-
iPhone 3G, BlackBerry Storm 9500, HTC ve Diğer Cep Telefonları
O kadar çok marka ve model çıktı ki artık kafamız allak bullak olamaya başladı.
Bu telefonlardan herhangi birine sahip olan ya da bilgisi olan var mıdır ?
Ben HTC diyordum ama BlackBerry Storm 9500 falan gibi modeller ve bunlarla ilgili AVEA , TURKCELL ve VODAFONE un kampanyaları çıkınca hangi seçimin doğru olacağı iyice birbirine girdi :afro1::afro:
İçinden çıkabilen varsa beri gelsin :thumbup::001_rolleyes::001_rolleyes:
-
Cevap: iPhone 3G, BlackBerry Storm 9500, HTC ve Diğer Cep Telefonları
boss, ben iphone kullanıyorum, bence üzerine bir tuş koyarak bu kadar hızlı kullanılabilen bir alet yapmak başarı ,) çok basit, hatta olmamasına şaşırılan bir iki eksikliği (telefon rehberi kullanımı gibi, sadece bir baş harf yönlendirmesi ile rehberden isim arayabilmek gibi, eminim en eski model nokia'da bile rehberde numarasını bulmak istedigin kişiyi sana çağrıştırıcak ilk birkaç harfi yazdığında isim çok daha hızlı bulunabiliyordu (özellikle reherde çok isim varsa, bende 1000 civarı kayıt var, o yüzden bazen kimi nasıl kaydettiğini, ilk ismiylemi, takma adıylamı, onu hatırlatan bir ifadeylemi... düşünmek gerekiyor ararken, woww gibi..)
mac'in tarzımıdır nedir bilmiyorum, neyse bunun gibi bikaç enayiliğin yanında, ben kullanımının çok hızlı olmasını seviyorum, özellikle çok basit ve kolay ulaşılabilir updateleri de keyifli, htc nin yeni bir modelini kullanan bir arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla, iphone a çok benziyor ancak, daha yavaş çalışıyor ve ayrıca, iphone' un ekran olayı süper, dokunmatik çalışan ekranda bundan daha hızlısı yoktur heralde, woww
çok övmüş gibi olmak istemem, geçen bir hafta bitkisel hayata girdi, arama ve aranma durumlarında kilitlenme oldu, en son çare itunes'tan restore yapmayı denedim, oda bir hata verdi ve telefon ekranında sürekli itunes'a bağlan işareti verir bir şekilde kalakaldı, itunes'a bagladığımda da access i başaramadı birtürlü, kaldırıp attım, eski nokia n95 imi kullanmaya başladım, bunuda bir telefoncuya götürdüm, içine 40 usd civarı bir para sıkışmış,:lol: neyse çıkardılar saolsunlar, şimdi normale döndü, bu arada versiyonu da yükseltmişler, daha keyifli olmuş, ama bundan sonra para ile aynı cebime koymuyorum, neme lazım yine içine falan sıkışır :lol::lol::lol::lol::lol:
-
Bende de ıphone 3g var. gayet memnunum.murat abinin de dediği gibi yeterince hızlı ve kullanımı kolay.sadece bluetooth la dosya paylaşımı yapamıyorsun . birde pil olayı var bittimi apple store goturup deiştirtiyormuşsun sanırım.
-
Vodafone da aşağıdaki iPhone modellerini gordum, sizde hangisi var , farkları nedir yeni modeller gecelek mi ve beklemekte yarar var mı ?
iPhone 1500 , iPhone 750 , iPhone350 , iPhone 150
Benim olmazsa olmazlarım : 1 GPS , 2 Wi-Fi gerisi genel olması gereken standart özellikler. Bu arada HTC yada IPhone da oldugu gibi telefonun dış yuzeyinde en fazla bir kaç tuş olması ;)
-
[quote=Palpatine;98253]Vodafone da aşağıdaki iPhone modellerini gordum, sizde hangisi var , farkları nedir yeni modeller gecelek mi ve beklemekte yarar var mı ?
