Arkadaşlar selam,
Bu boarddan almaya karar verdim. Genel bilgi ve yorumları paylaşmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Printable View
Arkadaşlar selam,
Bu boarddan almaya karar verdim. Genel bilgi ve yorumları paylaşmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Boy: 177
Kilo: 89
153 cm kısamı olur ?
Özellikle ryansheckler ve nuestra gibi tecrübeli, ürünler hakkında bilgili arkadaşlardan yorumlara acil ihtiyacım var !
boy için 155cm civarı size daha uygun gibi... ancak nuestra skate bananayı normalden biraz kısa önermekteydi..
Çok iyi bir boarddur.çok az kayma şansı buldum.pistte ve bol karda muthistir.ama freestryle yapicam dersen biraz daha esnek bişeyler de alabilirsin.yani çok üst seviye kaymiyosan iyi bir borddur.fakat 153 olmaz en az 156 - 158 kullanman lazım!!!!
Şimdiden hayırlı olsun.
(bu arada travice rice dünya nin en iyi 3 snowboardcusundan biridir;) )
Boya bende takılıyorum ama 153 seçmemin nedeni Nuessden aldığım tavsiyedir.
Orta seviye kayıyorum denilebilir. Hızlı freeride'ı tercih ederim.
[quote=snowstuff;148281]Boya bende takılıyorum ama 153 seçmemin nedeni Nuessden aldığım tavsiyedir.
Orta seviye kayıyorum denilebilir. Hızlı freeride'ı tercih ederim.[/quote]
Kilona göre ufak kalacaktır ve istediğin verimi alamazsın BENCE.156-158 TAVSİYE ediyorum.çünkü snowboard boyu; kisinin kilo veya kilo+boy dengesine göre seçilir.
Freeride istiyosanda çok iyi bir tercih diyorum;)
[quote=snowstuff;148281]Boya bende takılıyorum ama 153 seçmemin nedeni Nuessden aldığım tavsiyedir.
Orta seviye kayıyorum denilebilir. Hızlı freeride'ı tercih ederim.[/quote]
Karışıklık olmasın. Esnek ve freestyle bir board arıyorsan kısa bir board almanı tavsiye etmiştim. Travis Rice BTX freesyle'a yatkın ama aslen freeride bir boarddur. Asıl amacı yüksek hızlarda kullanabilinen rahatsız etmeyen ama aynı zamanda da freestyle'a izin verebilen bir board olmasıdır. Buna en iyi örnek olarak hızlı girilmesi gereken yüksek rampalardır diyebiliriz.
C2 Power Banana teknolojisi ile hybrid bir boarddur. Yani bağlamaların arası reverse camber, bağlama ile board ucu arası camber dir. Esnekliği Skate Banana'ya göre daha serttir. Ne yaptığını bilenin altında tadına doyum olmayan bir board olacağını düşünüyorum.
Bu arada bu board sadece 153 ve 157 olarak üretiliyor...
Nuess de 157 dediğine göre hadi dön bakalım bir 157 bul :mellow:
Bir dipnot daha Libtech oldukça geniş bir T Rice yelpazesine sahip. Sipariş verirken buna dikkat etmek lazım...
T Rice Pro C2 BTX Blunt Shape
T Rice Pro MTX Blunt Shape
T Rice Pro C2 BTX Pointy Shape
T Rice Pro MTX Pointy Shape
Pointy'ler Pow yani bolkar için. Bluntlar ise daha çok jibbing için. Senin fotoğrafını eklediğin model Blunt modeli. Zaten bluntlar sadece 153 ve 157 üretiliyor. Pointler ise daha büyük ebatlarda üretiliyor.
153'le 157 arasında hızdan kaybeder, manevradan kazanırım, doğrumu ?
