-
Kayak Merkezi Kar Kalınlıkları 5 Günlük Hava Tahmini
[B]Bundan sonra Türkiye'de bulunan tüm kayak merkezlerimizin hepsinin hava durumlarını tek bir sayfadan izleyebileceksiniz ;)[/B]
[CENTER][SIZE=5][B]Türkiye Genelinde Kar Kalınlıkları[/B][/SIZE]
[/CENTER]
[CENTER][IMG]http://www.dmi.gov.tr/sondurum/exKarKalinligiHaritasiCiz.aspx[/IMG]
[CENTER][B][SIZE=5]Türkiye Genelinde Önümüzdeki 5 Günlük Hava Tahmini[/SIZE][/B]
[/CENTER]
[IMG]http://www.dmi.gov.tr/FTPDATA/analiz/harita/png/haritatahmingun1.png[/IMG]
[IMG]http://www.dmi.gov.tr/FTPDATA/analiz/harita/png/haritatahmingun2.png[/IMG]
[IMG]http://www.dmi.gov.tr/FTPDATA/analiz/harita/png/haritatahmingun3.png[/IMG]
[IMG]http://www.dmi.gov.tr/FTPDATA/analiz/harita/png/haritatahmingun4.png[/IMG]
[IMG]http://www.dmi.gov.tr/FTPDATA/analiz/harita/png/haritatahmingun5.png[/IMG]
[/CENTER]
-
Ynt: TÜM KAYAK MERKEZLERININ HAVA DURUMLARI
yenilikler güzel. emek harcamışsın belli. tebrikler.
-
::) Kar kalınlıklarını ana sayfada en üstte el ile gunluk guncelleyerek vereceğm şimdilik ama kar olmayınca kalınlığınıda veremiyorum şu anda :P
-
kar kalınlığı meteorolojinin dandik sayfasında tüm merkezler için veriliyor. snow-forecast linkleri süper olmuş. exotic locationstan turkey'i seçip oradan merkezi seçip high-2323 metreyi seçene kadar uykum geliyodu valla. ama listede ağrı dağını göremedim. :D
-
Bende bu hava durumlarını ekliyorken saat gecenin bilmem kaçıydı , benimde uykum gelmiş herhal ondan atlamışım Ağrı yı :P
Ağrı ve Bitlis ide listeye ekledim:)
Bu arada kar kalınlıkların otomatik alındıgı bir yer bilen varsa , onlarıda otomatik olarak koymak istiyorum siteye ;)
-
[url]www.meteor.gov.tr'de[/url] hava tahmini'nin altında kar kalınlıkları sayfası var, şu anda vermiyor, herhalde yok diye biz geçen kış oaradan takip ederdik ve günceldir.
Ayla
-
selam ayla bu sıteden bakabılırsın gene meteorun sayfası
ama hıcbıyerde kar yok su an :(
[url]http://www.meteor.gov.tr/2006/tahmin/tahmin-karkalinligi.aspx[/url]
-
Selam , sitemizin en ustunde kar tarih ve kar kalınlıgını yazan yazının üzerine tıklandığında sizlerin bahsettigi meteoroloi sayfasına gidiyor , hatta ben oradaki bilgili meteorolojiden alarak gunluk olarak elle guncellliyorum ;)
Peki günlüktüde neden kaç gündür Erciyes 3cm yazıyordu dersenizde , elim gitmedi bi türlü 0cm yazmaya, içim burkuldu valla :P
-
??? ???
MERAK EDİYORUM ACABA GEÇEN SENE BUGÜNLERDE KAR KALINLIKLARI NASILDI????
-
;D ;D
ÖĞRENDİM
KIŞ MEVSİM ŞARTLARI ve KURAKLIK HAKKINDA DEĞERLENDİRME
Akdeniz kuşağında yer alan Türkiye ve çevre ülkeler Kasım ayının ilk haftasından itibaren yüksek basınç sisteminin etkisinde kalmıştır. Kış mevsim şartlarının ülke genelinde Aralık ayının ikinci yarısından itibaren yaşandığı yapılan istatistiksel analizler ortaya koymaktadır.
