-
Ankara dan Kartalkaya ya Dörtdivandan gidiş...
Selam
Kartalkaya giderken Ankaradan gidenler için Dörtdivandan dan olan otoban çıkışı açılmış ve "Kartalkaya" tabelasını da koymuşlar diye gördüm. Bu yolun daha güvenli ve daha az virajlı olduğunu söylüyorlar.. Zirveye yakın bir yerde mevcut yola kavusuyor. Bu yoldan giden var mı acaba yakın zamanda... gerçekten daha mı güvenli? mevcut yolun bile karını buzunu temizlemiyorlar aslında.. bu yol daha mı iyidir daha mı kötüdür diye düşündürüyor insanı .. gören varsa bizimle de paylaşabilir mi?
-
Cevap: Ankara dan Kartalkaya ya Dörtdivandan gidiş...
[B][SIZE=3]Dörtdivan-Kartalkaya yolu daha güvenli[/SIZE][/B]
Dörtdivan Belediye Başkanı Mehmet Aynagöz, Dörtdivan'dan Kartalkaya'ya giden yolun, Kartalkaya'ya giden diğer yollardan daha güvenli olduğunu söyledi.
Dörtdivan İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Aynagöz yaptığı açıklamada, Dörtdivan'dan Kartalkaya'ya giden 28 kilometrelik yolun tamamının asfaltlandığını belirterek; ''Tem Otoyolunun Dörtdivan bağlantı yolu en kısa sürede hizmete açılacak. Ankara tarafından gelen vatandaşlar Dörtdivan bağlantı yolundan çıkarak Kartalkaya'ya çok daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşabilecekler. Daha düzgün ve daha güvenli olan bu yolda belediyemize ait araçlar sürekli kar temizleme çalışması yaparak yolun açık kalmasını sağlıyorlar'' dedi.
-
Benim Annemler Dörtdivanlı ancak İstanbul'da yaşıyorum ve 11 senedir gitmiyorum.O yoluda çok iyi biliyorum.Geçen sene Kartalkaya ya Bolu'dan taksi ile gittim.Taksi şöförü o yolun karlı zamanlarda çok tehlikeli olduğunu söylemişti.O yoldan gideceklerin çok dikkatli olmasını öneririm.
-
Evet.. kulağa hoş geliyor esasen. Kartalkaya yolunu zincirle bile zor çıkıyoruz... denemek lazım derim...
-
burky senin yazdıkların da pek iç açıcı olmadı şimdi.... :(
-
gerçi taksici arkadaş orda ticari bir bakış açısı ile konuyu değerlendirmiş de olabilir diye düşünüyorum açıkçası...
-
Şu linki bi inceleyin bakalım.
[url=http://www.panoramio.com/photo/23061368]Panoramio - Photo of DÖRTDİVAN-KARTALKAYA YOLU[/url]
-
o yolu gayet iyi biliyorum... :blushing: sayın başkan devamlı temizlikten falan bahsetmiş, sanırsın ki dörtdivan değil davos mübarek... :P hoş zaten dörtdivan'ın içinden geçtikten sonra vadinin alt kısımlarına kadar pek sorun olmuyor... ancak tırmanışa geçilmesiyle beraber işin rengi değişiyor... zaten yol iki araç karşılaştığında geçilmeyecek kadar dar... yaklaşık %80'i bir tarafı vadi diğer tarafı yamaç şeklinde gidiyor... hangi ara, hangi kuvvetle yolu genişlettiler merak etmiyor değilim doğrusu... :cursing: yer yer kayalarda yuvarlanmış olabiliyor... :cursing: tavsiyem binek otomobil ile o yolu kullanmamanızdır... karlı günlerde 4x4 pick-up veya suv tarzı araçlar dışında pek ilerleme şansınız da yok zaten... illa deneyeyim diyorsanız yolun nispeten temiz olabileceği ve engelleri görebileceğiniz bir tarihte (mart sonuna doğru) kullanmanız uygun olur... süre kazancı aşağı yukarı 30dk. kadardır... ama alınan riske değmez... ;)
-
[quote=ozgurvecetin;116574]Evet.. kulağa hoş geliyor esasen. Kartalkaya yolunu zincirle bile zor çıkıyoruz... denemek lazım derim...[/quote]
kartalkaya yolundan zincirle zor çıkan dörtdivan'dan hiç çıkamaz dostum... ;) önünde kar kümesi, altında kaya mı var ayı mı var ne var bilemesin... ;) :P :lol:
[quote=ozgurvecetin;116577]gerçi taksici arkadaş orda ticari bir bakış açısı ile konuyu değerlendirmiş de olabilir diye düşünüyorum açıkçası...[/quote]
taksici doğru söylemiş... ;)
[quote=kupeli;116578]Şu linki bi inceleyin bakalım.
