Kartalkaya Kayak Merkezinin Hikayesi
Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Kartalkaya Kayak Merkezinin Hikayesi

Standart Kartalkaya Kayak Merkezinin Hikayesi

Kartalkaya, adını yolu izi olmayan bir dağ başı ve sadece kartalların barınabileceği bir yer olmasından alıyor. Yöreyi bu günkü haliyle kayak merkezi haline gelmesine sebep olan şu anda Kartal ve Grand Kartal otellerinin sahibi olan Mazhar Murtezaoğlu sayesinde olamuştur. Zamanında katırla ile çıkılamazken Mazhar Murtezaoğlu Kartalkaya'ya yolu, elektriği, suyu getirmiştir. Bununla kalmayan Murezaoğlu Kartalkaya'ya 12 bin çam ekerek, dağbaşını ormana çeviriyor. Başlangıçta Bolu yöresinde adı deliye çıkıyor. Yıllar sonra ne kadar ileri görüşlü olduğu ortaya çıkar. Kartalkaya bugün sürekli bakımlı ve değişik eğimli pistleri ile her yaş ve derecedeki kayak severler için vazgeçilmez yerlerden biri haline gelmiştir..

Pistlerinin Uzunluğu 43 kilometre
    Kartalkaya'da, Kartal ve Grand Kartal otellerinin toplam uzunluğu 20 kilometreyi bulan 12 pisti , saatte 6 bin kişi kapasiteli 11 lifti bulunmaktadır.Türkiye'nin en bakımlı ve en keyifli pistlerine sahip olan 2 bin metre alanda olan bu otellerin pistleri 2 bin 400 metreye kadar çıkıyor. Doruk Kaya'nın 23 kilometre uzunluğundaki 20 pistinde ise 8 lift çalışıyor. Böylece dağdaki toplam pist uzunluğu 43 kilometreyi, pist sayısı 32'yi ve lift sayısı 19'u buluyor.
    Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya kayak ve snowboard merkezi Batı Karadeniz bölgesinde, Bolu ilinin güneydoğusunda, Köroğlu dağları üzerinde yer almaktadır. Kartal kaya Kayak Merkezi Alp disiplini kayak ve Tur kayağı için çok uygun koşullara sahiptir. Kartalkaya Kayak Merkezinin kayılabilen alanı 1850 - 2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır.Bölge yarı ılıman bir iklime sahip olup Kartalkaya Kayak Merkezi ve çevresi çam ormanlarıyla kaplıdır. Hakim rüzgar yönü batı - kuzeybatıdır. Türkiye’de kayak denince akla ilk gelen yer olan Kartalkaya Kayak Merkezinde Aralık ayı başlarından mart ayı sonlarına kadar kayak yapılabilmektedir. Kartalkaya kayak merkezinde 3 metreye kadar kar görülmektedir.
    Kartalkaya, Bolu şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta olan bir kayak merkezidir. Kartalkaya'da otellerin içinde yüzme havuzu, restoran, bar, 2 tane teleseyij ve 6 adet teleksi ile bir kayak merkezinden bekleyebileceğiniz her şeyi size sunuyor. Kartalkaya'da, eğlenceli aktiviteler de bulunabilir, teleseyijlerle zirveye çıkabilir, zirveden aşağıya doğru kayak yapmanın verdiği heyecan, tutku ile rüzgara karşı özgürce kayak yapabilirsiniz. Eğer kayak yapmayı bilmiyorsanız otellerde bulunan kayak hocalarından ders alabilirsiniz. Merak etmeyin çok zor bir spor değil. Biraz istek ve dikkatle kısa zamanda öğrenebilirsiniz. İsterseniz kayak yapmak yerine Kartalkaya'nın güzelliklerinin tadını yaşamak, beyazın ve yeşilin her tonunu görebilmek için küçük bir keşfe çıkabilirsiniz. Yanınızda çevreyi iyi bilen birileri olursa kaybolma riskinizi ortadan kaldırmış olursunuz.

