-
Butter Cup, Buttering Püf Noktaları nelerdir ?
Bazı yerlerde butter cup, bazı yerlerde buttering olarak geçiyor. Kısaca açıklamak gerekirse boardun arkasına ağırlık vererek ön trafı kaldırmak ve bu şekilde ilerleyerek 180 yada 360 yapmak tabiki zıplamadan. Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.
Fakat benim sorunum şurada başlıyor. Boardum Rossignol RS serisi. Çok yumuşak bir board değil. Sadece ağırlık kontrolü ile boardu esnetmek imkansız kadar zor. Biraz güç uygulayıncada sanki bütün gün kaymışsınız gibi güçten düşüyorsunuz.Dolayısıyla boardu esnetmek için Gökbey'in eski vücut hatlarına benzer kas yapısına sahip olmak gerekiyor.
Bu durumda aklıma şu seçenekler geliyor :
1- Tekniğim yanlış. Her board'la buttering yapılır.
2- Board esnek olmadığı için yeni board şart (Skate Banana yolu gözüküyor)
3- Benden birşey olmaz boşuna zamanımı öldürmeyeyim :)
Aşağıda butterin buttercup videosu ekliyorum. Bu işi layıkıyla yapanlardan teknik ve ipuçları rica ediyorum. Teşekkürler..
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=b2ztryXNIZo"]YouTube- Snowboard butter flatland tricks turns carves manuals snowboarding spinning slashing snow flat ground tricks Ryan Knapton[/ame]
-
Cevap: Butter Cup, Buttering Püf Noktaları nelerdir ?
2- boardun sert çocuklara göre... :P all mountain freestyle hatta doğrudan freestyle bir board alabilirsin... aslında bu boardu tutup bolkar yapacağın zaman kullanabilir, hareket yapacağın zaman da freestyle'a geçebilirsin... ;)
3- uygun kilodasın... bir miktar kas kütlesi yaparsan bu işi rahat rahat yaparsın... tabi fs bir board ile... ;)
-
abi bunun kasla kiloyla alakasi yok..
boardinin nasi bi board oldugunu cok iyi bilmiyorum ama tahmininden daha stiff bi board olup olmadigini olcmenin bir yolu var..
bu hareketi yapmanin kolay ve hileli bir yolu var ;)
donecegin bacaginin oldugu tail i, elinle tut.. otomatik olarak on bacagin kalkacaktir..
ve board in mecburen esneyecektir.. sert boardlarla bu sekilde yapilir..
esneme noktasina ve bunun icin gerekli kuvvet miktarina alistiktan sonra tutmaya gerek kalmadan da bu hareketi yapabilirsin..
-
[quote=LuNiZ;128118]abi bunun kasla kiloyla alakasi yok..
boardinin nasi bi board oldugunu cok iyi bilmiyorum ama tahmininden daha stiff bi board olup olmadigini olcmenin bir yolu var..
donecegin bacaginin oldugu tail i, elinle tut.. otomatik olarak on bacagin kalkacaktir..
esneme noktasina ve bunun icin gerekli kuvvet miktarina alistiktan sonra tutmaya gerek kalmadan da bu hareketi yapabilirsin..[/quote]
babacım rossi rs yeterince stiff... sarıkamış'ta canlı canlı gördüğüm nuestra'nın o boardla rahat rahat yapabilmesi için gerçekten kilo ve kas arttırması lazım... :P :lol: :lol: :lol:
aşağıdaki rs tanıtımını oku yarıl... :lol:
[I]"Everyone has a friend who drinks stiff drinks, shovels snow with their shirt off and walks across hot asphalt barefooted. For these burley guys, Rossignol has made one stiff, tough, and durable snowboard. The RS speaks to those who push the envelope on life. "[/I]
kaynak: sierrasnowboard.com
-
Bence biraz hizla da alakasi var.Donuse mumkun oldugunca hizli girmeye calis.Yavas donuslerde hareket yarim kaliyor.
-
ne olursa olsn adam çok iyi =)
-
[quote=oliver_han;128123]babacım rossi rs yeterince stiff... sarıkamış'ta canlı canlı gördüğüm nuestra'nın o boardla rahat rahat yapabilmesi için gerçekten kilo ve kas arttırması lazım... :P :lol: :lol: :lol:
aşağıdaki rs tanıtımını oku yarıl... :lol:
[I]"Everyone has a friend who drinks stiff drinks, shovels snow with their shirt off and walks across hot asphalt barefooted. For these burley guys, Rossignol has made one stiff, tough, and durable snowboard. The RS speaks to those who push the envelope on life. "[/I]
kaynak: sierrasnowboard.com[/quote]
anladim ama, tutarak yaparsa, isterse mese odunuyla kaysin... her turlu burun kalkicaktir..
az yada cok.. ama en azindan pratik yapacak kadar..
eger tutmadan yapmak isterse o board da o zaman haklisin bro.. board deiscek veya kas gelecek baska turlu olmaz..