[url=http://www.panoramio.com/photo/23061368]Panoramio - Photo of DÖRTDİVAN-KARTALKAYA YOLU[/url][/quote]
görünen kısımlar düz olduğu yerler, orada ciddi bir problem olmuyor zaten babuş... ileride tırmanmaya başladığında asıl "güzellik" ortaya çıkıyor... ;)
-
Arkadaşlar burada yanlış bilgi veriliyor. Ben iki yıldır kartalkayaya dörtdivan üzerinden gidiyorum. Yolda tehlikeli viraj falan yok, rampanın eğimi de az, diğer yola göre daha geniş ve asfalt. Ankaradan gidenler yaklaşık yarım saat önce ulaşırlar, mesafe daha kısa. Ben gerede üzerinden gittiğim için dörtdivan-kartalkaya otoban çıkışını kullanmadım oradan çıkışın ogs ya da kgs kartıyla yapıldığını duydum nakit ödeme yokmuş. Ben yolda hiç sıkıntı görmedim ancak yolun kar temizlemesi hususunda dörtdivan beldiyesi ile oteller arasında anlaşmazlık olduğunu duymuştum. Otellerin araçları bu yola hizmet vermiyorlarmış. Bu yıl durum nedir bilmiyorum. Bu yolun Ankaradan gelecekler için çok daha hızlı ve güvenli olduğunu söyleyebilirim.
-
evet oliver_han a katılıyorum.. kartalkaya yolunun da çok güzel dümdüz yaylalardan geçen yerleri var. ama zirveye yakın yerlerde buzlanma vs arttıkça esas sorunlar ortaya çıkıyor. ama buzlanmada yol kenarında zincir sektörünün insanlarının da "katkısı" büyük. dörtdivan yolunda bunlar olmayabilir. ama yolun yagan karlarla iyice daralması ayrı bi dert. iki araba yanyana geçerken birisinin dereleri doldurma ihtimalini arttırıyor. yardım istenirse kimden istenir nasıl gelr bu yardım....
-
Yardım gelir adım başı çekici traktörler var.Ne kadar para isterler bilemem.Tabi bunlar Bolu-Kartalkaya yolunda gördüklerim.Dörtdivan yolunda var mı bilmiyorum.
-
Arkadaşlar,
en doğru ve son bilgi bende ister inanın ister inanmayın.
geçen sennelerde de ben otobandan gidip dörtdivandaki eski metro turizm dinlenme tesisleri arkasından kapı bariyerini kaldırarak kaçak geçip köy içinden dörtdivan yoluna çıkıyordum. arabam normal araba 4 çeker falan değil. yine grup olarak otobüs kiraladığımızda da bu yolu tercih ediyorduk fakat otobüs köy içindeki bir yerde dönmekte baya zorlanıyordu. bu yoldan defalarca geçtim başıma gelenleri anlatayım kullanılıp kullanılmayacağına siz karar verin.
1. bu yolda dağ yolu gibi keskin viraj ve eğim yok, hatta 2-3 virajdan başka viraj da yok.
2. yol bir vadiden geçtiği için kar tutmuyor geçen sene başı asfatladılar fakat bağzı yerler yine bozuldu.
3. kar mücadelesini oteller değil karayolları yapıyor yani sıkı kar yağmış ise yolu temizlemiyorlar. temizliyoruz diyorlar ama YALAN
4. belkide temizlememeleri daha iyi zira bir keresinde yolu açmışlardı. bu yol yukarıda otel yoluna bağlanıyor.yolu temizlerken karı yolun kenarına değil yol boyunca küremişler yolun dağ yoluna bağlandığı kavşağı kürenmiş kar ile kapatmışlardı otobüsle bile üzerinden geçmek için epey zaman harcadık.
5. bu yolda zincir gerçekten gerekmiyor fakat otel yoluna çıkınca en dik rampa orada var dolayısıyla 2-3 km için yine zincir takmak gerekiyor
6. bu yol yaklaşık 45 dakika daha kısaltıyor çünkü zincirsiz daha hızlı gidilebiliyor.
ben hava ve kar durumuna göre bağzen dörtdivan yolunu bazende otel yolunu tercih ediyorum. eğer hiç bu yoldan gitmediyseniz en az 2 araba olarak gidin ve yolu bilen birisi önde olsun derim.
cep telefonu vadiye girdiğinde 15-20 km çalışmıyor birde trafik çok az dolyısıyla yardım için çok beklersiniz
-
Kartalkaya yolundaki zincir sektörü geceden yola kürekle kar atıp su falan dökerek buzlamayı sağlayıp sektörü geliştiriyorlar. Dörtdivan belediyesi yazmış yolları sürekli temizliyoruz diye bi sıkıntı olursa belediye yardım eder herelde.
-
arkadaşlar dörtdivan yolu ankara-kartalkaya gidiş süresini 45 dk ya kadar indiriyor, fakat karayolları her zaman yolu açık tutmuyor, yani bu yolu kullanacaksanız gitmeden önce mutlaka yetkilileri arayıp bilgi almanızda fayda var derim. onun dışında genelde sakin ve düz bir yol, ufak tefek rampalar dışında fazla bir riski yok. en son 2 sene önce 4X4 aracımızla gitmiştik dörtdivan'dan, önceki günlerde çok yoğun bir kar yağışı vardı, o yüzden baya bir zorlanmıştık ama sonuç olarak mesafeyi kısalttığı için tercih edilebilir.
-
[quote=Kutay;116613]Cemaloren, çok üzgünüm ama sanırım en son bilgi bende, tabi eğer dün yada öncekigün o yoldan geçmediysen. Zira biz bu pazar Ankara'dan İstanbul'a dönerken, o yolu kullanarak Kartalkaya'ya çıktık.
Cemaloren'in yazdıklarının hemen hemen hepsine katılıyorum doğru.
Ama ne yazık ki moonwalker'ın dediklerine pek katılmıyorum.[/quote]
Yaniii? kullanalım mı kullanmayalımmı?
-
Walla atalarımızın bi lafı var ben genelde onu kullanıyorum bu tarz işlerde
Bilmediği ot eşşeğin başını ağrıtırmış!...
Bence en güvenli yol bildiğiniz yoldur lakin daha önce başınıza gelenlere göre tedbir alarak yola çıkarsınız ama bilmediğiniz yolda daha önce karşılaşmadığınız bir sorun çıkarsa hazırlıksız olabilirsiniz....
Tek söyliyebileceğim şey dağ yoluna girmeden benzin deponuzu fulleyin..
-
Şimdi K.G.M. Gerede Bakım İşletme Şefliği ile görüştüm. Dörtdivan yolu şu an açıkmış ve genelde de açık oluyormuş. Eğer Ankara tarafından gelecekseniz bu yolu kullanın dediler. Yinede yola çıkmadan önce telefonla bilgi almakta fayda var.
-
[quote=Kutay;116628]Yazmayı unuttuğum bir nokta var.