iPhone 1500 , iPhone 750 , iPhone350 , iPhone 150
Benim olmazsa olmazlarım : 1 GPS , 2 Wi-Fi gerisi genel olması gereken standart özellikler. Bu arada HTC yada IPhone da oldugu gibi telefonun dış yuzeyinde en fazla bir kaç tuş olması ;)[/quote]
boss, ben bunların hangi iphone'lar olduğunu bilmiyorum ancak, bendeki 16gb 2G lerden, sonra da 3G si çıkmıştı bunun işte, yeni çıkacak bir model daha varmı bilmiyorum ,)
-
Abicim su anda arkadasin blackberry bold unu kullaniyorum. Gayet kullanisli, islemler hizli, apple daki anlamsiz kisitlamalar yok, surekli eposta kontrol ediyorsan bis ile 3 saniyede aliyorsun, tek kusuru ekran kucuk. Onu da stormla cozduler. Sahsi tercihim storm olur.
-
ben storm u iki gundur deniorum varya omrumde bu kadar salak bi alet daha goremedim..
dokunmatik ekran dedikleri iceri dogru gocen bir panel..
ekranin kendisi buton yani basiosun gocuo iceri tikirt dio bole :d
cok igrenc bisey..
bold coooooook daha iidir.. storm sux.. hic bi esprisi yok yani cok fail bi cihaz..
iphone kullaniorum.. memnunum.. exchange den mail aliorum tikir tikir aninda..
klavyesine alisman gerekiyor.. alisinca cook da hizli mail yazabiliosun..
vs vs..
benim tercihim bold veya iphone3g olurdu..
bide HTC nin 3g si vardi sanirim o guzel..
ama windows mobile 7 gelmeden, htc almam..
gelince bakariz.
-
[quote=LuNiZ;98279]ben storm u iki gundur deniorum varya omrumde bu kadar salak bi alet daha goremedim..
dokunmatik ekran dedikleri iceri dogru gocen bir panel..
ekranin kendisi buton yani basiosun gocuo iceri tikirt dio bole :d
cok igrenc bisey..
bold coooooook daha iidir.. storm sux.. hic bi esprisi yok yani cok fail bi cihaz..
iphone kullaniorum.. memnunum.. exchange den mail aliorum tikir tikir aninda..
klavyesine alisman gerekiyor.. alisinca cook da hizli mail yazabiliosun..
vs vs..
benim tercihim bold veya iphone3g olurdu..
bide HTC nin 3g si vardi sanirim o guzel..
ama windows mobile 7 gelmeden, htc almam..
gelince bakariz.[/quote]
eyw babacım :D bold'un büyük ekranlısı olarak düşünüyordum ama wi-fi yokmuş storm da... sırf bu yüzden bile alınmaz hani... :D
ps: sabahki storm tercihimi değiştiriyorum :P
-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Aşağıdaki haberin ilk cümlesini başlığı görür görmez bende aklımdan geçirmiştim :P
Açıkçası ilk izlenimlerim çok olumlu , hem ana ekranda tuş yok , hem GPS var hemde wi-fi :)
[B]Nihayet iPhone'na ciddi bir rakip geliyor [/B]
Bu kaçıncı rakip dediğinizi duyar gibiyim, ama analistlere göre bu seferki ciddi bir rakip...
CES 2009'da ilk duyurusu yapılan Palm'in yeni telefonu/avuç içi bilgisayarı resmen 6 Haziranda raflarda yerini alacak.
Yapılan açıklamaya göre satış fiyatı iki yıllık anlaşma koşulu altında 199 Dolar (yaklaşık 300 lira) olacak. Uzun yıllar avuç içi bilgisayarlarda tartışılmaz bir üstünlüğü olan Palm'in yeni geliştirdiği Palm WebOS işletim sistemi iPhone'a rakip bir çok özelliği barındırıyor.
Palm CEO'su Ed Colligan "iPhone'dan çok daha iyi bir ürünü niye daha ucuza satalım ki" dediği ürünün özellikleri şöyle:
* Palm'in senkron becerisini kullanarak takvimlerinizi birleştirme (outlook, facebook ve google) · iPhone'dan farklı olarak değişik uygulamaları açık tutarak birbirleri arasında hızlıca gidip gelebilme
* Randevu, SMS gibi uyarıları ekranın en altındaki satırda verebilme
* Internet'e bağlı uygulamaların arka planda içeriklerini güncelleyebilmesi ·
* Tüm telefonu kapsayan bir arama motoru
* Yön de gösterebilen bir gps (navigasyon) iPhone fanatikleri bu özelliklere ne der bilemiyorum ancak 3G aktif olmadan ülkemizde kullanmak mümkün değil gibi.
Telefonun teknik özellikleri ise şu şekilde:
* 3G
* Wireless (wi-fi 802.11 b)
* GPS
* 3.1-inch dokunmatik ekran
* Kayarak çıkan klavye
* e-posta, outlook eas (exchange server'a erişmek için) ve kişisel e-mail desteği (pop3, imap)
* im, sms ve mms
* Yüksek performanslı web browser
* Multimedya yetenekleri (resim, video, music)
* 3 Megapixel kamera, flaşlı
* Standard 3.5mm kulaklık çıkışı
* Bluetooth
* 8 GB bellek
* USB olarak kullanabilme
* Microusb çıkışı (usb 2.0)
* Yaklaşma algılayıcısı
* Işık algılayıcısı, ışığı bulunduğunuz ortama göre ayarlamak için
* Accelerometer, web ve resimleri telefonu tutuşunuza göre çevirmek için
* Çıkarılabilen pil
-
[url=http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=193503]Nokia 5800 XpressMusic (8GB Hafıza Kartı Hediyeli) - Telefonlar[/url]
Şu anda bu telefonla ilgileniyorum, cebimi yakmayacak hem gps hemde wiifii si olacak , ekranında da tuş olmayacak uygun bir model gibi görünüyor ;)
-
abicim sakın sakın diyorum... 5800 ile ilgili tüketicilerin pek çok şikayeti varmış... şu aralar piyasadaki en fazla servise giden telefonmuş vs vs...
başlık açıldıktan bu yana gps/wi fi li modelleri şöyle bir incelemeye tabi tuttum... luniz bab da saolsun daha detaylı araştırmama vesile oldu... storm hakkaten fasonmuş... :P gelelim inceleme sonuçlarına...
ellerim biraz büyük olduğu için tuşlara rahat basabileceğim veya dokunmatik ekranlı ile gps/wi fi kullanımının rahat olması için de büyük ekranlı modelleri hedefe aldım... teknosa, electroworld, bimeks, mavi, vatan demeden gezmek suretiyle bulabildiğim kadar modeli denemeye çalıştım... storm ile hayal kırıklığı sonrası htc leri incelemek farz olmuştu... gözüme kestirdiğim model tytn II... gerçi htc nin benzer yapıda farklı modelleri yok değil... ancak fiyat itibariyle en hesaplı bulabildiğim model tytn II oldu... hoş biraz kalın ama dokunmatik üst kısım kayarak açılabiliyor ve alttan tuş takımı çıkıyor. ayrıca ekran hafif eğimle kaldırılabiliyor... bataryası da kuvvetli... windows mobile 6.1 işletim sistemi kullanıyor... normalde tytn II 1500-1600tl iken electro da tytn II kaiser adıyla 999tl ye satılmakta... fiyat/performansta tercih edilecek bir ürün...
iphone turkcell kontratlı paketleri ile baya bir hesaplı hale geliyor... hoş anlamsız kısıtlamaları olması (bluetooth, gps, safari vs...) insanı canından bezdirebilir ancak aylık fatura tutarına göre 104tl/18 aylık paketi (150dk konuşma + 150 sms + 3 gb internet) veya başka bir paketi seçmek mantıklı olabilir... bu paket seçildiğinde 8gb iphone için 299tl ödeme yapılıyor... gps internet olmadan çalışmadığından ve turkcell kontratlı paketine de aylık 3gb internet dahil olduğundan iphone için en mantıklı seçeneğin bu olduğunu düşünüyorum...
araştırmam esnasında asus p565 glide'ın farkına vardım... yalnız herhangi bir yerde görme imkanını bulamadım... alet tam bir hız canavarıymış... test sonuçlarına göre piyasadaki en hızlı pda sayılabilir... tabi fiyatı da şanına yakışır... hepsiburada da 1.246tl... gören duyan varsa bildirsin lütfen... ;)
hakkında daha önce pek de olumlu düşünmediğim samsung i900 omnia'yı ise bu sefer daha detaylı inceleme fırsatı bulduğumdan mıdır nedir beğendim... amma 999tl lik fiyat htc tytn II ile karşılaştırdığımda fazla kaçıyor...