2005 yılı 15 Aralık günü Uludağ’da 2 cm. Ilgaz da 8 cm ölçülen kar yüksekliğinin dışında ülkenin büyük bölümünde kar örtüsü mevcut bulunmadığı, ancak 20 Aralık 2005 tarihinde ise yağışlı sistemler sonucunda Uludağ’da 73 cm, Kartalkaya’da 65, Kartepe’de 50cm. Edirne 26, Kütahya 21, Bolu 14 cm. kar yüksekliğinin bulunduğu kayıtlarda mevcuttur.
Uzun sayılabilecek dönemde ülkemizde Yüksek Basınç Sisteminin etkili olması dolayısı ile 30 gün sürecinde önemli yağış miktarları gerçekleşmemiştir. Yağış azlığının en fazla yaşandığı bölgeler iç kesimlerdir. (Eskişehir,Ankara, Çankırı,)
-
arkadaşlar ben kredi kartı kullnamıyorum. arkadaşın kredi kartını aldım. snowforecast için üyelik alacaktım. ama kabul etmedi kart numarası falan yanlış diyodu.....
benim bir fikrim var. herkez 1 ytl verse şöyle 6 aylık br üyelik alsak. ve sonra burdan her gün yayınlasak merkezlerin 6 günlük raprlarını?
ne nersiniz?????
???????????????????
-
[url]http://www.snow-forecast.com/resorts/Mt-Keltepe.0to3top.shtml[/url]
ooo cuma gecesi 16 cm kar diyo vay bee
-
Kartalkaya daki kamera görüntülerinide buraya ekledim , hepsini tek sayfadan izleyebilirsiniz ;)
-
Ya bence özel bir alan yapıp tüm merkezlerde ne kadar webcam varsa oradan izleme imkanına sahip olsak konu geçince adres falan uçup gidiyor valla telef oluyoz arayıp bulacaz diye . olurmuuu??
-
;D ;D ;D ;D
EVET ÇOK İYİ OLUR BENCE DE..
-
Ama snowstorm dan ses çıkmadı hala . Biraz daha baskı yapalım .
-
;D ;D
bir tanesi sayfanın başında var . aslında tüm hava durumlarının yanında bir de görüntüleri olsa tam süper olacak ;D ;D
ama baya kota yer görüntüler o zaman en iyisi sadece linkleri olsun webcamlerin..
-
O zaman sizden ricam bulabilgidiniz tum web camlerin adreslerini bana mesaj atarmısınız ;)
Web camleri Dorukkayaya yaptıgım gibi bu sayfanın en başındamı yoksa ayrı bir konu olarak "Kayak Merkezlerinin WebCam görüntüleri" olarak mı açmamı istersiniz ?
-
[quote=SnowStorm ]
O zaman sizden ricam bulabilgidiniz tum web camlerin adreslerini bana mesaj atarmısınız ;)
Web camleri Dorukkayaya yaptıgım gibi bu sayfanın en başındamı yoksa ayrı bir konu olarak "Kayak Merkezlerinin WebCam görüntüleri" olarak mı açmamı istersiniz ?
[/quote]
Ya evet bir başlık altında yer alırsa çok daha iyi olur . Yada direk sitelerin linklerinide verebilirsin ( eğer çok yer kaplayacaksa ) .
-
Ama o sayfayı aralarda değilde her zaman gözümüzün önünde olacak bir yere taşı bence yani hani şu sticker başlığının olduğu yere yada hava durumunu kar durumunu gösteren yazının hemen altına koyabilirsin . ::)
-
Taşırım tabi , yeni kamera geldikçede eklerim oraya ;)
-
snowstorm dostum bence link filan vermeden kartalkaya icin yaptigin gibi direkt sayfada acilsin bu sayede daha cok online ve site icinde kaliyoruz.ayrica link herkesde var veya olmayanda favorites e ekler .ayrica neden bilmem power dan baglanti cogu kez saglanamiyor ama senin yerlestirdigin goruntuyu kesintisiz izliyorum ;)
-
evet sanki orada camdan dışarıyı izliyor gibi ;D
-
[quote=snowblade ]
snowstorm dostum bence link filan vermeden kartalkaya icin yaptigin gibi direkt sayfada acilsin bu sayede daha cok online ve site icinde kaliyoruz.ayrica link herkesde var veya olmayanda favorites e ekler .ayrica neden bilmem power dan baglanti cogu kez saglanamiyor ama senin yerlestirdigin goruntuyu kesintisiz izliyorum ;)
[/quote]
Ana sayfada haberler bolumune koymayı denedim ama o bolum bu tarz bir kodu kabul etmedi , uygun bir zamanda kodun icerinine webcam i yerlestirecegim ;)
-
[quote=SnowStorm ]
Ana sayfada haberler bolumune koymayı denedim ama o bolum bu tarz bir kodu kabul etmedi , uygun bir zamanda kodun icerinine webcam i yerlestirecegim ;)
[/quote]
Peki ona özel sayfa açıp oraya mesaj yazılmasını engelleyebilirmisin ?
