-
Toplam 5 Eklenti bulunuyor.
Karabük Kayak Merkezine Kavuşuyor
[COLOR=#000000][FONT=Arial]Keltepe Kayak Merkezinin 13 milyon TL ye ihale edildi. Tesislerde 900 m. uzunluğunda 705 kişi kapasiteli teleski ile 958 m. Uzunluğunda 1200 kişi kapasiteli telesiyej ile günübirlik konaklama tesislerinin bulunacak.
[/FONT][/COLOR][IMG]http://www.kartutkusu.com/forum/attachment.php?attachmentid=17819&stc=1[/IMG][IMG]http://www.kartutkusu.com/forum/attachment.php?attachmentid=17820&stc=1[/IMG][COLOR=#000000][FONT=Arial]
[/FONT][/COLOR][IMG]http://www.kartutkusu.com/forum/attachment.php?attachmentid=17821&stc=1[/IMG]
[IMG]http://www.kartutkusu.com/forum/attachment.php?attachmentid=17822&stc=1[/IMG][IMG]http://www.kartutkusu.com/forum/attachment.php?attachmentid=17823&stc=1[/IMG]
-
Cevap: Karabük Kayak Merkezine Kavuşuyor
kaç pist planlamışlar hocam? onun da fotosu mevcut mu?
-
Henüz inşaatı görmek için dağa çıkmadım...Daha doğrusu motorla çıkmak istedim ama benim motor bir yerden sonra gidemedi..Cross motor veya arabayla gideceğim yakında..Resim çeker paylaşırım....Bu resimler yerel medyadan..
Mevcut ihale kapsamında iki adet günübirlik tesis var. Alt istasyon ve üst istasyon şeklinde..İki istasyon arasında telesiyej, üst istasyondan sonra teleski var...Liftler Fransız malı imiş. 3 adet pistten bahsediyorlar.Pist uzunluklarını tam bilmiyorum ama Ilgaz ayarında olacak gibi..
İhale kapsamın da bu yıl direk dikilmesi bitecek, önümüzde ki yaz pistler tamamlanacak ve eylül ayında teslim edilecekmiş...
-
kurban bayramı öncesi hafta keltepeye zirve yürüyüşü yaptık.ereğliden arkadaşlar ile..ve geçen seneden haberini aldığımız kayak merkezi projesinide gördük...keltepenin 2000 metrelik zirvesine değilde...1700 metrelik zirvesine merkezin yapıldığını gördük..bu arada eğim çok güzel...birazda göknar ağaçları var pist lerin yapıldığı bölgede...hemen pist uzunluklarının ne kadar olcağını gözümle göreyim dedim..ve gps ten ölçüm yaptık orada...alt istasyon.1450-1500metre rakımda yer alıyor...zirve ise 1700..zirveden alt istasyona dik pist 900 metre.biraz daha kıvrımlı olanı ise 1100m yi bulacak..of pist için pistlerin etrafı alt istasyona kadar çok güzel hepis aynı yere iniyor....küçük bir merkez ama yeterde artar bile..bölge için çok kıymetli olacak..en azından kocaeli kartepeden daha kuzeyde kalıyor ve daha çok kar alıyor..kıyaslamayı anca bu merkezle yapabilirsiniz... ılgaz millipark bölgesindeki pistlerden daha uzun en azından...hayırlısıyla bitsin inşallar.bu arada ortada tesis .mekanik falan yok daha sadece iş makineli yolları açmış..istasyon yerleri belirlenmiş....bu arada güzelim yenice ormanlarına bakıyor zirve muhteşem...karaağaç köyü içinde bir şans olmuş...
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Alt liftten telesiyejle çıkılan üst istasyondan alt lifte veya teleskili ikinci piste geçiş yapılabilicek. Yani A harfi şeklinde liftler..Telesiyej hattı kayalık bölgeden geçiyor.yer yer siyah pist özelliğinde olur...Bord için eğlenceli olur..Teleski hattı kayak için kırmızı pist düzeyinde olur..Tepe kafe gibi olabilir..
1900 mt lik zirveye de bir lift/pist planlaması yapılıyor...Özel idareden aldığım bilgi...
[ATTACH=CONFIG]17827[/ATTACH]
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
[ATTACH=CONFIG]17828[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17829[/ATTACH] 1700 metrelik zirve pekde fena değil..kocaeli kartepeden çok daha iyi olacak bakın görün..keltepe karadeniz ve sibirya kaynaklı yağışlardan pay alabiliyor..diğer dağlara kar yağmadığı zamnlar oraya kar yağdığını görüyoruz...ayrıca uludağ ve karftepe gibi lodos durumlarında yağan kar miktarın erime riski biraz daha iyi...keşke 2000 metrelik tarafa yapılsaydı diyorum pistlerin yükseltisi gereği.lakin yapılan görüntülü ölçümlerde dağın bu yamacının en uygun olduğu saptanmış...yinede bu küçük tepemizde böyle bir kayak merkezi bizleri çok sevindirecek.
-
[QUOTE=iynem;246726]Alt liftten telesiyejle çıkılan üst istasyondan alt lifte veya teleskili ikinci piste geçiş yapılabilicek. Yani A harfi şeklinde liftler..Telesiyej hattı kayalık bölgeden geçiyor.yer yer siyah pist özelliğinde olur...Bord için eğlenceli olur..Teleski hattı kayak için kırmızı pist düzeyinde olur..Tepe kafe gibi olabilir..
1900 mt lik zirveye de bir lift/pist planlaması yapılıyor...Özel idareden aldığım bilgi...
[ATTACH=CONFIG]17827[/ATTACH][/QUOTE]
Böyle kağıt üzerinde kalmaz değilmi😀
-
İstanbul dan yaklaşık 4 saat uzaklıkta, açıldıktan sona ziyaret etmek boynumuzun borcudur ;)
-
[QUOTE=Emrah;246737]İstanbul dan yaklaşık 4 saat uzaklıkta, açıldıktan sona ziyaret etmek boynumuzun borcudur ;)[/QUOTE]
Bu vesileyle bir türlü gerçekleşmeyen Safranbolu toplantısını da yaparız :)
[QUOTE=Seyirci;246736]Böyle kağıt üzerinde kalmaz değilmi😀[/QUOTE]
Yok hocam, şu anda çalışıyorlar...Ben bir türlü dağa çıkamadım..Çıkınca resimleri paylaşırım..
İnşallah Yıldıztepe ile aynı kaderi paylaşmaz..
-
Keltepe ile ilgili bir gelişme varmı İynem
-
Toplam 8 Eklenti bulunuyor.
[QUOTE=Seyirci;246790]Keltepe ile ilgili bir gelişme varmı İynem[/QUOTE]
Valla burnumuzun dibi ama hala çıkamadım, bundan sonra da zor çıkarım...Kar yağdı çünkü :)
15 ekim de çekilmiş resimlerini buldum paylaşayım..
İlk kısmın direklerini dikmişler ve günübirlik tesis inşaatı da ilerliyor..
[ATTACH=CONFIG]17842[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17843[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17844[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17845[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17846[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17847[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17848[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17849[/ATTACH]
-
Kısacası bu sene de yaş gibi sanki ?
-
[QUOTE=CemKa;246827]Kısacası bu sene de yaş gibi sanki ?[/QUOTE]
cemka .bence diğer merkezlere göre iyi ilerliyor..bakın görürsünüz seneye kesin açılır...kastamonu ılgaz2 ye benzemez burası...karabükte ve zonguldakta burayı sürekli besleyecek potansiyel var..
-
Toplam 6 Eklenti bulunuyor.