Evet bu yolda karlı olan bölüm daha az ama az dediğim yine en aşağı 4-5 km var. Fakat burdaki kar ezilmemiş ve yüksek. Sadece yolun ortasında tek bir arabanın açtığı teker izi var ve onu takip etmeniz gerekiyor. Karşıdan bir araba gelirse bol kara girmeniz gerekiyor.[/quote]
Karşıdan gelen bol kara girsin.:lol::lol::lol:
-
Bu yolu bende merak ediyorum...Ama denemeye cesaret edememiştim...Bir deneyelim bakalım..
-
[quote=kupeli;116627]Şimdi K.G.M. Gerede Bakım İşletme Şefliği ile görüştüm. Dörtdivan yolu şu an açıkmış ve genelde de açık oluyormuş. Eğer Ankara tarafından gelecekseniz bu yolu kullanın dediler. Yinede yola çıkmadan önce telefonla bilgi almakta fayda var.[/quote]
hakan karayollarının numarasını yazabilir misin, gitmeden bilgi alalım bizde... maceraya atılmayalım durduk yere değil mi :)
-
arkadaşlar şu an ki veya güzel bir havadaki durum ile yoğun kar yağışı olan bir günü kıyaslamaya kalkmayın... kimsenin hayatını tehlikeye atmaya gerek yok... yolun dar olduğunu, kar yağınca daha da daralacağını ve ancak tekerlek izini takip edebileceğinizi; yola kaya yuvarlanabildiğini, karın üstünü kapatabildiğini ve altı yeterince yüksek olmayan bir araçla üstüne oturabileceğinizi veya lastiğinizi patlatabileceğinizi; yolun son kısmında ciddi buzlanma ve kar yığılması olabileceğini; vadiye girmenizle birlikte telefonların çekmediğini aklınızda tutun... kar lastiksiz, zincirsiz, çekme halatsız ve takozsuz yola çıkmayın... yol hakkının tırmananda olduğunu hatırlayın... son olarak da, yolda kalırsanız size yardımın çok geç ulaşacağını unutmayın... ;)
istanbul'dan gelecekler bolu doğu çıkışından sonra dörtdivan'a doğru yaklaşık 30dk'lık bir mesafe daha gelecekleri için bolu doğu çıkışını takip ederek diğer yolu kullanmaları, daha kısa sürede dağa ulaşmalarını sağlar... ankara'dan gelecekler kendilerine, tertibatlarına ve şanslarına güveniyorlar ise dörtdivan'dan çıkabilir... gişelerde sadece ogs ve kgs geçmektedir... ;)
-
Ben 19 aralık cumartesi günü ankaradan kendi arabam ile o yoldan gitmiştim. Çok ıssız bi yol saat 8:30 da ıssız yerlere geldiğimizde bizden önce sadece 1 araç geçmiş onun lastik izini takip ettik. Ancak o zaman kar yüksekliği çok fazla değildi şimdi daha soğuk ve daha karlı, arabada zincir olucak birde zincir takmayı kesinlikle bilmek lazım ben bi türlü beceremem. İstanbuldan tarafından çıkan yola göre en az yarım saat fark ediyor. Uygun şartlarda kesinlikle ankara tarafı olarak bu yol mantıklı.
-
Ben zincir takmaktan kurtulmak için bu yolu alternatif olarak kullanmak istiyordum. Bir de tabi daha güvenli old için. Ama yolu kullanan arkadaşların yorumları için çok çok teşekkürler... Anlaşılan o ki epeydir kar yağmıyorsa yol kullanılabilir. Ama kar yağışlı bir haftanın sonrasında pek tercih etmemek lazım. Çok kullanılmadığı için kara saplanıp kalmak ve yardımın gelmesini beklemek hiç de hoş olmaz..