-
arkadaşlar dün akşam kartepe ye çıktım. sezon bitmiş ve her yer erimiş ne yazık ki. Kartalkaya da kar var ama kalitesi nasıl bilen var mı: hafta sonuna doğru kar da gözüküyor????
-
Kartalkaya'dan dün döndüm. Kar kalitesi süper ve biz akşam yola çıkarken(6'da) kar yağışı devam ediyordu. Yalnız çok sis vardı tek sorun o.
-
;D
Kayseri ' den birisi erciyesin bir de yaz fotosunu çekip gönderse iyi olurdu...
-
İSTANBUL'DA BARAJLARDA SON DURUM
[url]http://www.ntvmsnbc.com/news/408597.asp[/url]
-
wowww.
Arkadaşlar snowforecast sitesinde TÜRKİYE ' den yeni bir kayak merkezi eklemişler.
ZİGANA.
-
Teşekkürler bu bilgi için. SnowStorm tatilde sanırım, dönünce Zigana'yı da ekler. Zigana bölümüne de birkaç temel bilgi ekledim. Orta Anadolu ve Orta-Doğu Karadeniz tarafında yaşayanlar için güzel bir seçenek gibi duruyor ama tesisler yeterli değil gibi. Bir de Kaçkar Dağları'nda Heliski yapılıyor. Heliskiciler için koymuşlardır büyük ihtimalle bunu.
[url]http://www.kartutkusu.com/index.php?board=24.0[/url]
-
Bilgilendirme için teşekkürler , Zigana Kayak merkezimiz hayırlı olsun ;)
-
Gözlerime inanamıyorum , bir çok kayak merkezinde kar yağışı gösteriyorrrrr ;D ;D ;D
-
Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden Kartalkaya ve Uludağ'a sezonun ilk karı yağdı.
Alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde etkili olan sezonun ilk kar yağışı, Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki otel çalışanlarının yüzünü güldürdü.
Kartalkaya'daki otellerin yetkilileri, sezonun ilk karının bu ay yağmaya başlamasının sevindirici bir haber olduğunu belirterek, "Kar yağışı böyle devam ederse kayak sezonu bu yıl erken açılır" diye konuştular.
Uludağ'a da, mevsimin ilk karı yağdı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Uludağ'ın zirvesine ve oteller bölgesine, öğle saatlerinde ilk kar düştü.
Hava sıcaklığının 0 derece olarak ölçüldüğü "Beyaz Cennet"e geçen yıl ilk kar, 17 Ekim'de yağmıştı.
-
erciyeste şu anda yağıyor :)
-
3 gün bile olsa erken yağması güzel , bu bayrama karlar arasında girsek ne güzel olur dimi yaa 8)
-
arkadaslar herkesın yhapmıs oldugu dualar kabul oldu heralde herkese hayırlı ugurlu olsun nıce dıger daglara yagması dılegıyle ;D
-
ya arkadaşlar birazerkens eviniyorsunuz bence. şimdi yağması önemli değil. aralıığa kadar yağmasın ama aralık başında bi yağısın 2 metre olsun. şimdi yağacak kardan hayır gelmez erir gider yine :(:(:(:(
gönül ister tabi 365 gün kar olsun.....
-
oldu mu tuni simdi herkesın hevesını kursagında bıraktın :( bu kuresel muhabbetlerden sonra bence yagdıgına sükretmek lazım ???
-
evet ama geçen yıl da erciyese ağustos ta kar yağmıştı ama sezonu ocak sonudna açtık
gerçekler acı.. boş hayeller kurmak gerekmiyo. sonra çıkmayınca daha kötü üzülüyoz ama beklemedik şekilde sezon açılsa erkes daha bi mutlu olur...
ben hepinizden çok istiyom açılmasını ama işte......