A'dan Z'ye kayak yapmanın püf noktaları - Sayfa 2
Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
59 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: A'dan Z'ye kayak yapmanın püf noktaları

Ziyaretçi

Standart Cevap: a'dan z'ye kayak yapmanın püf noktaları

Alıntı bkaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ılgaz da ted koleji öğrencilerini izlemiştim..hem çok süratli hem çok estetik hem de dediğim gibi kayaklar arası 20 cm açıklıkla kayıyorlardı..ama zigana da 55 yaşında çok tecrübeli bir kayakçı , resmen bitişik kayıyordu..aslında bu farklılık genç olanın carving kayıyor olması mıdır?
    cevap alabilir miyim üstadlar....

Erzurum Beyi Baki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yanlis bilgi vermek istemiyorum. Emin degilim.

Erzurum Beyi Baki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bu konuyu ayla hanim cozer...

Eskiler düz kayaklardan gelen alışkanlıkla bitişik kayıyorlar..Oliver in dediği gibi carving kayaklarla bitişik kaymak için çabalamak çok anlamlı değil..Özellikle kayağın kenar eğimini kullanmayı hedefliyorlarsa zaten ayaklar açılacaktır..
    Ayrıca bende sayende kendimi genç hissettim
    Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler.

Friedrich Nietzsche

Ziyaretçi

Alıntı iynem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiler düz kayaklardan gelen alışkanlıkla bitişik kayıyorlar..Oliver in dediği gibi carving kayaklarla bitişik kaymak için çabalamak çok anlamlı değil..Özellikle kayağın kenar eğimini kullanmayı hedefliyorlarsa zaten ayaklar açılacaktır..
    Ayrıca bende sayende kendimi genç hissettim
    "Özellikle kayağın kenar eğimini kullanmayı hedefliyorlarsa zaten ayaklar açılacaktır"....sanırım bu cümle çok önemli..yani başka şansı kalmıyor zaten insanın öğle değil mi..mecburen yatacaksın ..yatınca da kayaklar açılacak !!
    Valla öyle kayabilen herkes gençtir bence:D

Naçizane kendi görüşüm şöyle:
    Öncelikle şuna karar vermen lazım..Kayağı bir spor olarak görüp kaidelerini tam olarak öğrenmek mi? Yoksa işin geyiğine kaçıp biraz kayak biraz bord yapmak mı istiyorsun ona karar vermen lazım...
    doğrusu tam disiplinli bir kayakçı olmaktan ziyade,yaptığım şeyden aldığım zevk önemli benim için.
    kayak yapmaya 2 yıl önce başladım fakat bu 2 yıl içinde yaklaşık olarak anca10 kez kaymaya çıkmışımdır.bu yıl,daha zevkli olacağını düşündüğüm için boarda geçmeyi düşündüm.Ama henüz,kayak yapmayı tam anlamıyla öğrenmeden ''kayak zevksiz bir spor'' demenin doğru bir yargı olmayacağı kanısındayım.
    bu yüzden öncelikle kayak yapmayı iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum.
    Konu oliver_han tarafından (15-01-2010 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir.
    impossible is nothing!

Thumbs up Cevap: a'dan z'ye kayak yapmanın püf noktaları

Kayarken slalomda kayakları açma konusunda bir şey daha eklemek istiyorum eskiden klasik kayaklarda yani uzun ve açısız kayakları kullanırken kayakları bitişik tutarak kayarlardı ve dönüş için baton vurmak zorundaydılar çünkü dönüşler baton vurmadan zor ve dengesiz olurdu ama artık öyle değil carving kayakların belli bir oversize leri var ve kayaklar çok rahat bi şekilde dönüyor carving kayaklarda çelikleri kullanmak çok önemli çoğunuzun dediği gibide çeliklere yüklenildiğinde kayakları biraz açmanız gerekiyorki doğrusuda budur dönüşler daha rahat ve stabil neredeyse batona gerek bile yok ama tekniği geliştirmek açısından baton çok önemli kesinlikle kullanın ...
    Coşkun Topsaç

Alıntı lostboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğrusu tam disiplinli bir kayakçı olmaktan ziyade,yaptığım şeyden aldığım zevk önemli benim için.
    kayak yapmaya 2 yıl önce başladım fakat bu 2 yıl içinde yaklaşık olarak anca10 kez kaymaya çıkmışımdır.bu yıl,daha zevkli olacağını düşündüğüm için boarda geçmeyi düşündüm.Ama henüz,kayak yapmayı tam anlamıyla öğrenmeden ''kayak zevksiz bir spor'' demenin doğru bir yargı olmayacağı kanısındayım.
    bu yüzden öncelikle kayak yapmayı iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum.
    Öncelikle şunu tam olarak belirtmek gerekiyor: Kayak müthiş zevklidir..Tekniğini doğru oturtursan çok keyif alırsın..
    Burada dikkatini çekmek istediğim diğer önemli bir konu, travmaya açık bir iş yapıyoruz..Bu travma riskini azaltmak için işin doğrusunu öğrenmek lazım..Bu da kayak tekniğini ilerletmen ile olur..Bu durum aynı şekilde bord için de geçerli..İkisi arasında kararsızlık yerine birine eğilip kendini geliştirmen, sonra diğerini öğrenmeye başlamanı öneririm..
    Her kayakçı bord yapabilir ama her bordçu kayak yapamaz
    Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler.

Friedrich Nietzsche

Ziyaretçi

Her kayakçı bord yapabilir ama her bordçu kayak yapamaz
    sloganımız olsun bu cümle :001_smile:

Alıntı bkaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sloganımız olsun bu cümle :001_smile:
    sana da boyle bir malzeme lazimdi zaten hadi o zaman kaan bey, sizi bord tepesinde pistlerde gormek isteriz

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler