-
Yıldıztepe'yi Dünya Tanıyacak
[img]http://armarilgaz.com/images/big/438-3899_IMG.jpg[/img]
Yıldıztepe'nin tek turistik tesisi olan otelin yeni işletmecisi Armar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Yalçınkaya "Önümüzdeki günlerde katılacağımız dünya çağındaki fuarlarla Yıldıztepeyi Dünya insanına tanıtacağız" dedi.
Yeni yılın ilk gecesinde düzenlenen balo ile birlikte tesisin işletmeye açıldığını belirten Yalçınkaya önümüzdeki dönem ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Kış sezonu başladığından dolayı bizim Armar Yıldıztepe'nin önemli gördüğümüz eksikliklerini önemli bir şekilde tamamlıyoruz. İlk etapta 16 Ocak tarihinde Amsterdam'da yapılacak olan fuara şirket olarak katılacağız ve Yıldıztepeyi Dünya insanına tanıtmanın gayretinde olacağız, bu fuarın ardından Oslo'da gerçekleştirilecek olan fuarada katılacağız. Dışarıda yaptığımız bu çalışmalarla birlikte yurt içi pazarlamayada önem veriyor, Ankara ve İstanbul bağlantıları ile de Yıldıztepe'yi tanıtıyoruz.
Bütün bunların yanısıra pist alanı ile otel arasındaki telesiyej yapımını da en kısa zamanda gerçekleştirerek ilavebir 300-500 yataklı otelin inşaasını projelendirmeye devam ediyoruz"dedi.
Uzun zamandır boş duran tesis özellikle yeni yılın ilk gecesi tüm odalarıyla ve ağırladığı misafirleriyle gelecek için umut verdi.
Haber: [url]http://www.yesililgaz.net[/url]
-
Ynt: Yıldıztepe'yi Dünya Tanıyacak
Yurtdışında tanınmak çok keyif verici.
-
Cevap: Yıldıztepe'yi Dünya Tanıyacak
evet yıldıztepe ile ilgili çektiğim fotolarıda sizlerle paylaşmak istiyorum,ama önce armar otel ve çalışanlar ile ilgili izlenimleri aktarayım:
01.12.2010 tarihinde ilk kez gitme fırsatı bulduğum yıldıztepe kayak merkezinde bulunan armar otel personeli beni çok sıcak karşıladılar (kapıdaki köpek hariç ) çaylarımızı içerken İşletme müdürü Ahmet bey den-genç kayak öğretmeni arkadaştan (beden eğitimi öğretmeni meslektaşım ismini hatırlayamadım umarım beni bağışlar) ve diğer çalışan arkadaşlardan detaylı bilgiler aldım sağolsun bilgi vermekle yetinmedi araç ile çalışmaların yapıldığı piste çıktık epey hummalı bir çalışma yapılıyor ama telesiyej bu sezona yetişmez yine babylift lerle pistlere çıkılabilir,eğer gerçekleştirirlerse alternatif taşıma yöntemleri ile müşteriler zirveye çıkarılıp 4500.mt.pistte kayak yapma olanağı var sanırım bunu ücretsiz yapacaklar.Dilerim bu proje gerçekleşir en azından ben necla sultan ile gittiğimde bunu gerçekleştiririz bu sezon.Benim 4500 mt.lik pist ile ilgili tek şüphem güney yamaca denk gelen yerlerde kar durumu ne olacak sanırım bunada o bölgelere kar yığıp ezerek çözerler yoksa o bölgelerde ısınan hava ile birlikte erime erken başlar pistin orta yerinde toprakile başbaşa kalabiliriz belki,son olarak armar otel personeline ilgi erinden dolayı teşekkür ediyorum yakında görüşmek dileği ile.otelin web sitesi ([COLOR=#0e774a][URL="http://www.armarilgaz.com"]www.[B]armarilgaz[/B].com[/URL] ) [/COLOR]
-
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
fotolarrr:) fotoğrafları cep tel.ile çekmek zorunda kaldım fotoğraf makinasının pili bitmişti :)
-
Ayrıca Yıldıztepe ile ilgili söylenenlere katılamayacağım muhteşem bir doğası var pistler tam olarak faaliyete geçtiğinde harika bir kayak merkezi olacak,bir kaç yıla kadar adı yurt dışındada duyulacaktır.
-
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
bu hali ile beğenmeyebilirsiniz ama gerçekten kışın harika bir yer olacağına inanıyorum özellikle bolkar sevdalıları için mükemmel doğal pistler var:)
-
Yazdıklarınız çok ilgimi çekti. Yanlış anlamadıysam alternatif bir yöntemle müşteriler zirveye taşınacak ve hadi bakalım size 4.5 km bolkar, tadını çıkarın, biz sizi aşağıdan alırız diyecekler. Eğer bunu gün boyunca 5-6 kez yapacaklarsa bence süper birşey olur.
Bence detayları belli olduktan sonra değerlendirilebilecek bir alternatif.
-
[quote=koray_k;176521]Yazdıklarınız çok ilgimi çekti. Yanlış anlamadıysam alternatif bir yöntemle müşteriler zirveye taşınacak ve hadi bakalım size 4.5 km bolkar, tadını çıkarın, biz sizi aşağıdan alırız diyecekler. Eğer bunu gün boyunca 5-6 kez yapacaklarsa bence süper birşey olur.
Bence detayları belli olduktan sonra değerlendirilebilecek bir alternatif.[/quote]
+1
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Fotograflar için teşekkürler hocam. Burada doğa gerçekten muhteşemmiş, anlatsalar inanmazdım. Ağaçlar arasında 4,5 km kayma fikri de bir o kadar çekici. Ben bu sene mekanikler hazır olsun veya olmasın bir müşteri olarak giderek tesisi desteklemeye kararlıyım.
Ama kar olması şart tabiki...
-
Atmosfere hayran kaldım, Sarıkamış'tan bile güzel gözüküyor sanki.
-
[quote=Seyirci;176504]
alternatif taşıma yöntemleri ile müşteriler zirveye çıkarılıp 4500.mt.pistte kayak yapma olanağı var sanırım bunu ücretsiz yapacaklar.[COLOR=#0e774a] [/COLOR][/quote]
işte bu haber muhteşem..bence irtibatı koparmayalım bu arkadaşlarla müdürüm..:) voltran emrine hazır :thumbup:
-
[quote=koray_k;176521]Yazdıklarınız çok ilgimi çekti. Yanlış anlamadıysam alternatif bir yöntemle müşteriler zirveye taşınacak ve hadi bakalım size 4.5 km bolkar, tadını çıkarın, biz sizi aşağıdan alırız diyecekler. Eğer bunu gün boyunca 5-6 kez yapacaklarsa bence süper birşey olur.
Bence detayları belli olduktan sonra değerlendirilebilecek bir alternatif.[/quote]
evet alternatif taşıma derken traktörler ile taşıma olma ihtimali çok yüksek ve bunu otel karşılayacak büyük olasılıkla konuşmalardan anladığım oydu ve gün boyu olacak bu hizmet
[quote=kupeli;176522]+1[/quote]
bencede +bir milyon
[quote=Bombadillo;176527]Fotograflar için teşekkürler hocam. Burada doğa gerçekten muhteşemmiş, anlatsalar inanmazdım. Ağaçlar arasında 4,5 km kayma fikri de bir o kadar çekici. Ben bu sene mekanikler hazır olsun veya olmasın bir müşteri olarak giderek tesisi desteklemeye kararlıyım.
Ama kar olması şart tabiki...[/quote]
kar olmama ihtimali yok ılgazda olduğu sürece oradada olacaktır,doğa gerçekten muhteşem sarıkamış buraya nazaran çok seyrek kalır :biggrin:
[quote=Maverick;176544]Atmosfere hayran kaldım, Sarıkamış'tan bile güzel gözüküyor sanki.[/quote]
evet muhteşem hem board hemde kayakçılar için alternatif bir yer hem pist hemde ofpist olması çok iyi ayrıca snowtrack kendilerinin istenen yeri ezdirebiliyorlar:)
[quote=bkaan;176576]işte bu haber muhteşem..bence irtibatı koparmayalım bu arkadaşlarla müdürüm..:) voltran emrine hazır :thumbup:[/quote]
ben ciddi ciddi bu sezon burayı değerlendirmeyi düşünüyorum,sitedende bir organizasyon yapılabilir ulaşım problemi yok tırmanma yok iyi bir kış lastiği olan araç rahatlıkla çıkabiliyormuş,gidelim buraya müdürüm :biggrin:
-
müdürüm alternatif taşıma yöntemleri demiştin yukarda ..kendi aracımızla değil de..gerçekten snowtruck varsa muhteşem olur..drunk ve sen hatırlayın... twintip yeti ler ziganada bunu yapmışlardı..akşam üzeri snowtrukçı adamla sanırım kişi başı 50 den (yanılıyor olabilirim) anlaşıp zirveye çıkıp kaymışlardı..böyle olsun böyle :)
-
[quote=bkaan;176625]müdürüm alternatif taşıma yöntemleri demiştin yukarda ..kendi aracımızla değil de..gerçekten snowtruck varsa muhteşem olur..drunk ve sen hatırlayın... twintip yeti ler ziganada bunu yapmışlardı..akşam üzeri snowtrukçı adamla sanırım kişi başı 50 den (yanılıyor olabilirim) anlaşıp zirveye çıkıp kaymışlardı..böyle olsun böyle :)[/quote]
yok yok burada traktör ile çıkartmayı planlayabilirler hemde gün boyu,traktörün arkasına şöyle güzel bir kızak (20-25 kişi kapasiteli) zirveye bırakır insanları tekrar gelir bir o kadar daha alır sürekli iner çıkar traktör insanlarda kayağın ve boardun zevkine varırlar,genç kayak hocası rampalardan bahsetmişti şuralara rampa yapalım atlayıp zıplasınlar oradan bolkar sevenler bolkarda kaysın sonra piste dönsün vs.çok güzel düşünceler bunlar :) ben ciddi ciddi sezon açıldığında ilk olarak oraya gitmek istiyorum :)
-
[quote=Seyirci;176619]evet alternatif taşıma derken traktörler ile taşıma olma ihtimali çok yüksek ve bunu otel karşılayacak büyük olasılıkla konuşmalardan anladığım oydu ve gün boyu olacak bu hizmet
[/quote]
Bilgiler için teşekkürler Seyirci Abi,
Ilgaz'daki Doruk Otel'in bir traktörü vardı, romörkünün üstünü kapatmışlar onunla zirveye taşıyorlardı müşterilerini veya anayola karayollarının bakımevine servis olarak kullanıyorlardı, 20 kişi falan alıyordu.
Yıldıztepe'de zirveye giden yolu küreyip benzer uygulama yapılabilir eğer yolu çok dik değilse. Gün içinde kesin hareket saatlerini söyleyip bir düzen de oturtabilirler aslında. Tabi normalde kaç müşteri oluyor orda, talebi karşılar mı bilemem??
Ankara'dan Cumartesi konaklamalı bir organizasyon olursa ben+eşim de katılabiliriz :w00t:
-
[quote=Seyirci;176660]yok yok burada traktör ile çıkartmayı planlayabilirler hemde gün boyu,traktörün arkasına şöyle güzel bir kızak (20-25 kişi kapasiteli) zirveye bırakır insanları tekrar gelir bir o kadar daha alır sürekli iner çıkar traktör insanlarda kayağın ve boardun zevkine varırlar,genç kayak hocası rampalardan bahsetmişti şuralara rampa yapalım atlayıp zıplasınlar oradan bolkar sevenler bolkarda kaysın sonra piste dönsün vs.çok güzel düşünceler bunlar :) ben ciddi ciddi sezon açıldığında ilk olarak oraya gitmek istiyorum :)[/quote]
babacım müşteri sayısı az olsa bile ezecekler mi yine de... :confused1:
-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Gün geçmiyor ki Yıldıztepe' den yeni bir haber gelmesin :)
Aşağıdaki yazıya göre 5km lik pist aynı zamanda traktörün kullanacağı yol gibi geldi bana :) bu durumda traktörle zirveye insan taşıma projesi zor gibi :sad:
Pistin ortasında kocaman traktör izleri pek hoş olmaz.