-
Ben yine bildiğim yoldan gideyim hiç riske atmaya gerek yok.Hem dağ yolunda bir sürü yardımsever (ücretli :P ) köylüler war.Zincirimide takarlar ,yolda kalırsamda yardım çağırmam diğer yola göre çok daha hızlı olur..Dereyemi düşücem karşıdan araba gelicek bol kara benmi giricem yoksa o mu bana yol wericek kar tümseklerinde binek aracımın altımı değecek diye kuruntu etmektense yarım saat geç giderim kafam rahat daha güwenli (bana göre) giderim.
-
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
[quote=oliver_han;116655]arkadaşlar şu an ki veya güzel bir havadaki durum ile yoğun kar yağışı olan bir günü kıyaslamaya kalkmayın... kimsenin hayatını tehlikeye atmaya gerek yok... yolun dar olduğunu, kar yağınca daha da daralacağını ve ancak tekerlek izini takip edebileceğinizi; yola kaya yuvarlanabildiğini, karın üstünü kapatabildiğini ve altı yeterince yüksek olmayan bir araçla üstüne oturabileceğinizi veya lastiğinizi patlatabileceğinizi; yolun son kısmında ciddi buzlanma ve kar yığılması olabileceğini; vadiye girmenizle birlikte telefonların çekmediğini aklınızda tutun... kar lastiksiz, zincirsiz, çekme halatsız ve takozsuz yola çıkmayın... yol hakkının tırmananda olduğunu hatırlayın... son olarak da, yolda kalırsanız size yardımın çok geç ulaşacağını unutmayın... ;)
istanbul'dan gelecekler bolu doğu çıkışından sonra dörtdivan'a doğru yaklaşık 30dk'lık bir mesafe daha gelecekleri için bolu doğu çıkışını takip ederek diğer yolu kullanmaları, daha kısa sürede dağa ulaşmalarını sağlar... ankara'dan gelecekler kendilerine, tertibatlarına ve şanslarına güveniyorlar ise dörtdivan'dan çıkabilir... gişelerde sadece ogs ve kgs geçmektedir... ;)[/quote]
+1
yolun durumu hakkında fikir verebilecek birkaç foto ekliyorum, yalnız fotoların Mart ayının son günlerinde sezon kapanmasına yakın çekilmiş olduğuna, yolda hiç kar olmadığına ve hava sıcaklığı nedeniyle kar sularının eriyip dere haline gelmiş olduğuna dikkatinizi çekerim
-
Geçen hafta p.tesi bu yolu kullanarak dağa çıktım ve çarşamba aşkamı aynı yoldan döndüm. Manzarası harika olan bu yol diğer yola göre çok iyi. Yol genel olarak geniş, virajsız ve eğimsiz. Çok fazla rampa çıkmanıza gerek yok. Oliver ın da dediği gibi üzerinize kaya yuvarlanma ihtimali var gerçi kaya da denmez hentbol topu büyüklüğünde taşlar yolun az bir bölümünde risk oluşturuyor. Bizim üzerimize yuvarlanmadı ama yolda 3 tane hazır yuvarlanmış vardı. Yolun son 2-3 km. lik bölümü karlı idi ama zincir takmadan sorunsuz geçtik. Yanlız zincir yinede şart çünkü yol asıl kartalkaya yoluna otellere 6 km. kala bağlanıyor ve dağın en karlı bölümüde burada başlıyor. Yani zaten zincir takmanız gerekecek. Yola çımadan önce KGM Gerede Bakım İşletme Şefliğinden kar durumu hakkında bilgi almakta fayda var. Ve en önemlisi bu yol 30 hatta 45 dk. daha kısa.
