35 sene sonra Gökbey 70 küsur olacak yahu, arazların aşıdan mı, yaşlılıktan mı olduğunu nasıl anlayacaksın?
![]()
35 sene sonra Gökbey 70 küsur olacak yahu, arazların aşıdan mı, yaşlılıktan mı olduğunu nasıl anlayacaksın?
![]()
önümüdeki 35 yıl boyunca da mevsimsel grip aşısı olucam. böylece hangisinden öldüğüm tam olarak anlaşılamayacak![]()
Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.
Fransa'nın aşıları elinde kaldı - Avrupa- ntvmsnbc.com
Domuz gribi aşısı elde kaldı - Domuz Gribi- ntvmsnbc.com
Korku filmine mutsuz son mu? - Domuz Gribi- ntvmsnbc.com
olayın abartıldığını düşünenler haklı çıkmış gibi görünüyor. iyi ki de böyle oldu bence. mutsuz son değil, bilakis mutlu son. o bilmemkaç milyon doz aşıya ihtiyaç duyuyor olsa idik ölü sayısı bundan fazla olurdu. şayet salgın kesildiyse bu gayet iyi bir haber bence. hepimize cümleten geçmiş olsun...![]()
Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.
Bir doktor arkadaşımdan gelen bilgiyi sizlerle aynen paylaşıyorum...
Domuz gribi ve diğer tüm grip etkenlerine karşı korunmak için İmmün Sistem (Bağışıklık Sistemi) güçlendirilmelidir. Özellikle doğal beslenme yöntemleri ve bol sıvı tüketimi bağışıklık sistemi için önemlidir. Özellikle günlük gıda tüketiminde mutlaka alınması gerekli maddeler vardır, mümkünse bu maddeleri doğal olarak almak önemlidir ama zorunlu hallerde ilaç olarakta kullanılabilir.
*Beta Karoten: Antioksidan.... Bulunduğu gıdalar: kayısı, patates, brokoli, kabak.
*C vitamini: Suda eriyen ve depolanamayan bir vitamin olduğundan fazla almanın bir faydası yoktur, günlük ihtiyaç 60 miligramdır. Yani bir elma yada portakala tekabül eder, ancak gereğinde 1000 mg olarakta alınabilir, taze sebze ve meyvelerin tamamında bulunur. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunur.
*E vitamini: C vitamini yapısına benzer, suda eriyen vitamindir. Tahıl, bitkisel yağ, avacado, patates'te bulunur.
*B2(Riboflavin) : Süt, yoğurt,tahıl, biftek, yeşil sebzelerde bulunur.
*B6 vitamini: Süt, kavun, lahana, pekmez de bulunur.
*Çinko: Kabak çekirdeği, kümes hayvanları ürünleri, kuzu eti, bira mayasında bulunur. İmmün sistemin temel maddelerinden biridir.
*Ekinezya: Özellikle çay olarak tüketilirse bağışıklık sistemini ayakta tutar.
Tüm bunları kapsayan viatminler eczanelerde mevcut olmasına rağmen doğal olarak alınmasının getirdiği faydayı sağlayamamaktadır. Bu dönemde günlük gıda tüketiminizde bol su, ılık içeçek ve bu gıdalara yer vererek İmmün sisteminizi güçlendirmenizi tavsiye ediyorum.
Sağlıklı günler,
0 RH + ( İstanbul )
''Some people bind their snowboards to their feet, while others bind them to their souls.''
Ben de necizane bir öneride bulunayım.
İntaniye uzmanı bir doktor arkadaşın tavsiyesi ile üç sene önce tanıştığım
Güney Afrika'ya özel bir bitkiden yapılan sardunya kökü ektresi olan Umca.
Eczanelerde satılıyor.
O da aynı şekilde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Kimi arkadaşlar bizim kadar memnun kalmadılar ama.
Bana ve kardeşime çok iyi geldi.
Denemeye değebilir.
AB Rh (-)
"İnsan, kendisini de içine katmadan armağan verebilir mi?"
Salgın bitmedi, yanıltıcı olmasın. İyice hafifledi. Daha seyrek olmakla birlikte kendine yeni kurbanlar bulmaya devam edecektir. Bu arada mevsimsel grip dönemi de geldi. Bakalım yeni aşılar ne zaman çıkacak. Ben olmayı düşünürüm açıkçası...
Balondu söndü.
tavuk çin kene delidana derken ....
Doktor arkadaşım vasıtasıyla öğrendim hala üst solunum yolu enfeksiyonundan acil ve ölümcül vakalar varmış. Ama bir haber bile yok. Zaten bu salgından önce de böyle vakalar varmış. Hani Ocak Şubat en hızlı yayılacağı dönemdi. Kimse aşı da olmadı. (oran %3-5) Okullar erken kapancaktı.
medya kendine yeni oyuncaklar buldu, H1N1 i attı kenara. şimdi her akşam Tvlerimizde karşımızda oynuyor.
Artık başka taraflardan milleti geriyor biri bi uçtan tutuyor diğeri öbür uçtan çekip duruyorlar...