Snowboard mu ? Kayak mı ? - Sayfa 101

Sonuçlar: sizin tercihiniz hangisi?

Katılımcı sayısı
521. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • kayak

209 40.12%
  • snowboard

312 59.88%
  • snowblade

0 0%
  • snowbike

0 0%
Sayfa 101/144 İlkİlk ... 519199100101102103111 ... SonSon
1437 sonuçtan 1.001 ile 1.010 arası

Konu: Snowboard mu ? Kayak mı ?

Standart Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?

bence de kayak boardla başladım geçen sene ögrenmiştim, acemiligimi de atmıştım ama çok yorucu oldugu için yeterince sevemedim.. tabi saglık durumum da etkiliydi bunda, anemiden dolayı yükseklerde enerjim hemen bitiyordu bu yüzden boarda ısınamadım.. hem baglamaları çıkarıp takmak çok eziyet hem de yan kaymayı biraz garipsedim :D bu sene kayaga geçtim, şimdilik çok sevdim en az bir kaç sene devam ettirmek ve teknigimi geliştirmek istiyorum

küçükken kaykaydan nefret ederdim pateni çok severdim belki bu yüzden kayak seviyorum

Alıntı defy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence de kayak boardla başladım geçen sene ögrenmiştim, acemiligimi de atmıştım ama çok yorucu oldugu için yeterince sevemedim.. tabi saglık durumum da etkiliydi bunda, anemiden dolayı yükseklerde enerjim hemen bitiyordu bu yüzden boarda ısınamadım.. hem baglamaları çıkarıp takmak çok eziyet hem de yan kaymayı biraz garipsedim :D bu sene kayaga geçtim, şimdilik çok sevdim en az bir kaç sene devam ettirmek ve teknigimi geliştirmek istiyorum
    Geçmiş olsun. Benim bahsettiğim de buydu işte. Board çok yorucu bi spor. Bu sebeple boarddan kayağa geçen çok insan var. Ben de küçükken deli gibi paten yapardım. Kaykaydan nefret ederdim. Ama nasıl olduysa boardu çok sevdim ve hırs yaptım. Düştükçe güldüm hoşuma gitti (bu benim anormalliğim de olabilir tabii ) O yüzden boardculara pes etmedikleri için ekstra saygı duyuyorum. O ayaklarına pranga takılmışlık hissi bile yetebilir çünkü boardu bırakmaya!

yahu yine durduk yere baya guldurdunuz ilahi arkadaslar... boardu sevmeme sebeplerimi yukarida yazmistim... bu sebeplerden pes ettigim, ogrenmeye ugrasmadigim anlamini cikartmaniz ne guzel kafadir... sizleri yine ve yeniden uzecegim ama ne yazik ki beklediginiz gibi pes etmedim... evet dogru duydunuz... ugrastim, didindim, kaydim... hatta olur da alisirim, belki kaymaya devam ederim diye ekipman bile satin almistim... sevmedigimden, sevemedigimden aldigim ekipmanlari kullanmadan sattim, hatta elimde kalanlari halen satiyorum...

dipnot: snowboard beklendigi veya kisinin ogrenirken yasadigi kadar zor olmadigi gibi kayak da sanildigi kadar kolay degildir...

valla yazılı anlatmak zor oluyor diye videoda ekledim. ama oda olmadı sanırım. o videoyu izleyince kayakta bu tür hareketlerin olmadığını ve o hareketleri yapmanın ne kadar zor olduğunu anlayabiliriz. o yüzden "snowboard beklendigi veya kisinin ogrenirken yasadigi kadar zor olmadigi" gibi bir kavrama katılmıyorum. amaç tahtanın üstüne çıkıp ayakta durabilmekse evet 5-10 gitmeden sonra tahtanın üstünde durabilmeyi başarırsın. yani ikisi farklı kulvardır hepimiz kar tutkunuyuz vs vs tamam ama snowboard kayaktan gerçekten daha zordur bir kere iki ayağın ayrı değil ve yan gidiyorsun bir de o videodaki hareketleri ekleyelim. o kadar kolay olsa bakkal ihsanda olimpiyatlarda yarışırdı
    Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,
    yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.
    Bu yüzden halatlarını söküp at.
    Güvende olduğun limandan ayrıl.
    Yelkenlerini rüzgarla doldur.
    Araştır. Hayal et. Keşfet.

berat ın dediği gibi aynı pistte kaymak dışında başka hiçbir ortak noktamız yok.elma ile armutu kıyaslamaya benziyor bu.ben de 8 yıldır board yapan biri olarak snowboard un bir spor dalı olduğunu düşünmüyorum açıkcası.tamamen eğlence odaklı bir buluş.yoksa düz kayarken insan niye bir anda takla atmak istesinki ayrıca bu iki alet arasındaki teknik farklılık kadar kullanıcıları arasındada karakter olarak o kadar farklı.kıyaslama yapmak gereksiz zewk almaya bakalım

Alıntı oliver_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu yine durduk yere baya guldurdunuz ilahi arkadaslar... boardu sevmeme sebeplerimi yukarida yazmistim... bu sebeplerden pes ettigim, ogrenmeye ugrasmadigim anlamini cikartmaniz ne guzel kafadir... sizleri yine ve yeniden uzecegim ama ne yazik ki beklediginiz gibi pes etmedim... evet dogru duydunuz... ugrastim, didindim, kaydim... hatta olur da alisirim, belki kaymaya devam ederim diye ekipman bile satin almistim... sevmedigimden, sevemedigimden aldigim ekipmanlari kullanmadan sattim, hatta elimde kalanlari halen satiyorum...

dipnot: snowboard beklendigi veya kisinin ogrenirken yasadigi kadar zor olmadigi gibi kayak da sanildigi kadar kolay degildir...
    Ben size özel bi yorum yapmadım. Genellemeydi söylediklerim. Her söylenen lafı kişisel anlamanız da beni güldürdü Çevremde boardu bırakıp kayağa geçenlerin söylediği şey board öğrenmenin zor olduğuydu. Ben de aynı fikirdeyim. Sevmek ayrı bir mevzu. (Sevemediği için boadu bırakan da ilk sizi gördüm ama olabiliyomuş demek ki ) Board kayak fark etmez önemli olan kaymaktan zevk almak.

valla bir çok spor dalıyla uğraşıyorum bazılarını senede 3-5 kere bazılarınıda neredeyse 2 haftada bir bazılarını sezon boyunca hemen hemen her hafta aralıklarla yapıyorum.

airsoft, paintball, atv safari, jetski, rafting, snowboard, skateboard, go-kart, trekking, paraşüt.

mart ayında da freeride down-hill bisiklet ve yazında wakeboard ile sörf'e başlamayı planlıyorum.

bu kadar aktivite içinde olan ve sporla ilgilen bir insan olarak belki bir çok kayakçıdan bile fazla kayak videosu bile izlemişimdir

insanlar her gün eve gittiklerinde dizi izliyor ben her gün bıkmadan usanmadan spor aktivitelerinin olduğu videolar, eğitim filmleri , belgeseller vs izliyorum.

bugüne kadar gördüğüm kadarıyla kayakta snowboarddaki hareket kadar çok ve artistik hareketler görmedim. illaki kayakta da pipe yapanlar var ama snowboarddaki hareketlerin bir çoğu kayakta yapılamaz.

bir konu hakkında yorum yapmak için illa o işi profesyonelce yapmak gerekmiyor bence. eleştirecek veya yorumda bulunacak kadar bilgi sahibi olmak yeterli diye düşünüyorum.

amacım burda konuyu kaşımak veya siz niye kayak yapıyorsunuz snowboard daha zevkli sizi anlamıyorum mantığı değil. herkes zevk aldığı işle uğraşır

ama doğru söylenen sözü de kabul etmek gerekir

ben genel icinde yer almiyorum zaten... ozel bir yer isgal ediyorum uzay-zamanda... ortaya edilen laflar beni baglamaz falan filan... ne guzel kafa ne guzel...

ek: kayakta hareket yok yaa... hakikaten yok... saliyorsun asagiya gidiyor... kendi kendine oyle...

Alıntı oliver_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben genel icinde yer almiyorum zaten... ozel bir yer isgal ediyorum uzay-zamanda... ortaya edilen laflar beni baglamaz falan filan... ne guzel kafa ne guzel...

ek: kayakta hareket yok yaa... hakikaten yok... saliyorsun asagiya gidiyor... kendi kendine oyle...
    yahu yok demedik ki snowboarda göre daha az dedik yine aynı durum oldu

Havalar düzelse de herkes kaymaya gitse dağlara; artık board kayak herneyse
    Bırakalım artık şu kayak board çekişmesini, sonuçta biryere varılmıyor, birileri şamata olsun diye birşey yazıyor sonra iş uzadıkça alınmalar bozulmalar gerginlik çıkıyor. Hiç gerek yok sitede böyle şeylere
    Kayak....... : Atomic Race Ti GS
    Bağlama... : Atomic Neox TL 12
    Bot............ : Atomic Hawx 100
    Baton........ : Atomic Race 12

Bu Konudaki Etiketler