samsung s8300 gerek inceliği gerek ekran boyutu, dokunmatik ekranı ve kayarak açılan tuş takımına da sahip olması sebepleriyle kalbimi çalmaktaydı... amoled ekranla daha az güç tükettiği iddia edilse de, diğer modellere göre baya düşük kalan bataryasının gps/wi fi kullanımı esnasında sıkıntı doğurma ihtimali yüksek... haliyle listeye girişi gibi çıkışı da bir oldu...
gelelim gönlümde yatan aslana... samsung i8510 innov8... 8gb lık modelini 970tl ye almak mümkün... dokunmatik ekranı yok belki ancak ekranı yeterince büyük... yalnız tuş takımına alışmak zaman gerektiriyor... üzerindeki 8mp kamera yanınızda dijital foto taşımayı gerektirmeyecek kadar iyi... kızaklı yapısı sebebiyle piyasadaki çok işlevli telefonlar arasında en düşük sar değerine sahip... kasası sağlam ama birazcık kalın...
şimdilik oliver dan bu kadar... ;)
-
Desene abi kaleden dönmüşüz , dün Media Mart da fiyat Hepsi buradaya gore yaklaşık 100 lira yuksek oldugundan netten alırım diye düşünmüştüm.
Aslında bol bol aleti inceledim , nete falan de girdim genel kullanımı guzeldi bi tek ekran kafanın bir kaç milim içine gömülmüş onu pek begenmedim kötü göstermiş makinayı.
htc tytn II nin 999 olguguna eminsin dimi abi , nette falanda bakındım hiç o fiyatı goremedim. Ben o aleti uzun zamandır almak istiyorum ama fiyatı pisikolojik sınırımın (1000 TL) üzerinde oldugundan bakamıyordum.
En yakın zamanda Electro World e (Sanırım VIAPORT da olacaktı) bakmaya gideceğim , annem bu ayın 10 unda gideceği için evde bir telefon değişim trafigi olacak o zamana kadar bu işi çözmem gerekiyor ;)
-
[quote=Emrah;98368]Desene abi kaleden dönmüşüz , dün Media Mart da fiyat Hepsi buradaya gore yaklaşık 100 lira yuksek oldugundan netten alırım diye düşünmüştüm.
Aslında bol bol aleti inceledim , nete falan de girdim genel kullanımı guzeldi bi tek ekran kafanın bir kaç milim içine gömülmüş onu pek begenmedim kötü göstermiş makinayı.
htc tytn II nin 999 olguguna eminsin dimi abi , nette falanda bakındım hiç o fiyatı goremedim. Ben o aleti uzun zamandır almak istiyorum ama fiyatı pisikolojik sınırımın (1000 TL) üzerinde oldugundan bakamıyordum.
En yakın zamanda Electro World e (Sanırım VIAPORT da olacaktı) bakmaya gideceğim , annem bu ayın 10 unda gideceği için evde bir telefon değişim trafigi olacak o zamana kadar bu işi çözmem gerekiyor ;)[/quote]
abi gözlerimle gördüm 999tl lik etiketi... woww hatta netten de araştırdım tytn II ile tytn II kaiser arasında fark var mı diye... aynı özelliklere sahip olduğunu öğrendim... yalnız daha önce görmediysen kasanın tasarımı öyle ahım şahım değil ve biraz kalın haliyle... :D teee viaporta mı gideceksin görmeye... daha yakında bir yerlerde vardır kesinlikle... almaya karar verirsen gidersin... hatta gitmeden telefonla ara bence... 999tl peşin fiyatıydı yalnız... taksitli fiyatına bakar yazarım... bize çok yakın electro nasıl olsa... ;)
-
[B]iPhone'da büyük indirim ?????[/B]
[B]Apple, akıllı telefon pazarındaki rekabete paralel olarak iPhone'un 8GB modelinin fiyatını ABD'de 99 dolara indirdi.
[/B]
Ürün, indirimden önce ABD de 199 dolara satılıyordu. Piyasa uzmanları, indirimden sonra 8 GB'lık iPhone satışlarının iki katına çıkmasını bekliyor.
Şirket akıllı telefon pazarındaki ağırlığını devam ettirmek için ise iPhone'un daha hızlı olan, ses ve video özellikleri ile güçlendirilmiş yeni modelini de kullanıcılara tanıttı.
iPhone 3GS olarak piyasaya sunulacak yeni modelin yurtdışı satış fiyatı ise 199 ila 299 dolar arasında olacak.
-
[quote=Emrah;98625][B]iPhone'da büyük indirim ?????[/B]
[B]Apple, akıllı telefon pazarındaki rekabete paralel olarak iPhone'un 8GB modelinin fiyatını ABD'de 99 dolara indirdi.
[/B]
Ürün, indirimden önce ABD de 199 dolara satılıyordu. Piyasa uzmanları, indirimden sonra 8 GB'lık iPhone satışlarının iki katına çıkmasını bekliyor.
Şirket akıllı telefon pazarındaki ağırlığını devam ettirmek için ise iPhone'un daha hızlı olan, ses ve video özellikleri ile güçlendirilmiş yeni modelini de kullanıcılara tanıttı.
iPhone 3GS olarak piyasaya sunulacak yeni modelin yurtdışı satış fiyatı ise 199 ila 299 dolar arasında olacak.[/quote]
kayıt işini çözmek üzere pasaport bulabileceksen kaçırılmayacak fırsat vallahi... ;)
bu arada bir süredir şehir dışında olduğumdan electro ya bakamadım babacım... :( hasta olarak döndüğüm için de evde dinlenmekteyim... ne yaptın bakabildin mi tytn II'ye?
-
[quote=oliver_han;98629]kayıt işini çözmek üzere pasaport bulabileceksen kaçırılmayacak fırsat vallahi... ;)
bu arada bir süredir şehir dışında olduğumdan electro ya bakamadım babacım... :( hasta olarak döndüğüm için de evde dinlenmekteyim... ne yaptın bakabildin mi tytn II'ye?[/quote]
Kayıt için nasıl bir pasaport gerekli ki?
-
[quote=kupeli;98632]Kayıt için nasıl bir pasaport gerekli ki?[/quote]
yurtdışına çıkış/yurda giriş yapmış ve son iki sene içinde üstüne telefon kaydedilmemiş bir pasaport babacım...
-
[quote=oliver_han;98635]yurtdışına çıkış/yurda giriş yapmış ve son iki sene içinde üstüne telefon kaydedilmemiş bir pasaport babacım...[/quote]
Ehue , benim pasaportta giriş çıkış yapacak yer kalmadı neredeyse, hafta 1 ay içerisinde yine Romanya ya gidiyorum.
O zaman tek eksik yanı , bu aleti getirecek birini bulmak sanırım ;)
-
[quote=Emrah;98638]Ehue , benim pasaportta giriş çıkış yapacak yer kalmadı neredeyse, hafta 1 ay içerisinde yine Romanya ya gidiyorum.
O zaman tek eksik yanı , bu aleti getirecek birini bulmak sanırım ;)[/quote]
o konuda da yardımcı olayım babacım... özelden mesaj geçiyorum sana... amerikada olan bir arkadaş var... ;)
ps: hepsiburada kampanya yapmış... e90 792tl idi... sepete atmaya kalktığımda stoklar tükendi... :(
-
Palm Pre raflarda
Daha çıkmadan birçok övgü alan Palm Pre, Amerika'da raflardaki yerini aldı.
Teknoloji severlerin merakla beklediği [B]Palm Pre[/B] 6 Haziranda Amerika'da satışa sunuldu. Avrupa'ya ve Türkiye'ye ne zaman geleceği belli olmayan [B]Palm Pre[/B]'nin Amerika fiyatı ise iki yıllık GSM anlaşması ile [B]200 dolar[/B]. Bir operatöre bağlanmak istemeyenler ise [B]550 dolar[/B] ödemek zorunda.
Akıllı telefonların en yenisi Palm Pre USB veri kablosu, stereo kulaklığı, şarj cihazı ve özel yazılımı ile beraber geliyor. [B]Wi-Fi [/B]ve [B]3G[/B] gibi son bağlantı teknolojilerini destekleyen Palm Pre'nin [B]3 megapiksel[/B]lik bir kamerası,[B] 8GB[/B] belleği, [B]3,1 inç[/B]lik çoklu-dokunmatik ekranı ve değiştirilebilir bir pili var.
Geliştirme aşamalarında ve sonrasındaki deneme turlarında kullanıcıların beğenisini alan[B] Palm Pre[/B] piyasada [B]iPhone'[/B]a rakip olabilecek tek telefon olarak görülüyor. [B]iPhone[/B] 3G'nin çoğu özelliğine sahip olan Palm Pre'nin ekstrası ise kayarak açılan [B]QWERTY[/B] klavyesi. Bu sayede ekrandaki sanal klavyede uzun e-posta yazma sıkıntısından kurtulabiliyorsunuz.
[B]Çoklu-dokunmatik[/B] ekranı ve [B]QWERTY[/B] klavyesi bir yana [B]Palm Pre[/B]'nin en beğeni toplayan özelliği yeni kullanıcı arayüzü. Palm'in [B]WebOS[/B] adını verdiği bu sistem iPhone gibi kolay anlaşılır menülere ve oldukça kolay kullanıma sahip. Özellikle bu çoklu-dokunmatik ekranla birleşince ortaya oldukça eğlenceli bir kullanım deneyimi çıkıyor.
[B]Palm[/B], Palm Pre sayesinde eski prestijini geri kazanacak gibi görünüyor...
[URL="http://www.chip.com.tr/galeri/WebOS-Palm-Pre-nin-isletim-sistemi-burada_977.html"]CHIP Online Galeri - WebOS: Palm Pre'nin işletim sistemi burada : Palm Pre WebOS (1/9)[/URL]
-
palm almam abi... pre de olsa dve de olsa almam... :P :)
-
Yeni Palm Pre'den sorunlu başlangıç
Palm Pre için saatlerce kuyrukta bekleyenler telefonlarını aldıklarında bakın neyle karşılaştılar.
[B]Palm Pre[/B] geçtiğimiz cumartesi günü Amerika'da kullanıcılarıyla buluştu. Buluşmasına buluştu ama mağaza kapılarında sabahlayan bazı [COLOR=#ff0000]teknoloji[/COLOR] meraklılarını pek memnun edemedi.
[COLOR=#ff0000]İlk[/COLOR] kullanıcıların yazdıkları şikâyetler ve internete gönderdikleri görüntüler bazı [B]Palm Pre[/B]'lerde ekranın alt kısmında [B]parlak renkli bölgeler[/B]in olduğunu gösteriyor. Kimi kullanıcılar da telefonlarının [B]pilinin aşırı ısındığı[/B]nı ve [B]çok çabuk bittiği[/B]ni söylüyor. Bazı teknik bilgiye sahip kullanıcılar bunu pilin arka planda çok fazla uygulama çalışması yüzünden [COLOR=#ff0000]hızlı[/COLOR] bitmesi, bunun da pili ısıtıp [B]LCD[/B] ekranda parlak bölgelere neden olması şeklinde yorumluyorlar.
[B]Palm[/B]'in bu konuda şimdilik bir açıklaması yok. Ama çok yakın bir zamanda bir açıklama ve büyük olasılıkla bir yama gelebilir.
Yeni [B]Palm Pre [/B]sahiplerinin internette bloglarda ve forumlarda dile getirdikleri sorunlara bakıp telefonu sorunlu olarak tanımlamak için aslında daha çok erken. [B]Apple[/B] da dâhil olmak üzere birçok üretici bu tür ilk üretim ürünlerde sorunlarla karşılaşıyor. Ama çoğu hızlı yaptıkları firmware ve yazılım güncellemeleri ile sorunlarını çözüyor. Bu yüzden kesin yargıya varmadan önce [B]Palm[/B]'e biraz aman vermek en doğrusu.
