Bolkar? Teknik?
Sayfa 1/4 123 ... SonSon
31 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Bolkar? Teknik?

Standart Bolkar? Teknik?

merhaba,

ben sitede pek rastlayamadığım birşey sormak istiyorum.ben mi yanlıs biliyorum, acaba büyük kabiliyetsizlerden miyim emin olamıyorum.

herkes bolkar bolkar çok mutlu.evet bolkar ben de cok seviyorum, evet ama yani siz hiç bolkarda düşmüyor musunuz? bolkarda düşünce nasıl kalkıyorsunuz?bunun bir tekniği var mı?bordun üstü kar dolunca eğim de azsa kontrolü nasıl sağlıyorsunuz?

lanetolasıca kartepe'de bazı pistler hiç basılmıyor.(burdan bunu da söylemek istiyorum siyah pisti hiç basılı görmedim mesela zaten 1 km pist var bari olanları basıp açsınlar öf)biz gecen hafta sanırım 15 numaraya girmiş bulunduk, nasıl gaza geldiysek artık, nerdeyse 1 saatimi aldı çıkmak.kalkamadım bile. kollarım kara batıyordu destek alamıyordum. eğlendik yattık yuvarlandık ama can sıkıcı yani, ben mi beceremiyorum? bunun bir tekniği var mıdır? ben bolkar olayını yanlıs mı anlıyorum?
    Dağ dağa kavuşmaz, insan dağa kavuşabilir.

Standart Ynt: Bolkar? Teknik?

bolkarda eğimin az olduğu yerde gömüldüysem, ters dönüp parmak ucuyla kalkıyorum sonrada bir iki zıplayıp boardu gömüldüğü yerden kurtarıyorum. sonra kaymaya devam
    Ezgi Algur - 1981 - 0 Rh(+)
    İstanbul - Maltepe
    Board : Rossignol Reserve 148
    Bağlama : Rossignol HC250
    Bot : Vans Mantra Black/Violet

way anasını o kadar mı yani? bir tek ben mi sıkıntı çekiyorum? ellerinden destek almadan nasıl parmak ucunda kalkıyorsun? çok güçlü bacak mı lazım.

Alıntı Absolut Peak Nickli Üyeden Alıntı
    way anasını o kadar mı yani? bir tek ben mi sıkıntı çekiyorum? ellerinden destek almadan nasıl parmak ucunda kalkıyorsun? çok güçlü bacak mı lazım.
    yooo ellerimden destek alarak kalkıyorum :D
    zaten bolkarda olduğundan board kaymıyorki olduğu yerde kalıyor
    Ezgi Algur - 1981 - 0 Rh(+)
    İstanbul - Maltepe
    Board : Rossignol Reserve 148
    Bağlama : Rossignol HC250
    Bot : Vans Mantra Black/Violet

Bence öncelikle bol kar düşmemek lazım, kim ne derse desin kalkmak gerçekten zor.Bence hiç debelenmeye gerek yok; çıkar borardunu ayakda tekrar giy
    Ayrıca bol karda kayarken ağırlık merkezini biraz geriye vermek gerekiyor.

En iyisi düşmemek tabi. ;D

ben de önce dizlerimin üstüne dönüyorum. Sonra düştüğüm ezilmiş olan yere ellerimi koyuyorum. Ya da karları iyice bastırıyorum sonra ellerimi koyuyorum. Bi kalkıyorum board karların içinde başlıyorum zıplamaya :D Biraz debelendikten sonra board ilerlemeye başlıyor.

bolkar da düştükten sonra kalkmak için ellerinizi kullanmamanızı tavsiye ederim.. Vücudunuzun agırlıgını kullanırsanız daha rahat kalkarsınız, yani bir nevi itme gücü kullanın ben öyle yapıyorum ;D
    It' s always snowing somewhere!

arkadaşlar bol kardan bol kara fark var bende cok sevıyordum gecen haftaya kadar normlade rahat kayıyor ve dustugnumde rahat kalkıyordum ama gecen hafta bol kar ıcınde bır kere dustum dustugum yer dusluk ve aşırı bol kardı saplandım ve boardumu elıme alıp yurumek zorunda kaldım :D
    gokhan kaan Erkan A rh(+) 1982 inş.muh.
    almaty kazakhistan -
    Rossignol Contrast , oxygen , nidecker

Siyah - Beyaz , Ölüm - Yaşam

Üstat en kolayı eğer kıç üstüysen yerde ters dön dizlerinin üstüne tüm ağırlığını bir anda arkaya doğru ver bacaklarından ittir kendini. En kolay bu şekilde kalkarsın. Board kara gönülmüş olduğundan öyle hemen kalkınca kaymaz dengenide rahat kurarsın.

ya tamam güzel söylüyorsunuz da bolkarda kendini çevirmek, diğer tarafa atmak bile başlı başına bir iş. bilmiyorum herhalde daha 40 fırın ekmek yemek gerekli, güçlü bacaklar gerekli, ya da bele kadar yeni yağmış bolkara hiç girmemek gerekli bilmiyorum artık. haaa belki ustruplu düşmek gerekiyor. yani kendini ohhh bolkar miiss atayımm şöle kendimi düştüm ne olsa diye iyice batmamak da bir çözüm olabilir.

Sayfa 1/4 123 ... SonSon