Mesafe
    İstanbula : 278 km
    Ankaraya : 198 km
    Şehir Merkezine : 28 km
    En Yakın Havalimanı : Ankara Esenboğa - Atatürk Havalimanı
    Ulaşım : Ankara - Esenboğa Havalimanından otobüsle 4 saat
    : İstanbul - Atatürk Havalimanından otobüsle 6 saat.
    (İstanbuldan biz arabayla 4-5 saatte gidebiliyoruz)
    Sezon : 4 Ay (15 Aralık - 15 Nisan)
    Kar Kalınlığı : Ortalama 250cm.
    Zirve : 2200m
    Pistin Alanları : 1850m - 2200m Arasında
    Tele-TBar : 6 adet (Kartal) + 9 adet (Doruk)
    Tele-Siej : 2 adet (Kartal) + 9 adet (Doruk)
    Pist Adedi : 13
    Kartalkaya Otelleri
    --------------------------------------------------------------------------------
    Kartal Otel Kartalkaya
    Koru Otel Kartalkaya
    Dorukkaya Ski & Moıntain Otel Kartalkaya
    Grand Kartal Otel Kartalkaya
    Villa Neva Otel Kartalkaya

Standart Ynt: Kartalkaya Kayak Merkezinin Hikayesi

milliyet'in çok eski tarihli bir baskısında bu haberi okudum. gerçekten etkileyici. bu adam müteahhit bu arada. murtezaoğlu-colins diye bir konsorsiyumları var; yol yapım çalışmaları gırla gidiyor bu şirkette. otoyol kenarlarında tabelalarını sıklıkla görmüşsünüzdür.
    Wake me up when november ends...<br />Thank you for snowboarding!<br />Beni övmeyi bırakınız, gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz... Mustafa Kemal Atatürk

işte böyle adamlar başbakan olmalı bence, helal olsun murtezaogluna.

helal sana murtezaoğlu...

Koru Otel yanlış olmuş.Abant kavşağından 3.km batıya uzaklıktadır ki Kartalkaya'ya yaklaşık 60km. mesafededir.

bide otobandan kartalkayaya nasıl gidileceği yazılsaymış süper olurmuş..bu sene inş günübirlik kartalkayayıda görme fırsatım olacak.
    Yırtarak geçiyor kalbimizden hayatı da törpüleyen zaman şuramızda bir şey var acıya benzer umuda benzer böyle günlerde her şey hem acıya hem umuda benzer...

bilen biri yazarsa iyi olur harbiden
    Serkan YILDIZ 1981 İstanbul / YENİKÖY/ A Rh ( - )

Bir de 43 km. biraz abartı olmuş galiba?

Alıntı xaropinho Nickli Üyeden Alıntı
    bide otobandan kartalkayaya nasıl gidileceği yazılsaymış süper olurmuş..bu sene inş günübirlik kartalkayayıda görme fırsatım olacak.
    Otobandan; Bolu dağı tünelini kullanacaksanız, tünel biter bitmez Abant çıkışından çıkıyorsunuz. Orada Eski Ankara yolunu takip ediniz. Ankara yolu üzerinde, sola doğru Kartalkaya girişini zaten görürsünüz. Kartalkaya girişinden girin, yolu takip edin Oteller gölgesindesiniz.

Bolu dağı tünelini kullanmayacaksanız, Zaten Eskiden Ankara otobanına çıkan yere kadar gelmesini biliyorsunuzdur. Orası Abant kavşağı. Ankara otobanına çıkmıyorsunuz, düz devam ediyorsunuz. Ordan da yukarıdaki güzergâhı takip ediyorsunuz. Ama tavsiyem, eüer kalabalık gitmeyecekseniz, günübirlik araç ile gitmeyin. Çok yorucu oluyor. Birçok tur var günübirlik giden, hatta kartutkusu da muhtemelen düzenleyecek, onlardan birini tercih ederseniz, hem daha eğlenceli olur hem yorucu olmaz.

Ben, günübirliklerde, tur otobüsünün beni alacağı yakın bir yere arabamı park ediyordum, akşam geldiğimde de arabayla eve gidiyordum.
    Kendi benliğini kaybetmiş milletler yok olmaya mahkûmdur.<br /><br />M.K.ATATÜRK

teşekkürler bu bilgi çok yardımcı oldu.zaten bende sizin gibi günübirlik turla gitmeyi düşünüyordum eğer kar yağarsa tabi.ama özellikle geçen sene iş için bolu-geredeye sürekli gidip geldim fakat yolda hiç kartalkaya tabelası görmediğim için birazda merakta sordum nasıl gidildiğini.onun dışında dediğiniz gibi tura katılmak daha mantıklı.
    Yırtarak geçiyor kalbimizden hayatı da törpüleyen zaman şuramızda bir şey var acıya benzer umuda benzer böyle günlerde her şey hem acıya hem umuda benzer...

Sayfa 1/2 12 SonSon