-
Erciyes Kayak Merkezi Master Planı Son Durum
[b]Daha önce yine burada yayınlamıştım ama sanırım pek gören olmadı. Merak edenlerin olduğunu gördüm. Tekrar yayınlıyorum.[/b]
[img]http://www.kayseri-bld.gov.tr/projeler/4-1.jpg[/img]
[b]ERCİYES MASTER PLANI [/b]
Erciyes dağının sunduğu potansiyellerin değerlendirilmesi ve Kayseri Turizmine ve ekonomisine kazandırılması için, Erciyes Dağı Turizm Master Planı çalışmalarını bu sezonun bitişi ile birlikte başlayacaktırç
Bu kapsamda Erciyes Dağı Turizm Merkezi için Vizyon, Hedefler ve Dağın Potansiyeli belirlenmiştir.
[img]http://www.kayseri-bld.gov.tr/projeler/4-2.jpg[/img]
[b]Vizyon:[/b]
1. Büyük çapta Ulusal ve Uluslararası spor olaylarına ve uzun vadede Dünya Şampiyonası ve hatta Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yaparak Türkiye´nin kış sporları ve kış turizminde başkent haline gelmek
2. Kış Sporları ve kış turizmini, Kayseri kimliğinin önemli bir parçası haline getirmek.
[b]Proje Hedefleri:[/b]
o Kayak bölgesinin cazibesinin arttırılması
o Belirgin bir kapasite artışı
o Konaklama Olanaklarının nitelik ve niceliğinde uygunluk ve gelişim yaratma
o Aktivitelerinin arttırılması
o Dağ tatillerinin popülerliğini arttırmak
o Yaz Aktivitelerine Başlamak (yürüyüş, dağ bisikleti, golf...)
o Ulusal ve Uluslararası farkındalığı arttırmak
[img]http://www.kayseri-bld.gov.tr/projeler/4-3.jpg[/img]
[b]Yapılması Planlanan Yatırımlar:[/b]
o Bölgede kayak yollarının ve pistlerin inşası
o Eğlence parkı, kar kızağı, yeni başlayanlar için kayak alanı ve benzerlerinin inşası
o Tüm liftlerin tamamlanması (teslimi ve kurulumu, uygulama: direkler, temeller, kablo yolları vb…)
o Yeni girişlere yeni giriş yolları, otopark olanakları
o Geçici Çiğ Kontrol Sistemi (Gazex)
o Güç Desteği (orta gerilim sistemi, transformatör istasyonları)
o Pompa istasyonları dahil tüm yapay kar yapma olanakları
o Bilet Sistemi
o 17 Paletli Kar Ezme Makinesi
o Uluslararası spor olayları düzenlemek
o Türkiye’de Kayak Sporunu daha popüler hale getirmek
o Kayak merkezinin cazibesini ve kapasitesini daha deneyimli kayakçılar için arttırmak
o “Dört mevsim” turizmi güçlendirmek için yaz olanakları geliştirmek
[img]http://www.kayseri-bld.gov.tr/projeler/4-4.jpg[/img]
[b]Yapılması Planlanan Yatırımlar iki temel aşamada gerçekleştirilecektir.
Erciyes Turizm Merkezinin Planlanan Kapasitesi[/b]
o Planlanan “Temel Genişleme: 145 ha,11 Lift
o Planlanan “Birim A – D: 329 ha, 9 Lift
o Toplam pist alanı: 474 ha, 20 Lift (Birim A – D´nin bitirilmesinden sonra, 10 yıl içinde)
o Yapay Karla kaplı pistler: 150 – 170 ha
o Mevcut pistlerin uzunluğu: 9 km
o Planlanan pistlerin uzunluğu “Temel”: 50 km
o Toplam pist uzunluğu: 160 km
o Kapasite: günde 10.000 / 30.000 kayakçı / kar sörfçüsü
[b]Not: Yapılsada yapılmasada Erciyes benim gönlümün şahı. Kim ne derse desin.[/b]
-
Ynt: Erciyes Master Planı
bence Türkiye'nin en süper kayak pisti yapacaklar. dört gözle bekliyoruz.........