Geçen hafta sonu hava kötüydü ama vakit olunca çıkayım dedim. Ancak alt istasyon civarından görüntü alabildim. Yukarı doğru kar ve yağmurdan yumuşayan zemin nedeniyle arabam kayınca çıkamadım. Kuru bir havada daha güzel görüntüler sağlarım..
Tesisi canlı görünce hoşuma gitti. 800 mt civarındaki pist, Ilgaz'ın ilk pisti uzunluğunda..Ama zorluk derecesi ve eğlencesi iyi..Pist dışı alternatifinin olması da hoş. Diğer pist bu açıdan görünmüyor..Tepedeki yükseltinin arkasında kalıyor.
Tesisin yapım hızı bence başarılı..Ama Ilgaz yurduntepe'de geçen yıl açılacak demiştik, bu sene de açılacağı şüpheli...İşletme aşamasına gelmeleri beklenenden uzun sürüyor :(
Buranın en güzel özelliklerinden birisi de doğası olacaktır..
[ATTACH=CONFIG]17858[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17859[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17860[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17861[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17862[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17863[/ATTACH]
-
Bizede yakın sayılır arada bir ziyaret ederiz sanırım ama bu sezona yetişmez herhalde
-
[QUOTE=Seyirci;246888]Bizede yakın sayılır arada bir ziyaret ederiz sanırım ama bu sezona yetişmez herhalde[/QUOTE]
Coğrafi yakınlığın veya uzaklığın ne önemi var, dostlar buradayken ;)
-
Ah ben üniversite okurken açılsaydı da gideydim, mezun oldum artık biraz yolum zor düşer.Birde ulaşım sorunu var karabük ün ankarayla arasında hızlı tren olacak diyorlardı o ne oldu o olsa süper ilgi çekecek yer.Ben okurken orda bir kere kartalkaya 2-3 kere de ılgaza gitme şansım oldu ama araç bulmak gerçekten zor oluyordu.Yani ulaşım ağı zayıf biraz.
-
[QUOTE=Hay.alper.est;246962]Ah ben üniversite okurken açılsaydı da gideydim, mezun oldum artık biraz yolum zor düşer.Birde ulaşım sorunu var karabük ün ankarayla arasında hızlı tren olacak diyorlardı o ne oldu o olsa süper ilgi çekecek yer.Ben okurken orda bir kere kartalkaya 2-3 kere de ılgaza gitme şansım oldu ama araç bulmak gerçekten zor oluyordu.Yani ulaşım ağı zayıf biraz.[/QUOTE]
Pist tatmin edici olursa her şekilde gelinir..Bu yaz pistler şekillenir, o zaman beklentileri karşılayacak mı göreceğiz..
-
Karabük Keltepe Kayak Merkezi ile ilgili gelişme var mı ? Fotoğraf bekliyoruz... :)
-
[QUOTE=gucur33;248019]Karabük Keltepe Kayak Merkezi ile ilgili gelişme var mı ? Fotoğraf bekliyoruz... :)[/QUOTE]
Kış koşullarında imalat şansı yok..Faaliyetler başlayınca takip edeceğim ;)
-
İlginiz için teşekkürler,bu kışa hazır olmasını ümid ederek bekliyoruz.
-
[QUOTE=gucur33;248024]İlginiz için teşekkürler,bu kışa hazır olmasını ümid ederek bekliyoruz.[/QUOTE]
gucur33 , Karabük'e yakın mı yaşıyorsun?
-
-
Kayak merkezinin durumu,açılış tarihi hakkında bilgisi olan ?
-
-
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
Geç çıktığımız için ve sis bastırdığından detaylı inceleyemedim..Görebildiğim kadarıyla:
Bu sene açılmaz...Günübirlik tesislerin yapımı devam ediyor..
Taşıyıcıların makara sistemlerini yapmışlar..
Ama pist yapımı ile ilgili bir çalışma yok..
Tesise gelen yolda da zayıf bir çalışma var..
