-
Kayak yapmaya yeni başlamak..
selamlar. Aranıza yeni katıldım. İstanbul' a son yağan kardan sonra kayak yapma ilhamı geldi :biggrin:
önümüzde hafta sonu (malum h.içi iş güç..) en yakın yer olan Kartepe'ye gidip kayak öğrenmek istiyorum. Ancak kayak hakkında internetten edindiğim bilgi ve yorumlar dışında hiçbir şey bilmiyorum. İçimde sadece deli gibi kayak yapma isteği var :biggrin:
Şayet oraya gittiğim zaman direkt herhangi bir kayak eğitmeni ile görüşmem benim için yeterli olacak mı?
Ayrıca ne kadar zamanda ayakta kalmayı öğrenebilirim? :blush:
Yardımcı bilgi ve deneyimleriniz için şimdiden teşekkürler..
-
Cevap: Kayak yapmaya yeni başlamak..
kartepeye hiç gitmedim ama özellikle haftasonu hem kalabalık hem de pahalı olması gibi eleştiriler var sitede yazılı, bir göz atın isterseniz. haftaiçleri çok daha iyi oluyormuş ama sizin de o imkanınız yok herhalde.
haftasonları (istanbuldaysanız) günübirlik veya tek gece kalmalı uludağ turları var, bunlardan birini düşünebilirsiniz. (bu hafta ben de uludağ'a ilk defa gideceğim kısmetse)gittiğinizde makul fiyatlara kiralama yerleri mevcut imiş. İçinizdeki deli gibi kayma ihtiyacını bastırmak istiyorsanız yapanlardan temel teknikleri öğrenerek kendiniz başlayabilirsiniz, yok daha ciddi düşünüyorum diyorsanız hoca da tutabilirsiniz tabi ki.
-
Hafta sonu kalmalı turlara katılarak bu işi erkenden siteden tura katılanlarında desteğiyle öğrenebilirsiniz ;) Bence bu haftaki hafta sonu kalmalı turu deneyerek olaya başlayabilirsiniz site üyelerimizden orada size ders verebilecek üyelerimizde mevcut ;)
-
bu hafta sonu konaklamalı bir tura katılmam mümkün değil ancak sonraki haftasonu olabilir. Sizce ne kadar sürede başarabilirim ? Dengenin mühim olduğunu biliyorum ve bu kabiliyet sanırım ben de pek yok :( herşeye rağmen umudum var :)
-
bence yarım günde kendi kendinize kayacak kıvama gelirsiniz. Tabi sizin performansınızda önemli.
-
[quote=sevalay;124014]bu hafta sonu konaklamalı bir tura katılmam mümkün değil ancak sonraki haftasonu olabilir. Sizce ne kadar sürede başarabilirim ? Dengenin mühim olduğunu biliyorum ve bu kabiliyet sanırım ben de pek yok :( herşeye rağmen umudum var :)[/quote]
Öncelikle cesaretli ve başaracağına inan ;)
Kupelinin dediği gibi yarım günde bu işin inceliklerini öğrenirsin ;) başlarsın kaymaya birde hızlandırılmış kursa yönlendiririz seni dağda tamamdır ;) Merak etme sen o zaman haftaya kalmalı tura ayarla kendini _PıNaR_ da bu arada bizim dağdaki eğitmen üyelerle konuşsun ayarlama yapsın sana ;)
( Pınar bu nickini değiştir yazacam diye helak oluyorum valla kötü olacak sonun )
-
şu an sadece heyecanlıyım :) ama "yarım günde öğrenmek" yorumundan sonra motivasyonum arttı :)
şubatın ilk haftası Kartepe'deyim öyleyse.. Kartepe hakkında hiçbir bilgim yok. Birkaç arkadaşımla birlikte tur şirketi ile geleceğim. Eğitim için fiyatlar hakkında bilginiz var mı?
-
[quote=sevalay;124019]şu an sadece heyecanlıyım :) ama "yarım günde öğrenmek" yorumundan sonra motivasyonum arttı :)
şubatın ilk haftası Kartepe'deyim öyleyse.. Kartepe hakkında hiçbir bilgim yok. Birkaç arkadaşımla birlikte tur şirketi ile geleceğim. Eğitim için fiyatlar hakkında bilginiz var mı?[/quote]
Kartepe eğitim fiyatlarıyla alakalı bilgim yok bu konuda sanırım kartepede bulunanlar daha net cevap verecektir ;)
Kendine güvenmen güzel sonuçta düşeceksin kalkacaksın ama emin ol çok kolay hemen öğreneceksin cesaretini kırmadan devam et ;)
-
Yarım günde öğrenemezsiniz, kendi kendinize kayabilecek kıvama gelirsiniz. Her kaydığınızda bi öncekinden daha iyi olur.
-
korkum düşmekten ziyade sakatlanmak :(
-
[quote=kupeli;124021]Yarım günde öğrenemezsiniz, kendi kendinize kayabilecek kıvama gelirsiniz. Her kaydığınızda bi öncekinden daha iyi olur.[/quote]
Öğrenir öğrenir sonrada geliştirir ayakta durmaya başladıktan sonrası kolay merak etme ;)
Sakatlanmaktan korkmanı gerektirecek kadar kayamayacağından korkma :thumbup1:
Zaman alacak bir iş tabi kupeli haklı kendi kendine geliştirme kendini tanıma durumu olacak ama öğrenmiş olacak işte sonra ver elini dağlar diyeceksin ..
-
yirmili yaşların sonundayım :) ama bu yaşa kadar ne bisiklet kullanabildim ne de patenle kayabildim :( birazcık denge problemim var sanki :) ama ümitliyim. Yorumlarınız süper...
-
[quote=sevalay;124027]yirmili yaşların sonundayım :) ama bu yaşa kadar ne bisiklet kullanabildim ne de patenle kayabildim :( birazcık denge problemim var sanki :) ama ümitliyim. Yorumlarınız süper...[/quote]
Aman bakma sen hiç bir şeye gözün kara olacak ben yaparım diyecen , kendine güvenecen , bu işin eğitimini alıp kendini dağlara vuracan olacak olan bu kadar ;) Sen kartepe yap sonra kalmalı tura katıl bak farkı göreceksin ;)
-
[quote=sevalay;124014]bu hafta sonu konaklamalı bir tura katılmam mümkün değil ancak sonraki haftasonu olabilir. Sizce ne kadar sürede başarabilirim ? Dengenin mühim olduğunu biliyorum ve bu kabiliyet sanırım ben de pek yok :( herşeye rağmen umudum var :)[/quote]
umudunuz olması mükemmel bnde hiç bilmiyordum ve 1 gunde board yapabılır oldum tabıkı dusuorum ama pes etmıorum=) bence sizde bunu 1 gunde yapabılırsnız tabı kendınze cok guvenıpde hatalar yapmayın =)
kolay pistlerde duse kalka cozersınız :D
-
evet kesinlikle biraz gözün kara olacak eğitimini aldıktan sonra çıkacan zirve düşe kalka öğreneceksin baby pist falan yalan orda sıra bekleyeceğinize zirveden incen aşağıya merak etme zirvede ilk başladığında baby pist dedikleri yerden çok daha dik değil pistleri bilyorsan:thumbup:
-
[quote=daos009;124054]evet kesinlikle biraz gözün kara olacak eğitimini aldıktan sonra çıkacan zirve düşe kalka öğreneceksin baby pist falan yalan orda sıra bekleyeceğinize zirveden incen aşağıya merak etme zirvede ilk başladığında baby pist dedikleri yerden çok daha dik değil pistleri bilyorsan:thumbup:[/quote]
doğru diyosun zirveden inmek daha iyi uzun oldugu ıcın ınene kadar gelıstırosnda kendını ben sahsen hıc egıtım almadım ve basardım dıyebılırım 2 3 sefer daha gıdersem olucak =) Gözüm yükseklerde=)
-
[quote=_PıNaR_;124073]konu hakkında söylenebilecek herşey söylenmiş önemli olan ilk şey cesaret ve sabır =) düşmekten korkmıcak ve düşmekten sıkılmıcaksınız zamanla düşmeler azalıcak dahada keyif alcaksınız sonra bir bakmışsınız artık düşmeden rahatca kayıyorsunuz bu seferde farklı heycanlar isticek hoplayıp zıplamalar başlıcak hepsi için sabır en önemli faktör :thumbup::thumbup:
tur konusunda kartepe konusunda yardımcı olamam malesef ama kartepede size yardımcı olabilecek orayı çok iyi tanıyan üyelerimiz mevcut özellikle kartepe yolundaki penguenkayak evine uğrama şansınız varsa Emre size hem kayak kiralama konusunda hemde dağ hakkında bilgi almak konusunda yardımcı olucaklardır
uludağ konusundada elimden gelen yardımı yaparım uludağa gidiceğiniz zaman bana özelden mesaj atarsanız size ordaki bir kaç hocanın telefon numarasını verebilir size yardım etmeleri konusunda ricada bulunabilirim. buarada 6 şubatta kalmalı tur ilanlarını bekleyen bir kitle var bu hafta içi tur belli olduktan sonra bizde büyük ihtimal o tarihlerde uludağda olucaz sizede uygun olursa sizide aramızda görmekten mutlu olurz böylece orda daha çok yardımım dokunur size =)))
pellinnn kullanıcı adımada laf edip durmaaa kıskançlık yapma :001_tongue::biggrin::biggrin:[/quote]
evet aynen katılıyorum emre bey cok yardımcı oldu bızımde ılk seferımızdı sağolsun hem uygun fiyattan board da kıraladık zaten yok yok penguen kayak evıne ugramadan cıkmayın:D
-
Ben de ne bisiklete binebiliyorum ne de paten kayabiliyorum ama kaymayı bir günde öğrendim. Yalnız hoca çok önemli.
-
kayabiliyorsanız diğerlerini de yapabilirsiniz... yeter ki sabredin, deneyin... ;)
-
Aslında çokta uğraşmadım, araba daha rahat geldi :) Bir de Türkiye şartlarında bahsettiğimiz her iki spor için uygun şartlar yok belki de o yüzden üstüne düşmedim.
-
[quote=lilywhite;124172]Aslında çokta uğraşmadım, araba daha rahat geldi :) Bir de Türkiye şartlarında bahsettiğimiz her iki spor için uygun şartlar yok belki de o yüzden üstüne düşmedim.[/quote]
bencede uğraşsan kesin çözersiniz.
-
herkese selam..
yaa şimdi sitedeki diğer yorumları okuyordum ve yazışmalardan anladığım kadarıyla profesyonel birkaç arkadaş sakatlanmış :(
(hepsine bu ararda geçmiş olsun)
ben bu acemilikle ne yapıcam yaaa offff ???
korkuyorum çünkü sakatlandığım taktirde yanımda destek alacağım kimsem yok :(
-
[quote=sevalay;124307]herkese selam..
yaa şimdi sitedeki diğer yorumları okuyordum ve yazışmalardan anladığım kadarıyla profesyonel birkaç arkadaş sakatlanmış :(
korkuyorum çünkü sakatlandığım taktirde yanımda destek alacağım kimsem yok :([/quote]
merhaba,
genelde ciddi sakatlıklar kendine güven geldikçe yaşanıyor... korkmanızı gerektirecek bir durum yok...
acemiliği atmak için bol bol kaymanız lazım... kendinizi eksik gördüğünüz bir husus varsa ders alınız... ;)
-
korkuyorum çünkü sakatlandığım taktirde yanımda destek alacağım kimsem yok :([/quote]
bencede ilk seferde çok büyük bir talihsizlik olmazsa bi sakatlık gelmez başınıza ufak tefek dusmeler dısında bnce kendinize güvenin biraz dagözü kara olmakta fayda var.
-
Bir de kilonuz çok önemli.Fazla kilonuz yoksa çok daha çabuk ve rahat öğrenebilirsiniz.
-
[quote=pnryldz;124373]ilk defa deniyecekseniz mutlaka bir saat bile olsa imkanınız varsa hocayla kayın derim ilk başlangıçta profosyenel yardım almak çok mantıklı oluyor hem teknik olarak öğrenmeye başlamış olucaksınız ;)[/quote]
ya şahsen ben hiç profosyenal yardım almadım. daha baslayalı 1 hafta oldu 1 kez kaydım zaten. buna rağmen ilk gün için bnce yapabilcegimin en iyilerini yaptım gibi geliyor bana daha onceden kayan arkadaslarımdan da aldıgım tepkiler çok iyi ve güzeldi. Tabi ki imkan varsa hocayla daha iyi bir başlangıç olur.
-
siz snowboard yapmayacağınıza göre düşmekten bu kadar çekinmenize gerek yok zaten. kendinizi hafifçe yana bırakacaksınız, bu...
boardçu adam düşünsün öne bırakıp bileğimi mi sakatlasam, arkaya bırakıp kuyruk sokumumu mu göçertsem. hoş bunları düşünecek zaman bile olmuyor çoğu zaman.
kural no 1: iyi bilen birinden öğrenin.
kural no 2: ilk önce nasıl düşüleceği öğrenilmelidir.
kural no 3: öğrenene kadar pes etmek yok.
Ekleme: Öyle sandığınız gibi çok profesyonel kimse yok aramızda. %1 belki...
-
Arkadaşların dedi ğibi ğözün kara olcak. Gecensene cok merak ettik bir hafta sonu atladık 3 arkadaş kartepeye gittik. Aşagıda kayak kiralıyıp yukarı cıktık.Neyse biz tabi meraklı ilk kayakları ayamıza taktık şöle 50 metrelik ötelin önünde düzlük vardı orada 1-2 tur attık biz bu işi cözeriz deyip piste cıktık.İlk birkac metrede düştük ama devam 2. 3. derken bi baktık ayakta kayıyoz :) ama duramıyoduk kendimizi yana atarak dura biliyoduk hahahaha neyse diğer kayanları gözleyerek nasıl durulcanı ögrendik. Gün sonunda rahatlıkla kaya biliyor, durabilir dönüşleri yapar hale geldik hatat o zor denilen pistlerden bile kaydık.Bolbol eglendiydik ama ilk önce tabi düşmeyi bilceniz yoksa duramayıp birine toslaya biliyonuz (başıma geldi).Önümüzdeki hafta içi cıkcaz yine bakalım busene neler yapabilcez :)))
-
[quote=tolki;124709]Arkadaşların dedi ğibi ğözün kara olcak. Gecensene cok merak ettik bir hafta sonu atladık 3 arkadaş kartepeye gittik. Aşagıda kayak kiralıyıp yukarı cıktık.Neyse biz tabi meraklı ilk kayakları ayamıza taktık şöle 50 metrelik ötelin önünde düzlük vardı orada 1-2 tur attık biz bu işi cözeriz deyip piste cıktık.İlk birkac metrede düştük ama devam 2. 3. derken bi baktık ayakta kayıyoz :) ama duramıyoduk kendimizi yana atarak dura biliyoduk hahahaha neyse diğer kayanları gözleyerek nasıl durulcanı ögrendik. Gün sonunda rahatlıkla kaya biliyor, durabilir dönüşleri yapar hale geldik hatat o zor denilen pistlerden bile kaydık.Bolbol eglendiydik ama ilk önce tabi düşmeyi bilceniz yoksa duramayıp birine toslaya biliyonuz (başıma geldi).Önümüzdeki hafta içi cıkcaz yine bakalım busene neler yapabilcez :)))[/quote]
ya aynen arkadaşım bnde kendım ogrendım cevreme baktım felan ama bndede sorun yavaslama durma :D ya ama sanırım bıdahakıne bunuda cozucem.
-
bence imkanınız varsa mutlaka başlangıçda bir profesyonelden ders alın çünkü nasıl başlarsanız öyle devam ediyor sonra yanlışı düzeltmek çok daha zor
-
ne olursa olsun 1 saatte olsa bir hocadan ders alın tekniğiniz daha çabuk gelişicektir..
-
Valla burada yazılanları hayretler içinde okuyorum... Nasıl birilerine ders almadan gözünü karartıp kayak board öğrenmeyi tavsiye edebilir bir insan...
Ben son 3 yılda 3 köprücük kemiği kırılması, beş tane ön çarpraz bağ kopması, bir tane kafaya alınan darbe sonucu geçici hafıza kaybı vakası gördüm....
Hem kayak hem board yapmış biri olarak aşağıdakileri kesinlikle söyleyebilirim...
Kayak dersini mutlaka bir hocadan ve birebir alınız.... Kayakta düzgün düşmeyi her hızda çalışınız...
Sık Gördüğüm Durumlar ....
Karsapanını öğrenen kayak biliyorum zannedip hemen dik pistlere çıkıyor...
Sonra seviyesinden dİk pistlerde karsapanı ile duramayınca panik oluyor.. Panik olunca refleks olarak oturmak istediğinden ağırlığı arkaya veriyor.. Kayakların önü açılıyor... Hızlanınca da ayaklar paralel düşmek gerekirken kar sapanı yapmaya çalışarak düşüyor... Eğer kayaklar cıkarsa kayakçı için sorun yok.. ama kayak alttakilerin üzerine kaymaya devam ediyor... Eğer Kayak çıkmazsa iki kayak üst üste çarpraz geçiyor ve bağlar gidiyor ...
Her hangi bir spor dalında yuksek hızda bir tekniği (doğru tekniği öğrendikten sonra) uygulamanın yolu düşük hızlarda ( az eğimli pistlerde) sürekli tekrardır...
Snowboard'da en çok gördüğüm parmakucu dönüşlerinde yine hızdan korkup erkenden topukları kaldırmak ve düşmek... Hızlı giderken düşen boardcular da elleriyle düşüşlerini yavaşlatmaya çalışmasın... Elleri carpraz omzları tutacak şekilde gögüslerinin onunde tutsunlar...
-
[quote=Kutay;125901]Ben ve eşim, anlattığın durumun canlı örnekleriyiz :biggrin::biggrin::biggrin:
Kayağa yeni başladığımız dönemdi ; aslında anca kar sapanı ile kayabiliyorduk fakat yinede baya baya kayabiliyoruz diye düşünüp gaza geldik, telesiyej sırasının daha az olduğu bir piste yöneldik :biggrin::biggrin::biggrin: (siyah pist)
sonuç mu?
sonuç, eşimin kuyruk sokumu kemiği kırıldı, benimde omzum çıktı.[/quote]
geçmiş olsun kardeşş... ne zaman oldu hadise?
-
Cesaret dedik, düşmekten korkmamak dedik ama cahil cesaretide demedik yani. :lol::lol::lol:
-
[quote=Kutay;125913]2008'de oldu.
ama yinede ertesi hafta dağdaydık desem inanırmısın.[/quote]
inanırım... geçmiş olsun tabi...
[quote=Kutay;125915]abi cahil cesareti değilde, hatun kişi ısrarı diyelim aslına bakarsan.
benim hatun , ordaki telesiyejde daha az sıra olduğunu görünce hemen, hadi oraya gidelim dedi, ben yok dedim, biz daha ordan kayamayız dedim...
ama dinletemedim......
sade olan ona olsaydı, bak gördün mü koca sözü dinlememeyi diyecektim ama fatura bana da patladı....[/quote]
bu hatun kişilerdeki ısrar hadisesi garip, beyefendilerdeki ısrara icabet daha da garip değil mi?... :lol: uyarırsın dinlemez... sonra gider sakatlanır... koca sözü dinleyin be kardeşim... :cursing: :P :lol: :lol: :lol:
-
[quote=Kutay;125901]Ben ve eşim, anlattığın durumun canlı örnekleriyiz :biggrin::biggrin::biggrin:
Kayağa yeni başladığımız dönemdi ; aslında anca kar sapanı ile kayabiliyorduk fakat yinede baya baya kayabiliyoruz diye düşünüp gaza geldik, telesiyej sırasının daha az olduğu bir piste yöneldik :biggrin::biggrin::biggrin: (siyah pist)
sonuç mu?
sonuç, eşimin kuyruk sokumu kemiği kırıldı, benimde omzum çıktı.[/quote]
Kutay Bey, çok geçmiş olsun.... Demek istediğim nokta aslında buydu... Normalde düşük hızlarda ( az eğimli pistlerde ) tekniğinizi tam oturtmadan zor piste çıkınca kontrol haliyle gidiyor tabii ... Yavaş yavaş ilerlemek lazım...
Bir de söyle bir durum var, onu da kendimden biliyorum ... Ben teleski ile cıkamayınca Dorukkaya'da mecbur telesiyeje gidiyordum. Telesiyejden de çıkınca mecbur dik yerlerden kayılıyor... Duramayınca düşüp, Sonra da düşmekten yorulunca daha kolay düşüyo insan... O yüzden başlangıç aşamasında kartal otelin pistlerini çok daha uygun buluyorum..
-
çok buyuk gecmıs olsun allah kımsenın basına vermesın boyle olay saglıklı saglıklı kazasız belasız kayalım inşallah :(;)
-
üstadların öğütlerine saygı duyuyorum ve ders almadan asla kayakları ayağıma geçirmiyorum :biggrin:
Ilgazlı biri olarak bu işe epeyce geç kaldım artık bu hafta başlıyoruz bakalım
"soğuk beni çağırıyor" :biggrin:
-
ya tabiki bir hocadan ders alarak başlanmalı ama şöyle de brişey var; ders ücretleri çoook yüksek! yani saat başına 100 tl gibi rakamları herkesin vermesi mümkün değil. bu yüzden ilk adımı, yani ekipmanların tanıtılması, ekipmanların nasıl kullanılacağı, temel düşüş teknikleri, temel duruş teknikleri gibi ilk dersleri bir tanıdıktan öğrendikten sonra kaymaya başlamadan bir hocaya gitmek daha mantıklı geliyor bana. en azından bir saatlik ders ücretinden böylece kurtulmuş olunabilir.
-
algıda seçicilik olmuş. ders alın diyenler çoğunlukta. ama gözlem yeteneğini ve arkadaşlarının tavsiyelerini/öğrettiklerini uygulayarak birçok kişi paralı ders almadan bu işi kotarıyor. önerme varsa sebebi budur. bisiklet kullanmayı veya yüzmeyi paralı ders alarak öğrenmiyoruz. birileri temelini gösteriyor, sonra biz ilerletiyoruz. anlatılmaya çalışılan budur.