-
Kayaktan/boarddan sonraki gün duyulan ağrılar!!!
Bayadır spor yapmıyodum. snowboard ılk defa yaptım cok zevk aldım tum gun bununla ugrastım sabah 9 dan aksam 4 e kadar. hersey ııyı guzel ama sımdı kıpırdayamıorum hertarafım agırıo sanırım hamlıktandı bunun gecmesını saglayabılecek bı bılgınız varmı =):001_smile:
-
Cevap: Kayak sonraki gün ağrıları !!!
[quote=ouz;124076]Bayadır spor yapmıyodum. snowboard ılk defa yaptım cok zevk aldım tum gun bununla ugrastım sabah 9 dan aksam 4 e kadar. hersey ııyı guzel ama sımdı kıpırdayamıorum hertarafım agırıo sanırım hamlıktandı bunun gecmesını saglayabılecek bı bılgınız varmı =):001_smile:[/quote]
Kardeş ben aktif olarak 23 senedir kayıyorum ertesi gün karın kaslarım, bacaklarım hala ağrıyo :D
Küveti doldur sıcak suyla otur içine 20 dakka ondan sonra hanımı çağırıp bi masaj yaptır doğru yatağa :D
-
[quote=DarkMafia;124083]Kardeş ben aktif olarak 23 senedir kayıyorum ertesi gün karın kaslarım, bacaklarım hala ağrıyo :D
Küveti doldur sıcak suyla otur içine 20 dakka ondan sonra hanımı çağırıp bi masaj yaptır doğru yatağa :D[/quote]
abicim saol tavsıyelere uymaya calısıcam ama =) ne yazıkkı hanım yok daha bız madem ole [URL="http://www.kartutkusu.com/members/pnryldz.html"]pnryldz[/URL] da dedıgı gıbı kas gevşetici kullanalım ve dusta kuvete yatalım sıcak suda =)
-
ısınma hareketleri yapmassam ilk turda sadece sağ dizim ağrıyo oda diğer turlarda geçiyo. Yarısı günde yine bomba gibi devam ediyorum. Taş gibiyim maşallah :)
-
Ben Kan dolaşımını hızlandırması için 1 adet aspirin atıyorum sonrasında ılık bir duş fakat duş sırasında ara ara soğuk suyla masaj en son çıkarkende tekrar soğuk su özellikle bacaklara ve sonrasında da 1 adet muscoril kas gevşetici :)). Herkesin farklı bir yöntemi vardır tabii.Ayrıca spor öncesi ve sonrası kas gevşetme hareketleride iyi geliyor. Yinede en güzeli darkmafia nın yöntemi :)))
-
sağolun arkadaşlar dedıklerınızı yapacam kas gevşetici aldım hatta umarım bıraz olsn azalır..
-
Ağrının nedeni kaslarda biriken laktik asit, aktivitenizi bitiridikten sonra mümkün olan en kısa zamanda sıcak duş laktik asitin dağılmasına yardımcı olacaktır. Antiemflamatuar alıp almamak sizin bileceğiniz iş ama neticede ilaç kullanmış oluyorsunuz ki çok tavsiye etmiyorum şahsen. Çünkü neredeyse tüm ilaçlar bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkar. Ağrısız günler dilerim.
-
duş - sauna formülünü tercih edenlerdenim... tabi arada güzel bir sıcak şarapta fena gitmez... :P :D
-
Bu ağrılar ertesi gün kaymaya başladığınızda geçiyor. Böyle bir tutku işte... :)
-
keşke 2 gün üst üste gidebilseydim zor tutuyorum kendimi istanbulda =) ha gittim ha gidicem. bu arada sağolun arkadaşlar dediklerinizi yapıyorum.
-
Cevap: Kayaktan/boarddan sonraki gün duyulan ağrılar!!!
çivi çiviyi söker. ertesi gün kayacan, ondan sonraki gün de, ondan sonraki gün de...
1 hafta sonra ne ağrı kalıyo ne bişi... spor yaparken de durum böyledir aslında...
-
[quote=gokbey;124211]çivi çiviyi söker. ertesi gün kayacan, ondan sonraki gün de, ondan sonraki gün de...