-
[quote=Jatha;128143]Bence biraz hizla da alakasi var.Donuse mumkun oldugunca hizli girmeye calis.Yavas donuslerde hareket yarim kaliyor.[/quote]
abi zaten board uzerinde yavas olarak yapabilecegin bir kac hareket var..
ornegin 10 cm lik bi olliejump onun disindaki her hareket icin hiz sart..
hatta cok yavassan, toe/tail press yapmadan donus bile yapamiyosun nerdeyse..
-
Ben bugün board'un önünü kaldırma hikayesini epey geliştirdim. Bolkarda 45 dereceyle filan sürüyorum. Kolay ve zevkli. Pistte önü o kadar kalkmıyor ama sürekli olarak kuyrukta gidebiliyorum. Luniz doğrusunu yazmış zaten. Ben grab yapmıyorum, göbek var. Sert board daha iyi sanki.
Ekleme: Videoyu şimdi izleyebiliyorum. Benim yorumum: "Bu tür videoları izlemeyin, izlettirmeyin". Yahu izledikçe moralim bozuluyor, kaymaktan soğuyorum. :)
Board freestyle yani esnek bir board. Hem önü kaldırmak (yerden kesmek), hem de dönüşleri sağlamak daha kolay. Yalnız elemanın dizler ne kadar yere yakın farkettiniz mi? Topuklar epey yukarıda olmalı. Bu hareketi yapabilmek için bence switch (kayarken ayak değiştirme) ve tail press (önü kaldırma) hareketlerini yalayıp yutmuş olmak lazım gibime geliyor. Tabi bu kadar hızlı kayabilmeyi, carvingi, board hakimiyetini epey geliştirmiş olmak lazım. adam adeta denge ustası... gözü kapalı kaysa kayar, o kadar yani... akıllara zarar... banana tarzı bir board işi epey kolaylaştırabilir...
-
Nües bunu yapmayı deneyelim bence. Bu daha kolay görünüyor :D
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=F5egUS9J82E&NR=1"]YouTube- Tail Block with James Huang[/ame]
-
[quote=gokbey;128253]Nües bunu yapmayı deneyelim bence. Bu daha kolay görünüyor :D
[url="http://www.youtube.com/watch?v=F5egUS9J82E&NR=1"]YouTube- Tail Block with James Huang[/url][/quote]
ne bu yau :)
tail block şahane ama çok zor bir hareket sanki
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=X2LYHyImVWE&NR=1"]YouTube- Tail Blocks with Pat Moore[/ame]
bu videoda teknik bilgi ve eğitim mevcut ;)
-
bunu izlemiştim ama sesi açık değildi.
snowboardun en zor numaralarında biridir diyor.
tecrübeli değilseniz denemeyin, bi yerinizi kırarsınız diyor.
-
bir de videonun sonlarında adam seke seke dönmüyor mu, beni benden alıyor. kimi zaman dönüş dahi yapamıyorum ben, amcam sanki zıp zıp oynar gibi
-
Na sar et méne o'lura Ca lis se nind éol urr...
-
[quote=LuNiZ;128118]abi bunun kasla kiloyla alakasi yok..
esneme noktasina ve bunun icin gerekli kuvvet miktarina alistiktan sonra tutmaya gerek kalmadan da bu hareketi yapabilirsin..[/quote]
nerden biliyorsun? yoksa bu da skate hareketi mi?
[quote=canverse;128326]bir de videonun sonlarında adam seke seke dönmüyor mu, beni benden alıyor. kimi zaman dönüş dahi yapamıyorum ben, amcam sanki zıp zıp oynar gibi[/quote]
burada alt gövde kadar üst gövdenin ne yaptığı da önemli bence. Onu anlamak lazım.
-
Bu konuyu açtığımı unutmuşum :) Cumartesi Saklıkent'te biraz çalıştım birşeyler orataya çıkıyor yavaştan. Ama Skate Banana şart oldu gibi.
