Domuz Gribi Aşısı - Bilgilerimizi Paylaşalım - Sayfa 2
Sayfa 2/9 İlkİlk 1234 ... SonSon
81 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Domuz Gribi Aşısı - Bilgilerimizi Paylaşalım

Standart Cevap: Domuz Gribi Aşısı - Bilgilerimizi Paylaşalım

Bu kadar çelişkili ve tartışılan bir aşıyı güvenle olmak çok zor ben kesinlikle olmayı düşünmüyorum. Ama kendimce gripten korunma önlemlerini alıyorum. Hem aşı olmamak hemde hiç bi şey yapmamak pek akıl k@rı da gelmiyor.
    Batista Rules!

kbb uzmanıyım aşıyı ilk geldiği zaman oldum, çok isteyerek değil tabii görevim gereği risk altında olduğum ve yakınlarıma bulaştırmak istemediğim için...

şu anda iyi ki olmuşum diyorum, plk de hasta bakarken ay bana da bulaşır mı diye tereddütüm yok kafam rahat, halen bizim yoğun bakımda yatan ve durumu çok ciddi olan 2 hasta var, onları da görünce kararımın doğruluğunu bir kez daha anladım ama kimseye ol veya olma demek bana düşmez herkesin kendi kararıdır fakat kronik hastalıkları olanlar (astım, kalp hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı, KOAH, immün yetmezlik, hepatit vs..) kesinlikle aşı olmalı bence.

aşının bazı yan etkileri var hakikaten de ama herkeste ortaya çıkacak diye bir kural yok, daha önce de söylendiği gibi kullandığımız tüm ilaçların yan etkileri var, olduğumuz tüm ameliyatlarda komplikasyon riski var, burada karar verirken fayda zarar oranına bakmak lazım, eğer aşı ilk geldiğinde herkes aşılansaydı ve sağlık bakanı ile başbakan arasında halkı güvensizliğe sürükleyecek bir polemik yaşanmamış olsaydı salgın bu kadar büyümeyecekti diye düşünüyorum. hamile ve çocukların özellikle aşılanması konusundaki israr şu nedenden; gebe ve çocuklarda enfeksiyon çok daha ağır seyrediyor, daha öldürücü yoksa kimsenin kökümüzü kazımaya niyeti olduğunu sanmıyorum.

eklemeyi unutmuşum: yumurta alerjisi olanlar kesinkes aşı olmamalı!
    Konu oliver_han tarafından (10-12-2009 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

sanirim o guvensizlik basbakandan once iki saglik bakanimiz arasindaki ZIT goruslerden de kaynaklandi.

hamile, bebek, kronik rahatsizligi olanlar ile saglik sektorunde calisanlarin asi olmalarini anlarim.. ancaaaaak memleketimde o kadar gripten olenin esamesi okunmazkeni her sene cikan grip asilarinin bu kadar reklami yapilmazken bu H1N1 uzerinden yapilan reklamin arkasinda bir baska sey, bir rant ararim.. bulurum.. sinirlenirim.. asi da olmam ama kendime de baska yollarla da olsa bakmayi da ihmal etmem. temizlik, dengeli beslenme, vucut direncini artirma.. biraz da sansin yaver gider de hastayken sorumsuzca davrananlarla karsilasmazsan.. birsey olmuyor denedim, gordum..

herkesin kendi karari...

80 li yıllarda devlet aile planlaması kampanyası başlatmış..yurdışından finalsal destekli bu kampanya ya bazı vatandaşlar "Amerika bizim kadınlara dinleme aleti takıyormuş" diyerek karşı çıkmışlar.. uygulamaya da izin vermemişler...grip aşısı tartışmaları bana hala o günlerde mi yaşıyoruz korkusunu yaşattı..

ahahahah guzelmis sanirim komplo teorileri hic bitmeyecek.. ama benim demek istedigim neden cifte standart? grip asisi icin bunca reklam yapilmadi, yapildi da ben mi hatirlamiyorum?? olenlerin listesi, adi sani, hayat hikayesi gazetelerde yoktu. dunyanin bazi ulkeleri asiyi ulkelerine sokmama karari almamisti..

amerika degil de ilac firmalarinin ve dezenfektan ureten/satanlarin ekmegine yag surmek icin milletin bu kadar galeyana getirilmesine karsiyim ben!! yoksa asidan daha ucuz/basit bir korunma yontemi yok benim bildigim..

çifte standart değil..mevsimsel grip ile pandemi yapan domuz gribi farklı..mevsimsel grip aşısı yaptırmayabilirdiniz ( ki bende yaptırmamışdım) en fazla 7 gün yatar iyileşirsiniz..ama domuz giribinde sonuçlar çok çok üzücü olabilir...
    ayrıca geçen senelerde de aşı reklamı yapılıyordu..tv lara çıkıp aşı yaptırdım sizde yaptırın diyen ünlüler ve ünlü dr larıda vardı...

herkesin fikri kendine.. bir tipci degilim, son kullanan olarak benim bakis acim bu, isteyen, risk grubunda olan olsun.. gerisi kendi bilsin..

Sadece Amerika Birleşik Devletlerinde her sene 5.000 kişinin salmanella (iyipişmemiş tavuk etinde bulunur) bakterisinden ölmekte olduğu tesbit edilmiş.
    Dünyada her sene milyonlarca insan malarya'dan (Sıtma) ölüyor halbuki basit bir tül sineklik onları koruyabilir.
    Dünyada her sene 2 milyon çocuk ishalden ölüyor, halbuki 23 sentlik bir serum onları kurtarabilir.
    Kızamık ve zatüreden her sene 10 milyon insan ölüyor. Tüm bu insanlar daha ucuz ilaçlarla kurtulabilir.
    Gazeteler bunlardan bahsetmiyor !
    Bundan yaklaşık 10 yıl önce kuş gribi çıktığında bütün gazeteler bizi bilgiye boğdu: "Bütün diğer salgınlardan daha tehlikeli... Dünyayı tehdit eden salgın !"... Gazeteler sadece bu tavukların korkunç hastalığında bahsediyordu. Buna rağmen toplam insan kaybı 10 sene de 250 oldu. Yani senede 25. Normal grip senede yarım milyon can alıyor. 25'e karşı YARIM MİLYON ! Niçin kuş gribinden bu kadar bahsedildi ?
    Çünkü bu tavukların arkasında bir "horoz" vardı, büyük ibikli bir horoz: Uluslararası Roche ilaç grubu.... Bu şirket Asya ülkelerine milyonlarca doz Tamiflu sattı, Ingiltere 14 milyon doz satın aldı. Kuş gribi sayesinde Roche, milyarlarca dolar kar etti.
    Bugün de domuz gribi psikozu başlatıldı. Tüm dünya medyası sadece bundan bahsediyor.
    Kuzey Amerikan Gilead Sciences şirketi Tamiflu ilacının patent sahibi. Bu işletmenin en büyük hissedarıysa Donald Rumsfeld: George Bush dönemi savunma bakanı, Irak savaşının stratejisti...
    Eğer domuz gribi söylendiği gibi gerçekten dünyayı tehdit eden büyük bir salgınsa (pandemiyse) Dünya Sağlık Örgütü bu hastalıktan bu kadar tedirgin oluyorsa neden bu hastalığı dünya sağlığını tehdit eden bir hastalık olarak ilan edip, hastalığa karşı aynı ilacın jenerik türevlerinin üretilmesini önermiyorlar ? Roche'un haklarının iptalini isteyip yerine her ülkenin kendi üreteceği jenerik türevlerini üretmiyorlar ?

Peru'lu bir doktor olan Dr. Carlos Alberto Morales Paitán'dan aynen alıntıdır...
    0 RH + ( İstanbul )

''Some people bind their snowboards to their feet, while others bind them to their souls.''

Herkezin domuz gribi aşısı olmasını kesinlikle tavsiye ediyorum.

Sebep 1. Normal grip aşısı olduysanız onların içindeki H1N5, H1N2, H3N2,.... yerine H1N1 ve birtakım varyasyonları bulunuyor. Aşının içinde yaratık yok içeriğinden çekinmeye gerek yok.

Sebep 1.a Aşı etki arttırıcıları (Enhancerlar) Türkiyenin sahip olduğu bütün grip aşılarında (H1N1 dahil) aynıdır. Sakat bırakmaz, öldürmez.

Sebep 2. Hayatınızda olduğunuz bütün aşılara benzeyen yan etkileri aynı oranlarda bulunmaktadır.

Sebep 3. Normal grip süründürür çünkü vücut normal grip varyasyonlarına alışkın olmasına rağmen 3-7 gün tam kadro çalışır. Domuz gribi yeni bir grip varyasyonudur ve vücut kendini iyileştirmeye çalışırken bağışıklık sistemi vücudu harap edebilir (Ağır grip etkilerinden bahsetmiyorum bile)ve ölenlerin çoğu bu sebeplerle ölmektedir. Güçlü bir bünye gayet tabii ki bu korkunç savaşa dayanabilir ancak ölümlerin çoğunlukla 50- altı olmasının sebebi aşırı hijyen dolasıyıyla virüslere çok daha az maruz kalan 40- insanların bağışıklık sisteminin benzer herhangi bir virüsle karşılaşmamasından dolayı hastalığı tsunaminin gökdelene çarpması misali tam gücüyle karşılar.

Sebep 4. Çalışanlar için tek ve geçerli bir sebep olması gereken hastalık dolayısıyla işe gidememe ve sonuçları aşıyla büyük ölçüde önlenebilir.

Olmamamız için Sebepler

Sebep 1. Neden başbakan olmuyor?

Sebep 2. Buranın Türkiye olduğu göz önünde bulundurulduğunda allah bilir o aşılarda H1N1'e ait hiçbir şey yoktur

Bildiklerimi paylaşmak istedim. Aşı olmanızı öneririm.

Sorularınız veya merak ettikleriniz varsa gerekli kişilerden tıbbi cevaplarla yardımcı olmaya çalışırım.
    .....BeerEngineer....
    ----...............----
    ----------------

86 B- Ankara

Ben geçirdim h1n1'i... Normal hastalıklarım bile daha ağır geçiyordu. :D Fakat anneminki ağır geçti. Hastalıktan 15 gün çoktan geçtiği için ben ve annem h1n1'e karşı VIP'yiz :D :D...

Sayfa 2/9 İlkİlk 1234 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler