-
Bağlama Highback pozisyonu nasıl olmalıdır ?
Geçtiğimiz hafta Iceman'ın evinde bağlama açılarını kontrol ederken birşey dikkatimi çekti. Normalde 0 - 0 açı haricinde kullanılan bütün açılarda bağlamaların arka destekleri (highback) board kenarıyla paralleğini kaybediyor.
Örnek :
[IMG]http://i40.tinypic.com/11r66ae.jpg[/IMG]
Bildiğiniz üzere çoğu bağlamada bu ayarı yapabilmemize olanak sağlanmış. Biraz araştırmam sonucu arka desteklerin (highback) bağlama açıları ne olursa olsun board kenarına paralel durmasının kontrol üzerinde daha olumlu etkileri olduğu yazılmış. Bu konuda benim gibi daha önceden bilgi sahibi olmayan arkadaşlar highback ayarlarını kontrol etmeli.
Doğru olması gereken :
[IMG]http://i39.tinypic.com/2ih1mrl.jpg[/IMG]
[IMG]http://i15.photobucket.com/albums/a378/Tman93/Leftoutr2.jpg[/IMG]
-
Cevap: Bağlama Highback pozisyonu nasıl olmalıdır ?
benimde aklıma takılan bir konuydu. baya kurcaladım ama bitürlü board kenarına paralel hale getiremedim :( nasıl yapılacağı konusunda bilgisi olan varsa yardımları için şimdiden teşekkür ederim :)
-
[quote=blackpoison;141979]benimde aklıma takılan bir konuydu. baya kurcaladım ama bitürlü board kenarına paralel hale getiremedim :( nasıl yapılacağı konusunda bilgisi olan varsa yardımları için şimdiden teşekkür ederim :)[/quote]
Highback'in tabana bağlı olduğu vidalar ters orantılı olarak takılır. Fotoğrafta sağ ve sol üst kısımda kalan vida yerlerine bakınız. Bir tanesi en altta bir tanesi en üstte. Bağlamaya marka modeline göre vida yerleri farklılık gösterebilir.
[IMG]http://i15.photobucket.com/albums/a378/Tman93/inrbndr2.jpg[/IMG]
-
bilgilendirme icin saol nuestra :thumbup: ben de borduma kavustugumda kontrol edecegim:001_tt1:
ancak ingilizcesi iyi olmak zorunda degil herkesin, baglamanin sirt bolumu desek olmuyor mu highback yerine??? ben biraz turkceciyim de... :blush:
-
Aslında bende mümkün olduğunca Türkçe kullanılması taraftarıyım. İlk mesajımda Türkçe olarak yazmıştım. En sondaki İngilizce olmuş. Arada oluyor. İdare edin :D
-
Güzel bir paylaşım örnek ve resimlerde gayet açık teşekkürler
-
internette highback'in nasıl board arka kenarına paralel hale getirileceğine dair videolar vardı yanlış hatırlamıyorsam..
bu arada köpek çoook tatlıymış, yavrum yaa yerim onu ben!
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Arka bağlama paralel gibi duruyor.Ama ön bağlamada durum vahim :lol: Düzeltmelimiyim şimdi bunu ???
-
Josp bence her ikisinide düzeltmelisin. Ama ne olur ne olmaz dağa çıktığında yanında tornavida olsun, belki ağrı veya sıkıntı yaratabilir. Belkide çok daha rahat hissedersin.Deneme, yanılma...
-
[quote=nuestra;142057]Josp bence her ikisinide düzeltmelisin. Ama ne olur ne olmaz dağa çıktığında yanında tornavida olsun, belki ağrı veya sıkıntı yaratabilir. Belkide çok daha rahat hissedersin.Deneme, yanılma...[/quote]
Hiç ağrı ve sıkıntı yaşatmaz merak etmeyin, hatta kayışınıza verdiği katkıdan neye uğradığınızı şaşıracaksınız:)
Her marka ve model bağlamada yok ama uygun bağlamada kesinlikle yapılması gereken bir ayar. Topuk dönüşlerinde ağırlığın boardun bıçaklarına daha kolay aktarımı ve dolayısı ile dönüşlerde daha iyi bir performas sağlıyor. toeside dönüşler o kadar zahmetsiz olacak ki inanamazsınız...
-
[quote=nuestra;141989]Aslında bende mümkün olduğunca Türkçe kullanılması taraftarıyım. İlk mesajımda Türkçe olarak yazmıştım. En sondaki İngilizce olmuş. Arada oluyor. İdare edin :D[/quote]
ben basliga atfen soylemistim.. aralardakiler gozumden kacmis olabilir.. anladigim kadariyla hemfikiriz, o nedenle dert yok ;)
-
@iceman: aaaa sen kayıyor musun ice? :P :D
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Az önce highback leri boarda paralel yapmaya çalıştım.Arkada baglamada sorun olmadı, ön tarafta vidaları en sonuna kadar getirdim ama en son bu kadar oldu.:huh: Olmuşmu sizce :confused1:
-
[quote=Josp;142261]Az önce highback leri boarda paralel yapmaya çalıştım.Arkada baglamada sorun olmadı, ön tarafta vidaları en sonuna kadar getirdim ama en son bu kadar oldu.:huh: Olmuşmu sizce :confused1:[/quote]
Bende benzer şekilde bişi yaptım ama bağlamanın sırt kısmı çok gerildi sanki. Şimdi sabırsızlıkla denemeyi bekliyorum umarım elimde kalmaz :biggrin:
Birde bu konuyla ilgili internette makale fln tarzı bişiler bulan varmı?
-
[quote=metalium;142328]Bende benzer şekilde bişi yaptım ama bağlamanın sırt kısmı çok gerildi sanki. Şimdi sabırsızlıkla denemeyi bekliyorum umarım elimde kalmaz :biggrin:[/quote]
Aynen abi.Benimkide bayağı gerildi kırılıcak falan diye korktum bi ara hala da korkmuyor değilim yani.İnş birşey olmaz :biggrin: Sarıkamışta deneyip göreceğiz sonucu...
-
İlginç...
Bana sorsan ilk çizim doğrusudur derim :D
-
herşeyi devletten beklemeyin kardeşim... araştırın... :P :)
-
[quote=Night FLighT;142483]Teşekkürler Nuestra....Önemli bir konu ..
Ama ; açılar,Highbackler onlar bunlar derken Boardlar Maymun oldu walla....:lol:[/quote]
Bordu olmayanlar çatlasın... hehe..
Bknz: Oliver... :001_tt2:
-
[quote=metalium;142502]Bordu olmayanlar çatlasın... hehe..
Bknz: Oliver... :001_tt2:[/quote]
aslanım boardum vardı sattım... gerek duysam satmazdım... :wink:
-
[quote=Night FLighT;142506]Sen Board yapma OLi...Gerek yok ..Sana kayak çok yakışıyo..Karizmanı 10 Numara tamamlıyor....
Bu da benim Fikrim .....[/quote]
teşekkür ederim ablacım... bkz. kayak hocası karizması... :001_tt2: :thumbup:
-
-
[quote=nuestra;142530]Trollemeyin konuyu :P[/quote]
geçicen o işi nuess... :wink:
-
[quote=iceman;142579]Süper mod adamın hali başka oluyor.. :001_tt2:[/quote]
vaay ice ice gelmiş... high five baby... :wink:
-
[quote=Winter Park;141999]
bu arada köpek çoook tatlıymış, yavrum yaa yerim onu ben![/quote]
Evet köpek çok tatlı ama fotoğraf bana ait değil. Bende tekrar istiyorum, ufaklık büyüsün mutlaka benim kızın deyimiyle "hab" edinmek istiyorum :001_smile:
[quote=Josp;142261]Az önce highback leri boarda paralel yapmaya çalıştım.Arkada baglamada sorun olmadı, ön tarafta vidaları en sonuna kadar getirdim ama en son bu kadar oldu.:huh: Olmuşmu sizce :confused1:[/quote]
Tam paralel olması daha mantıklı fakat bağlama zorlanıyor ise yapmamak gerekli diye düşünüyorum. Zira her bağlamanın arka desteklerinin azami açısı var. Kitapçıklarında yazıyor.
[quote=metalium;142328]Bende benzer şekilde bişi yaptım ama bağlamanın sırt kısmı çok gerildi sanki. Şimdi sabırsızlıkla denemeyi bekliyorum umarım elimde kalmaz :biggrin:
Birde bu konuyla ilgili internette makale fln tarzı bişiler bulan varmı?[/quote]
Aman fazla germeyin, kırılmasın :001_tongue:
-
bağlama nefismiş hakkaten...
-
[quote=gokbey;142881]bağlama nefismiş hakkaten...[/quote]
+1 :thumbup:
-
[quote=Josp;142261]Az önce highback leri boarda paralel yapmaya çalıştım.Arkada baglamada sorun olmadı, ön tarafta vidaları en sonuna kadar getirdim ama en son bu kadar oldu.[/quote]
Bundan iyisi can saglıgı çok güzel olmuş.
-
[quote=metalium;142328]Bende benzer şekilde bişi yaptım ama bağlamanın sırt kısmı çok gerildi sanki. Şimdi sabırsızlıkla denemeyi bekliyorum umarım elimde kalmaz [/quote]
Merak etme kalacak olsabenimkisi elimde kalırdı :)