-
A'dan Z'ye kayak yapmanın püf noktaları
arkadaşlar 2 yıldır profesyonel olmasamda kayak yapıyorum.son günlerde boarda geçmeyi düşündüm.fakat kayak yapmayı tam anlamıyla öğrenmeden önyargılı davranıp boarda geçmek bana pek mantıklı gelmedi.siz değerli kar tutkunlarından kayak yapmanın püf noktalarını,hem yeni başlayanlar,hem de bu sporu geliştirmek isteyenlerin faydalanabilmesi için kısaca belirtmenizi rica etsem çok şey istemiş olur muyum :)
farklı bir başlıkta snowboardun başlangıçtan itibaren bellli püf noktalarının yazılı olarak açıklandığını okudum ve bence çok ta güzel olmuş aynı şeyi kayak için de yapsak çok faydalı olacağına inanıyorum şimdiden ilgilenen arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkürler...
-
Cevap: a'dan z'ye kayak yapmanın püf noktaları
[quote=lostboy;118496]arkadaşlar 2 yıldır profesyonel olmasamda kayak yapıyorum.son günlerde boarda geçmeyi düşündüm.fakat kayak yapmayı tam anlamıyla öğrenmeden önyargılı davranıp boarda geçmek bana pek mantıklı gelmedi.siz değerli kar tutkunlarından kayak yapmanın püf noktalarını,hem yeni başlayanlar,hem de bu sporu geliştirmek isteyenlerin faydalanabilmesi için kısaca belirtmenizi rica etsem çok şey istemiş olur muyum :)
farklı bir başlıkta snowboardun başlangıçtan itibaren bellli püf noktalarının yazılı olarak açıklandığını okudum ve bence çok ta güzel olmuş aynı şeyi kayak için de yapsak çok faydalı olacağına inanıyorum şimdiden ilgilenen arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkürler...[/quote]
kayak yapmak board yapmanın ön şartı değildir. ben layıkıyla kayak yapıyorum demek için şu kadar süre geçmelidir diye bir kaide de yok. 2 yıldır kayak yapıyorsan bence olayı kapmışsın demektir. ama 2 yılda 5 kere kaydım dersen o farklı tabi. kayak hakkında bir fikir sahibi olduğuna göre bence boardu bir dene. ondan sonra hangisinde ilerlemek istediğine karar ver...
-
[quote=gokbey;118534]kayak yapmak board yapmanın ön şartı değildir. ben layıkıyla kayak yapıyorum demek için şu kadar süre geçmelidir diye bir kaide de yok. 2 yıldır kayak yapıyorsan bence olayı kapmışsın demektir. ama 2 yılda 5 kere kaydım dersen o farklı tabi. kayak hakkında bir fikir sahibi olduğuna göre bence boardu bir dene. ondan sonra hangisinde ilerlemek istediğine karar ver...[/quote]
kayak yapmanın püf noktalarına ilişkin 1-2 şey yaz da tam olsun... :P :lol:
-
eminim benden cok daha iyi bilenler vardir. Madem kimse cewap vermemis. Bence ben bu isi yapiyorum demenin ilk sarti slalomu yaptiktan sonra ustteki kayagi digerinin yanina sorunsuz alma ve tam paralel hale getirebilme. Gordugum kadariyla en cok zorlanilan konu bu.
-
[quote=Baki;118621]eminim benden cok daha iyi bilenler vardir. Madem kimse cewap vermemis. Bence ben bu isi yapiyorum demenin ilk sarti slalomu yaptiktan sonra ustteki kayagi digerinin yanina sorunsuz alma ve tam paralel hale getirebilme. Gordugum kadariyla en cok zorlanilan konu bu.[/quote]
tam paralelden ne anlamalıyız Baki? biri bana artık kayaklar bitişik kayma devri sona erdi..artık slalomlarda da iki kayak arası 20 cm kadar açıklık var ..gibi bir şeyler söylemişti..hatta gözlemlediğim kadarıyla da doğru gibi geldi..eski kayakçıların kayakları birbirine daha yakınken şimdikiler daha açık kayıyorlar sanki??
-
[quote=bkaan;118628]tam paralelden ne anlamalıyız Baki? biri bana artık kayaklar bitişik kayma devri sona erdi..artık slalomlarda da iki kayak arası 20 cm kadar açıklık var ..gibi bir şeyler söylemişti..hatta gözlemlediğim kadarıyla da doğru gibi geldi..eski kayakçıların kayakları birbirine daha yakınken şimdikiler daha açık kayıyorlar sanki??[/quote]
kenar ölçülerinin değişmesiyle birlikte artık ayakları bitiştirmeye gerek yok... hoş ölçüler sebebiyle tam bitişmez de zaten... :001_smile:
-
[quote=bkaan;118628]tam paralelden ne anlamalıyız Baki? biri bana artık kayaklar bitişik kayma devri sona erdi..artık slalomlarda da iki kayak arası 20 cm kadar açıklık var ..gibi bir şeyler söylemişti..hatta gözlemlediğim kadarıyla da doğru gibi geldi..eski kayakçıların kayakları birbirine daha yakınken şimdikiler daha açık kayıyorlar sanki??[/quote]
bana ogretenler ve tenkit edenler hep daha paralel kaymam yonundeydi. Birde kayaklar ne kadar paralel ve birbirine yakinsa slalomu gelistirme olanagi daha cok artar ve daha estetik bi goruntu olusur.
Tabi bana ogretenler 30 40 senelik kayakcilar. Yeni sistemi yetersiz goruyor olabilirler. Ama bu sistem daha cok hosuma gidiyor.
-
paralel kaymada bence illa kayaklar bitişik olmalı diye bir kural koymamalıyız. tam carving kayarken (kaymaya çalışırken) mesela kayakları bitiştiremezsiniz. o yüzden kişi nasıl rahat ediyorsa öyle kaymalıdır bence. ama tabiki kar sapanından kurtulmak lazım.
bence kayaktaki en önemli nokta ağırlık merkezinin doğru ayarlanması. kaval kemiklerinin ayakkabının ön kısmına değmesi (dizler çok hafif öne kırık) ve ağırlık merkezinin kayağın ortasına veya önüne doğru verilmesi ile birçok sıkıntı çözülmüş olur :)
-
ılgaz da ted koleji öğrencilerini izlemiştim..hem çok süratli hem çok estetik hem de dediğim gibi kayaklar arası 20 cm açıklıkla kayıyorlardı..ama zigana da 55 yaşında çok tecrübeli bir kayakçı , resmen bitişik kayıyordu..aslında bu farklılık genç olanın carving kayıyor olması mıdır?
-
Naçizane kendi görüşüm şöyle:
Öncelikle şuna karar vermen lazım..Kayağı bir spor olarak görüp kaidelerini tam olarak öğrenmek mi? Yoksa işin geyiğine kaçıp biraz kayak biraz bord yapmak mı istiyorsun ona karar vermen lazım...
Eğer kayağı ciddiye alıp öğrenmek istiyorsan bir piramide tırmandığını düşünmelisin...Piramidin tabanında kar sapanı yer alırken bizim koşullarımızda tepede carving (veya büyük slalom) yer alır..Her yeni öğrendiğin bir basamak yukarı çıkmanı sağlar.
İşin püf noktasına gelince öncelikle o anki seviyene uygun ekipman, bu işi iyi bilen biriyle iletişim halinde olman ve imkanlar ölçüsünde olabildiğince fazla pratik yapman lazım ( pek püf olmadı galiba).
-
[quote=bkaan;118643]ılgaz da ted koleji öğrencilerini izlemiştim..hem çok süratli hem çok estetik hem de dediğim gibi kayaklar arası 20 cm açıklıkla kayıyorlardı..ama zigana da 55 yaşında çok tecrübeli bir kayakçı , resmen bitişik kayıyordu..aslında bu farklılık genç olanın carving kayıyor olması mıdır?[/quote]
cevap alabilir miyim üstadlar....
-
yanlis bilgi vermek istemiyorum. Emin degilim.
-
bu konuyu ayla hanim cozer...
-
Eskiler düz kayaklardan gelen alışkanlıkla bitişik kayıyorlar..Oliver in dediği gibi carving kayaklarla bitişik kaymak için çabalamak çok anlamlı değil..Özellikle kayağın kenar eğimini kullanmayı hedefliyorlarsa zaten ayaklar açılacaktır..
Ayrıca bende sayende kendimi genç hissettim ;)
-
[quote=iynem;118660]Eskiler düz kayaklardan gelen alışkanlıkla bitişik kayıyorlar..Oliver in dediği gibi carving kayaklarla bitişik kaymak için çabalamak çok anlamlı değil..Özellikle kayağın kenar eğimini kullanmayı hedefliyorlarsa zaten ayaklar açılacaktır..
Ayrıca bende sayende kendimi genç hissettim ;)[/quote]
"Özellikle kayağın kenar eğimini kullanmayı hedefliyorlarsa zaten ayaklar açılacaktır"....sanırım bu cümle çok önemli..yani başka şansı kalmıyor zaten insanın öğle değil mi..mecburen yatacaksın ..yatınca da kayaklar açılacak !!
Valla öyle kayabilen herkes gençtir bence:D
-
[quote=iynem;118644]Naçizane kendi görüşüm şöyle:
Öncelikle şuna karar vermen lazım..Kayağı bir spor olarak görüp kaidelerini tam olarak öğrenmek mi? Yoksa işin geyiğine kaçıp biraz kayak biraz bord yapmak mı istiyorsun ona karar vermen lazım...[/quote]
doğrusu tam disiplinli bir kayakçı olmaktan ziyade,yaptığım şeyden aldığım zevk önemli benim için.
kayak yapmaya 2 yıl önce başladım fakat bu 2 yıl içinde yaklaşık olarak anca10 kez kaymaya çıkmışımdır.bu yıl,daha zevkli olacağını düşündüğüm için boarda geçmeyi düşündüm.Ama henüz,kayak yapmayı tam anlamıyla öğrenmeden ''kayak zevksiz bir spor'' demenin doğru bir yargı olmayacağı kanısındayım.
bu yüzden öncelikle kayak yapmayı iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum.
-
Kayarken slalomda kayakları açma konusunda bir şey daha eklemek istiyorum eskiden klasik kayaklarda yani uzun ve açısız kayakları kullanırken kayakları bitişik tutarak kayarlardı ve dönüş için baton vurmak zorundaydılar çünkü dönüşler baton vurmadan zor ve dengesiz olurdu ama artık öyle değil carving kayakların belli bir oversize leri var ve kayaklar çok rahat bi şekilde dönüyor carving kayaklarda çelikleri kullanmak çok önemli çoğunuzun dediği gibide çeliklere yüklenildiğinde kayakları biraz açmanız gerekiyorki doğrusuda budur dönüşler daha rahat ve stabil neredeyse batona gerek bile yok ama tekniği geliştirmek açısından baton çok önemli kesinlikle kullanın ...
-
[quote=lostboy;118676]
doğrusu tam disiplinli bir kayakçı olmaktan ziyade,yaptığım şeyden aldığım zevk önemli benim için.
kayak yapmaya 2 yıl önce başladım fakat bu 2 yıl içinde yaklaşık olarak anca10 kez kaymaya çıkmışımdır.bu yıl,daha zevkli olacağını düşündüğüm için boarda geçmeyi düşündüm.Ama henüz,kayak yapmayı tam anlamıyla öğrenmeden ''kayak zevksiz bir spor'' demenin doğru bir yargı olmayacağı kanısındayım.
bu yüzden öncelikle kayak yapmayı iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum.[/quote]
Öncelikle şunu tam olarak belirtmek gerekiyor: Kayak müthiş zevklidir..Tekniğini doğru oturtursan çok keyif alırsın..
Burada dikkatini çekmek istediğim diğer önemli bir konu, travmaya açık bir iş yapıyoruz..Bu travma riskini azaltmak için işin doğrusunu öğrenmek lazım..Bu da kayak tekniğini ilerletmen ile olur..Bu durum aynı şekilde bord için de geçerli..İkisi arasında kararsızlık yerine birine eğilip kendini geliştirmen, sonra diğerini öğrenmeye başlamanı öneririm..
Her kayakçı bord yapabilir ama her bordçu kayak yapamaz ;)
-
[quote=iynem;118746]
Her kayakçı bord yapabilir ama her bordçu kayak yapamaz ;)[/quote]
sloganımız olsun bu cümle :001_smile:
-
[quote=bkaan;118747]sloganımız olsun bu cümle :001_smile:[/quote]
sana da boyle bir malzeme lazimdi zaten :001_tongue: hadi o zaman kaan bey, sizi bord tepesinde pistlerde gormek isteriz;):biggrin:
-
-
Eski tip kayaklar ve teknikte kayaklar birbirine çok yakın hatta yapışık kayılırdı. Carving kayaklar çıktığından beri bu teknik ve kayakların yapısı gereği kayaklar birbirinden ayrı kayılıyor. Uygun açıklık (en az) iki yumruğunuzu sıkıp yanyana getirin ve dizlerinizin arasına koyun ya da aşağı yukarı omuz hizanız kadar diyelim Carving kayağın özelliği gereği (carve=oymak, kazımak) karın üzerinde kayağın üzerinde değil de çeliklerin üzerinde kayarak carve etmektir. Yine bu kayakların özelliği olarak, zaten dönüşe geçtiğiniz anda kayak çeliklerin üzerinde kalacak şekilde yatar kolayca, kayağa verdiğiniz baskı oranında az ya da çok çelik üzerinde kalırsınız. Bu yarışçılarda (resimlerden de görülebilir) dizler ve kalça yatırma ve de sürat ve uygulanan kuvvet gereği sadece ve sadece çelik üzerinde kayarlar, kayağın alt tabanı dönüş sırasında hiç kara değmez. Daha da çeliklerin üzerinde kalabilmek için de ileri seviye kayaklarda kayağın üzerinde plate denen ayrı bir parça daha monte edilmiştir ki bunun amacı bir anlamda kayak ile ayakkabının mesafesini daha da ayırmaktır ki hafifçe bile yana yatırılınca kayak, hemen çelikte kalmak. Şu anda ben de görüyorum eski teknikle öğrenmiş ama artık kayağı carving olan kişilerden bazıları hala ''ışık sızmaz'' :) dediğimiz yöntemle kayıyor, olabilir ama kolay ve keyifli bir stil olan carvingin hakkını veremiyorlar tabii, iki bacak birbirine sıkı sıkı yapışıksa carve etmek zor tabii.
Bir de son olarak, uzattım :), eskiden bir kayaktan diğer kayağa ağırlik transferiyle kayılırdı, bu sebeple de bir alçalma yükselme hareketi olurdu, carvingde bu değişti, yine var tabii de oranı epeyce azaldı diyelim.
-
freeride olayına gir (kayakla bolkara gir) derim, pist dışı boardculara bırakılmamalı :D
-
[quote=ayla;118861]Eski tip kayaklar ve teknikte kayaklar birbirine çok yakın hatta yapışık kayılırdı. Carving kayaklar çıktığından beri bu teknik ve kayakların yapısı gereği kayaklar birbirinden ayrı kayılıyor. Uygun açıklık (en az) iki yumruğunuzu sıkıp yanyana getirin ve dizlerinizin arasına koyun ya da aşağı yukarı omuz hizanız kadar diyelim Carving kayağın özelliği gereği (carve=oymak, kazımak) karın üzerinde kayağın üzerinde değil de çeliklerin üzerinde kayarak carve etmektir. Yine bu kayakların özelliği olarak, zaten dönüşe geçtiğiniz anda kayak çeliklerin üzerinde kalacak şekilde yatar kolayca, kayağa verdiğiniz baskı oranında az ya da çok çelik üzerinde kalırsınız. Bu yarışçılarda (resimlerden de görülebilir) dizler ve kalça yatırma ve de sürat ve uygulanan kuvvet gereği sadece ve sadece çelik üzerinde kayarlar, kayağın alt tabanı dönüş sırasında hiç kara değmez. Daha da çeliklerin üzerinde kalabilmek için de ileri seviye kayaklarda kayağın üzerinde plate denen ayrı bir parça daha monte edilmiştir ki bunun amacı bir anlamda kayak ile ayakkabının mesafesini daha da ayırmaktır ki hafifçe bile yana yatırılınca kayak, hemen çelikte kalmak. Şu anda ben de görüyorum eski teknikle öğrenmiş ama artık kayağı carving olan kişilerden bazıları hala ''ışık sızmaz'' :) dediğimiz yöntemle kayıyor, olabilir ama kolay ve keyifli bir stil olan carvingin hakkını veremiyorlar tabii, iki bacak birbirine sıkı sıkı yapışıksa carve etmek zor tabii.
Bir de son olarak, uzattım :), eskiden bir kayaktan diğer kayağa ağırlik transferiyle kayılırdı, bu sebeple de bir alçalma yükselme hareketi olurdu, carvingde bu değişti, yine var tabii de oranı epeyce azaldı diyelim.[/quote]
Baki haklıymışsın :001_smile: ayla hanım çok teşekkür ederiz..çok aydınlatıcı oldu..
-
hız çok önemli bir unsur bunu unutmamak gerekir,hız arttıkça ağırlık merkezini dengelemekte sorun teşkil edecektir(2 yumruk dıştan dışa 1 ayak boyu demektirki vücut ağırlığı en ideal bu şekilde her iki ayağa dağıtılır) yeni nesil kayaklarda bu aralığı kapatmak ağırlık merkezinin sapmasına neden olacaktır ve estetik görüntü olmayacaktır.naçizane görüşüm tabiki :001_smile:
-
Yok82 ye katılıyorum, kayak yapmaktan sıkılan varsa mutlaka bolkar denesin, tabii bu noktada öğrendiğiniz herşeyi unutmanız gerekiyor :) zira bol kar kayış tekniği ile pist kayış tekniği tamamen biribirine ters!!
-
[quote=Seyirci;118882]hız çok önemli bir unsur bunu unutmamak gerekir,hız arttıkça ağırlık merkezini dengelemekte sorun teşkil edecektir(2 yumruk dıştan dışa 1 ayak boyu demektirki vücut ağırlığı en ideal bu şekilde her iki ayağa dağıtılır) yeni nesil kayaklarda bu aralığı kapatmak ağırlık merkezinin sapmasına neden olacaktır ve estetik görüntü olmayacaktır.naçizane görüşüm tabiki :001_smile:[/quote]
ustalar gelmiş..okuyunuz efem...:001_smile:
-
Bolkar tekniği az uygulanan bir teknik..Yapanları imrenerek seyrediyorum...Ben de becerebilseydim borda başlamazdım..Ama yükselerek dönüşleri bir türlü yapamadım..
Bordla bolkar yapmak çok daha kolay..
-
Pistten bolkar a geçerken en zorlayıcı kısım, pist kayarken edindiğimiz refleksleri yenmek (ağırlık merkezini öne değil arkaya almak gerekiyor .. vs) aynı zamanda ekipmanın da bolkar a uygun olması gerekiyor, fakat bizde freeski yaygın olmadığı için bu urunleri de bulmak gercekten zor. Bu yuzden kayaktan sıkılan board a geciyor, halbuki bolkar kayagın tadını alsalar board a gececeklerini hiç zannetmiyorum :) Zaten dunyada da freeski gelişmiş durumda ve giderek te gekişiyor, ben inanıyorum ki bir 5 sene sonra bizim snowparklarda da boardcularla beraber kayakçılar da olacaktır.
-
Carving tekniğinde bitişik ayak yoktur ancak carving tekniği cephaneliğimizdeki silahlardan sadece biridir. Dar alanlarda ya da çok dik pistlerde (>40 derece) standart kayaklarla carving yapmamız mümkün değildir.
Carving oldukça ofansif bir stildir (hız kontrolü zayıftır ancak yön kontrolü muhteşemdir). Bitişik ayak kayma ise oldukça defansiftir (hız kontrolü sağlar ancak carvinge göre yön kontrolü daha zayıftır). Michael Jordan'ın dediği gibi ofansla maç kazanabilirsiniz ancak şampiyonluğu defansla alırsınız ;)
Ben açıkçası bitişik ayak kayabilen eski topraklara imreniyorum. Belki de bu konuda hiç ders almadığım içindir ama bana çok zor geliyor beceremiyorum (zaten parabolik kayakları bitiştirmek de ayrı bir zorluk). Carving daha natürel bir hareket tarzı, sadece dizlerinizin kırılma açılarını ayarlayarak bir sağa bir sola yatıyorsunuz, enerji tasarrufu sağlıyor.
-
Bizim Oliver bitişik ayak kayıyor gördüğüm kadarı ile. Ama teknikten değil, dizleri şiştiğinden sanırım :blush:
Oouv büyük kavga var, benden sölemesi :o
-
[quote=gokbey;122049]Bizim Oliver bitişik ayak kayıyor gördüğüm kadarı ile. Ama teknikten değil, dizleri şiştiğinden sanırım :blush:
Oouv büyük kavga var, benden sölemesi :o[/quote]
görüşmeyeli sende biraz disk parçalanması meydana gelmiş gokbey... birleştirmek lazım... ;)
-
defrag yap beni yiğidim :D
-
[quote=gokbey;122207]defrag yap beni yiğidim :D[/quote]
defrag g: :P :lol:
parametrelerle uğraştırma şimdi... :P :lol:
-
Ayla ve seyirciye katılıyorum.Ben kayak yapmaya carving ile başladım.Ama ilk öğrendiğim sıralarda hemen herkes "bacakları yapıştır" diye uyarıyordu.Fakat bu durumda kendimi hiç rahat hissetmiyordum.Zamanla deneye, deneye sizinde söylediğiniz gibi, 20-25 cm aralıkta kontrolümü çok daha iyi sağladığımı gördüm.Bir nevi alaylı durumundayım yani. :)) Ayrıca izlediğim kadarı ile bacaklar yapışık olmadanda estetik bir görüntü verilebiliyor...
Demekki napıcaz...Boşa vakit harcayıp kendimizi paralamak yerine , bilgileri ...GENÇ... :)) arkadaşlardan alıcaazz..
İçimdeki ukteyi (bacaklarr yapışıııııkkkk) çözdüğünüz için teşekkürler... :))
-
Bende ilk kayarkenki videolarıma bakıyorum resmen kararacı gibiyim bacaklar omuz hizasından ikişer karış açıkta :)
Öğrendikçe aralık kapanıyor.
Nacizane bir görüşümü paylaşmak istiyorum. Geçen kulüpte ustalara kulak misafiri oldum. (Zaten bu kulak misafirliği sayesinde öğrendim çoğu şeyi :)
Diyorlar idi ; bazı kayakların önünde iki klips var kayakların önünü 20 cm gibi ip ile bağlıyorlar bu şekilde kaydırıyorlarmış. Böyle bir kayakta gördüm önlerinde ip bağlamak için çengeller vardı. Benimde kafama takıldı. Tecrübesi olan varmı ki başka gören ya da ?
-
O dediğiniz kayağa takılan 2 klips gibi madal gibi bir şey, arada ip var, gereğinde takılan ve çıkarılan birşey, hocalar genelde küçük çocuklara (tam olarak komut alma yaşına gelmemiş çocuklara) daha 1. derste takar, her ne yaparsa yapsın kayakların arası çook açılmasın diye kayağın burnuna takılır, kar sapanı öğrenme aşamasında yani, açar bacağını sonuna kadar, kayağın arkası açılır, önü bağlı, bir üçgen olur ve durur haliyle...
-
[quote=ayla;127931]O dediğiniz kayağa takılan 2 klips gibi madal gibi bir şey, arada ip var, gereğinde takılan ve çıkarılan birşey, hocalar genelde küçük çocuklara (tam olarak komut alma yaşına gelmemiş çocuklara) daha 1. derste takar, her ne yaparsa yapsın kayakların arası çook açılmasın diye kayağın burnuna takılır, kar sapanı öğrenme aşamasında yani, açar bacağını sonuna kadar, kayağın arkası açılır, önü bağlı, bir üçgen olur ve durur haliyle...[/quote]
Haa. ok sensey..
Atların ayaklarına takılan ipler gibi diyorsunuz. Bende birleşik kayılsın diye duymuştum.
O zaman ben o metodu denemeyim. Gören bu adam "tam olarak komut alma yaşında değil" derler. :)
-
[quote=skilachi;127816]Ayla ve seyirciye katılıyorum.Ben kayak yapmaya carving ile başladım.Ama ilk öğrendiğim sıralarda hemen herkes "bacakları yapıştır" diye uyarıyordu.Fakat bu durumda kendimi hiç rahat hissetmiyordum.Zamanla deneye, deneye sizinde söylediğiniz gibi, 20-25 cm aralıkta kontrolümü çok daha iyi sağladığımı gördüm.Bir nevi alaylı durumundayım yani. :)) Ayrıca izlediğim kadarı ile bacaklar yapışık olmadanda estetik bir görüntü verilebiliyor...
Demekki napıcaz...Boşa vakit harcayıp kendimizi paralamak yerine , bilgileri ...GENÇ... :)) arkadaşlardan alıcaazz..
İçimdeki ukteyi (bacaklarr yapışıııııkkkk) çözdüğünüz için teşekkürler... :))[/quote]
Haha :D tamamen aynı hisleri paylaşıyorum seninle!!
-
bence en onemli puf nokta dusmekten korkmamak :D