Sizlere Kartepe Pist Haritası...
Printable View
Sizlere Kartepe Pist Haritası...
Kartepe de orta seviye bir snowboard cu için en iyi pistler hangileri sizce , mesela Kartepe listi ile çıkılan 12 numaralı pist boardcular için tam bir eziyet , bi yerden sonra düm düm gidiyor , boardu eline alıp yürüsen daha hızlı gidersin :P
Kartepe Green Park Otelin yayınladığı en güncel harita ;)
10 numarali pist mukemmel... cok dussemde cok begendim ;D
Yaşanan olumsuzluklardan dolayı uzun zamandır gitmiyoruz kartape'ye. Artık sitede de bahsedilmiyor. Son durum nedir kartape'de ? Pistlerin ezilmesi ve diğer aksaklıklarla ilgili bir gelişme var mı ? Kalabalık aynen devam mı ? İstanbul'a bu kadar yakın olan bi yerden yararlanamamak çok kötü. Bir de şirin gözleme evinden uzak kalıyoruz oraya gitmeyince.(şiddetle tavsiye edilir.)
[quote=aslı ]
Yaşanan olumsuzluklardan dolayı uzun zamandır gitmiyoruz kartape'ye. Artık sitede de bahsedilmiyor. Son durum nedir kartape'de ? Pistlerin ezilmesi ve diğer aksaklıklarla ilgili bir gelişme var mı ? Kalabalık aynen devam mı ? İstanbul'a bu kadar yakın olan bi yerden yararlanamamak çok kötü. Bir de şirin gözleme evinden uzak kalıyoruz oraya gitmeyince.(şiddetle tavsiye edilir.)
[/quote]
Aslı sen benden önce davranmışsın :) Aynı şeyi soracaktım... Şu yukarıdaki pist haritasına bakınca noluyor diye düşünüyo insan!... Ben ilk açıldığı zaman bir kez gidip hüsran ile dönmüştüm. Son zamanlarda gidenler bizi bilgilendirir ise seviniriz...
Ben en son Cuma çıktım, pist dışı ağaçların arası boardcular için enfesti. Kartepe'nin sağ tarafından, direk pist dışından (17 numaralı pistte yakın yerlerden) ağaçların arasından kaptırıp inmenizi tavsiye ederim ;)
Cumartesi günü ordaydık, daha öncekinin aksine pistler gayet güzel ezilmişti. Daha önce gittiğimde telesiyejlerden inilen yerlerde alete müdahele edebilecek kimse durmuyordu, yada duruyor olsada uzak bir köşede bekliyordu fakat bu sefer bu tip bir durumlada karşılaşmadım. Geyikalan saat 10 dan sonra çok kalabalıklaştı zaten sadece tepedeki cafeye gitmek için o tarafı kullandık. Kartepe'ye cıkışta nerdeyse hiç sıra beklemedik diyebilirim. Sanırım hayatımın en efektif kayağı oldu cumartesi günü non-stop çık-in. Ögleden sonra karlar iyice eridi enteresan helva gibi oldu ama sabahki buzlu halinden daha iyiydi. En son toprak gözükmeye basladı bazı yerlerde.
Aradım mamafih bulamadım,bu topice yazayım dedim.
Kartepe'de bildiğim kadarıyla sınırsız ski-pass haftasonu 70 YTL.Kartepe'de çıkış sayısına göre ücretlendirme var mı?Varsa ne kadar olduğunu bilen var mı? (5 ya da 10 çıkış gibi)
Bir de buradaki haritada kolay-çok kolay-zor var.Orta zorluk yok mu?
Kolay pist maviyi dene baktın kolay geliyor yavaş yavaş yükselt 1-2 dene sonra zor pistlere geç , kendini kolaylara alıştırma ;) Maviyi dene 1-2 kere sonra direk kırmızıya geç 8) Baktın zorlanıyorsun mavi - kırmızı derken arada gelişirsin ;D
Skipass konusunda bilgim yok ;d biz genelde sınırsızı kullanıyoruz ama sanırım çıkış sayısına göre almak eğer varsa tabi mantıklı olacak çünkü orası artık piknik alanı haline gelmiş dolayısıyla çıkmak için sıra beklerken vakit kaybediliyor ve bu yüzden çıkış sayısı düşüyor ;)
Günlük sınırsız dışında başka bir seçenek yok. Yarım günlük bile satmıyorlar.(En azından 2 ay önce gittiğimde böyleydi). O haritadaki ve hatta pistlerdeki seviye levhalarına aldanmayın derim. Zor pistlerde kolay, kolay pistlerde zor tableaları olduğunu gördüm. Geyikalanı Kartepe'den daha kolaydır, teleskiyle çıkılan pistin de eğimi çok fazla değil ancak pist dar.
Bilgilendirmeler için teşekkürler.
Daha yolun başında olduğumuz için zaten sınırsız kullanım fazla geliyor bize.Kartepe'ye yakın konaklama imkanı olduğundan sordum.Bu durumda Uludağ-Kartalkaya talim.Olursa haftaiçi Kartepe ::)
(kartepe de kar durumu nasıl acaba şu an bilen varmı ? , yada görüntü alabileceğimiz bir webcam ?)
pardon arkadaşlar mesajı yanlış konu altında yazmışım
yeni pist haritasını paylaşabilecek olan var mı?
[quote=sakiiin;109906]yeni pist haritasını paylaşabilecek olan var mı?[/quote]
Abi onu kendimiz çizmiyo muyduk zaten :)
tamam emre çizeriz beraber:)
kartepede kar cok az kaldiki gecen yil mart ayinda hafta ici kaymaya gittigimizde 2 metre kar oldugu halde liflet ezilmemeisti buda musteri potansiyeline gre calisma yapildigini gsteriyor kartepe kayak zihniyeti iicin cok dusuk seviyede. guvenmeyin gideceksenizde kalabalik oldugu zamanlar gidin.ORNEK ailenizle hafta ici gittiniz karda cok diyelim ama otelde 4 5 oda dolu ise lifler acilmiyor ezilmiyor.eger otelinizi aciyor iseniz 1 kiside olsa butun liftleri aciciaksiniz ha eger acamiyor masraf oluyor mazot elektirik diyor iseniz ozaman kendinize guvenip bu ise girmiceksiniz..
kartepede son durum nedir bilen varmı arkadaşlar.
kartepede son durum yogun kar yagışı var ct gelmeyidüşüneneler mutlaka oteli arayarak gelmeli pistlerin ezilebilme tesislerin acılıp acılmaması konularını okeylettikten sonra gelmelerini tavsiye ederim bu arada kartutkusu üyelerine abay kayak evinde ücretsiz kahve falı ve hazır corba servisimiz başlamıştır
[quote=serkanyıldız1981;119551]kartepede son durum nedir bilen varmı arkadaşlar.[/quote]
kartepede son durum çok iyi kar yağışı olsn kar kalınlıgı olsn. ahtta esnaf bile bi nefes almış =D denilene gore cumartesı kotu hava kosulları yuzunden gıtmekten cekınıo ınsanlar ama pazar gunu herkes orda olucak sanırım =) ben dahıl :D
kartepe abay kayak evi bilgi icin 0536 522 53 00 her saat arıyabilirsiniz kayak merkezine servisimiz mevcuttur trenle gelmeyi düşünen arkadaşlarımızıda istasyonda servisimizle karşılıyoruz
trenle gelirsek hangi istasyonda ineceğiz?
merhaba, biz de şubatın ikinci haftası kartepeye günübirlik gitmeyi düşünüyoruz.Memnun kalırsak bir kaç kere daha gidebiliriz. Şu tren işini biraz açabilir miyiz acaba?
Durak, kayak-snowboard kiraları ve servis ücretleri hakkında bilgi almak istiyoruz. Örneğin çıkışımız ve dönüşümüz nasıl olacak saat kaçta çıkıp kaçta dönmemiz gerekecek... Haftaiçi / haftasonu farkeder mi?
Çünkü eğer uygun olursa trenle gelmek istiyoruz, olmazsa arabamız ile çıkacağız.
derbent tren ıstasyonunda ıneceksınız ındıgınızde bızı ararsanız servısımızle sızı alıp kayakevımıze getırıp uygun fıyatlarla sızlerı donattıktan sonra tekrar servısımızle kartepeye cıkıyorsunuz.servısımız saat 09:00 da kalkıyor .kısı bası ınıs cıkış 20 ytl kayak-s.board kıralama 20-30 tl arası 0532 440 71 74 maşukiye kayakevi1 maşukiye kayakevi 2
[url]www.maşukiyekayak.com[/url]
teşekkürler ;)
[quote=emre1_fb;124431]merhaba, biz de şubatın ikinci haftası kartepeye günübirlik gitmeyi düşünüyoruz.Memnun kalırsak bir kaç kere daha gidebiliriz. Şu tren işini biraz açabilir miyiz acaba?
Durak, kayak-snowboard kiraları ve servis ücretleri hakkında bilgi almak istiyoruz. Örneğin çıkışımız ve dönüşümüz nasıl olacak saat kaçta çıkıp kaçta dönmemiz gerekecek... Haftaiçi / haftasonu farkeder mi?
Çünkü eğer uygun olursa trenle gelmek istiyoruz, olmazsa arabamız ile çıkacağız.[/quote]
bana soracak olursanız arabanızla cıkın yola 4 arkadaş 25 er tl bezin parası atarsınız.(istanbuldansa eğer) penguen kayak evi veya bir sürü daha var bunlardan board kiralarsınız 20tl civarında eksıklerınızıde tamamlarsınız hersey var buralarda. arabayla tepeye cıkmak 25 dk felan suruyor. 5 tl otopark parsı var. bunuda odedıkten sonra tek skipass parası kalıyor oda hafta içi 50 hafta sonu 70 tl. bana sorarsanız musayıtsenız kesın hafta içi gidn hem daha sakin hemde daha ucuza maalolmuş olur.
arkadaşlar ya bu kar sizce nekadar daha kayılır durumda kalır ? şubatta nasıl olur mesela?
Selamlar,
Kartepeye, Maşukiyeden dolmuş yada herhangi bir araç çalışıyor mu.
Kartepe hakkında fıkrı olan pistlerin sondurumu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?
Arkadaşlar son gunlerde kartepeye cıkan yokmu hıc ? acaba son durum nedir???
hocam c.tesi kartepedeydim saat 8:30 da oradaydım liftlerin hepsi çalışıyordu.
yol açıktı
ulaşım konusunda penguentepeden emre yardımcı olmuştu bize geçen sene
5 tl otopark parası ödedik , h.sonu 75 lira sınırsız skipass
pistlerin durumu güzeldi hepsi güzelce ezilmişti
birde kızak kayılan yerin kenarına tel örgü çekmişlerdi , yani artık pistte kızak yok ama geyikalanın son 200-300 metreside hala piknikçiler var
bence pazar hariç kartepeye gidilebilir
[quote=sakiiin;125174]birde kızak kayılan yerin kenarına tel örgü çekmişlerdi , yani artık pistte kızak yok ama geyikalanın son 200-300 metreside hala piknikçiler var
bence pazar hariç kartepeye gidilebilir[/quote]
şimdi yola cıkıyorum umarım ıyı bır un gecırırırım.
Galiba geçirdin...hemde işi iyice pişirerek ;0))
[quote=wild Boarder;125675]Galiba geçirdin...hemde işi iyice pişirerek ;0))[/quote]
evet evet iyidi emre abi pistler daha iyi olsn gene gelıcez=)
Krtepe son durum nedir acaba????
[quote=firgac;127106]Krtepe son durum nedir acaba????[/quote]
sondurum gayet ıyı kar kalınlıgı pist durumları ve yarın ıcın ruzgarda pek yok hafıf kar yagısı var tek sıkıntı yogunluk olur her halde ama cok guzel bır gun olacak yarın kayan ınsanlar ıcın umarım bızde gıdebılırız..
[quote=wild Boarder;125675]Galiba geçirdin...hemde işi iyice pişirerek ;0))[/quote]
emre selam , boardlar ne durumda gecen sene dandik board vermiştin bana :) yarın gelirsem ii board ayarla sabah kaçt ordasın?
cumartesi kismetse bende kartepeye gidicem. insallah fazla kalabalik olmaz (olmicak duaya amin demek.)
YAAARIN sana gelıorum kartepe umarım cok guzel bır gun olurrrr.