli gidiyorum demesi gibi birşey:-)

  10. #10

    Standart Ynt: SNOWBOARD NASIL SEÇİLİR?

    tamam saonuna kadar katılıyom. sen haklısın..
    ama erciyteseki board dersi veren hoca bile dedi. ya dikkat et kendine bu ufak boardla çok hızlı kayıyon. durman sonra zor olabilir. kaza yapabilirsin. dışarıdan diyenlerde hızlı kaydığımı söylüyorlar. ama tabiki 150 lik gibi olmaz... ama o kadar da ağam şam bi fark göremedim. dışardan bakanlarda söylemedi...
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

Sayfa 1/23 12311 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •