Domuz Gribi Aşısı - Bilgilerimizi Paylaşalım - Sayfa 5
Sayfa 5/9 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
81 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Domuz Gribi Aşısı - Bilgilerimizi Paylaşalım

Standart Cevap: Domuz Gribi Aşısı - Bilgilerimizi Paylaşalım

o ilaçları kullanmamak gerek..birileri atılan ilaçları alıp sahte barkot yapıştırıp piyasaya sürmüşdür ....daha öncede böyle şeyler olmuşdu..ucuz diye alıyor bazı eczaneler böyle ilaçları...rant derdi bu..

sektör çok para getirince akıl almayacak işler dönüyor

"isteyen herkes aşı olabilecek" haberinin çıkmasını bekliyorum. hemen gidip aşımı olacağım. bundan sonraki yıllarda da mevsimsel grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum. risk grubunda değilim. hastalanmaktan da zerre korkmuyorum. ancak işgücü kaybı (aşı maliyeti 6€), bulaşma stresinden kurtulma, bulaştırma stresinden kurtulma, salgına olan katkıdan kurtulma, mutasyona olan katkıdan kurtulma gibi sebeplerden dolayı bunu gerekli görüyorum. ayrıca sipariş edilen aşılar çöpe gitmemeli.

aşının yan etkileri yok mudur? vardır muhakkak ama hangi ilacın yan etkisi yok ki? önemli olan bu etkilerin görülme olasılığı. guillain-barre sendromu gibi milyonda birlik olasılıklar söz konusu ise fazla kafaya takmamak lazım. ispatlanmamış aşı-hastalık ilişkilerine itimat etmemek lazım. içinde cıva var deyip kestirip atıyoruz. balıkta cıva yok mu? cıva derken ne oranda var, cıvanın hangi bileşiği zararlı, hangisi değil. hangisi vücutta tutuluyor, hangisi atılıyor. vücutta ne kadarı tutuluyor, zararı var mı, nedir... hiç bilmiyoruz.

bizler sıradan insanlarız. bu soruların cevaplarını bilim adamları tespit eder gereğini yapar. bizler dünya sağlık örgütü gibi kurumların beyanatlarına itimat etmek durmundayız, komplo teorilerine veya başbakanlara filan değil. başbakan aşı olmuyorsa olmasın. ama insanları tereddüte düşürmemeliydi. virüslerle mücadele aşı ile yapılır. bunun şimdilik başka yolu yok. tüm dünya çöpe atma pahasına çokça aşı sipariş etmiştir, bence doğrusunu yapmıştır. 500 insanın ölmesi ile 5000 insanın ölmesi arasında fark var. 4500 insanın hayatını kurtarırsınız. haa normal gripten daha fazla insan ölüyormuş. ne güzel, bir şey daha öğrenmiş olduk işte. seneye (risk grubunda olan) insanlar mevsimsel grip aşısı olur, onlar da ölmez. aşının yan etkileri varsa ne kadar çok insan aşı olursa o kadar çabuk tespit edilir. ben aşıdan ölen bir kişi duymadım. sakat kalan veya kötü bir durum yaşayan da duymadım. bu, olmayacağı anlamına gelmez. bir gün belki bir kişi ölür ama o ana kadar binlercesi kurtulur. olaya böyle bakmak lazım. o aşıyı üretenler de teknolojisini değiştirirler. bugün yumurtada üretiyorlardı, yarın farklı bir ortamda üretirler. yumurta proteinlerine alerjisi olan da sıkıntı yaşamaz.

okullarda soruyorlar velilere, aşıya yazılı müsaade istiyorlar. hiç gereği yok. hepsine vurup geçeceksin. çiçek, suçiçeği, kızamık, kızıl vs. bunlar virüs değil miydi? bizi bunlara karşı aşılarken ailemizden onay mı aldılar? ailemiz sordu mu o zaman bu aşının içinde ne var diye? adjuvan mı var, sequalen mi var, tiomersal mı var, tarihi geçmiş mi..? Bugün çiçek hastalığı yeryüzünden silindiyse kararlı aşılama programları sayesinde olmuştur.

biraz da komplo teorilerine değineyim. hiçbir aptal ülke biyolojik silah üretip dünyaya salamaz. çünkü er ya da geç kendi vatandaşlarını vurur. hele virüs salmak çok tehlikeli. diyelim ki yayılmacı ama az ölümcül bir virüs üretip yaydınız ve korku salarak aşı, ilaç satacaksınız. o virüs mutasyona uğrayıp ispanyol giribi gibi bir çırpıda 100 milyon insanı öldürürse ne yapacaksınız? bunu amerika'nın yapmadığı çok açık. obama'nın meksika ziyareti sırasında tokalaştığı bir arkeolog A tipi gripten dolayı öldü. bu hastalık ilk olarak meksika ile beraber amerika'yı vurmuştur. ortaya çıkışı nisan 2009'dur ve tehlikesi net olarak görülmüştür. yazdan sonra aktivitesini arttıracağı çok belliydi. dünya ülkeleri aşı üretiminde geç kaldılar. oysa amerika dünya ülkelerini aşı üretmeleri için uyarmıştı. biz türkiye olarak aşıları amerika'dan değil italya, fransa, belçika gibi ülkelerden alıyoruz. keşke biz aşı üretip dünyaya satsaydık. o zaman hiçkimse olaya komplo teorisi olarak bakamayacaktı. amerika insan hayatı konusunda hassas olduğu için adjuvan (veya sequalen) içermeyen aşı üretiyor. bu aşılarda tiomersal da bulunmuyor. ama bunlar üretim kapasitesini düşürüyor. avrupa bunları yasaklamamış. demek ki kaydadeğer bir yan tesir görmemiş. ben itimat etmekten yanayım. hele ki risk grubunda olanlar; sağlık sektöründekiler, kalabalık ortamlarda sürekli bulunanlar, çocuklar, gençler, bağışıklık sistemini zayıflatan rahatsızlıkları olanlar, hamileler kesinlikle aşı olmalılar. hamileler için ilk parti adjuvansız aşılar da geldi.

neticede önümüzdeki günlerde 2 şey olacaktır; ya yeni virüs atakları gelecek, mutantlar türeyecek, ölümler artacak (belki yakın çevremizden birileri ölecek) ve aklımız başımıza gelecek, ya da virüs kan kaybedecek (ki benim tahminim bu yönde) ve sipariş edilen aşılar elimizde patlayacak, tarihi geçecek, çöpe gidecek. ancak çöpe gidecek bile olsa T.C. bence doğrusunu yapmıştır. eğer elini çabuk tutmasa idi ve salgın şiddetli geçseydi, aşılar geciktiği için yaşanan ölümlerden dolayı çok büyük eleştirilere maruz kalacaktı. tabi 40 milyon doz aşı ne yazık ki ülke ekonomisi için (özellikle şu günlerde) önemli bir kayıp teşkil ediyor. ancak insan hayatı söz konusu olduğuna göre, ülkemizin aldığı bu geniş önlem bence olumlu birşey. (ayrıca faz 6 pandemi söz konusu olduğu için hızlı karar vermek gerekiyordu)

son olarak bu grip salgınlarının yeni birşey olmadığını, yıllardır domuz-kanatlı-insan arasında gidip gelen ve salgınlara yola açan grip virüsünün her mutasyona uğradığında başa bela olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtmek isterim. Arkadaşa ufak bir protein grubu eklense bize yeni birşey gibi yutturup hasta ediyor. Herkese H ve N'den uzak, sağlıklı günler dilerim.
    Konu Gökbey tarafından (11-12-2009 Saat 14:22 ) değiştirilmiştir.
    Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.

Ankara Sorumlusu metulife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Beyib metulaması geçirdim yaaa :( neyseki annem biraz önce kaca bir bardak (500mll) portakal suyu sıkıp getirdi ve kendime geldim
    Ben biraz kaderciyim, sağlıklı besleniyorum, günde 1 tabak meyve yiyiyorum (annem sağ olsun) kendimide koruyorum, günde 20-30 kere ellerimi yıkıyorum, tedbirlerimi aldım ve kaderimde varsa olur diyorum
    Sağlıklı günler diliyorum

Ankara Sorumlusu metulife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gökbey :D çok uzun olmuş be kardeş :D

Alıntı metulife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökbey :D çok uzun olmuş be kardeş :D
    hakkaten bu ne yaaa, çocuk çok doluymuş galiba bu konuda
    Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.

Ankara Beyi kupeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eğer bu aşı iyi bişey olsaydı sağlık bakanı ilk önce kendi çocuklarını aşılatırdı. Onun çocukları bile domuz gribi oldu. Demekki risk grubunda değilsek aşıya gerek yok.
    İmzaya ad soyad yazıyoz sonra google amcada herşey ifşaa oluyo.
    Natural Born Skier
    Rossignol Zenith Z3
    PMR 3.38
    Trollcüyüm, Trollcüsün, Trollcü...