Başka bir deyişle ebay da şu an 157 yok :001_unsure:
Snowstuff aramızda onlarca özel mesaj geçti, sen sordun ben yanıtladım. O kadar seni ikna ettiğime inanmama rağmen halen Banana harici bir model arıyorsun :)
Türkiye'de freestyle boardların yaygınlaşması ile freestyle'ın öne çıkacağı (ground tricks, jibbing anlamında) kesin gözüyle bakıyorum. Dolayısıyla freestyle bir board almanı öneriyorum, tekrardan ve üzerine basarak :) Hem eğlence, hem gelecek freestyle'dadır diyorum. Düz kay, hızlı kay, sağa dön, sola dön biryere kadar :lol:
Ve yorumumu çok sevidiğimiz bir kişinin Sarıkamış'ta Bananayı deneme amaçlı ayağına bağladıktan sonra 2. dakika ve 10.dakika sözleri ile bitirmek istiyorum :
- Yehhuuu yupppii
- Demek keramet boarddaymış
Gün sonu söylediğini unutmuşum :
- Tamam abi kesin banana alıyorum
kan çekiyor sanırım nuess :lol:, banana arayıp dururken bir baktım c2 okuyorum, bir baktım freeride da çok iyiymiş :)
Yinede BTX teknoloji,kardeş bunlar kardeş
153 e ne diyorsun ???
T Rice'da sana 157 olur diyorum :)
ok'dir ayrıca extreme carver'ada teşekkür ederim :)
@nuess, işin komiği ne biliyomusun bu boardu senin nejjj de gördüm, ondan sonra karar verdim. Du bakalım ne yapacaz, 157 yok :confused1:
yok arkadaş deli olacam,
tamam Banana alalım,ok.
Ama fiyat varsa shipping yok. Shipping varsa wide çıkıyor. Olmadı boy 159 oluyor , hadi hepsi tuttu renk sarı-kırmızı oda bu bünyeye ters.
:cursing::glare::sneaky2:
yaw bağlama alıcam parayı marayı gözden çıkarttım, board'u alamıyorum ki bağlamaya geçeyim
Sakin sakin :)
Banana şu anda karaborsa misali. Acele etmeyin hepsi olur. Bu arada benim fotoğrafıma dikkatli bakarsanız board sarı kırmızı, üzerimdeki üniformanın rengi zaten belli.
Skate Banana da şöyle bir durum var. Renkler ikiye ayrılıyor. Standart ve assorted. Standart istediğiniz vakit yeşil sarı renklerde geliyor.
Assorted lar ise :
Kırmızı Sarı
Siyah Gri
Mavi Yeşil
Pembe Kırmızı
renklerine sahipler ve assortedlarda şu rengi istiyorum deme lüksüne sahip değilsiniz. Ebay'de satılan olmak üzere fotoğraflarda yeşil sarı(standart) olmasına rağmen büyük bir çoğunlukla assorted gönderiliyor. Satıcıya sorduğunuzda size durumu açıklar. Boardun rengine desenine bakmayın. Önemli olan işlevi...
çeşitli yorumlar arasında kafayı yerken bu siteye denk geldim, yorumcular gerçekten bilgili görünüyor,BristolMTBoarder adlı yorumcuya dikkat. Özellikle banana ve c2 btx ile ilgilenenler okuyabilir
[url=http://www.dogfunk.com/snowboard/Lib-Technologies-Skate-Banana-Original-BTX-Snowboard/LBT0063M.html]Lib Technologies Skate Banana Original BTX Snowboard from Dogfunk.com[/url]
yorumlarda tr c2 btx upgraded banana olarak geçiyor, tabi bananaya göre sert (aslında stiffer).
daha hızlı daha all mountain bir board açıkca şöyle tarif ediliyor : "aggresive freestyle high speed all mountain board"
iyi de bu ben miyim :confused1:
Birde bananayı all mountain kullanacaksanız biraz daha büyük almak konusunda öneriler göze çarpıyor ????
156 would be a better size for you if your looking for a park specific board whereas 159 would be more for all mountain. The skate banana is a sick board for the park, i definitely recommend it, if you want something cheaper don't go with burton there are many other options such as the rome artifact, ride kink, capita stairmaster, signal park rocker all are from non sell out companies and you also have the freedom of using any bindings you want, but if you got the cash go with the banana for sure
paylaşmak istedim :sleep:
Her zamanki sabırsızlığımla, çok uzun olmayan uğraşların ardından, nurtopu gibi bir "skatebanana" sahibi oldum :001_tt1:
Biraz daha beklesem 295+ kargo masrafına bu iş çözülürdü ama 349+kargo oldu :001_rolleyes:
Umuyorum satıcıda bir problem çıkmaz,DHL easyshop kullandım.
