mont alırken dikkat edilecek hususlar
Sayfa 1/2 12 SonSon
14 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: mont alırken dikkat edilecek hususlar

Standart mont alırken dikkat edilecek hususlar

1-Su geçirmezlik değeri nedir:Montun su geçirmemezlik özelligidir.Örnegin 10.000mm su bariyerine sahip bir mont veya pantalon 10.000 mm su basıncına kadar dayanıklıdır.
    2-Gore-tex:Su geçirmez, nefes alabilir astar türü. Bu tür astarların en bilinen ve popüler modeli. DuPont firmasının ürünüdür.
    3-Neopren:Genellikle montun bogaz kısmında bulunur.Nedeni ise cildin tahriş olmasını engeller. DuPont Firmasının ürünüdür. Sentetik kauçuk polimeridir. En çok wetsuitlerde kullanılır. İzolasyon özelliği yüksektir.
    4-Wındstoper: Rüzgar geçirmez, nefes alabilir astar türü. Gore-tex Windstopper olarak da bilinir. DuPont firmasının üründür.
    5-Dolgu Elyaf:Genellikle montun sırt ve gögüs kısmında bulunur.Primaloft, Thermolite gibi markalar en bilinen ürünlerdir.
    SORU VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
    Konu Ohzman tarafından (28-01-2010 Saat 00:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: Teknik hatalar, yazım hataları
    Selçuk ÖVÜNÇ

Standart Cevap: mont alırken dikkat edilecek hususlar

Lütfen bilimsel değeri olan bilgiler verirken referans gösterelim ya da en azından kontrol ederek yazalım.

Başlığınız tamamen silinebilecek kadar hatalı bilgiler içeriyordu ancak iyi niyetli olduğunuzu düşündüğüm için sadece başlığınızı düzelttim.

Lütfen en.wikipedia.org sitesinden gore-tex, neoprene, windstopper gibi bilgileri aratarak inceleyin.

Detaylı bilgi almak isteyen varsa bu konularla ilgili bizzat yardımcı olabilirim.

Haydi bakalım .
    Freerider

Bence biraz bol olmasının faydası var hareket kabiliyetinizi kısıtlamıyor ozaman. Tam olduğu zaman üzerinize soğuk havalarda kalın bir polar giydiğinizde iyice sıkıntı veriyor mont :(((. En kötü kol kısımları biraz rahatsızlık verir ama bazı montlarda onun çözümü var daraltmalı sistemle yapıyorlar . Snowboardcu insan zaten rahatı bolu sever ))
    Batista Rules!

Alıntı pnryldz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün bi mont aldım uzun zamandır aşıktım kendisine ve ilk montum benim, normalde monttan nefret ederim normalde kışın bile mont giymem ama bu cidden beni kendine aşık etti =) sorun ve soru şu s beden yoktu biraz büyük olmasına rağmen s olmadığı için m beden aldım ne gibi dezavantajı olabilir ?
    Bol var bol var şimdi çok bolsa seni rahatsız ediyorsa emin ol dağdada rahatsız edecektir , ama hafif bolluksa bu iyidir çünkü tam aldığında söylendiği gibi özellikle kol kısmında sıkıntılar yaşayabiliyorsun Malum bazen soğuk diye içine giyiyorsun bir şey montta tamsa sıkıntı olabilir
    S. Pelin Turgut Akandan
    04/01/1978
    AB Rh(+)
    Lefkoşa-KIPRISS

bence biraz bol olması iyidir, yarın öbür gün içine sırt koruma, omuz koruma vs giymek istersen bol montla daha rahat olur, sıkı olmasındansa bol olsun

Alıntı pnryldz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün bi mont aldım uzun zamandır aşıktım kendisine ve ilk montum benim, normalde monttan nefret ederim normalde kışın bile mont giymem ama bu cidden beni kendine aşık etti =) sorun ve soru şu s beden yoktu biraz büyük olmasına rağmen s olmadığı için m beden aldım ne gibi dezavantajı olabilir ?
    heçbi dezavantajı olmaz...
    ben de M'yim ikidir L alıyom, beden yok, napiym...
    Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.

Alıntı gokbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    heçbi dezavantajı olmaz...
    ben de M'yim ikidir L alıyom, beden yok, napiym...
    o göbek ile M gitmez kardeşş...

Mont alırken diğer dikkat edilmesi gerek husus ise beyaz ve tonlarında almamak. 4 gündür bir leke ile uğraşıyorum hala uğraşıyorum
    There must be some kind of way out of here

Alıntı nuestra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mont alırken diğer dikkat edilmesi gerek husus ise beyaz ve tonlarında almamak. 4 gündür bir leke ile uğraşıyorum hala uğraşıyorum
    faça niyetine işte ne güzel...

Fosforlu bir kartutkusu jerseyimiz yokki üzerine giyelim, lekeyi kapatalım
    There must be some kind of way out of here

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler