yanlis bilgi vermek istemiyorum. Emin degilim.
bu konuyu ayla hanim cozer...
Eskiler düz kayaklardan gelen alışkanlıkla bitişik kayıyorlar..Oliver in dediği gibi carving kayaklarla bitişik kaymak için çabalamak çok anlamlı değil..Özellikle kayağın kenar eğimini kullanmayı hedefliyorlarsa zaten ayaklar açılacaktır..
Ayrıca bende sayende kendimi genç hissettim![]()
Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler.
Friedrich Nietzsche
doğrusu tam disiplinli bir kayakçı olmaktan ziyade,yaptığım şeyden aldığım zevk önemli benim için.
kayak yapmaya 2 yıl önce başladım fakat bu 2 yıl içinde yaklaşık olarak anca10 kez kaymaya çıkmışımdır.bu yıl,daha zevkli olacağını düşündüğüm için boarda geçmeyi düşündüm.Ama henüz,kayak yapmayı tam anlamıyla öğrenmeden ''kayak zevksiz bir spor'' demenin doğru bir yargı olmayacağı kanısındayım.
bu yüzden öncelikle kayak yapmayı iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum.
Konu oliver_han tarafından (15-01-2010 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir.
impossible is nothing!
Kayarken slalomda kayakları açma konusunda bir şey daha eklemek istiyorum eskiden klasik kayaklarda yani uzun ve açısız kayakları kullanırken kayakları bitişik tutarak kayarlardı ve dönüş için baton vurmak zorundaydılar çünkü dönüşler baton vurmadan zor ve dengesiz olurdu ama artık öyle değil carving kayakların belli bir oversize leri var ve kayaklar çok rahat bi şekilde dönüyor carving kayaklarda çelikleri kullanmak çok önemli çoğunuzun dediği gibide çeliklere yüklenildiğinde kayakları biraz açmanız gerekiyorki doğrusuda budur dönüşler daha rahat ve stabil neredeyse batona gerek bile yok ama tekniği geliştirmek açısından baton çok önemli kesinlikle kullanın ...
Coşkun Topsaç
Öncelikle şunu tam olarak belirtmek gerekiyor: Kayak müthiş zevklidir..Tekniğini doğru oturtursan çok keyif alırsın..
Burada dikkatini çekmek istediğim diğer önemli bir konu, travmaya açık bir iş yapıyoruz..Bu travma riskini azaltmak için işin doğrusunu öğrenmek lazım..Bu da kayak tekniğini ilerletmen ile olur..Bu durum aynı şekilde bord için de geçerli..İkisi arasında kararsızlık yerine birine eğilip kendini geliştirmen, sonra diğerini öğrenmeye başlamanı öneririm..
Her kayakçı bord yapabilir ama her bordçu kayak yapamaz![]()
Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler.
Friedrich Nietzsche