Board nasıl waxlanır? - Sayfa 4
Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
40 sonuçtan 31 ile 40 arası

Konu: Board nasıl waxlanır?

Standart Ynt: Board nasıl waxlanır?

Alıntı sygnylmz Nickli Üyeden Alıntı
    Hahahaha Giray olur abi ama senin boardu balmumuyla değil alkolle waxlarız daha iyi kayar :D
    ahahahha olur saygıncım oda olur :D
    FTWO prime......board<br />FTWO mondo....baglama<br />FTWO wayne.....bot <br /><br />Giray KÜREKÇİ<br /><br />İstanbul --KÜÇÜKÇEKMECE--

Hoşgeldin Dilara seni daha sık görmek isteriz sitede
    S. Pelin Turgut Akandan
    04/01/1978
    AB Rh(+)
    Lefkoşa-KIPRISS

super olmuş bu yazı ya gerçekten...ellerine sağlık

Ziyaretçi

Standart Cevap: Board nasıl waxlanır?

Alıntı sygnylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araya Kartalkaya girdiği için ancak yazabiliyorum. Proshop'a verdiğim wax siparişi sonraki gün elime ulaştı. Ayla Hanım'a teşekkürler buradan. Biraz da ilk wax maceramı anlatayım izninizle belki işinize yarar. Öncelikle gerekli malzemeler(ya da en azından benim kullandıklarım)

- Mevsime uygun wax
    - Ütü (ütü konusuna ilerde değincem)
    - Aluminyum folyo
    - Kazıyıcı
    - Scotch brite
    - Geniş bir bez

Öncelikle wax için gereken ütünün özel olduğunu söylemem gerekir. Altında buhar deliklerinin olmaması ve de termostatının çok hassas olması wax ütüsünü bildiğimiz geleneksel ütülerden ayıran başlıca iki özellik. Nuh-u neb-î'den kalma düz tabanlı ütü kullanmanızı tavsiye etmem çünkü bu ütülerin de termostatı pek hassas değil. Benim acelem olduğu için ilk gördüğüm markete girdim ve 18 ytl'ye buhar delikleri nispeten küçük bir ütü edindim. Kıyafetler için kullanılan ütüyü kullanmak pek parlak bir fikir değil çünkü wax ütüye bulaşırsa kıyafetleriniz batar alimallah. Herneyse, yerleri de batırmamak namına yere geniş bir bez serdim. Aslında boardun bağlamalarını çıkartıp wax işlemine başlasanız daha sağlıklı olur ama ben çıkartmadan yaptım sonra da bağlamalara dökülen waxları temizlemekle uğraştım Yalnız bağlamaları çıkartmasanız bile mutlaka biraz gevşetin çünkü bağlamaları yerinde tutan vidalar boardun tabanına ciddi bir baskı yapıyor, bu da waxın sağlıklı yapılmasını engelleyebilir. Her neyse; işlemimize başlamadan önce ütümüzün altını aluminyum folyoyla kaplıyoruz(waxın buhar deliklerine kaçmaması için). Bu nokta önemli çünkü waxın içinde bulunan ve su moleküllerini aksi istikamette iten florin isimli kimyasal maddenin yanması sağlık açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Ütümüzü kapladıktan sonra en fazla "Cotton(pamuklu)" ayarına getirip ısınmasını bekliyoruz. Cotton ayarından sonraki ısılarda florinin yanmaya başlıyor. Ütü ısındıktan sonra waxı ütüye bastırıp boarda eşit şekilde dağıtıyoruz. Kenarlara daha çok özen göstermekte fayda var çünkü işin büyük kısmı kenarlara kalıyor kayarken. Yaklaşık 10-15 gram wax harcamış olmanız gerekiyor boardun boyuna göre. Waxı erittikten sonra işin asıl önemli kısmı geliyor. Ütüyle boardun üzerinden hızlı hareketlerle geçerek waxı boardun tabanına yedirmemiz gerekiyor. Kesinlikle ütüyü bir yerde gerektiğinden fazla bekletmeyin, boardun tabanındaki p-tex tabakasına zarar verebilirsiniz. Bu işlemi yaparken arada bir elinizle boardun üst tarafını kontrol edin, çok ısınan bir yer olup olmadığına dikkat edin. Wax iyice eridikten sonra ütüyü kapatın ve beklemeye başlayın. Aslında en iyisi uzun bir süre beklemek(12 saat kadar) ama yerde ölü gibi yatan bir boarda bu kadar sabrınız yoksa dükkanlarda yaptıkları gibi bu işlemden hemen sonra artık waxı kazıma işlemine geçebilirsiniz. Ne yazık ki döktüğümüz waxın azımsanamayacak bir kısmını kazıyıp çöpe atıyoruz çünkü boardun üzerinde kalan artık waxlar da kayarken bizi yavaşlatıyor. Bu iş için özel olarak üretilmiş scraperlar(kazıyıcı) ve bu kazıyıcıları bileylemek için üretilmiş bileyleyiciler var ancak herhangi bir buz kazıyıcı da iş görür. Waxları boardun başından başlayıp kuyruğuna doğru giderek kazıyın, özellikle kenardaki kısımlara dikkat edin ve de kazıyıcıyı iki elinizin başparmağıyla tutup bastırmaya özen gösterin. Bu olay epey zaman alıcı ve can sıkıcı olabilir, sıkılırsanız bırakıp sonra devam edebilirsiniz. Fazla waxı kazıdıktan sonra onları yerden bir elektrik süpürgesiyle süpürürseniz herkesin hayrına olacaktır. Bitti mi? Tabii ki bitmedi Son olarak scraperımızın alamadığı wax kalıntılarını boardumuzdan atmak için scotch brite yardımı ile yine boardun başından başlayıp kuyruğuna doğru giderek artık waxı üzerinden alıyoruz. En son da bir bezle siliyoruz ve işlem tamam. Bu arada Türkiye'de sanılanın aksine wax sadece sezon sonunda ya da başına yapılması gereken bir bakım değil. Boardun altı kuruduğu anda hatta tercihen her kayıştan önce yapılması daha iyi. Umarım yararlı olmuştur, yazıda eksikler-yanlışlar illa ki vardır, bilmemek değil waxlamamak ayıp
    teşekkürler...

Eski bir konu ama yinede faydalı

SPX Snowboard, Kayak bakım partisinde birebir anlatımla wax egitimini de vermeyi planlıyoruz

sayın üyeler,

forumların genel etik kuralları gereği geçerli bir sebep olmadan eski konuları canlandırmak hoş karşılanmamaktadır... sadece teşekkür etmek geçerli bir sebep sayılamaz... konu içeriği itibariyle faydalı olduğundan bu seferlik yeni atılan mesajları silmiyorum... bir konuya mesaj atarken tarihine dikkat edelim...

keyifli forumlar dilerim...

cidden yaw fi tarihinin konusu imiş
    ARH+
    19.11.1963 ÇORUM

Ziyaretçi

ne kadar eski olan konulara mesaj atmayacağız..bir süre belirledin mi?

forum kurallarında ben göremedim böyle bir kural

Alıntı bkaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne kadar eski olan konulara mesaj atmayacağız..bir süre belirledin mi?

forum kurallarında ben göremedim böyle bir kural
    herhangi bir süre belirlemesi yapmadım, yapmaya da gerek yok...

gündemde olmayan bir konu eskidir... konuyla ilgili yeni bir gelişme olmadığı sürece de eski olarak değerlendirilmektedir...

forum kullanım kuralları başlığındaki etik kurallar kısmında 9ncu madde olarak yer almaktadır...

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234