Son olarak uzunluk arttıkça board stiffer olduğu için, freeride a biraz daha yakın olması amacı ile 159 aldım.
Bide rengini öğrensem tam süper olacak :tongue_smilie:
Sıra geldi bağlamaya ...
hayırlı olsun, güle güle kullanırsınız umarım.
bir 156'lık da ben rica ediyorum :lol:
[quote=snowstuff;148792]
Son olarak uzunluk arttıkça board stiffer olduğu için, freeride a biraz daha yakın olması amacı ile 159 aldım.
[/quote]
Hayırlı olsun ama yine yazdıklarım boşa gitmiş...159 sizin ve o board arasında bir uyumsuzluk sağlamış. Güle güle kullanın.
hayırlı olsun...
@ Nuess : Yapma bunu Nuess üzme beni :blushing:
aldım işte SB ne güzel oldu ;)
Çok okudum, aşağıda verdiğim linki belki sen önce okumuşundur ama bayağı yönlendirdi, aslında 157 C2 BTX bulabilsem alırdım, anladığım kadarıyla bir efsane ve hiç bulunmuyor retailde. Park için mümkün olduğu kadar kısa, pow için ise SB'yi uzun almak gerektiğini öneriyorlardı ve kanıma girdiler :blush:
Çok teşekkür ederim ama kurtulamazsın daha benden, sırada bağlama var :)
[quote=nuestra;148289]Karışıklık olmasın. Esnek ve freestyle bir board arıyorsan kısa bir board almanı tavsiye etmiştim. Travis Rice BTX freesyle'a yatkın ama aslen freeride bir boarddur. Asıl amacı yüksek hızlarda kullanabilinen rahatsız etmeyen ama aynı zamanda da freestyle'a izin verebilen bir board olmasıdır. Buna en iyi örnek olarak hızlı girilmesi gereken yüksek rampalardır diyebiliriz.
C2 Power Banana teknolojisi ile hybrid bir boarddur. Yani bağlamaların arası reverse camber, bağlama ile board ucu arası camber dir. Esnekliği Skate Banana'ya göre daha serttir. Ne yaptığını bilenin altında tadına doyum olmayan bir board olacağını düşünüyorum.
Bu arada bu board sadece 153 ve 157 olarak üretiliyor...[/quote]
Genel olarak yukarıdaki yorumlar dogru ama 153, 83 kilo birine cok kısa, tabii 70 kiloya düşmeyecekse.
Bir de banana teknolojisinin yaratıcıs olan lib-tec ve gnu kesinlikle boardlarının freeride veya freestyle diye klasifike etmiyorlar, sert veya yumuışak diyorlar. zaten ididaları bizim boardlarımız herşeyi yapar, mesela skate banana nispeten yumuşak bir board ama banana teknolojisinden dolayı bol karda da cok iyi gidiyor. pisttede magnatraction teknolojisinden dolayı iyi tutunuyor
Bu sebeple travis rice modeline freeride denemez. ama nuestranın c2 power banana açıklması çok doğru. sert bir board, daha agresif riderlar için, tutuş daha iyi.
Bir temel yanlışta şu bence. Atlama zıplama yapılan board kısa, hafif ve yumuşak olur!!! böyle birşey yok ve genel bir varsayım bu. bu ne yaptığınız çok bağlı, eğer ufak rampalar, raillar, boxlar, gorund tricks/buttering vs ise elbette bir miktar kısa ve esnek board lazım. ama bu esnek ve kısa board kesinlikle big air atlayışlarda halfpipe da cok cok iyi degil, c2 power banana oralarda daha iyi, daha sert board daha iyi. Mesela gnunun danny kass modeli geçen senenin en iyi pipe boardlarından biri seçildi, kesinlikle yumuşak değil, kesinlikle çok kısa kullanılmıyor. sebep? çünkü pipe hard pack/bazen buz, sürekli sert zemin, büyük atlayışlar yapılıyor. O yzüden swert stabil, cart diye tutunan, yere inildiğinde ayağınızın altından kaymadan durabilecek anormal esnemeyecek bir board lazım.
Şahsi kanım şudur, sert boardlar (tabi alpine boardlar gibi sert değil, nispeten sert) atlayışlarda aşırı yumuşak boardlara göre kesin daha stabildir, ancak parkta box, rail ground tricks vs... yaparken elbette cok daha yumuşak board daha iyi olur
benim sana tavsiyem keisnlikle 156-157 skate banana, ama ondan da daha iyi bulduğum 157 trs olurdu. trs modelide en iyi 10 board arasındaydı geçen sene. bu ara freedomda vardı geçen hafta satıldı mı bilmiyorum. fiyatıda 800 tlye inmişti indirimdne sonra. sen kaça aldın bilmiyorum ama shipment dan sonra çok fark oldugunu sanmıyorum. ben senin anlattıklarından yola çıkarak skate banana yerine trs yi tercih ederdim. evet lib-techde 1, 2 cm daha kısa alınabilir. ama 153 cok kisa sana, ama nuestrayada katılıyorum 159 cok uzun değil ama 156-157 daha iyi olurdu. (boytunda 183-85 olsa belki 159 daha iyi)
Bende Ebay'den SB almak istiyorum ama iş o kadar kolay değil gibi.. Satıcısı güvenilir mi, Tr'ye gelir mi, gümrüğe takılır mı vs.. Bayağı bi uğraşmak gerek galiba ama siz ekmek alır gibi board alınca kafam çok karışıyor :001_huh: @snowstuff : Hangi satıcıdan aldın öğrenebilir miyim ?
Bu arada ayaklarım 46 numara olduğundan Wide alıcam ama en kısa 156'da wide var. O da bana uzun gelir sanırım :/ Boy: 1.85 Kilo: 60 (birgün 70 olucağımı düşünerek almak istiyorum :biggrin:) Bu konuda da yardım ederseniz sevinirim :)
[quote=Bora_s;148877]Bende Ebay'den SB almak istiyorum ama iş o kadar kolay değil gibi.. Satıcısı güvenilir mi, Tr'ye gelir mi, gümrüğe takılır mı vs.. Bayağı bi uğraşmak gerek galiba ama siz ekmek alır gibi board alınca kafam çok karışıyor :001_huh: @snowstuff : Hangi satıcıdan aldın öğrenebilir miyim ?
Bu arada ayaklarım 46 numara olduğundan Wide alıcam ama en kısa 156'da wide var. O da bana uzun gelir sanırım :/ Boy: 1.85 Kilo: 60 (birgün 70 olucağımı düşünerek almak istiyorum :biggrin:) Bu konuda da yardım ederseniz sevinirim :)[/quote]
156 wide da olabilir aslında... hele kilo alırım diyorsanız... ;)
[quote=Bora_s;148877]
Bu arada ayaklarım 46 numara olduğundan Wide alıcam ama en kısa 156'da wide var. O da bana uzun gelir sanırım :/ Boy: 1.85 Kilo: 60 (birgün 70 olucağımı düşünerek almak istiyorum :biggrin:) Bu konuda da yardım ederseniz sevinirim :)[/quote]
Konuyu trollemek gibi olmasın ama benim neslimde ben kendimi standartın üzerinde görürdüm
yaş 15
46 numara ayak
Boy 185
MAŞALLAH diyorum :)
hayırlı olsun. 2cm o kadar da çok farketmez bence.
@ryansheckler
katkın için teşekkür ediyorum. TRS C2 BTX'in istanbulda var olabileceğini düşünmedim desem :001_unsure:
Yorumlarının tamamına katılıyorum ve internette benzerlerini okudum en can alıcısı bu board için "upgraded skatebanana" idi :glare:
@oliver
@iceman
@drunk bat
çok teşekürler arkadaşlar, darısı isteyenlerin başına olsun. Hala iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum :cool:
[quote=gokbey;148992]hayırlı olsun. 2cm o kadar da çok farketmez bence.[/quote]
eyvallah diyorum Gökbey, şu anda tam ihtiyacım olan yorum budur ...
[quote=Bora_s;148877]Bende Ebay'den SB almak istiyorum ama iş o kadar kolay değil gibi.. Satıcısı güvenilir mi, Tr'ye gelir mi, gümrüğe takılır mı vs.. Bayağı bi uğraşmak gerek galiba ama siz ekmek alır gibi board alınca kafam çok karışıyor :001_huh: @snowstuff : Hangi satıcıdan aldın öğrenebilir miyim ?
selam
ben skishop isimli bir satıcıdan order ettim ama bir kaç hafta içinde daha makul fiyatlara skatebanana bulunabileceğini düşünüyorum.
Birde DHL'den easyshop prosedürünü okumanı tavsiye ederim, shipping ve vergi meselesini %99 çözer
[quote=snowstuff;148997]@oliver
@iceman
@drunk bat
çok teşekürler arkadaşlar, darısı isteyenlerin başına olsun. Hala iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum :cool:[/quote]
Bi hayırlı olsunda benden olsun darısı belki banaaana olur :)
@Bora S
[url=http://cgi.ebay.com/NEW-2010-LIB-TECH-SKATE-BANANA-156-WIDE-Union-Bindings_W0QQitemZ160416812099QQcmdZViewItemQQptZSnowboarding?hash=item2559964c43]NEW 2010 LIB-TECH SKATE BANANA 156 WIDE/ Union Bindings - eBay (item 160416812099 end time Mar-30-10 18:55:05 PDT)[/url]
bence bir göz at, fiyat hiç fena değil ;)
[quote=metalium;149009]Bi hayırlı olsunda benden olsun darısı belki banaaana olur :)[/quote]
olmamı Metal olmamı :)
çok teşekkürler
5 foot 9 inches. Size 9.5 boot, about 164 lbs. What size do you think i should get? And how does this hold up goin fast on groomers. Does it get sketchy or will it be a great all around board.
By: [URL="http://www.dogfunk.com/dogfunk/profile/3610486/aHmO20854.html"][COLOR=#1fb25a]aHmO20854[/COLOR][/URL] [URL="http://www.dogfunk.com/dogfunk/profile/3610486/aHmO20854.html"][IMG]http://content.dogfunk.com/images/dogfunk/profile/minipro_icon.gif[/IMG][/URL]
March 6, 2010
156 for a park board or 159 if you do all mountain riding. Its advertised as an all mountain board but its more of a park board and tends to get chattery at high speeds and can be a noodle on bigger park features, if you want something thats stable at high speeds you need c2 btx which is in the t rice and the dark series
By: [URL="http://www.dogfunk.com/dogfunk/profile/2931855/BristolMTBoarder.html"][COLOR=#1fb25a]BristolMTBoarder[/COLOR][/URL] [URL="http://www.dogfunk.com/dogfunk/profile/2931855/BristolMTBoarder.html"][IMG]http://content.dogfunk.com/images/dogfunk/profile/minipro_icon.gif[/IMG][/URL]
March 7, 2010
Soruyu soran yaklaşık 75 kg/180 cm bir adam
Öncelikle yeni Board' un hayırlı olsun snowstuff, burada konu canlıyken bende birşey sormak istiyorum şu linkte;
[url=http://cgi.ebay.com/2010-Lib-Tech-SKATE-BANANA-Snowboard-159-cm_W0QQitemZ190384610522QQcmdZViewItemQQptZSnowboarding?hash=item2c53ce9cda#ht_500wt_749]2010 Lib Tech SKATE BANANA Snowboard - 159 cm - eBay (item 190384610522 end time Apr-27-10 14:17:38 PDT)[/url]
görünen board' un fiyatı 379 dolar ve anladığım kadarıyla Türkiyeye de gönderim yapıyor ve nakliyede 70,75 dolara geliyor. Ben şimdi Ebay e üye olup bu paypal la bu boardu alsam + nakliyesiyle toplam 449,75 dolaramı mal olacak? Yoksa bilmediğim herhangi bir masrafı çıkacak mı? Herhangi bir bayram zamanı ''gift'' yazdırıp 300 euro sınırı dahilinde gümrük ödemeden Türkiyeye getirebilirmiyim? Olaki gümrük yemedi :) ne kadar masrafı olur? Veya ben cahilim de olayı kıçından mı anladım? ki öyleyse bana bir anlatırsanız sevinirim :)
gümrük tarifesiyle ilgili bir basligimiz vardi... ??? eğer gümrüğe takılırsa ABD'den geldigi için %20 oranında maktu bir vergisi var...