Yazılanları okuduğumda, sanki aşı olunmasını tavsiye edenlerin doktor veya tıp bilimci, aşı olunmamasını veya olmanın şart olmadığını belirtenlerin cahil halk olduğu hissine kapılıyorum...
    Halbuki bu böyle değil. Aşı olmanın da tehlikeleri olduğunu belirten kişiler de doktordur ve onların görüşlerine de en az diğerleri kadar saygı gösterilmelidir. İlk örneğini verdiğim Finlandiya Sağlık Bakanı da bu mevkiye gelmeyi en az bizim Sağlık Bakanımız kadar hak etmiş bir hekimdir.
    Karşı fikirlerin olması güzel. Ama fikirlerimizi beyan ederken karşımızdakine yaptığımız ağır eleştiri itici oluyor.
    0 RH + ( İstanbul )

''Some people bind their snowboards to their feet, while others bind them to their souls.''

Ben de aşı oldum...Eşim ve çocuklarım da...
    Benim için kıstas, sağlıklı ve hiç bir ek sorunu olmayan onlarca kişi( şu an için) ölüyorsa aşı olurum. Gerisi laga luga....
    Yasadığım yerde ölen bir gebe aşı olmadığı gibi verilen tedaviyide kabul etmemiş. Doğumda sonrada tedaviyi de (tamiflu) kabul etmemiş..Doğum sonrası 3.günde hayatını kaybetti...
    İnsanların aklını öyle bir karıştırdılar ki bırakın aşıyı tedaviyi bile istemiyorlar...Bunun vebali kimin üstüne acaba?
    Bu pandemi için sağlık bakanlığı 4 yıl hazırlanmış ( işin içindeki bir arkadaşımdan öğrendim)
    Yani dün karar alınıp alel acele uygulanan bir şey değil bu aşılar....Siyasilerin en kolay yaptıkları iş gibi araştırmadan, bilmeden sağdan soldan duyduklarına istinaden yaptıkları nafile konuşmalarla böylesine ciddi bir kampanya baltalamıştır...
    Eğer aşılama programı uygulansa beklenen ölü sayısı 400, aşılama olmaması halinde 5400..Muhtemelen 2-3 bin kişi bu dayanaksız spekülasyonlar nedeni ile bu kış ölecek.
    Günahları boyunlarına diyorum....
    Lütfen aşı olun...Çünkü bu sizin aynı zamanda virüsün yayılımının önlenmesi için sosyal sorumluluğunuzdur.
    Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler.

Friedrich Nietzsche

Alıntı iynem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de aşı oldum...Eşim ve çocuklarım da...
    Benim için kıstas, sağlıklı ve hiç bir ek sorunu olmayan onlarca kişi( şu an için) ölüyorsa aşı olurum. Gerisi laga luga....
    Yasadığım yerde ölen bir gebe aşı olmadığı gibi verilen tedaviyide kabul etmemiş. Doğumda sonrada tedaviyi de (tamiflu) kabul etmemiş..Doğum sonrası 3.günde hayatını kaybetti...
    İnsanların aklını öyle bir karıştırdılar ki bırakın aşıyı tedaviyi bile istemiyorlar...Bunun vebali kimin üstüne acaba?
    Bu pandemi için sağlık bakanlığı 4 yıl hazırlanmış ( işin içindeki bir arkadaşımdan öğrendim)
    Yani dün karar alınıp alel acele uygulanan bir şey değil bu aşılar....Siyasilerin en kolay yaptıkları iş gibi araştırmadan, bilmeden sağdan soldan duyduklarına istinaden yaptıkları nafile konuşmalarla böylesine ciddi bir kampanya baltalamıştır...
    Eğer aşılama programı uygulansa beklenen ölü sayısı 400, aşılama olmaması halinde 5400..Muhtemelen 2-3 bin kişi bu dayanaksız spekülasyonlar nedeni ile bu kış ölecek.
    Günahları boyunlarına diyorum....
    Lütfen aşı olun...Çünkü bu sizin aynı zamanda virüsün yayılımının önlenmesi için sosyal sorumluluğunuzdur.
    değerli görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim hocam...

Sayfa 5/9 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler