Maalesef öyle,kızınca kimseyi zirvesine yaklaştırmıyor![]()
Maalesef öyle,kızınca kimseyi zirvesine yaklaştırmıyor![]()
''Bu Ülkede Namuslu İnsanlar da En az Namussuzlar Kadar Cesur Olmak Zorundadır''
nazını yerim ben onun...
Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.
Ben varım : ) Ama biz dik yamaçta öğrendik ve sis görmedik. Nemrutta çok sis olur hava buz gibi olur dondurur ama extrem için pisti aşırı uygundur ve cidden bazen hava inanılmaz güzel olur. Zaten telefonla sorma şansınız da var yeter ki ilk gittiğiniz ve kayamadıpınız zamanda orda kar ezme makinası smotrakçı Kürşat var kendisi bildiğim kadarıyla erzurumdan gelme ve iyi de board kayar. onun teli sayesinde aranılıp sorulabilir pistin son durumu.
Arkadaşlar bu sezon tatvandayım iş den dolayı dün nemrut dağına cıktım manzara süper umarım bu sene burda snowboard yapabilirim kayak merkezi hakkında hiç bir bilgim yoktu kartutkusu ailesi sayesinde baya birşey öğrendim eklemek isteyen varsa bi kaç şey memnun olurum![]()
GS
Duyunca şaşırdım yaff geçerken uğramakta büyük fayda var.. Bizim fakülteden Bitlis'li, Adıyaman'lı çocuklar var, onlara bi sorayım ben detayı..!
Yavuz Selim’in Sırtında Çıkan Sivilceydi. Sonra Çiban Oldu. Sonra Şiri Pençe Oldu. Ondan Doğanda Süleyman Oldu. Bir Sivilce Hiçbir Şeydir Ama, Ardından Geleni Bilirsen..!
aşağıda bulunan iki haberdende anlaşılacağı üzere tesis şu an çalışmıyor :( ve maliyeti yüksek olduğu için kimse ilgilenmiyor erzuruma 600 700 trilyon yatırım yapıldı nemruttakimi çok geliyor ?? kartutkusu ailesi olarak sesimizi kimlere duyurabiliriz yardımınızı istiyorum okadar paralar harcanıp yapılan tesis şu an fırtınadan zarar gördü diye kimse elini sürmüyor.... :(
Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan şiddetli lodos sonucunda Nemrut Kayak Merkezi'ndeki teleferik zarar gördü.
Yapılan ihale sonucunda işletme hakkını alan Tatvanlı işadamlarından Abdulmenaf Kocakaplan, şiddetli lodos sonucunda kayak merkezinin büyük hasar gördüğünü kaydetti.
Teknik ekiplerin yapacakları çalışmalar neticesinde hasar gören tarafların tamir edilerek hizmete açılacağını belirten Kocakaplan, "Dört gün önce ilçemizde çıkan şiddetli lodos sonucunda kayak tesisinin çelik tel ve oturaklarının bir tarafı tamamen aşağı düştü. Burada meydana gelen arızların tespiti için teknik ekipler çalışma yapacak. Biz buranın işletmesini yeni aldık. Burada çalışmalara başlayacağımız sırada bu üzücü olay oldu. Çıkacak maliyet çok önemli. Çünkü daha burada hiç bir şey yapmadık. Bölgemizin en önemli kayak merkezi olan buranın bu şekilde hasar görmesi hem şansızlık hem de çok üzücü. Kayak merkezi bölgemiz için çok önemli."
Kocakaplan, burada yapılan otel çatısının bir bölümünün de çıkan lodos sonucunda tahrip olduğunu sözlerine ekledi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sevgili TATVAN SESİ okurları;
Bitlis İl Özel İdaresi tarafından Tatvan İlçemizdeki Nemrut dağında yaptırılan kayak tesisi, S.O.S. verdi.
Doğu dürüst kullanılmadan bile bitme noktasına gelen kayak merkezi, kayak severleri üzecek.
Geçen yıl kopan kablolar ve tesis parçalarının arızalanmasından bu yana herhangi bir çalışma yapılmadı.
Kayak tesisinin daha iyi hizmet vermesi amacıyla, Özel İdare tarafından kiraya verilen kayak merkezi bu yılda herkesi üzeceğe benziyor.
Çünkü hiç bir çalışma yok.
Kopan teller hep yerlerde sürünüyor.
Tesisteki arızanın giderilmesi uzun sürebilir ama, geçen yıldan bu güne kadar daha el atılmamış olmasıda ayrıca düşündürüyor.
Özel İdarenin tasarrufunda olan Nemrut Kayak Tesisleri, Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden biri olması gerekirken, maalesef bu güzelliklerden bahsedemez olduk.
Nemrut dağında otel ihtiyacı karşılanıyor, iyi güzelde tesisler randıman vermedikten sonra oradaki otel neye yarayacakki.
Tesisteki arıza, bakım ve onarımı uzun süre alabilir.
Buna rağmen el atılmamış olması, kayak sezonuna darbe vuracağa benziyor.
Bir iş yapıldı ama, o işin devamlılığı sağlanamadan kısa sürede yüzümüzü kızarttı.
Avrupadaki tesislerin ayarında yapıldığı ileri sürülen tesisimiz, geçen yılın soğuk havasına bile dayanamadı.
Ya Avrupa'da telleri koparacak soğuklar yok, yada bizdeki halatlardan Avrupa'da yok.
Adını koymak bile mümkün değil.
Ufak bir soğuğu bile kaldıramayan Nemrut Kayak tesislerine sarfedilen o büyük paralara yazık değimli?
Birkaç ay sonra kış mevsimine gireceğiz.
Tanıtımını ve reklamını nasıl yapalım?
Sevgilerimle..
GS