Snowboard tavsiyesi
Sayfa 1/3 123 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Snowboard tavsiyesi

Standart Snowboard tavsiyesi

Arkadaşlar bu hafta sonu iş dolayısı ile hollandaya gidiyorum, kiralık board lardan geçen sene çok çektim (su alan bot, atan bindingler etc..)
    bu yüzden kendime board almak istiyorum. Bilgim olmamakla birlikte hollanda'nın türkiyeye oranla ucuz olduğunu tahmin ediyorum.

Tavsiye edebileceğiniz board, bot ve binding markası ve modeli varmı?
    N.Serdar Baş A rh+ (Kan verecek kişi fenerliyse kaderime terkedin lütfen)
    Burton Custom X
    Burton Cartel Binding
    Gs Forması

Standart Ynt: Snowboard tavsiyesi

evet bende board tavsiyesi istiorum ayrıca board için bot tavsiye eden olursa sevinirim.. hem marka olarak hemde bot alırken nelere dikkat etmemiz gerekir?

bot icin en onemli unsur kisinin anatomik yapisi. bana cok rahat gelen bir bot seni rahatsiz edebilir. bu yuzden en iyisi botu deneyerek almak. ve denerken kesinlikle, snowboard a uygun bir corapla denemen. marka olarak burton,forum,ride,flow,vans,k2 ,rossignol bunlar iyi markalardir ama benim bilmedigim bir suru marka daha vardir kesinlikle. Board ve baglamaya gelince ise, kayacagin stile uygun olmalari gerekir(dogal olarak bot da boyle). Board alirken ,freestyle(parkta ,rampalarda,rail,boxlarda daha cok isini gorecek tarzda),freeride ya da powder(bolkarda), all-mountain(bu iki grup arasinda) seceneklerin olacaktir. Bide racing tarzi var ama onun hem boardu farkli, botu sert ve baglamasi digerlerinden farklidir. Istedigin tarzi sectikten sonra sana boy ve kilona bakilarak ideal ebatlarda board secenekleri gosterilir. Alacagin yerdeki gorevli bu konuda yardimci olur ama yinede kendin hesaplamak istersen sitede linki var ya da google. Begendigin boardun arkasindaki etikette ozellikleri yazar.Ebati , esnekligi , yapiminda ne tur malzeme kullanildigi ve genelde boardun hangi stile daha uygun oldugunu belli eden bilgilerde burada bulunur.Baglama olarak flow baglamalar flow-in ozelligine sahiptir(sanirim hepsi degil). Bu ozellik board u takip cikarmada cok isine yarayacaktir. Bir de step-in baglama var hic kullanmadim ama guvenilirligi konusunda bazi tartismalar var. Klassik baglama zaten bildigimiz. Marka olarak ben burton ,model freestyle kullaniyorum. simdiye kadar hic bi problem yasamadim. Yine daha once yukarda yazdigim markalar bilinen markalardir. Bu arada bir markanin isminin iyi olmasi her urununun kaliteli olacagi anlamina gelmez. O yuzden dikkatli olmak gerekir. eger firsatin varsa begendigin modeli internette arastirman senin icin daha iyi olacaktir. Umarim yardimci olabilmisimdir.
    ~~ Burton Dominant 156 ~~&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Meric Akbay<br />&nbsp; &nbsp; ~~ Burton Freestyle ~~&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Ankara<br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; ~~ Vans Mantra ~~&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; 0 RH (+)

ok
    Ziyaretçi

Standart tavsiyesi

meicos a katılıyorum

mericos a bende katılıyorum.. board ve malzemelerini almak icin öncelikle ne tarz kaydıgını belirlemen lazım..bu zaten seçeneklerini azaltıcaktır..ve en güzeli boardları gidip yerinde görmektir ve arkalarına bakıp farkları anlamaktır..boardun aynı zamanda hafif olması da cok önemli.. ben yıllardır burton kullanıorum..son 3-4 senedir de custom X kullanıorum.. gayet güzel bir board ama orta seviyenin üstü icin ideal..her sene adamlar bi sürü özellik gelistiriyor, ekliyor.. kullandıkları malzemenin de kalitesi cok önemli..

bota gelince, keisnlikle sana uygun olması lazım,rahatlık birinci tercihin olmalı..mesela cok uzun yıllar ilk aldıgım botu giydim bi türlü vazgecemedim olmadı, denediğim hic biri rahat gelmedi.. ama tabe esnemeye basladıkca ve ayagın icinde olması gerekenden fazla kalktıgı zaman degistirmen gerekiyor, cünkü senin boarda uyguladıgın baskıyı önemli derecede azaltıyor ve dönüslerinde dengesizlikler meydana gelebiliyor..

Eğer yeni başlıyorsanız tarzınız tam olarak oturmadıysa all mountain / free style boardları almanızı tawsiye ederim. Bu boardlar biraz pist biraz free style olduğu için her yola gelir diyebiliriz. Direk Free style bi board alırsanız pistte çok titrer bol kardada gömülür. Carving için uygun olan bi board alırsanızda parka girerseniz yada hoplamak zıplamak isterseniz uzun boyu we düşük esnekliği problem olucaktır. Free style boardlar diğer boardlara nazaran daha kısa ve daha esnek olur genel itibari ile. Netice itibari ile ilk olarak tarzını belirleyin ve o tarz bi board alın yada all mountain / free style bi board alarak iyice uzmanlaşıncaya kadar sizi götürecek bir boardla başlayın.
    Board:&nbsp; &nbsp;&nbsp; Burton Clash 151<br />Bağlama: Burton Mission M<br />Bot:&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp; Burton Moto <br /><br />Cenk Taylan Eryiğit 1978 0 RH (+) İstanbul

+1 şu an için all mountain bence de en iyi tercih olacaktır...

eger karar vermediysen all-mountain al, ama illa ben hoplarim ziplarim raillerden boxlardan gecerim diyorsan bence all-mountain alma, sonucta ogreneceksin nasilsa hangi board olsa da, belki suresi biraz uzar ama benim bildigim kadariyla freestyle boardlar digerlerine oranla daha kisa ve esnek oldugu icin kontrolu kolaydir.
    ~~ Burton Dominant 156 ~~&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Meric Akbay<br />&nbsp; &nbsp; ~~ Burton Freestyle ~~&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Ankara<br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; ~~ Vans Mantra ~~&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; 0 RH (+)

Ben snowboarda yeni başlayacak biriyim. Daha önce kayak kayıyordum, bir gün de board denemiştim,eğer ayarlayabilirsem aralıkta sarıkamışta kendimi geliştiricem.

Board seçimi hakkında sitedeki birçok bölümü okudum, çok yararlı bilgiler var. Yalnız kafam şu noktada karıştı;

Freeride = All mountain mi, yoksa
    Freestyle = All mountain mi ?

burton'un sitesinde Freeride ayrı bir sınıf , freestyle - all mountain ayrı bir kısmı.

ama sitede bazı arkadaşlar, yeni başlayanlara all mountain al demişler, acaba freeride mı kastediyorlar..

çünkü genelde yeni başlayanlara freeride tavsiye ediliyor ?

Ride Antic 160<br />Burton Custom <br />Burton Moto

benim bildigim 3 kategori var. Freeride(diger adi ALL MOUNTAIN), Freestyle ve de 3. kategori hepsi ayni anlama gelen Carving, Alpine,Race Board.

Burtonin oyle ayirmasinin sebebi su. Simdi genel mantiga gore snowboard ta freestyle dedin mi, railler boxlar, merdiven korkuluklari , half-pipe, rampalar vb. seyler gelir. Freeride dedigimizde hem bolkarda rahatca batmadan ilerleyebilen ( seklinden dolayi) , hemde freestyle boardlar kadar olmasa da parkta kullanilabilirligi olan boardtur.

Burton freestyle boardlari da bir kademe daha yukseltmis ve ozellikle parkta sert zeminler icin ideal olan(rail,box,rainbow,wall vb.) board kategorisi eklemis. ayrica all-mountain boardlara sadece bolkarda diil ayni zamanda freestyle platformlarda da kullanilabilir ozellik katmis bu yuzden isim olarak da all-mountain-freestyle ismini almis. Bazi sitelerde freeride ve all mountain birlikte almis

ornek: http://www.abc-of-snowboarding.com/s...snowboards.asp

burton, digerlerinden farkli olarak 1 grup fazla yapmis kisacasi.

diger soruna gelince, yukarida verdigim linkte de goreceksin zaten,orada yazdigi gibi bende yeni baslayanlara freestyle tercih ediyorum. Freestyle boardlar, freeride boardlara gore daha genistir ve dengelidir. freestyle boardlar daha kisa,hafif,yumusak ve esnek oldugu icin donus yapmak daha basittir ki yeni baslayan birinin ogrenmesi gereken temel seylerden biridir. Ayni zamanda freestyle boardlarda on ve arka simetrik yapidadir ve boylece ters ayak kullanilarak ogrenmek ve boardu o sekilde surmek daha kolaydir.Bunun aksine freeride boardlar daha uzundur, boardun arka tarafi on tarafina oranla daha kisa,basik ve dardir. Yani asil olarak tek yonle kaymak uzere tasarlanmistir ama yine de cift yonlu olarak surulebilir. Bu seklinden dolayi bolkarda batmazsin fakat, baslangic seviyesinde donuslerde zorlanabilirsin.

umarim yardimci olabilmisimdir.

http://www.abc-of-snowboarding.com/s...snowboards.asp

bu linkten aldim bazi bilgileri, ingilizce diye sadece linki vermek yerine biraz cevirme yaptim.

Sayfa 1/3 123 SonSon