-
[quote=nuestra;128680]Bu konuyu açtığımı unutmuşum :) Cumartesi Saklıkent'te biraz çalıştım birşeyler orataya çıkıyor yavaştan. Ama Skate Banana şart oldu gibi.[/quote]
+2
-
[quote=nuestra;128680]Bu konuyu açtığımı unutmuşum :) Cumartesi Saklıkent'te biraz çalıştım birşeyler orataya çıkıyor yavaştan. Ama Skate Banana şart oldu gibi.[/quote]
[quote=nuestra;128669]Bu arada skate banana tarzı yeni board almayı düşününler bu fırsatı kaçırmasın . Çoğu review sitesinde Skate Banana ve, Brton'ın Vrocker serilerinden daha önde ve çoğunda en yüksek puanı almış bir board.
[url=http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320482654061&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT]K2 Turbo Dream Snowboard (New still in shrink wrap) - eBay (item 320482654061 end time Feb-08-10 07:12:55 PST)[/url]
USA satış fiyatı 480$. Alakası olmayan bir satıcının elinde hiç kullanılmamış olarak şu anda bid 207.50$[/quote]
peki ilanı verdiğin bu board işini görmez mi ki? ;)
-
[quote=canverse;128698]peki ilanı verdiğin bu board işini görmez mi ki? ;)[/quote]
Aslında reviewlere bakarak fazlasıyla görmesi gerekir. Fakat ben bir kere Skate Banana'ya kafayı taktım. Eğer K2 alıp kendi kişisel beceriksizliğim yüzümden zorlanırsam aklım hep Skate Banana'da kalıcaktır. Veya tam tersi olarak K2 de bu hareketleri sorunsuz yapabilirsem Skate Banana'da çok çok daha kusursuz yapabileceğimi düşüneceğim ve aklım yine Skate Banana'da olacak :lol:
Bakınız :
[url=http://www.reversecamber.com/reviews.htm]Tested Reverse Camber Snowboards / Reviewed Rocker Boards[/url]
-
[quote=nuestra;128706]Aslında reviewlere bakarak fazlasıyla görmesi gerekir. Fakat ben bir kere Skate Banana'ya kafayı taktım. Eğer K2 alıp kendi kişisel beceriksizliğim yüzümden zorlanırsam aklım hep Skate Banana'da kalıcaktır. Veya tam tersi olarak K2 de bu hareketleri sorunsuz yapabilirsem Skate Banana'da çok çok daha kusursuz yapabileceğimi düşüneceğim ve aklım yine Skate Banana'da olacak :lol:
Bakınız :
[url=http://www.reversecamber.com/reviews.htm]Tested Reverse Camber Snowboards / Reviewed Rocker Boards[/url][/quote]
yaw senin yüzünden aklımda hiç yokken düşünmeye başladım bak boardu. tr'de satışı var mıdır? ne kadardır bu meret? gidip bir görsem dünya gözüylen:)
-
Ben araştırdım TR'da satışını bulamadım. Ama testler ortada.
TR'da bir Burton'dır gidiyor. Çok daha iyileri var ama TR'da yok :)
-
[quote=nuestra;128718]Ben araştırdım TR'da satışını bulamadım. Ama testler ortada.
TR'da bir Burton'dır gidiyor. Çok daha iyileri var ama TR'da yok :)[/quote]
avrupa'ya hatta amerika'ya açılalım o zaman dostum... ;)
-
[quote=oliver_han;128750]avrupa'ya hatta amerika'ya açılalım o zaman dostum... ;)[/quote]
trye düzgün fiyata kargo çeken site var mı avrupada bildiğiniz?
-
Avrupa fiyatları ile TR fiyatları arasında çok fazla fark yok. Mutlak USA olması lazım fiyat açısından.
-
[quote=canverse;128756]trye düzgün fiyata kargo çeken site var mı avrupada bildiğiniz?[/quote]
ne yazık ki yok...
[quote=nuestra;128758]Avrupa fiyatları ile TR fiyatları arasında çok fazla fark yok. Mutlak USA olması lazım fiyat açısından.[/quote]
sezon sonu indirimi veya eski sezon yakalanırsa avrupa'da olur... tabi bilmek lazım bro... ;)
-
[quote=oliver_han;128761]sezon sonu indirimi veya eski sezon yakalanırsa avrupa'da olur... tabi bilmek lazım bro... ;)[/quote]
şu an gözümü açtım ve mailime 2010 boardlarına %40 indirim yapan sierrasnowboardun mesajının gelmiş oldugunu gordum. eger dogru hesap yaptıysam custom v rocker 350 dolardan daha ucuz olacak.
bir heyecanla açtım su an ama burtona indirim yapmamıslar daha :(
-
boardun kuyruk kısmında denge kurma olayı ,kenarlara ne kadar güveniyosanız kuyruğada o kadar güveniceksiniz gördüğüm kadarıyla.
ben ön tarafı kaldırınca board sağa doğru yön değiştiriyo ,her nasılsa o hareketi çabuk ve kararlı yapmak gerekiyo bide satnce ayarı uygun olmalı sanırım tam oratada mı açıkmı ona bakıyorum şimdilik.
buttersız dönüşlerde bile edge olayı var zemine takıyo düşürüyo,göğsünüzün üstüne çok sert düşerseniz kaburgalarda ciddi çürük oluşabilir dikkat edin,sırt üstü düşüşte kafanın arkasına dikkat edin kask lazım sonuçta ne yaptığınızı anlayana kadar korunmanız gerekir.