-
[quote=kupeli;119550]Geçen hafta p.tesi bu yolu kullanarak dağa çıktım ve çarşamba aşkamı aynı yoldan döndüm. Manzarası harika olan bu yol diğer yola göre çok iyi. Yol genel olarak geniş, virajsız ve eğimsiz. Çok fazla rampa çıkmanıza gerek yok. Oliver ın da dediği gibi üzerinize kaya yuvarlanma ihtimali var gerçi kaya da denmez hentbol topu büyüklüğünde taşlar yolun az bir bölümünde risk oluşturuyor. Bizim üzerimize yuvarlanmadı ama yolda 3 tane hazır yuvarlanmış vardı. Yolun son 2-3 km. lik bölümü karlı idi ama zincir takmadan sorunsuz geçtik. Yanlız zincir yinede şart çünkü yol asıl kartalkaya yoluna otellere 6 km. kala bağlanıyor ve dağın en karlı bölümüde burada başlıyor. Yani zaten zincir takmanız gerekecek. Yola çımadan önce KGM Gerede Bakım İşletme Şefliğinden kar durumu hakkında bilgi almakta fayda var. Ve en önemlisi bu yol 30 hatta 45 dk. daha kısa.[/quote]
çok sagol paylaşımın için... ben yinede sanırım dağ yolunu tercih edeceğim daha işlek olması açısından. ama bu yol benim tahminim mart sonu nisan başı gibi sorunsuz kullanılır. şimdi kar vs yogun olarak yagmaya başlayacak....
-
Pazar günü (dün) bu yolu kullanarak gittim, 45 dakika kısalıyor yol.
asvalt kalitesi oldukça iyi son 1 km de kar vardı fakat zincir takmadım,
oteller yoluna cıktım 6 km kadar yine zincirsiz gittim.
-
Önceki hafta ben de ilk kez bu yolu kullandım...Hatta otobana hiç girmeden Gerede üzerinden gittim..Gerede otoban arasındaki kısım bol virajlıydı..Otoban Dörtdivan arası dümdüz bir yol...Dörtdivandan sonra yol Köye kadar idare ederken sonrasında daralıyor..Tek araçlık hale geliyor..Ancak eğim yok..Son 1 km de bir rampa var.Manzara çok güzel. Yol tenha. Bu bir bakıma avantaj oluşturuyor..Dezavantajı da yardıma ihtiyaç gerekirse işiniz zor. Yol tamamen asfalt.Arabanız 4 çeker veya kar lastiği/zincir varsa -Ankara dan gelenler için- diğer yolun kalabalığı ile uğraşmamak adına gidilebilir..
-
bizde 2 hafta önce bu yolu kullandık. yol güzeldi. zincirsiz kar lastikleriyle getz le çıktık, indik. herhangi bir sorun yaşamadık.
-
[quote=mustafazey;125288]bizde 2 hafta önce bu yolu kullandık. yol güzeldi. zincirsiz kar lastikleriyle getz le çıktık, indik. herhangi bir sorun yaşamadık.[/quote]
iki araç karşılaşsa sıkıntı yapar mı acaba yolun darlığı?
-
bence yapar... hele yerde kar var iken... ;)
-
Bu yolda sadece bir köyün içinden geçerken yol bir noktada daralıyor. Burası da hiç sorun oluşturmaz. Bir kere burada dik rampa ve viraj yok bence gayet emniyetli yol.
-
[quote=ozgurvecetin;125379]iki araç karşılaşsa sıkıntı yapar mı acaba yolun darlığı?[/quote]
Kasar....
-
[quote=moonwalker;125440]Bu yolda sadece bir köyün içinden geçerken yol bir noktada daralıyor. Burası da hiç sorun oluşturmaz. Bir kere burada dik rampa ve viraj yok bence gayet emniyetli yol.[/quote]
sadece köyün içindeyse sıkıntı yok, bolkara saplansan bile köylüler yardımcı olu rdiye düşünüyorum. ama daha yukarılardaysa kasar gerçekten... ama 45 dk da iyi bi kazanç zaman açısından.
-
[quote=Kutay;125502]daha önce tırsan ve kendini yoldan atan için sıkıntı yapar, gözü kara olup yolda kalan için yapmaz....[/quote]
demek ki seninle karşılaşsak kafa kafaya toslayacağız kardeşş... :P :lol:
-
Ankara grubu bu haftasonu biyere gitmeyi düşünüyor mu acaba?
-
-
sanki biraz sessiz kaldık gibi bu ara