Carving nasıl geliştirilir? - Sayfa 2
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
14 sonuçtan 11 ile 14 arası

Konu: Carving nasıl geliştirilir?

Standart Cevap: Carving nasıl geliştirilir?

Geçen yıl yine carving ile ilgili bir topic vardı..O topic de siyah pistlerde carving konusu açılmıştı..Şu anda tam hatırlayamıyorum ama işi iyi bilen bir arkadaşımızın olaya matematiksel yaklaşımı ile siyah pistte bu işin pek olamayacağını anlamıştım..Örneğin kara pistte üst kısımlarda pist kötü değilse carving ile gelebilirken son dik kısımda zemin ile oluşması gereken açının güvenlik sınırını aşması nedeniyle düşmeye yol açabileceği belirtilmişti..
    Kendi adıma söylemem gerekirse resul dede( tepe cafe) pisti benim açımdan carving için en keyifli pist..Özellikle sabahları pist düzgün ve sakin olduğunda carvingin tadına doyulmuyor...Gövdenin sabit bacakların kayağın kenarlarının sağladığı rotada bir sağa bir sola gezmesi çok keyifli...
    Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler.

Friedrich Nietzsche

Alıntı gokbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "kayak öğrenmek kritik bir konu değil mi? baştan doğru öğrenmek gerekiyor. yanlış bir stil oluşmuşsa bunu sonradan düzeltmek zor oluyor." diye de sıkayım hiç kayak yapmamış biri olarak. bakalım tutacak mı?
    tuttu tuttu... :P

Alıntı iynem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen yıl yine carving ile ilgili bir topic vardı..O topic de siyah pistlerde carving konusu açılmıştı..Şu anda tam hatırlayamıyorum ama işi iyi bilen bir arkadaşımızın olaya matematiksel yaklaşımı ile siyah pistte bu işin pek olamayacağını anlamıştım..Örneğin kara pistte üst kısımlarda pist kötü değilse carving ile gelebilirken son dik kısımda zemin ile oluşması gereken açının güvenlik sınırını aşması nedeniyle düşmeye yol açabileceği belirtilmişti..
    Kendi adıma söylemem gerekirse resul dede( tepe cafe) pisti benim açımdan carving için en keyifli pist..Özellikle sabahları pist düzgün ve sakin olduğunda carvingin tadına doyulmuyor...Gövdenin sabit bacakların kayağın kenarlarının sağladığı rotada bir sağa bir sola gezmesi çok keyifli...
    kara pistin o son kısmına kadar da baya keyifli oluyor...

"TÜM TEORİLER BULANIKTIR FAKAT EN BULANIĞI KAYAK TEORİLERİDİR"
    Hannes Schneider.

Evet bu işte uzmanlaşmış bir hoca böyle diyor.
    1. Tepe ayağı derken dağ kayağından bahsettiğini düşünüyorum ve yamaç kaydığını varsayarak acizane bir şeyler yazmak istiyorum.

2. Yamaç kaymada ağırlık vadi kayağında, dağ kayağı hafif önde, vücud dağa yakın, dağ kayağındaki diz vadidekine göre biraz daha fazla kırık, vucut esnemeye hazır elastik bir halde, ayaklar normal açıklıkta olmalıdır. Sporcu estetik görünmek istemekte ya fazla dik durmakta yada fazla eğilmektedir. Zaten denge iyi değilse estetik de değilsiniz demektir. Ayakları bitişik kullanmak bu aşamada dengeyi olumsuz etkileyebilmektedir.

3. zamanla kendinize özgü bir taktik geliştireceksiniz. Ağırlık aktarımını bir ayaktan diğerine yaylanarak yaparsanız istediğiniz ayağı diğerinin yanına dilediğiniz gibi çekersiniz diye düşünüyorum. Kusurumuz varsa affola-Bu yolda bizden iyilerinde görüşlerini bekleriz efendim.
    Kubilay ÇAĞLAR
    A Rh(+)
    Ski Blizzard WSC IQ Race 167cm
    R-15
    Paten Inline Skates ROXA-80mm.

Daha önce aşağıdaki topicde bu konu açılmıştı..Yararlı bilgiler var. İlgi duyan arkadaşların bu topiğide okumasını öneririm

http://www.kartutkusu.com/kayak-tutk...=carving+stili
    Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler.

Friedrich Nietzsche

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Bu Konudaki Etiketler