-
hee şu yöneticilerin aklı başına gelse de yapılsa bir an önce..
sözde mirada otel arsa falan almış seneye falan gondol yapılacakmış mış..
-
evet mirada 600 metrelik pist yaptı şu anda çalışıyor ben baktım.Ama amatörler için arkadaşlar ...
Erciyes böyle bir planla gerçekten kalkınacaktır ve eski köylerine geri dönecektir. ;) :D
-
Son 10 yılda Kayseri'de yaşanan büyük değişimden sonra, sıra sonunda Erciyes'e de geldi demek.
-
[quote=skorski ]
Son 10 yılda Kayseri'de yaşanan büyük değişimden sonra, sıra sonunda Erciyes'e de geldi demek.
[/quote]
dostum sana katılıyorum bencede erciyesi ön plana çıkarmaları lazım değerini bilmiyorlar bu sırf kayseri için geçerli değil Türkiye için geçerli bir şeyi kaybedince değerini anlıyoruz artık lafın nereye gidecegini anlayan anlar gerisini boşverin.
-
Detaylı birçok bilgi de burda var:
[url]http://www.erciyeskayak.com/erciyes/sayfalar/Masterplan.htm[/url]
Pistler vb..
-
plan güzel olmasına güzelde...umarım bu projeler hayata geçtiğinde, bunların idamesini ve geliştirilmesini,yönetilmesini, disiplini, tertip ve düzeni ni, gerçekten işi bilen, ileri görüşlü, ve profesyonel yönetici ellere teslim ederler..
-
emin ol onu yaparlar. önce bi tamamlansında kaç yılda biterse kayseri'deki raylı sistem işine dönerse vay halimize :D
-
Abi Babamın Bna Vermiş Olduqu CD de Resmleri Var Master Plan ın Ben Zaman Buldugum da daha ayrıntılı olarak yeni bir konu açarımmm....
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Planlanan yatırımın bir maketini yapmışlar, pistlerin başlangıç noktasında Zümrütün önünde.
resimlerini koyuyorum.
Tamamlandığını düşünmek bile büyük keyif veriyor
-
Toplam 4 Eklenti bulunuyor.
Cevap: Erciyes Master Planı
Erciyes Master planı kapsamında çalışmaların devam etmekte olduğunu biliyoruz. Hafta sonu bu kış için bizi yeni süprizler bekliyormu diye merak edip Erciyese uğradım.
Çok merak etmeme rağmen yolların yağış nedeniyle çok yumuşamış olması nedeniyle yukarı kısımlara çıkma fırsatım olmadı, yanımda fotograf makinesi olmadığı için cep telefonu ile uzaktan çektiğim bazı resimleri sizlerle paylaşayım.
Öncelikle ilk resimler proje üzerinde kırmızı ile işaretlenmiş noktaya ait. Buraya, mevcut pistlere varmadan yaklaşık 2 km mesafedeki önce Karayollarının Yol Bakım tesisinin yanındaki girişten ulaşılıyor. Ana yola yaklaşık 1 km mesafede,
Sosyal tesisler inşaat halinde.
İnşaat alanının girişinde makaralara sarılmış halde çok miktarda halat hazır bekliyor.
-
bu sezona yetişmesi zor gibi... ???
-
[quote=koray_k;170134]Erciyes Master planı kapsamında çalışmaların devam etmekte olduğunu biliyoruz. Hafta sonu bu kış için bizi yeni süprizler bekliyormu diye merak edip Erciyese uğradım.
[/quote]
Resimler ve bilgiler için teşekkürler. Oli'nin dediği gibi yetişmesi biraz zor gibi ama tabi çalışma planına göre nasıl bir ilerleme var bilemeyiz.
-
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
Resimlerde Dik olarak çıkan çizgiler Liftlerin güzergahını gösteriyor yatay olanlar ise bu noktalara malzeme taşımak için açılan yollar,
Ayrıca resimde en sağ tarafta kalan tepenin üzerinde liftlere ait birkaç adet direğin dikilmiş olduğu görülebilmekte. (resimlerde değil)
Her ne kadar bu sezona yetiştirileceği söylensede bana sanki düşük bir ihtimal gibi geldi, zira bu yükseklikteki sert mevsim koşulları nedeniyle nekadar süre daha çalışabilirler bilemiyorum
-
Pazar günü olması nedenyile sanırım şantiyede bilgi alabilecek kimseyi bulamadım, bende şansımı projenin hacılar tarafındaki kısmında deneyim dedim.
Hacılar ilçesi belediye sınırlaarı içerisinde olduğu için kısıma ulaşım oldukça kolaydır. Tesislerin girişi ise sanırım ilçe merkezinden 5 km ilerde.
Burada projeyi üstlenen Doppelmayr firmasının mühendisi ile karşılaştık. Ekiple önemli bir çalışması olduğu için kendisiyle konuşamadım ama tercümanından aldığım bilgiye göre bu kısmın bu yıl tamamlanacağı söyleniyormuş. Oradaki işçilerden biri buyıl en fazla denemelerin yapılabileceği, pistin önümüzdeki sezon açılacağını söyledi.
Bu kısımda sadece 1 resim çekebildim, diğer resimler internette konu ile ilgili başka bir sayfadan alıntıdır.
-
Ama asıl bomba AZ SONRA.......................
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Eski pistlerin her yeri kazılmıştı,
ve
yaklaşık yüz metre aralıklarla açılmış olan çukurlarda yeşil plastik bir şeyler vardı,
Tahminlerinizi alabilirim.
-
suni karlama sist. için...
-
suni kar makinesiyle ilgili bir tesisat olmasın ???
-
Bilgiler için teşekkürler koray_k
çatlatma insanı ama parça parça bilgi verip :)
neymiş onlar?
-
Mesele çatlatma değil resim eklemeye çalışıyorum ama olmuyor.
Suni Kar makinelerinin geldiği ve piste su borularının döşendiği,
Havaları soğuması ile Aralık ayının ilk yarısında birlikte bir miktar yağış alınırsa kar makineleri kullanılarak sezonu açmasının mümkün olabileceği söyleniyor.
-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
-
[quote=Maverick;170139]Resimler ve bilgiler için teşekkürler. Oli'nin dediği gibi yetişmesi biraz zor gibi ama tabi çalışma planına göre nasıl bir ilerleme var bilemeyiz.[/quote]
Israrla birkaç yerden pistlerin bir kaçının bu sezona yetiştirileceğini duymuştum, ama açıkçası bu hali pey ümit vaad etmiyor,
Ama mevcut piste çalışmaların sürdüğü ve suni kar makinesi ile destekleneceği düşünülürse geçtiğimiz yıllara oranla Erciyesin daha keyifli olacağını söylemek yanlış olmaz
-
[quote=koray_k;170168]Mesele çatlatma değil resik eklemeye çalışıyorum ama olmuyor.[/quote]
ellerinize sağlık... belirli bir boyutun üzerindeki fotoların eklenmesi mümkün olmuyor ne yazık ki... boyutunu küçültüp denemek gerekiyor...
aşağıdaki program yardımcı olacaktır...
[quote=DarkMafia;170064]Darkım Durkum foto sizın çok büyüktür. Foto Uploadda sorun olduğunu zannetmiyorum.
[URL="http://www.freeindir.net/vso-image-resizer-1115.html"]VSO Image Resizer 1.1.15 full indir download | Freeindir.Net[/URL]
Şu image resizer progu cek hallolur.[/quote]
-
koray bilgilendirme için teşekkürler..erciyes gerçekten fark yaratacak..:thumbup1:
-
[quote=bkaan;170190]koray bilgilendirme için teşekkürler..erciyes gerçekten fark yaratacak..:thumbup1:[/quote]
Rica ederim, gelişmeleri takip ediyorum
Bu arada tesisleri kurmakta olan Doopelmayr firmasının web sayfasını inceledim,
2010 yılında tamamladıkları projelerin kataloğunu koymuşlar Worldwide 2010, (İsteyen aşağıdaki linkten indirebilir)
[url=http://www.doppelmayr.com/en/doppelmayr-international/communication/brochures.html?country=all]Doppelmayr Garaventa Group - Surface and Aerial Ropeways, Funicular Railways, Urban Transit Systems, Elevators, Mechanical Garaging Systems and Stacker Cranes for high rise warehouses,Brochures[/url]
İnceleyince gerçekte çok kıskandım ve üzüldüm, Adamların yaptıkları tesislere baktım birde bizdekilere, ülkemizdekilerin pekçoğu katalogdakilerin yanında amatör bile sayılamayacak durumda.
Katalogdan bazı sayfalar ektedir.
-
maalesef tespitin doğru koray..seni bulduk ama kaybetmeyelim olur mu? hep aramızda ol..gözümüz kulağımız ol..gelince de görüşelim çay çorba içelim..
-
-
Koray çok güzel bilgiler ve resimler paylaşmışsın. Emeğine sağlık. bkaan'a katılıyorum. İrtibatı koparmayalım.
Yazarın notu: Önümüzde 10 sene içerisinde Türkiye'de kayak sporu adına çok güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. 85 yıllık genç bir ülkeyiz arkadaşlar. Rahmetli Atatürk sıfırdan bir ülke kurdu. Herşeye yeniden başladık. Gelecek adına ümitliyim. Her ne konu olursa olsun...
-
bunlar taşıma sistemi ise bizimkiler nedir aceba :biggrin:
-
koray bey fotolar için teşekkür ederim. ama çok sinirlendim şimdi, 6 yıl kayseride kaldım bi çivi bile çakmadılar erciyese. ben bu haziranda ayrıldım herşey hızlaştı iyiye gitmeye başladı kıskandım valla sizi :)
umarım zaman bulurum da bir gün yine erciyesin yeni tesislerind ekayma ihtimalim olur
-
[quote=Seyirci;170252]bunlar taşıma sistemi ise bizimkiler nedir aceba :biggrin:[/quote]
valla doppelmayr denince aklıma ilk gelen uludağ maden lifti ile sarıkamış 1nci ve 2nci etap liftleri... ;) karanlıkdere lifti doppelmayr üretimi değil galiba... :confused1:
-
Erciyes Master Planı ve Kış Sporları Merkezi;
Toplam yatırım tutarı 275 milyon Euro.Temelleri atılan projenin 16 tesisinin ihaleleri gerçekleştirildi.Kayseri'nin imajı olacak proje ile 5000 kişiye yeni iş kapısı doğacak.İçerisinde Dağ köyü,Golf sahası,Futbol Sahaları bulunan,toplam uzunluğu 160 km'yi bulan yeni kayak pistleri,otoparklar,oteller ile proje üzerinde uzun yıllardır çalışan Büyükşehir nihayet 27.06.2010 tarihinde birinci etabın (toplam maliyeti 100 milyon dolar- sosyal tesisler ve yapay karlama üniteleri) temelini attı...
[U][B]linkler:[/B][/U]
img267.imageshack.us/img267/1981/resim24.jpg
img36.imageshack.us/img36/7476/resim11e.jpg
img535.imageshack.us/img535/3337/resim22b.jpg
img704.imageshack.us/img704/5287/resim23h.jpg
-
Cevap: Erciyes Kayak Merkezi Master Planı Son Durum
ya bunlar iyi guzelde, Erciyes e iyi ve guzel kalitede bol kar yagacak mi ilerki yillarda o onemli
Davraz gibi olmasin sonra
ben 3-4 sene once Subat ayi gibi gittim ve boardun altinda cizik degil - YARIKLAR- olusmustu.
-
Erciyes kabak gibi ciplak ve kari da toz kar oldugundan o kadar cok yagmasina ragmen ucup gidiyor. Bence en basit cozum pistin kenarlarina uludag 2 bolgedeki gibi boydan boya tahtadan cit ormeleri
-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Merak etmeyin arkadaşlar, Erciyes emin ellerde, biz yokken oralara sahip çıksın, gözkulak olsunlar diye birilerini ayarlamışlar :) :)
-
Erciyes'ten yeni görüntüler.
-
güzel haberler bunlar... acaba bu sene erciyes'e bir şans daha mı versek ne yapsak...
-
Bence bu sene gitmeyin:) sistem tam oturmamis olabilir. Bu sene erzurum bir numara olacak bence. Eciyese seneye gidilebilir