[ATTACH=CONFIG]18093[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]18094[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]18095[/ATTACH]
-
Geç gördüm,teşekkürler bilgiler için :thumbup:
-
Bu hafta sonu Keltepe'ye çıkıp tesisin son durumunu göstermek için bir video hazırladım.
İyi seyirler
[video=youtube_share;CRmBWS6S7O0]https://youtu.be/CRmBWS6S7O0[/video]
-
@iynem çalışma icin teşekkür ederim uzun zamandır ne durumda acaba diye düşünüp gayet acık ve net bi sekilde videoyla tanıtman harika oldu. Gördügüm kadarıyla bu sezonda yalan oldu keltepe bende zonguldak da ikamet ediyorum merak ve sabırsızlıkla bekliyorum keltepeyi umarım bir dahaki sezona yetişir millet 6 ayda gökdelen yapıyor 3 senedir bitiremediler şu tesisi :((
-
iynem güzel bir çalışma yapmışsın teşekkürler bende ne zamadır merak ediyordum ereğli dağcılık gurubu ile 24 eylülde bizde sorgun yayladan zirveye arka taraftaki patikadan karaağaç köyüne yürüdük. ben teleskinin olduğu pist eğimini çok beğendim.hem daha kuzeye bakıyor ..ve of pist denilen yerler her taraf doğal pist teleski tarafında..hem kaya az...çimenlik daha fazla...bi kaç fotoda ben atayım.[ATTACH=CONFIG]18110[ATTACH=CONFIG]18112[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18112[/ATTACH]
-
Çok güzel bir video olmuş çok beğendim. İmkan buldukça tesisin gelişim sürecini bizlere gösterirseniz mükemmel olur.Kayak merkezine gidiş yolunda Karaağaç köyüne kadar asfalt atılmış fakat pistlerin sadece 1 tanesinin hazırlandığından dolayı bu yıl açılması zor görünüyor.
-
[QUOTE=gucur33;248162]Çok güzel bir video olmuş çok beğendim. İmkan buldukça tesisin gelişim sürecini bizlere gösterirseniz mükemmel olur.Kayak merkezine gidiş yolunda Karaağaç köyüne kadar asfalt atılmış fakat pistlerin sadece 1 tanesinin hazırlandığından dolayı bu yıl açılması zor görünüyor.[/QUOTE]
Ben en çok Karaağaç'ı nasıl geçeceklerini merak ediyorum...Köy içi çok dar..kış koşullarında otobüs geçemez..
Ayrıca Pirinçlik'te ki yol ayırımından sonra eski Karaağaç yolunun da genişletme çalışmaları bitti..Asfaltlaması kaldı..Tesise gidiş gelişi bu yoldan yapacaklarmış..
-
Bu yıl açılmasını çok istiyordum.Yaz boyunca ne yaptılar çok merak ediyorum.Pazar günü kar da yağınca bırakırlar seneye kalır.Bomboş geçirilmiş koca bir yaz...
-
Toplam 4 Eklenti bulunuyor.
Dün motorla yapılmakta olan kayak merkezine çıktım..Şubat ortası için durum vahim di.....
[ATTACH=CONFIG]18364[/ATTACH]
Burası alt istasyon...Tatlı bir lodos esiyordu..2 haf önce buralara gelmek kar yüzünden imkansızdı..Üst tarafta kar vardı ama motorla daha yukarı çıkamadım..Sanırım göremediğim üst pistte helva kıvamında kar var..Şehirden o taraf görünüyor..
[ATTACH=CONFIG]18365[/ATTACH]
Ama kar yok değil :)
[ATTACH=CONFIG]18366[/ATTACH]
Bu hafta sonu chairlift ücretsizdi :)
[ATTACH=CONFIG]18367[/ATTACH]
Son gördüğümden beri değişen ne derseniz..Elektrik hattı döşenmiş..Günübirlik Tesisler inşaatı bitmiş...
-
hava beyle guzelken bitirselermis keske... de kar yoksa tesis olsa kac yazar...
-
3 Mart Cumartesi günü doğa sporları kulübü olarak keltepe zirveye tırmanış yaptık.Lodoslu ılık bir gün ve kar yağışı bakımından kötü bir yıla rağmen orman yolunda 1500 metre rakım üzerinde 40-50 cm kar vardı. Benim fikrime göre kayak merkezini pist olarak iyi, güneşe karşı konumu açısından kötü bir yere yaptılar. Ama bu kar yağışı olarak çok kötü kışa bakarak konuşmak tamamen doğru olmayabilir.Kar ezme araçlarının karın erime süresine etkisi olabilir. İyi bir kışta bakılması gerekir.
-
ezilen kar daha zor erir dogru ama ezmek icin de biraz kar lazim...
-
[QUOTE=gucur33;250073]3 Mart Cumartesi günü doğa sporları kulübü olarak keltepe zirveye tırmanış yaptık.Lodoslu ılık bir gün ve kar yağışı bakımından kötü bir yıla rağmen orman yolunda 1500 metre rakım üzerinde 40-50 cm kar vardı. Benim fikrime göre kayak merkezini pist olarak iyi, güneşe karşı konumu açısından kötü bir yere yaptılar. Ama bu kar yağışı olarak çok kötü kışa bakarak konuşmak tamamen doğru olmayabilir.Kar ezme araçlarının karın erime süresine etkisi olabilir. İyi bir kışta bakılması gerekir.[/QUOTE]
bizlerde yıllardır kdz.ereğli dağcılık gurubu olarak keltepenin her yerinden iner çıkarız...projeyi il duyduğumda sevindim.en azından kartepe seviyesinde bir küçük kayak merkezimiz olacak diye .
LAKİN .pist yapılan yerin zirvesi 1700metre ve kuzey doğu yamacına bakmakta olduğunu görünce üzüldüm..niyemi asıl zirve 2000 metre ve yanında küçük zirve 1950 metre var arasında ise küçük bir vadi. işte bu bölge gerçek keltepe potansiyelini verebilirdi.uzun pistler olacak bir tepe değil 800metrelik ve 1200metrelik pistlere evsahipliği yapabilir.buda bizlere yeterdi (dağın potansiyeli bu sonuçta)
bizler ne desek boş..pist açan şöför amcayı oraya koymuşlar demişlerki aşağıya doğru kayak pisti aç.(adam hayatında hiç kayak pisti görmemiş ne diyelim. kervan yolda düzelir Atasözümüz varya..ne kadar dopğru söylenmiş değilmi) ne diyelim bekleyip göreceğiz.
-
Kayak merkezinden haber var mı? Bu sene açıyo muyuz :) @iynem
-
Bu gün itibari ile kayak tesisinin akibeti belirsiz....
En önemli nedeni de hükümetin tüm yatırım ödemelerini durdurması.
Şu anda Tesisin mekanik işleri bitmek üzere..Elektrik kablolarını çekip sandalyeleri taktıkları an müteahit firmanın işi bitiyor..Bu da 15 gün içinde olur diyorlar...
Sorun pistin düzenlenmesi ( büyük kayalıkların dinamit ile yıkımı gerekiyor), kayak tesisine çıkan yolun rehabilite edilmesi, vs, vs... Bu işler İl Özel idarenin üstündeymiş..
Ayrıca mevcut valinin buraya sıcak bakmaması da işleri yavaşlatıyor..
Özel idareye gelen ödeneğin büyük kısmı köylere asfalt yol yapımına gidiyormuş....Ki sanırım şimdi onlar da durmuştur...
Aslında kışın tesisin mekaniklerini çalıştırsalar Bordcular için hiç bir engel yok...Zaten pistte kaymıyoruz ki :)
Şimdilik durum bu....
[ATTACH=CONFIG]18436[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]18437[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]18438[/ATTACH]