-
[quote=oliver_han;98641]palm almam abi... pre de olsa dve de olsa almam... :P :)[/quote]
:lol:woww:lol::lol:
Baksana zaten çıkar çıkmaz, sorunlar baş göstermeye başlamış , almak için bir kaç service pack geçmesi gerekecek sanırım :P
-
[quote=Emrah;98643]:lol:woww:lol::lol:
Baksana zaten çıkar çıkmaz, sorunlar baş göstermeye başlamış , almak için bir kaç service pack geçmesi gerekecek sanırım :P[/quote]
abi ne bileyim pek sıcak değilim palm e karşı... :(
-
[quote=oliver_han;98635]yurtdışına çıkış/yurda giriş yapmış ve son iki sene içinde üstüne telefon kaydedilmemiş bir pasaport babacım...[/quote]
Handan la benim pasaportlar var. İtalya' ya giriş/çıkış olan. İşe yarar ise bende alayım bitane.
-
[quote=kupeli;98648]Handan la benim pasaportlar var. İtalya' ya giriş/çıkış olan. İşe yarar ise bende alayım bitane.[/quote]
bak atlamışım, sen yazınca hatırladım abicim. süre kısıtlamasına dikkat etmek gerek. son 1 ay içinde giriş yapmış olman gerekiyor. elini çabuk tutmalısın.
-
ilgilenenler için hepsiburada.com'da nokia e90 communicator fırsatının tekrar çıktığını bildireyim. boyutları itibariyle kaba ve cepte taşınmaya uygun olmayan bir telefon. ancak açılınca ortaya çıkan 800x352 boyutundaki ekran ve q klavyesiyle gayet güzel iş görüyor. eski versiyonlarda klavyenin iç ekrana temas etmesi sonucu çeşitli sıkıntılar yaşanmaktaydı. nr-14 ile bu sıkıntı giderilmiş. işlemcisinin yavaş kaldığını düşünenler olabilir ancak galeri dışında çok da büyük bir sıkıntı yaratmıyor. rakibi olan tytn II şüphesiz daha hızlı ancak nakit 999tl fiyatı var. hafıza kartı olarak micro sd sdhc destekliyor. 8 gb a kadar kabul ediyor yalnız 4 gb class 6 bir ürün ideal olacaktır.
taksitli satış fiyatı 792.32 tl havale ile 752.70 tl. avea kullanıcısı iseniz %5 indirim yapıyorlar, yaklaşık 750 tl ye geliyor. kargo ücretini hepsiburada karşılıyor.
-
Amerika dan Iphone almak biraz zor görünüyor, oradaki satış mağazalarının bazı koşulları varmış , herhangi bir cihaz gibi gidip parasını verip alamıyormussun anladığım kadarıyla.
Orada olup yakında buraya gelecek bir arkadaşım var bu yuzden baska bir makina getirteyim diyorum , aklıma gelen en iyi GPS ve Wi-Fi li model HTC , onun hangi modelini yada başka hangi markanın modeline bakmalıyım tavsiye varmı ;)
-
[quote=Emrah;98692]Amerika dan Iphone almak biraz zor görünüyor, oradaki satış mağazalarının bazı koşulları varmış , herhangi bir cihaz gibi gidip parasını verip alamıyormussun anladığım kadarıyla.
Orada olup yakında buraya gelecek bir arkadaşım var bu yuzden baska bir makina getirteyim diyorum , aklıma gelen en iyi GPS ve Wi-Fi li model HTC , onun hangi modelini yada başka hangi markanın modeline bakmalıyım tavsiye varmı ;)[/quote]
touch hd veya touch pro... plase tytn II... ;)
başka marka-model derken htc'nin yanına yaklaşabilen pek yok ki boss... belki asus p565 glide olabilir... dokunmatik ekran... piyasadaki en hızlı işlemciye sahip aletlerden biri... diğerlerinin iki katı hızlı neredeyse... ;)
-
[quote=oliver_han;98708]touch hd veya touch pro... plase tytn II... ;)
başka marka-model derken htc'nin yanına yaklaşabilen pek yok ki boss... belki asus p565 glide olabilir... dokunmatik ekran... piyasadaki en hızlı işlemciye sahip aletlerden biri... diğerlerinin iki katı hızlı neredeyse... ;)[/quote]
HTC tytn II yi Electro World e sordum , sadece istanbulda 2 mağazada , oda teşhirde ürün varmış, kapalı kutu ürünleri kalmamış :(
Benim en begendiğim modelide oydu, allttan klavye çıkıp , birde eğimli hale gelebilmesini çok kullanışlı buldum ;)
-
iphone satışı Türkiye, İtalya ve Kore de hatsız olabiliyor. Diğer bütün ülkelerde Hatlı satılıyor. 199 USD ye almak sadece bir hayal.
-
[quote=Emrah;98754]HTC tytn II yi Electro World e sordum , sadece istanbulda 2 mağazada , oda teşhirde ürün varmış, kapalı kutu ürünleri kalmamış :(
Benim en begendiğim modelide oydu, allttan klavye çıkıp , birde eğimli hale gelebilmesini çok kullanışlı buldum ;)[/quote]
abi araya bir sürü iş girdi, bir türlü electroya bakamadım. arzu edersen yarın sorayım mı? zaten uğramamız gerekiyor electroya...
-
[quote=oliver_han;98708]touch hd veya touch pro... plase tytn II... ;)
başka marka-model derken htc'nin yanına yaklaşabilen pek yok ki boss... belki asus p565 glide olabilir... dokunmatik ekran... piyasadaki en hızlı işlemciye sahip aletlerden biri... diğerlerinin iki katı hızlı neredeyse... ;)[/quote]
ASUS P565 , forumlardan da inceledim ve tam aradıgım alet olduguna karar verdim. Birde yakından gormek istiyorum, tytn II deki kalınlık sorunu onda yok diye dusunuyorum.
IGo nun Navigasyonunu da inceleme fırsatım oldu , tam istedigim tarzda sesli anlatımı falan süper.
[url=http://www.hepsiburada.com/asus-p565-glide-4gb-hafiza-karti-hediye-igo-2008-asusgo-2008-yazilimi-ve-turkiye-haritasi-/productDetails.aspx?categoryid=371946&productid=telcepasp565]Hepsiburada.com : ASUS P565 Glide ( 4GB Hafıza Kartı Hediye + IGO 2008 (AsusGo 2008) Yazılımı Ve Türkiye Haritası ) | Telefon[/url]
Makinayı yakından da beğenirsem bu iş tamamdır :)
-
Yaw tam aradığımı buldum derken, yurt dışındaki forumlarda sürekli telefonun batarya sonunundan bahsedilmiş :(
[URL="http://www.gsmarena.com/asus_p565-2606.php"]Asus P565 - Full phone specifications[/URL]
Bu arada bende bu site sayesinde çok memnun olduğum Sony-Ericcson markasının SATIO (Idou) modeliyle karşılaştım. Yani araştırmalarım devam ediyor :001_rolleyes:
[URL="http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_idou-review-358.php"]Sony Ericsson Satio (Idou) preview: First look - GSMArena.com[/URL]
-
o işlemciyle olur öyle şeyler :lol:
bu arada vatan bilgisayarda p565 var boss... bakmak istersen... ;)
-
Sony Ericsson sitesinde dolanırken farkettim , Satio ve Aino isimli 2 yeni modeli geliyormuş.
Modelleri inceledim , 2 sinde de gps ve wi-fi var , hatta çok daha fazlasıda var :)
Bu işler aceleye gelmiyor anlaşılan, tam bir modeli alacakken yenisi çıkıyor.
Şimdilik tam karar ve maddiyatı ayarlayamadığıma gore bunları da bekleyebilirim gibi ;)
-
Sony Ericsson Xperia X1 ve HTC Tytn II arasındayım , bugun yada en geç yarın kararım kesinleşip birini almış olacağım :)
-
-
[quote=oliver_han;99149]tytn II ciyiz ;)[/quote]
Kulllandığım en iyi telefon markası Sony Ericsson oldugundan ve iki telefonda birbirinden güzel göründüğünden tam kararımı veremedim.
Xpreria Tytn II ya göre azcık daha ince oldugundan biraz daha içime siniyor. Diğer yandan da Xpreria daha Türkiyede olmadıgı icin garantisi olmayacak ama Tytn II nin var :afro1:
Bugün satıcılarla tekrar görüşüp hangisiyle işi önce bitirirsem ondan alacağım ;)
-
merakla bekliyoruz sonucu boss :D