-
[quote=canverse;128786]şu an gözümü açtım ve mailime 2010 boardlarına %40 indirim yapan sierrasnowboardun mesajının gelmiş oldugunu gordum. eger dogru hesap yaptıysam custom v rocker 350 dolardan daha ucuz olacak.
bir heyecanla açtım su an ama burtona indirim yapmamıslar daha :([/quote]
yaparlar da usa dışına yollamıyorlar... onu çözmek lazım... ;)
-
Nuestra ortalığı biraz daha kızıştıştırır...
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=htNBwV5yLdU"]YouTube- Lib Tech 09 Skate Banana Flex Test[/ame]
-
[quote=nuestra;129384]Nuestra ortalığı biraz daha kızıştıştırır...
[url="http://www.youtube.com/watch?v=htNBwV5yLdU"]YouTube- Lib Tech 09 Skate Banana Flex Test[/url][/quote]
yau burton elite ile evde deneyeyim dedim, iki kez yatağa 5-6 kez de halıya yuzustu yapıştım. gerçekten denememek gerekiyormuş :)
-
[quote=canverse;129701]yau burton elite ile evde deneyeyim dedim, iki kez yatağa 5-6 kez de halıya yuzustu yapıştım. gerçekten denememek gerekiyormuş :)[/quote]
Burton'la olmuyormuş :)
-
[quote=nuestra;129702]Burton'la olmuyormuş :)[/quote]
bence burton elite'e özel bi durum bu :)
dur belimin ağrısı geçsin bir daha denicem :D
-
Fazla kasma Canverse "evde snowboard'dan düştüm sakatlandım" olmasın :D
Skate Banana almayı düşünüyormusun sen?
-
[quote=nuestra;129711]Fazla kasma Canverse "evde snowboard'dan düştüm sakatlandım" olmasın :D
Skate Banana almayı düşünüyormusun sen?[/quote]
custom v-rocker ile banana arasındayım ama işte ucuzunu bulmak sıkıntı. bi ara sierrasnowboard v-rockera 391 dolar fiyat cekmişti emin olamadım alsam mı die. şimdi kafamı taşlara vuruorum
-
hemen kafayı dağıtma dostum, yine düşer... ;)
-
[quote=canverse;129718]custom v-rocker ile banana arasındayım ama işte ucuzunu bulmak sıkıntı. bi ara sierrasnowboard v-rockera 391 dolar fiyat cekmişti emin olamadım alsam mı die. şimdi kafamı taşlara vuruorum[/quote]
Bende Skate Banana ve Burton Hero V-rocker arasında kaldım. Custom V-Rocker Banana'ya göre sertmiş zaten. Custom v-Rocker'da feel derecesi 4 iken Hero v-rocker da 2 olarak belirtilmiş. Mantığı 1 den 10 'a kadar. 1 en soft, 10 en stiff.
Sabah mesai saatleri içerisinde kalkabilirsem Burton çılgınlığı yapabilirim :)
-
[quote=iceman;129753]Ian öyle demiyor ama... :P[/quote]
Daha uyumadım SPX'in açılmasını bekliyorum :P
-
çocuğun tuvaleti gelmiş kaptan bey... müsait bi yerde 5dk. dursak... :P
-
[quote=oliver_han;129865]çocuğun tuvaleti gelmiş kaptan bey... müsait bi yerde 5dk. dursak... :P[/quote]
Pis kayakçı seni :sneaky2:
Burton Hero'dan da umudumu kestim. SPX ellerinde kalmamış. Ebay'deki satıcıdan cevap bekliyorum bakalım...
-
[quote=nuestra;129874]Pis kayakçı seni :sneaky2:
Burton Hero'dan da umudumu kestim. SPX ellerinde kalmamış. Ebay'deki satıcıdan cevap bekliyorum bakalım...[/quote]
gerçekleri çarpıtma kardeşim... sözün orjinali "pis bortçu"... ;)
hadi kolay gele... tez zamanda rocker oluver garii... :P :lol: