Bilgi dahilinde konuşmak, bu budur, benim dediğim doğrudur tarzında yaklaşmamak ufkumuzu genişletmeye yardımcı olacaktır.
Kayak yapıldığı yere göre ve kayak cinsine göre ve en önemlisi o kayakları kullanan kişiye göre extreme olabilir. Aynı şekilde board'da carving bile yapamayıp yaprak düşüşü ile pistten inmeye çalışan birisini gördüğünüzde , snowboard extreme bir spor değildir diyemezsiniz.
Konu nuestra tarafından (25-03-2010 Saat 15:04 ) değiştirilmiştir.
There must be some kind of way out of here
kar tutkunu arkadaşlarım ben sadece fikrimi belirtiyorum herkesin fikrine saygı duyuyorum, bence kayak extreme spor değil diyorum, normal insanların çıkamayacağı yerlere çıkılarak ancak extreme hale getirilebilir diyorum. ama snowboard nerde yaparsan yap extreme bir spor. adrenalin her daim var. videolar benide heyecanlandırdı,evet çok güzel ama kaç kişi deneyebilir bunu.. ben bu heycanı zaten becerende belki daha fazlasıyla board yaparken yaşıyorum.çünkü boarda kuyruk sokumu korkusu var, ayakların kılıtlı, hızlandınmı iyi değilsen yavaslanman zor, denge çok önemli, çok daha zor ve heyacanlı ve korkuyla zevkın bırlesme extreme hale sokuyor.
Kaymasını bilmeyen veya yeni öğrenen biri için adrenalin her yerde var, board için de kayak için de geçerli. Her ikisinde de kaymasını yeni öğrenen birisi yönünü aşağı doğru çevirdiğinde korkar, bu da "ardinal" salgılatır. Boarda yeni başlamış birisi bu adrenalini sadece pistlerden alabiliyorsa ne mutlu ona, küçük dünyasında mutlu mutlu yaşamaya devam eder. Ben de geçen sene Erciyes'in dümdüz inen 1. etabında mutluydum. Ama bu sene bolkarın ne demek olduğunu Uludağ'da gördüm, dolayısıyla dağın tepesine çıkıp ordan kayanları anlayabiliyorum, yadırgamıyorum, hatta o seviyeye gelebilirsem ben de yapmak istiyorum. Yine bu sene, geçen hafta ilk defa ağaçların arasında hem de bir ekiple kaydım ve ne kadar zevkli bir şey olduğunu anladım. Bunları gördükten sonra klasik bir pist pek adrenalin salgılatamaz sanırım bana. Seneye Erciyes'e gittiğimde pek zevk alabileceğimi sanmıyorum (1. etap için konuşuyorum). Pistte adrenalin bulan birisi bu işin daha derinine inememiş demektir bana göre.
Allahını seversen Beceren'de boardun ne extremliği var3 metreden bungee yapmak gibi bişey olsa gerek.Extrem anlayışını biraz yapılandırmaya ihtiyacın var.
Ne de olsa kargaya yavrusu şahin gözükürmüş![]()
Ski: Salomon XWing 7
Boot: Fischer Soma Viron 95 flex
Helmet: Red Trace Goggle: Giro Root Gloves: Burton Goretex
İlker A. --İZMİR-- Arh(+)
One life live it... Ski Forever...