1 hafta sonra ne ağrı kalıyo ne bişi... spor yaparken de durum böyledir aslında...[/quote]
Katılıyorum. Snowboard'a başladığımdan beri hiç otel konaklamalı bir dağ maceram olmamıştı. Ta ki Sarıkamış'a kadar. Daha önceleri günübirlik olarak neredeyse her hafta 1-2 gün kaymaya gittiğimde hep ağrı şikayetlerim mevcuttu. Sarıkamış'ta 3.gün ağrı kalmamıştı. Vücut alışıyor. Ama şu anda o ağrılar yine mevcut. Bu sporda tek çare çivi çiviyi söker formülü bencede.
-
uludağda akşam yemeğinden sonra yorgunluk çöküp uyuduğum için dha hiç bi gece hayatının tadını cıkaramadım :)
-
vermidon tablet ic ertesi gune hic bir agrin kalmaz.
-
Bu durumda ilaç almak çok gereksiz bence. Sıcak duş ve eğer imkan varsa sauna olayı çözer. Bu gibi nedeni bilinen ve basit problemlerde vücudu kendi rutinine bırakın o halleder.
-
[quote=pnryldz;124295]o alkol için geçerliydi sanki :biggrin: vücut ham olduğu için zorlamak sakatlanmaya neden olabilir..
ayrıca ilaç ismi vermemek daha mantıklı arkadaşlar herkesin bünyesi farklı olduğu için her kas gevşetici farklı bünyelerde aynı etkiyi göstermez..[/quote]
+1... ilaç önermeyi öncelikle dr, bulunmadığı durumlarda sağlık görevlisi, eczacı üyelerimize bırakalım... ;)
eğer bütün gün kaydıktan sonra bünyede güç namına bir şey kaldıysa laktik asit birikmesini dağıtmak için farklı kas gruplarına yönelik çalışmalar da uygulanabilir pekala... özellikle üst vücut çalıştırılabilir... rahatlatır da... ;)
-
bana voltaren krem cok iyi geliyor,bir bardakta alkolu yüksek bir icecekle beraber uyku...sabaha canavar gibi uyaniyorum.
-
wallaha bn kas gecşetici kullandım üstüne sıcak duş şu anda agrılarım cok cok azaldı. cok teşekkur ederım paylaşımlarınız için.
-
[quote=pnryldz;124371]en doğru seçimi yapmışsınız zaten zamanla vücudunuz alışacaktır tabii bu ne sıklıkta kaydığınıza bağlı ve her seferinde daha hafif ağrılarla atlatacaksınız ;) bu arada kas gevşetici iyi geldiyse alkol kullanmamak şartıyla kayacağınız günün sabahı bi kas gevşetici almanızı tavsiye ederim daha da etkili oluyor, birde kayaktan sonra alır sıcak duşa girerseniz daha çabuk atlatılıyor;)[/quote]
anladım alkol almam herhalde arabayla gıdıp donuyorum o yuzden kaymadan oncede alırım daha ıyı olucaksa.. ama ikisi bir olmuyodu dımı tehlıkelı :001_smile:
yani şu an ilk geceye göre çok iyiyim hiç kıpırdayamıyordum.
-
[quote=pnryldz;124435]ben günde 3 tane kas gevşetici alıyorum sabah öğle akşam şeklinde ama tabii her bünye farklıdır en kötü eczaneden alırken eczacının tavsiyesine göre kullanın ilaç olduğu için rastgele tavsiye etmek çok yanlış, sadece alkol almadan sabah akşam iki tane daha da iyi gelir ama yine alırken sorun derim ben;)[/quote]
anladım anladım sanırım banada 1 tane az gelır gunde 2 ıyı gıbı duruyo ama alırken ezzaneyede sorarım tabıkı. cok tesekkur ederım ılgınız ve yardımınız ıcın..
-
benim de ertesi gün kollarım çok ağrıdı kaldıramıyordum.inatla fitness a gittim ve hafifledi.sıcak duşta ii fikir:))
-
maşallah... o kadar kas gevşetici ağrı kesici ile ayakta nasıl duruyorsunuz yahu... :D
-
bunyeye gore degisir ancak, ozellikle board yapanlar icin konusuyorum, bence gunduz aktivite oncesi kas gevsetici almayin..
sonucta kaslarin tepkimesi icin gerekli islevi duzgun yerine getirememesine neden olabilirsiniz :) diye dusunuyorum. en azindan psikolojik degilse, gecen sene benim basima bu geldi.. bu seferde cabuk yoruluyorsunuz..
-
ahahah konudan bahsedince aklima geldi..
[url=http://www.bodytr.com/2009/05/sen-bir-enkazsin.html]Sen Bir Enkazsın Hareketi ve Antrenman Programı | bodytr.com[/url]
-
arkadaşlar kas gevşeticiyi bence günde 1 den fazla kullanmayın,daha önce bir sakatlığım olmuştu board yaparken ,1 hafta doktora gitmedim ölüyorum ağrılardan ağrı kesici ve kas gevşeticiye dayandım baya; sonra doktora gittiğimde doktorun ilk lafı günde 2 adet kas gevşetici çok zararlı sakın alma demişti vücuda çok fazla yan etkisi varmış bende ondan duymuştum
-
ama kesınlıkle bısıler yapmak sart cunku ertesı gun kıtlenıosunuz bnce kas gevşetici iyi bir çözümdü sıcak duşla birlikte ısrarla öneriyorum.
-
zaten kas gevseticilerin turlerine gore zarari degisiyor, cok hafif olan ve destek amacli uretilmis bi ilac la.. direkt olarak ciddi spasm lar karsisinda kullanilanlar ayni kefede degil..
ama sunu unutmamak gerekirki... belki bunyeniz daha dayaniklidir bilemem ama, butun yuksek tekrarli kullanilan ilaclar, mide ve ozellikle sindirim sisteminin butunune zararlidir... net...
-
[quote=aaa Hulki abii diilmi o;124285]Bu durumda ilaç almak çok gereksiz bence. Sıcak duş ve eğer imkan varsa sauna olayı çözer. Bu gibi nedeni bilinen ve basit problemlerde vücudu kendi rutinine bırakın o halleder.[/quote]
doğru söze ne denir?
[quote=pnryldz;124295]o alkol için geçerliydi sanki :biggrin: vücut ham olduğu için zorlamak sakatlanmaya neden olabilir..[/quote]
katılmıyorum. ilk gün yeterince zorlanılmış ki ağrılar oluşmuş. ikinci gün ilk günden daha iyi olacaktır, daha kötü değil. alkolü zaten ne öncesi, ne sonrası, ne ortası hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum zaten. dönüş yolculuğunda keyiflenmek için az miktarda alınabilir belki. araba kullanacağım için onu da pek tercih etmiyorum.
[quote=pnryldz;124435]ben günde 3 tane kas gevşetici alıyorum sabah öğle akşam şeklinde ama tabii her bünye farklıdır en kötü eczaneden alırken eczacının tavsiyesine göre kullanın ilaç olduğu için rastgele tavsiye etmek çok yanlış, sadece alkol almadan sabah akşam iki tane daha da iyi gelir ama yine alırken sorun derim ben;)[/quote]
oha diyorum sana :D bu yorum bana yakışmadı ama napiym. bırak biraz ağrılarla başetmeyi dene bakalım noluyo. çok gerekli olmadıkça ilaç kullanmamaya çalışın arkadaşlar. yan etkisi olmayan ilaç yok, bunu unutmayın...
düzenli spor yapıcan, kondisyonu yerinde tutacan, bunun formülü bu... çivi çiviyi... haaa ben yapıyo muyum? yapmıyorum o ayrııı. Ama ağrıları da çekiyorum, geçiyo gidiyo...
-
[quote=aaa Hulki abii diilmi o;124285]Bu durumda ilaç almak çok gereksiz bence. Sıcak duş ve eğer imkan varsa sauna olayı çözer. Bu gibi nedeni bilinen ve basit problemlerde vücudu kendi rutinine bırakın o halleder.[/quote]
Arkadaşlar sportif aktiviteden hemen sonra SICAK SUYUN ve özelliklede SAUNA NIN zararlı olduğunu düşünüyorum. Ağır sportif aktiviteden sonra sporcular sürekli soğuk, hatta buzlu kovaların içene bacaklarını sokarlar. Bunun sebebide sportif aktivite sırasında oluşan şişmelerin, kılcal damar kanamalarının azaltılmasıdır. Siz şişliğe (şişlikle kastım düşmeden dolayı oluşan değil, kas/adale şişmeleri) ve micro kanamalara sıcak uygulayarak şişlikleri ve kanamalaraı artttırmış oluyorsunuz. (sıcak damarları açar soğuk daraltır).
Hiçbir doktorun şişiğe sıvcak uygulayın dediğini duydunuz mu? Hep soğuk yapılır, ilk müdahele hep soğuktur.
Sportif aktiviteden çok sonra sauna yapılabilir o ayrı. ama benim tavsiyem kesinlikle sıcak uygulamayın, soğuk uygulayın. Biliyorum ilk bakışta size doğru gelmeyecek:-) ama doğrusu bu:-)
-
bu konu daha once adele agrıları olarak acılmıstı arkadaslar
board yada kayak yapmadan once alacagınız glutamıne destegı agrılarınızı ortadan kaldıracaktır bılgınıze
[URL]http://www.kartutkusu.com/snowboard-ve-kayak-egitim-bolumu/3522-adele-agrilari.html[/URL]
-
[quote=pnryldz;124558]7 sene profosyönel olarak spor yaptım müsade ette biraz kendimi tanıyım ;) sadece fikir verdim bastıra bastıra da dr tavsiyesi alın her bünye farklıdır diye söyledim bu bana iyi gelen size farklı takdikler iyi gelebilir tabii ki ;)[/quote]
ooops... o zaman hemen "pardon" diyoruz...
[quote=ryansheckler;124572]Arkadaşlar sportif aktiviteden hemen sonra SICAK SUYUN ve özelliklede SAUNA NIN zararlı olduğunu düşünüyorum. Ağır sportif aktiviteden sonra sporcular sürekli soğuk, hatta buzlu kovaların içene bacaklarını sokarlar. Bunun sebebide sportif aktivite sırasında oluşan şişmelerin, kılcal damar kanamalarının azaltılmasıdır. Siz şişliğe (şişlikle kastım düşmeden dolayı oluşan değil, kas/adale şişmeleri) ve micro kanamalara sıcak uygulayarak şişlikleri ve kanamalaraı artttırmış oluyorsunuz. (sıcak damarları açar soğuk daraltır).
Hiçbir doktorun şişiğe sıvcak uygulayın dediğini duydunuz mu? Hep soğuk yapılır, ilk müdahele hep soğuktur.
Sportif aktiviteden çok sonra sauna yapılabilir o ayrı. ama benim tavsiyem kesinlikle sıcak uygulamayın, soğuk uygulayın. Biliyorum ilk bakışta size doğru gelmeyecek:-) ama doğrusu bu:-)[/quote]
sauna fikrine ben de çok sıcak bakmıyorum ama eğer darbeye bağlı bir şişliğiniz yoksa ılık bir duş bence vazgeçilmez. şimdi bütün gün yorulup ter içinde kalmışız, soğuk suyla yıkanıcak halimiz yok. üşümüşüz bir de, yorulmuşuz, vücut ısımız düşmüş. mecburen sıcak bir banyo alıyoruz. bu keyif hiç bir şeye değişilmez. darbeye bağlı şişliğiniz varsa kesinlikle sıcak değdirmeyin. 3 gün aralıklı olarak soğuk kompres uygulayın.
-
[quote=pnryldz;124604]+1905 ;) spor sakatlanmasında soğuk doğrudur ancak kayak board sonrası hamlıktan kaynaklanan ağrılar için bahsediyoruz[/quote]
pnryldız verdıgn bılgıler ıcın cok teseekur ederım gercektn faydalıda oldu tnks.
-
[quote=pnryldz;124604]+1905 ;) spor sakatlanmasında soğuk doğrudur ancak kayak board sonrası hamlıktan kaynaklanan ağrılar için bahsediyoruz[/quote]
Sanıyorum yazdığım yanlış anlaşıldı. Daha önce yazdığım yazıda özellikle bahsettim, sakatlıktan dolayı oluşan şişliklerden ve kanamalardan bahsetmiyorum bende. Normal ağır sportif aktivitelerden sonra vucudumuzda micro seviyede damar çatlamaları, kanamalar ve şişlikler oluşur. Siz bunlara sıcak uygularsanız bu mikrto seviyedeki kanamalar ve şişlikler artar, aksine azaltmak için soğuk uygulamanız gerekir. O yzüden sauna ve sıcak su doldurup küvette yatmak yanlış. Tabi ki buz gibi suyla duş almanız pek mümkün değil:-) ama sıcak veya ılık bir duş alıp özellikle paçaklara soğuk su tutabilirsiniz, veya buz uygulaması yapabilirsiniz.
Özellikle 8 saat botun içinde şişmiş pişmiş ayaklarınızı ve bileklerinizi düşünün, sadece onlar için bile soğuk uygulamanız gerekli
Tüm elit atletler, bisikletciler, vs. hepsi ağır idmanlardan sonra buz kovalarının içine girerek belli bir süre kalırlar bu kanamaları durdurmak ve şişlikleri indirmek için. Soğuk damarları daraltır çünki
Daha basit bir örnek, maraton koşucuları veya bisikletçilere müsabaka sırasında soğuk sulu süngerler verilir, onlarda bu süngerleri enselerine göğüslerine sırtlarına sürerler. Madem sıcak iyi geliyor neden sporculara sıcak sulu sünger verilmezde neden bunu oralarına buralarına sürüp rahatlamazlar:-) Soğuk kulanmalarının sebebi vücüd ısısını düşürmek, kanamaları düşürmektir, yani motoru soğutmaktır. Soğutulmıyan motor, bozulur veya patlar:-)
Bu sebepten esas olan spordan hemen sonra soğuk uygulamaktır. elbette sportif aktiviten 3, 4 saat sonra sıcak bir banyo veya sauna zaralı olmayabilir. ama hemen sonrasında kesinlikle zararlıdır
-
şimdi bu tarz sorun yaşanacaktır ilk gün bu ağrıları çekeceksiniz tabi akşam sıcak duş , sonrası hafif ılıta ılıta suyu soğuğa kadar gelecek yavaş geçişli bir aşama sonrası vücudu soğutarak duştan çıkıp bir ağrı kesici , kas gevşetici sonra güsel bir yemek , arkadaşlarla sohbet muhabbet , belki 1-2 saat sonrasına yemek sonrası bir bardak şarap cukka yatak ve ertesi güne emin ol bir şeyin kalmadan yüzün gözünde şişmeden rahat kalkıp yeniden sporuna devam edersin ve ilk gün kadar acı çekmezsin sonrasında :thumbup:
Ben ne zaman olursa olsun yapılan banyo ve duş sonrası mutlaka vücudu soğuk aşamaya getirmek gerektiğine inanıyorum . Sıcak su vücutta şişme yapar ve duş-banyo sonrası soğumaya başlayınca vücutda rahatsızlık yapar ;)
-
dıyoruz ya agrıya son :)) al glutamıne agırmasın sagın solun :D
-
[quote=karol;124714]dıyoruz ya agrıya son :)) al glutamıne agırmasın sagın solun :D[/quote]
glutamıne tam olarak ne dir bu ilaç ? ezzanelerde bulabıırız dımı ?
-
glutamine tablet olarakda satılmaktadır . bazı yıgeceklerden de temın edebılırsınız..
Glutamine kanda ve hücre-içi serbest amino asit havuzunda en çok bulunan amino asittir (%61). Protein sentezinde (kas gelişimi) ve vücudun yıkıma (catabolism) karsı korunmasında anahtar rol oynar.
Glutamine normal sartlar altında vücut tarafından üretilebilen bir amino asittir. Fakat ağır egzersiz, hastalık, stress gibi durumlarda vücudun glutamine ihtiyacı artar. Glutamine takviyesi, vücuttaki glutamine değerlerinin korunmasında ve dolayısıyla egzersiz, hastalık gibi metabolik stresslerden sonra toparlanma ve iyileşmeye yardımcı olur.
Arastırmalar, yogun antreman sonrası vücuttaki glutamine seviyesi %50 ya yakın dusmektedir. Bagısıklık sistemi glutamine ihtiyac duydugudan yapılan bilimsel arastırmalar, glutamine takviyesinin kas dokusundaki yıkımı engelledigi ve protein metabolizmasını arttırdıgı gorulmustur. Glutamine in stress, travma, ameliyat sonrası yenileyici ozelligi bircok hastanede ve hastada degerlendirilir.
Vücut neden Glutamine e ihtiyac duyar?
Gunluk hayatın artan temposu, stres, egzersiz, hastalıklar, ameliyatlar, kısaca her turlu metabolik stres vücudun glutamine ihtiyacını arttırır. Glutamine depoları azaldıkca vücudun “iyilestirme” gücü azalır.
Ne miktarda Glutamine kullanabilirim? Yan etkisi var mıdır?
Herhangi bir yan etkisi yoktur. Vücutta dogal olarak bulunan bir maddedir. Agırlık Halter, Bisiklet, Triatlon gibi agır sporları yapan sporcular gunde 5-40 gram glutamine ile cok ciddi sonuclar elde edebilir. Burda yapılan sporun siddeti, antreman donemi, kisinin cinsiyeti boyu, kilosu gibi bircok faktor devreye girer. Genelde 10 gr extra glutamine yeterlidir.
Glutamine ve Büyüme Hormonu (GH)
Büyüme hormonu hipofiz bezinden salgılanan 191 amino asitten olusan oldukca komplex bir hormondur. Yagsız kas kutlesini arttıran, vücudun yag oranını düşüren, sexüel performansı, hafızayı, dikkati arttıran Büyüme hormonu 30 yasından sonra dususe gecer ve bu saydıgımız ozelliklerde azalmalar gorulur.
Glutamine in plasma buyume hormonu degerelerini arttırdıgı kanıtlanmıstır.
Rastgele secilen 9 kisiye hafif bir kahvaltıdan 45 dakika sonra 2 ser gram glutamine verilmistir. 30 dakika sonra yapılan olcumde plasmadaki buyume hormonu miktarı %430 a kadar artmıstır ve 90 dakika icinde normale donmustur.
Eger buyume hormonu seviyenizi duzenli olarak yuksek tutmak istiyorsanız, gunde 5-6 defa yemek aralarında 2-5gr glutamine alabilirsiniz. Büyüme hormonu doğal olarak uykuya dalmanızdan kısa bir sure sonra salgılanır. O yuzden son aldıgınız glutamini yatmadan once almaya dikkat edin.
Glutamine ve Ağırlık calısmaları
Halterciler, body building ile ugrasan veya her seviyede agırlık calısması yapanların Glutaminein nitrojen donörü oldugunu bilmesi gerekir. Yani Glutamine nitrojeni vücutta ihtiyac duyulan yere tasır. Ve Pozitif nitrojen dengesi kasları gelistirmek, performansı arttırmak icin gerekli bir kriterdir.
Glutamine ve Beyin fonksiyonu
Glutamine beyinde cok yuksek konsantrasyonda bulunur. (Kanda bulunan konsantrasyonun 10 ila 15 kat daha yuksek bir yogunlukta) GABA nın engelleyici ve GLUTAMATE in uyarıcı etkilerini dengeleyici bir rol ustlenir. Beyin için önemli bir yakıttır ve glucose eksikliginde beyne yeterli enerjiyi saglar. Bu ozelliiklerinden dolayı, Konsantrasyon, hafıza, zihinsel performans, ilgi ve dikkati arttırır. Dusuk Karbonhidratlı diyetlerdeki mental isteksizlik glutamine takviyesi ile onlenebilir.
Glutamine ve Kan Sekeri
Glutamine kan sekerini duzenler. Kan sekeri dustugu zaman, glutamine insulin salımını bastırır ve daha ileri kan sekeri dusmesini onler, glycogen salımını uyarır ve kan sekerinin normal degerlere cıkmasını saglar. Ayrıca glutamine glycogenic bir amino asittir. Yani enerji icin sekere donusebilir. Buna gluconeogenesis denir.
Diet esnasında yuksek miktarda glutamine alımı daha az kas dokusunun enerji icin yıkımı demektir. Bu daha efektif yag yakımı daha cok kas kutlesinin korunması demektir
-
dostum senin meslek inşaat mühendisi mi yoksa doktorluk mu. süper aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler. şimdi buna göre biz bu ilaçtan gönül rahatlığı ile alabiliriz o zaman
-
ınsaat muhendısıyım ama ılacı almadan once cok arastırma yapmıstım bı kac doktor arkadasımızdanda teyıdı aldım kullanıyorum spor yapmadan once :))
-
ya sezon kapanacak yakında...
daha ne ağrısı...:D