Snowboard mu ? Kayak mı ? - Sayfa 44

Sonuçlar: sizin tercihiniz hangisi?

Katılımcı sayısı
521. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • kayak

209 40.12%
  • snowboard

312 59.88%
  • snowblade

0 0%
  • snowbike

0 0%
Sayfa 44/144 İlkİlk ... 3442434445465494 ... SonSon
1437 sonuçtan 431 ile 440 arası

Konu: Snowboard mu ? Kayak mı ?

Ankara Beyi kupeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?

Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Ciddi bişey değil gibi duruyo. bakalım 1-2 güne geçmez ise bi kırık-çıkıkçıya görünücem.
    İmzaya ad soyad yazıyoz sonra google amcada herşey ifşaa oluyo.
    Natural Born Skier
    Rossignol Zenith Z3
    PMR 3.38
    Trollcüyüm, Trollcüsün, Trollcü...

Alıntı kupeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Ciddi bişey değil gibi duruyo. bakalım 1-2 güne geçmez ise bi kırık-çıkıkçıya görünücem.
    gecmesi ya da duzgun sekilde iyilesmesi icin gerekli tedbirleri aliyor musun kupeli? bu sitede dizinden sikayetci bircok insan var, aman dikkat yer etmesin sonra?:(

Ankara Beyi kupeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3 günlük Kartalkaya Tatili sırasında bende bord denemeye karar verdim. 2. gün öğleden sonra sağolsun metulife tan ödünç aldığım bordu sırtlanıp Grand Kartalın önündeki baby lifte doğru yol aldım. Pistin başına kadar yürüyüp yere oturdum ve binbir zahmetle ayaklarımı borda sabitledim. (Benim gibi küçücük göbeği olan biri için borda bağlanmak gerçekten zahmetli.) Ayağa kalktım ve yüzüm yamaca dönük hafif topuk üstünde kaymaya başladım ve tabiki düştüm. O kısa pistti bitirene kadar 10 kere falan düştüm sanırım. Sonra bordu çıkarıp tekrar yukarı yürüyüp tekrar zar zor bordu takıp düşe kalka aşağı indim. Bağlama söküp takma zahmetine girmemek için baby lifti kullanmaya karar verdim. Zıplaya zıplaya baby lifte ulaştım (bu zıplama işi de çok fazla yordu beni.) ama geriye kaymayı engelleyemediğim için aynı hızla uzaklaştım. Diz üstü çöküp sürünerek devam ettim ve en doğrusunun bord elde yürüyüp lift başında bağlamak olduğuna karar verdim. Düşe kalka birkaç sefer kaydıktan ve hafif hafif yön verebilmeye başladıktan sonra hiç düşmeden pisti bitirdim ve bordu sırtlanıp çıktım çanağın başına. Bu arada belki 50 kez düşmüşümdür. Çanak pistinin başında bordu taktım ayaklarıma bi sağ ayak önde bi sol ayak önde başladım kaymaya. Yüzüm hafiften yamaca doğru bi sağa gidiyorum bi sola. Geniş pistte board çok kolaymış. 5-6 kez düşerek bitirdim pisti ve board elimde tekrar zirveye çıktım. Böyle böyle 2-3 zirveden sonra akşam oldu ve otele dönüş yoluna girdim. Girmez olsaydım. Bordla düz gidemediğimi orada fark ettim. Nedense board hep sağa çekti ve her 5 metrede 1 düştüm. Yolun yarısından sonrasını board sırtta yürüyerek tamamladım. Ertesi sabah artık rahatça kayabiliyordum. Sağa dönüşü çok rahat yaparken sola dönüşü bi türlü beceremedim ve her seferinde düştüm. En son düşüşümde bord ve bacaklarım yerde sabit kalırken vücudum yuvarlanma isteği ile yanıp tutuşunca dizimi sakatladım.

Şimdi gelelim board ve kayak karşılaştırmasına.
    1- Bord botu ile yürümek kayak ayakkabısı ile yürümekten daha kolay
    2- Kayakları takmak bordu takmaktan çok çok çok daha kolay ve zahmetsiz.
    3- Kayakla istediğiniz yere rahatça yürüyebilirken boardla zıplaya zıplaya ilerlemek, epeyce de efor sarf etmek gerekiyor.
    4- Bord da durmak yok sadece yavaşlayabiliyorsunuz. Eğer zemin düz değilse durmak için oturmanız gerekiyor. (Belki de ben durmayı beceremedim) Kayakla her yerde durabilirsiniz.
    5- T-bar denemedim bile.
    6- Bord yapmakta kayak kadar keyifli. Hele ki sağa dönüş yaparken bordun kenarını kaldırıp sırtınızın yere yaklaşmasını ve merkez kaç kuvvetini hissetmek apayrı. Sola dönüş için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü her seferinde düştüm. Galiba ayak uçlarım kara saplanıyor.
    7- Kayakla düşünce kayakların çıkması büyük avantaj. (DIN ayarınız doğru yapılmamışsa bacağı kırmak ta çok kolay) Bord da ise bordun sabit kalması diz ve ayak bilekleri için sakıncalı. Düşüşlerde el bileği ilk darbeyi alıyor popo bu darbeyi yumuşatıyor.
    8- Kayak gerçekten teknik gerektiren bi spor, bordda teknik yok gibi bişey. (beklide vardır)
    9- İleri dönemler nasıldır bilmiyorum ama borda başlarken popo koruması şart. (Yada popoya yastık bağlamak lazım) Unutmadan bord yapacaksanız kıyafetlerinizin su geçirmezliği 10.000 hatta 15.000 olsun.
    10- Ve şu bi gerçek ki kayaktaki ilk günümde daha az düştüm, daha az yoruldum ve daha az ıslandım.
    İmzaya ad soyad yazıyoz sonra google amcada herşey ifşaa oluyo.
    Natural Born Skier
    Rossignol Zenith Z3
    PMR 3.38
    Trollcüyüm, Trollcüsün, Trollcü...

...
    Nedense board hep sağa çekti ve her 5 metrede 1 düştüm.

...
    6- Bord yapmakta kayak kadar keyifli. Hele ki sağa dönüş yaparken bordun kenarını kaldırıp sırtınızın yere yaklaşmasını ve merkez kaç kuvvetini hissetmek apayrı. Sola dönüş için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü her seferinde düştüm. Galiba ayak uçlarım kara saplanıyor.
    metunun boardunun rot balans ayarı yapılmamıştır ondandır :P

işte başlangıçta en zevkli kısımlardan birisi bu, o merkezkaç kuvvetiyle yere doğru yatabilmek, aynısını biraz daha pratikle ters tarafa yatarak da yapabilirsin, denemeye devam bence, biraz daha dikkatli şekilde tabi ki.

Ziyaretçi

Alıntı drunk bat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    metunun boardunun rot balans ayarı yapılmamıştır ondandır :P

işte başlangıçta en zevkli kısımlardan birisi bu, o merkezkaç kuvvetiyle yere doğru yatabilmek, aynısını biraz daha pratikle ters tarafa yatarak da yapabilirsin, denemeye devam bence, biraz daha dikkatli şekilde tabi ki.
    deneyeceğini sanmıyorum :D

Girmez olsaydım. Bordla düz gidemediğimi orada fark ettim. Nedense board hep sağa çekti ve her 5 metrede 1 düştüm. Yolun yarısından sonrasını board sırtta yürüyerek tamamladım. Ertesi sabah artık rahatça kayabiliyordum. Sağa dönüşü çok rahat yaparken sola dönüşü bi türlü beceremedim ve her seferinde düştüm. En son düşüşümde bord ve bacaklarım yerde sabit kalırken vücudum yuvarlanma isteği ile yanıp tutuşunca dizimi sakatladım.
    aynı şey ilk başta bana da olmuştu, sanırım daha önceden kayak yapanlarda öyle oluyor

kayak ve snowboard üzerindeki duruşlar farklı olduğundan kaynaklanıyor bu sorun, kayaktaki gibi omuzlarını yan yana getirmek istiyor insan istemeden de olsa, böylece snowboard da dönüyor omuzların nasılsa snowboard öyle olur senin dediğin gibi ben de sola dönemiyordum, sonra farkettim ki ön taraftaki omzumu sola doğru eğince sola dönülebiliyormuş

Alıntı karol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    *kayakcılar sosyetedır narındırler dustulermı offff acıdı bu gun daha kaymıyacagım derken boardcular kafayı kırsada daha ayagım kırılmadı kayalım hadı dıyenlerdır..
    hehe benden bahsediyorsun sanırım

ben yürüyemiyorken bile snowboard yaptığımı hatırlıyorum yürüyemiyorum ama olsun nasıl olsa snowboardda yürümüyosun ki demiştim ve bütün gün kaymıştım her frende veya en ufak zıplamada acıdan bağırıyordum..

sonuç mu?

-sorun kalıcı, ayak bileğim yorulduğunda şişer.

pişman mıyım?

-hayır!!
    Konu scarecrow tarafından (14-01-2010 Saat 17:17 ) değiştirilmiştir.

Şimdi gelelim board ve kayak karşılaştırmasına.
    2- Kayakları takmak bordu takmaktan çok çok çok daha kolay ve zahmetsiz.
    baglaman flow ise inan bir o kadar basit, kiraliklarla ben de eziyet cekiyorsum, ama simdi coooook kolay

3- Kayakla istediğiniz yere rahatça yürüyebilirken boardla zıplaya zıplaya ilerlemek, epeyce de efor sarf etmek gerekiyor.
    yok caniiiim, bir batona asiliyorsun, o zaman cok kolay oluyor farkli teknikleri var, kaydirmak, tek ayak cikarip bordu saplayarak yurumek vs. ama hicbiri batona asilmak kadar zahmetsiz degil

4- Bord da durmak yok sadece yavaşlayabiliyorsunuz. Eğer zemin düz değilse durmak için oturmanız gerekiyor. (Belki de ben durmayı beceremedim) Kayakla her yerde durabilirsiniz.
    yok caniiiim, ben bile durabiliyorum. rampada saplama yapacaksin topuk ya da parmakucu basarak, duz yerde.. eee.. zaten gitmek zor, durmak degil

5- T-bar denemedim bile.
    ehehe ben deeeee

sen de sahne tozu olmasa da bu tozu yutmussun

7- Kayakla düşünce kayakların çıkması büyük avantaj. (DIN ayarınız doğru yapılmamışsa bacağı kırmak ta çok kolay) Bord da ise bordun sabit kalması diz ve ayak bilekleri için sakıncalı. Düşüşlerde el bileği ilk darbeyi alıyor popo bu darbeyi yumuşatıyor.
    bu cok goreceli ve dusme pozisyonuna gore degisebilir. ancak benim bildigim bordcularda pek ayak bilegi sakatlanmasi olmaz???

8- Kayak gerçekten teknik gerektiren bi spor, bordda teknik yok gibi bişey. (beklide vardır)
    teknik var, olmaz mi.. ama kayak ile kiyaslayamam, ben de kayagi bilmiyorum

9- İleri dönemler nasıldır bilmiyorum ama borda başlarken popo koruması şart. (Yada popoya yastık bağlamak lazım) Unutmadan bord yapacaksanız kıyafetlerinizin su geçirmezliği 10.000 hatta 15.000 olsun.
    kesinlikle katiliyorum boyu uzun bir kaban, popoya herhangi bir destek, hatta el bileklerine koruma sart bence (insan duzerken refleksle bilegini koyuyor yere). kotlaq kayak ogrenilebilir belki ama bordla zor, en azindan hasta olmadan imkansiz ehehehe

10- Ve şu bi gerçek ki kayaktaki ilk günümde daha az düştüm, daha az yoruldum ve daha az ıslandım.
    dogru soze ne denir.. ama ilk gunleri asinca o kadar da kotu degil durum, hic dusmeden gun de tamalayabiliyorsun. rampa yapacagim ben diye tutturmazsan

Küpeli yorumların süper, en kısa zamanda ben de board deneyip izlenimlerimi bildireceğim woww

Not: abimin dediğine göre board ile nereye dönmek istiyorsan kolunu o yöne çevirmek yeterliymiş, bunu da test edeceğim çok yakında

Thumbs up Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?

Tabiki snowboard'ın verdiği keyfi hiçbir şey veremez ... Ama düşmeyi sevmeyenler için söylüyorum siz hiç bulaşmayın bu işe
    Snowboard için en önemli yerimiz belimizdir tabiki kollar dengeyi sağlar dizler amortisor görevi yapar ama olay belde bitiyor arkadaşlar. Eğer kıvrak bir beliniz varsa hiç düşünmeden snowboarda başlayın derim

Alıntı pnryldz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kollar board da dengeyi sağlıyor ve gerçekten yön için oldukça işe yarıyor test edince görürsünboard'dan keyif alman dileğiyle başarılar
    iki elini pantolon cebine sokarak bile slalom yapabilirsin. board'da teknik var, sınır yok...

öğrenene kadar elbette sıkıntılı. düşmek can yakıcı olduğundan moral bozuyor. yani küpeli'nin anlattıklarını herkes yaşıyor. ama iyi bilen birinin öğretmenliğinde ilk günü güzelce atlatmışsanız ertesi gün kendi başınıza piste çıkacak cesaretiniz oluyor ve zevk almaya başlıyorsunuz.
    board'a hakim oldukça düşüşler azalıyor, bolkarda nasıl batmadan gidebileceğinizi, düzlükleri nasıl kesintisiz katedebileceğinizi öğreniyorsunuz. o hoplama zıplamalar yorucu olsa da kayarken aktif dinlenmeyi öğrenerek rejenere olabiliyorsunuz. board ayakta bağlıyken normal insan adımı atarak yürümek bile mümkün! İş ki öğrenmeyi isteyecek heyecan ve heves olsun...
    Konu Gökbey tarafından (15-01-2010 Saat 00:56 ) değiştirilmiştir.
    Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.

Sayfa 44/144 İlkİlk ... 3442434445465494 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler