Kayaktan/boarddan sonraki gün duyulan ağrılar!!! - Sayfa 11
Sayfa 11/12 İlkİlk ... 9101112 SonSon
119 sonuçtan 101 ile 110 arası

Konu: Kayaktan/boarddan sonraki gün duyulan ağrılar!!!

Standart Cevap: Kayaktan/boarddan sonraki gün duyulan ağrılar!!!

Alıntı murat82li Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buaksam indik uludagdan su an agrıdan uyayamıorum yatakta.dızlerım ve dirseklermin terstarafi.ewet kesin hamlıktan..bı de her noktaya koruyucu sart
    2 mesaj üstte pastel ne demiş sık dişini geçer

geçmiş olsun tabiki :001_smile:
    ARH+
    19.11.1963 ÇORUM

Alıntı oliver_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş o kadar yazdık, çizdik... neden korumasız çıktın... geçmiş olsun... 2-3 gün daha çekeceksin ağrıları... eğer önemli ölçüde hafiflemez veya geçmez ise doktora gitmeni tavsiye ederim...
    hem korumaszliktan carpmalar da var ama genelde kas agrıları..tamam ıtıraf edıyorum 2dizimde mosmor ..bu arada dız ustundekı ust on bacakta tuhaf bısey var dimdık durunca zehır gıbı yanıo ama hafıf kırıp board seklı alınca gecıo heıhe

Alıntı murat82li Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hem korumaszliktan carpmalar da var ama genelde kas agrıları..tamam ıtıraf edıyorum 2dizimde mosmor ..bu arada dız ustundekı ust on bacakta tuhaf bısey var dimdık durunca zehır gıbı yanıo ama hafıf kırıp board seklı alınca gecıo heıhe
    dizlerini morartacak kadar şiddetli ve sürekli travmalar yaşadıysan sıkıntı olabilir... doktora görünsen iyi olur... kas yanmaları ortalama 2 güne geçer ama etkisini bir süre daha hissedeceksin...

Gerek snowboard gerek kayakta doğru teknik önemli mi?...Hem de nasıl...
    Bir takım temel prensipleri hiçe sayarak kaymak (ben kayak yaptığım için oradan örnek veriyorum) öncelikli olarak diz eklemlerini ve bacakları gereksiz zorlama ve fizyolojik yapılarına aykırı hareket anlamına geliyor...Mesela nedir..Eklemler mutlaka kırık olacak...kollar önde olacak dönüşlerde kayakların seni döndürmesi bekleyeceksin vücudunun üstünü savurmayıp belli bir ritm dahilinde yukarı aşağı yaylanarak carving veya short turn yapacaksın...Şimdi bunların hepsinin bir manası var...Eklemlerin hafif kırık değilse, vücudun amortisör olma imkanı ortadan kalkacağından, her türlü darbe gerek omurgaya gerek diğer eklemlerine direk vuracak, dengeni bozacak,vs...Eller önde değilse ağırlığın arkaya kayacak ve dik yamaçlarda bi anda yıldızları sayacaksın...Şimdi bunları niye yazdım...Gerek board yapan arkadaşlarıma gerekse kayak yapan arkadaşlarıma önerim video paylaşım sitelerindeki kariyeri belli başarılı müsabık sporcuların dersleri var...mesela Youtube'da carving ski lesson, ski like a pro, learn to ski...Gerçi bu videoların bir kısmı kar tutkusunda da yer aldı ama..yine de hararetle tavsiyem bu videoları defalarca seyredip, imgesel bilincinize iyice bi yerleştirmeniz olacak..
    Uygulamaya başladığınızda "haaa yaw acayip kıyakmış" diyeceksiniz ve gereksiz zorlamalar kurtulacağınızdan tehlikeli sağlık sorunlarına maruz kalmayıp riskinizi azaltacaksınız...Bi de tabii kayarken ki görünüşünüz daha bi havalı olacak, arkadaşlarınız size "yaw şu slalomu bana da bi göstersene diicek..
    ( bu arada kar tutkusunun bu anlamda çok önemli bir paylaşım platformu olduğunu ve kurucularına teşekkür borçlu olduğumu da söylemeliyim)

Not: Boardçu arkadaşlar için de yüzlerce eğitim videosu var..Geçenlerde bir göz atmıştım...How to snowboard, snowboard tips falan yazarsanız çıkıyor..

Sezon siftahı olacağı için yukarda 2. gün ağrılardan kayamaz duruma gelmek istemiyorum.

Ne önerirsiniz ? Koşu mu yapayım ?

Alıntı Tifosi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sezon siftahı olacağı için yukarda 2. gün ağrılardan kayamaz duruma gelmek istemiyorum.

Ne önerirsiniz ? Koşu mu yapayım ?
    konulara yazmadan once biraz arastşrma yapmani oneririm:wink: oncesinde uyulabilecek bir program bile yazildi baska bir konuda

Alıntı nitebore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konulara yazmadan once biraz arastşrma yapmani oneririm:wink: oncesinde uyulabilecek bir program bile yazildi baska bir konuda
    Pardon

Bi araştırayım ben.

Alıntı Tifosi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pardon

Bi araştırayım ben.
    azarlamak icin soylemedim, yanlis anlasilma olmasin ama sonra butun konularda ayn sey konusulur hale geliyor, biraz yardim edin siz de bize canim:wink:, biz de insaniz

Alıntı nitebore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    azarlamak icin soylemedim, yanlis anlasilma olmasin ama sonra butun konularda ayn sey konusulur hale geliyor, biraz yardim edin siz de bize canim:wink:, biz de insaniz
    Estafirullah, karıştırmayı bende sevmem, bilinçli forumcuyuz biz.

ahan da yazıyorum:
    kas gevşetici sabahx2 akşamx2
    ağrı kesici sabah öğle akşamx1
    boğaz pastili zırt pırt :D şaka şaka günde 3 yada 4 defa
    =-Mustafa Can-=
    A Rh(+)
    Burton Elite 154/Flow the Five/Flow the One/Red hi-fi audex

Sayfa 11/12 İlkİlk ... 9101112 SonSon

Bu Konudaki Etiketler