Hangİsİ ? PalandÖken-sarikamiŞ
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Hangİsİ ? PalandÖken-sarikamiŞ

Standart Hangİsİ ? PalandÖken-sarikamiŞ

Gitmiş olanlardan tavsiye istiyorum.

Mart başında (5-12 arası) kayağa gitmek istiyorum, ama hangisini tercih edeceğime karar veremiyorum.
    Sarıkamış, sorunsuz (rüzgar-soğuk vb.) kaliteli kar vb. konularda öne çıkıyor.
    Palandöken; değişik ve daha uzun pist seçenekleri, yeni tesisler vb. konularda öne çıkıyor.

Standart Cevap: Hangİsİ ? PalandÖken-sarikamiŞ

Snowboardcular için Kesinlikle Sarıkamış Karanlıkdere

Sizin Kayakçı olduğunuzu göz önüne alırsak, Palandöken dende büyük zevk alacağınızı söyleyebilirim.

Paladöken de bazı düz alanlar snowboardcular için işkence halini alabiliyor ama kayakçılar için pistler oldukça uzun , git git bitmiyor

Beni de o uzunluk çekiyor zaten.

bence sarıkamış uzun pist anlamındada palandökenden eksik kalmaz bilnidiği üzere palandökende en uzun pist güney çanak denen pisttir gerçektende uzundur ancak bu pistin gerçekte bittiği ve aslında farklı ve çok düz bir piste baglandığı noktadan en aşağısına kadar inilmesi durumunda toplam mesafe uzatılmaktadır.Ancak bence bu birleştirme pistlerin eğim genişlik ve farklılıkları nedeniyle yerinde değildir bir acemi pistiyle profesyonel pistini birleştirmek doğru değildir zaten güneyden aşağıya inenler büyük çogunlukla tekrar yukarı çıkarak ve bu pisti sonlandırmazlar kuzey pisti ise şanslı iseniz açıktır ve bence fiilen kullanılamayan bir pisttir kullanmak mümkün olsa bile taşlı olması nedeniyle kayaklara vereceği zarar ve dik olması nedeniyle risk almaya değeceğini düşünmüyorum profesyonller denesinler tabiiki) ayrıca zevk alınabilen bir pist de değildir ancak adrenalin yükselmesi yaşarsınız bacaklarınız kasılır)sarıkamışa gelince birinci etap acemiler için ideal kar kalitesi mükemmel türkiyede eşi yok dört farklı merkezde benzerini görmedim ikinci etapta 5 ve 3 no pistler bence mükemmel pistler iki nolu pist yeterli 6 nolu pist favorilerimden açılan karanlıkderedeki iki pisti de katınca acemesinden profesyoneline herkesin özgürce ağaçlar arasında kayak yapabileceği bir tesis karanlıkdere ile birlikte adrenalinide arttırmak mümkün olmuştur)

Alıntı Emrah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Snowboardcular için Kesinlikle Sarıkamış Karanlıkdere

Sizin Kayakçı olduğunuzu göz önüne alırsak, Palandöken dende büyük zevk alacağınızı söyleyebilirim.

Paladöken de bazı düz alanlar snowboardcular için işkence halini alabiliyor ama kayakçılar için pistler oldukça uzun , git git bitmiyor
    acemi boardcuyum demiyor, düz alanlar işkence olabiliyor diyor... :P

Alıntı demage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sarıkamışa gelince birinci etap acemiler için ideal kar kalitesi mükemmel türkiyede eşi yok dört farklı merkezde benzerini görmedim
    erciyes I. etap...

Sadece doğal ortam olarak kesinlikle Sarıkamış.

Erzurum Beyi Baki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı demage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence sarıkamış uzun pist anlamındada palandökenden eksik kalmaz bilnidiği üzere palandökende en uzun pist güney çanak denen pisttir gerçektende uzundur ancak bu pistin gerçekte bittiği ve aslında farklı ve çok düz bir piste baglandığı noktadan en aşağısına kadar inilmesi durumunda toplam mesafe uzatılmaktadır.Ancak bence bu birleştirme pistlerin eğim genişlik ve farklılıkları nedeniyle yerinde değildir bir acemi pistiyle profesyonel pistini birleştirmek doğru değildir zaten güneyden aşağıya inenler büyük çogunlukla tekrar yukarı çıkarak ve bu pisti sonlandırmazlar kuzey pisti ise şanslı iseniz açıktır ve bence fiilen kullanılamayan bir pisttir kullanmak mümkün olsa bile taşlı olması nedeniyle kayaklara vereceği zarar ve dik olması nedeniyle risk almaya değeceğini düşünmüyorum profesyonller denesinler tabiiki) ayrıca zevk alınabilen bir pist de değildir ancak adrenalin yükselmesi yaşarsınız bacaklarınız kasılır)sarıkamışa gelince birinci etap acemiler için ideal kar kalitesi mükemmel türkiyede eşi yok dört farklı merkezde benzerini görmedim ikinci etapta 5 ve 3 no pistler bence mükemmel pistler iki nolu pist yeterli 6 nolu pist favorilerimden açılan karanlıkderedeki iki pisti de katınca acemesinden profesyoneline herkesin özgürce ağaçlar arasında kayak yapabileceği bir tesis karanlıkdere ile birlikte adrenalinide arttırmak mümkün olmuştur)
    taşlı olan pist kuzey değil ejderdir. dediğiniz gibi acemilerin çıkmaması gereken bi pist ve ben daha o pistler açılmadığı için sezonu açmadım. sarıkamış bana palandökenin orta düzey diye geçen 22 siyle aynı zorlukta geldi ağaçların arasından kayma kısmını göz önüne almazsak çok zevksiz (karanlık dere yi bilmiyorum) hafif eğimli dümdüz yol. ama tercihler vardır ben ormanda kaymak istiyorum derseniz sarıkamış ben beni zorlayacak pistler istiyorum derseniz palandöken (dediğim gibi karanlık dereyi bilmiyorum)

Cevaplar için teşekkürler, ancak hala karar veremedim.

İstanbul Hatunu MinEce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ikisindede kar yok ben bilet almamış olsaydım şu tarihlerde uludağ 2. bölge tek geçerdim :(

yeterli kar olacağından eminim sarıkamışta şubat ve mart ayı boyunca..

Sayfa 1/2 12 SonSon