"Telesiyej için çam ağaçları kesildi
05.12.2010 14:44
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nın Kadın Çayırı bölgesindeki çam ağaçları, telesiyej hattı yapılması için kesildi.
Çankara Valiliği'nin IIgaz Dağı Kayak Merkezi'nden sonra yaptırdığı Kadın Çayırı Yıldıztepe Kayak Merkez'inde altyapı çalışmaları sürdürülüyor. 1600 metre yükseklikteki yeni kayak merkezi için Ilgaz Kaymakamlığı'nca yapılan telesiyej ihalesini alan müteahit firma, yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki telesiyej güzerğahında ağaç kesimini tamamladı ve telesiyej direklerini dikmeye başladı. Çok sayıda çam ağacının kesildiği ve toplam 13 direk dikilecek telesiyej hattının alt istasyon temelinin Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un da geçen ay içinde katıldığı törenle atıldığı hatırlatıldı.
Mevcut orman yolunun geçen yıl genişletilmesi sonucu kazanılan 5 kilometrelik pistin yanı sıra telesiyejin de tamamlanması ile birlikte yeterli kar yağması halinde Kadın Çayırı'nda sömestr tatilinde kayak yapılabileceği belirtildi. Kadın Çayırı Yıldıztepe'de mekanik tesislerin yanı sıra konaklama tesislerine de ihyaç duyuluyor.
Cengiz YALÇIN - ÇANKIRI / DHA"
[url=http://www2.dha.com.tr/telesiyej-ilgaz-dagi-kadin-cayiri-cam-agaclari-kesildi-flashaber_127242.html]Telesiyej Ilgaz Dağı Kadın Çayırı çam ağaçları kesildi - DHA Doğan Haber Ajansı - son dakika haberleri - flaş haber - güncel haberler - internet haber - doğru haber - sıcak haber[/url]
-
telesiyejin bu seneye yetişmesi çok zor bu nedenle geçici olarak telesiyej hattından kayakçıları zirveye bir şekilde götürebilirler bu belki traktör belki snowtrack belki atlı kızak olabilir ama bu sene yine babylift ile çalışma yapılır diye düşünüyorum gelecek sezon telesiyej olacağı için alternatif rotalar çok olacaktır pisttede traktör falan olmayacaktır veya ne ile taşırlarsa artık ayrıca 4500 mt.lik pist dağın etrafını dolaştığı için kayakçıların alternatif taşıma sistemi ile karşılaşmaları çok zor
-
[quote=oliver_han;176705]babacım müşteri sayısı az olsa bile ezecekler mi yine de... :confused1:[/quote]
evet babuş ezeceklerini belirtmişlerdi
-
[quote=Seyirci;176774]evet babuş ezeceklerini belirtmişlerdi[/quote]
hadi bakalım inşallah babuşş...
-
Yıldıztepe doğası ve bulunduğu konumu itibariyle Türkiye'nin arka bahçesi diyebileceğimiz,ender bulunan inci misali doğa harikası bir yer olduğunu gelip görenler daha iyi bilirler.
Değerli meslektaşımında gelip gördüğü doğa harikasını, bizleri ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyorum.
Uzun yıllar sonra yıldıztepe'de hummalı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.Telesiyej direklerinin 7 tanesi dikildi.6 tanesi de en kısa zamanda dikilecektir.Çift istasyonlu babylift pistimizin 600 mlik kolu bakıma alındı.Pisti yeniden hazırlanıyor.Yılbaşında faaliyete geçirilecek.
-
Macera arayanlar için Otel müdürü Ahmet Bey elindeki bütün imkanları seferber edecektir.Yıldıztepe dağ yolundan 1500 m çıkartılıp doğal oluşum pistimizde isteyenlere bolkarda isteyenlere ezilmiş alanlarda kayak keyfi yaşatılacaktır.
-
Emre Bey, verdiğiniz bu güzel haber için teşekkürler.
Yenilenen ve yeni açılan kayak merkezleri sayesinde birkaç sene sonra kaymaya nereye gideceğimize karar vermekte zorlanacağız gibi gözüküyor.
-
[quote=emre_han;177170]Macera arayanlar için Otel müdürü Ahmet Bey elindeki bütün imkanları seferber edecektir.Yıldıztepe dağ yolundan 1500 m çıkartılıp doğal oluşum pistimizde isteyenlere bolkarda isteyenlere ezilmiş alanlarda kayak keyfi yaşatılacaktır.[/quote]
müdür beye teşekkür ederiz..bizim sizden ısrarla tek bir isteğimiz olur..bizi güvenli bir şekilde sürekli zirveye çıkarmanız...umarım sizler de güzel bir sezon geçirirsiniz..yine bize kar koşulları ile ilgili güncel bilgiler verirseniz çok makbule geçer..tercih sebebi olursunuz..dediğim gibi ben ve bir çok arkadaşım dağda peynir ekmeğe razıyız ama muhakkak sorunsuz bir şekilde zirveye çıkmak isteriz..
butik otelleri hep sevmişimdir..selamlar :)
-
[quote=emre_han;177170]Macera arayanlar için Otel müdürü Ahmet Bey elindeki bütün imkanları seferber edecektir.Yıldıztepe dağ yolundan 1500 m çıkartılıp doğal oluşum pistimizde isteyenlere bolkarda isteyenlere ezilmiş alanlarda kayak keyfi yaşatılacaktır.[/quote]
Emre Bey, bilgiler için teşekkürler. Ben bu sene bu alternatifi değerlendirmek istiyorum :)
28.10.2010 ilk direğin temel atma töreninin yapıldığı gün internetteki haberlere göre. Çalışmalar iyi gidiyor belli ki, keşke 3 ay daha önce başlasalardı sezona yetişirdi :)
Varsa mevcut pistlerin resimlerini de yollayabilirseniz seviniriz. Çünkü internetten planlanmış pistlerin krokisi dışında pistlerle ilgili fazla bilgi,resim bulamadım.
-
[quote=kartahtası;177177]Emre Bey, bilgiler için teşekkürler. Ben bu sene bu alternatifi değerlendirmek istiyorum :)
28.10.2010 ilk direğin temel atma töreninin yapıldığı gün internetteki haberlere göre. Çalışmalar iyi gidiyor belli ki, keşke 3 ay daha önce başlasalardı sezona yetişirdi :)
Varsa mevcut pistlerin resimlerini de yollayabilirseniz seviniriz. Çünkü internetten planlanmış pistlerin krokisi dışında pistlerle ilgili fazla bilgi,resim bulamadım.[/quote]
hanımefendilerle beraber gittiğimizde pistleri detaylı görürüz:biggrin: ben şahsen çok beğendim
-
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
:0002028B::0002028B::0002028B:
:b-466601-_smiley::b-466601-_smiley::b-466601-_smiley::b-466601-_smiley::b-466601-_smiley::b-466601-_smiley::b-466601-_smiley:
-
cumartesi ılgaz böyle
[url=http://www.dmi.gov.tr/tahmin/turkiye.aspx?g=4]Türkiye Genelinde Önümüzdeki 5 Gün Hava - Meteoroloji Genel Müdürlüğü[/url]
-
pazar günü ise :
[url=http://www.dmi.gov.tr/tahmin/turkiye.aspx?g=5]Türkiye Genelinde Önümüzdeki 5 Gün Hava - Meteoroloji Genel Müdürlüğü[/url]
-
[COLOR=#0e774a][URL="http://www.armarilgaz.com/"]www.[B]armarilgaz[/B].com [/URL]
pazar günü ziyaret edelim mi belki açılışı da yaparız.. :)
[/COLOR]
-
[quote=bkaan;177240][COLOR=#0e774a][URL="http://www.armarilgaz.com/"]www.[B]armarilgaz[/B].com [/URL][/COLOR]
[COLOR=#0e774a]pazar günü ziyaret edelim mi belki açılışı da yaparız.. :)[/COLOR]
[/quote]
anladım günübirlik diyorsun,o zaman emre beyi arayıp bilgi almak gerekir kar durum nasıldır öğrenip ona göre hareket ederiz
-
[quote=Seyirci;177246]anladım günübirlik diyorsun,o zaman emre beyi arayıp bilgi almak gerekir kar durum nasıldır öğrenip ona göre hareket ederiz[/quote]
tamam abi..voltran da durum şöyle : drunk haftaya gidelim diyor..selimışık bana uyar diyor..bkaan ; drunkla haftaya tekrar gideriz diyor , mükemmel bir pasla topu seyirciye bırakıyor..:laugh:
not: şu diğer macera perestleri de görsek diyorum...
-
[quote=bkaan;177250]tamam abi..voltran da durum şöyle : drunk haftaya gidelim diyor..selimışık bana uyar diyor..bkaan ; drunkla haftaya tekrar gideriz diyor , mükemmel bir pasla topu seyirciye bırakıyor..:laugh:
not: şu diğer macera perestleri de görsek diyorum...[/quote]
cumartesi duruma göre hareket ederiz o zaman:biggrin:
-
Vallahi ben daha şimdiden kendimi orda hayal etmeye başladım, ama bu ay değil, ocak, şubat gibi,
(Tabi sizin aktaracağınız izlenimler çok önemli sabırsızlıkla bekliyorum)
Bu arada otelin resimlerinde görünen pistlerin eğimleri çok az, umarım bahsedilen pistler bunlar değildir.
-
[quote=koray_k;177271])
Bu arada otelin resimlerinde görünen pistlerin eğimleri çok az, umarım bahsedilen pistler bunlar değildir.[/quote]
resimlere aldanmamak gerekir :) 4500 mt lik pist bir hayli zor özellikle pist dışına kaçmak isteyenler için :biggrin:
-
Arkadaşlar alternatif taşıma sistemleri derken yukarıda bahsettiğim traktör-snowtrak veya kızak her ne ise bu tabiki proje gerçekleşebilirde gerçekleşmeyebilirde bunu yanlış yorumlamamak lazım sonuçta arz talep meselesi kesin olacak diye bir şey yok yani ben edindiğim izlenimleri aktarmak istemiştim sadece (buradan Armar Otel İşletme Müdürü Ahmet Beye duyrulur halk bunu istiyor müdürüm :):) )
-
[quote=Seyirci;177275]Arkadaşlar alternatif taşıma sistemleri derken yukarıda bahsettiğim traktör-snowtrak veya kızak her ne ise bu tabiki proje gerçekleşebilirde gerçekleşmeyebilirde bunu yanlış yorumlamamak lazım sonuçta arz talep meselesi kesin olacak diye bir şey yok yani ben edindiğim izlenimleri aktarmak istemiştim sadece (buradan Armar Otel İşletme Müdürü Ahmet Beye duyrulur halk bunu istiyor müdürüm :):) )[/quote]
Vallahi giden ekip ikna ederse onlarda bir şey ayarlar, (ki ben yapacağınızı düşünüyorum :) )
Eeee... onlar birşeyler ayarlarsa bizde değerlendiririz.
-
gitmeden soralım o zaman..gidipte açıkta kalmayalım seyirci abi :)
-
[quote=koray_k;177277]Vallahi giden ekip ikna ederse onlarda bir şey ayarlar, (ki ben yapacağınızı düşünüyorum :) )
Eeee... onlar birşeyler ayarlarsa bizde değerlendiririz.[/quote]
çok politik gördüm seni :lol: ikna ederiz snırım galiba herhalde :biggrin:
[quote=bkaan;177279]gitmeden soralım o zaman..gidipte açıkta kalmayalım seyirci abi :)[/quote]
açık açık sorarız müdürüm hele bir kar yağsın :biggrin:
-
[quote=Seyirci;177292]çok politik gördüm seni :lol: ikna ederiz snırım galiba herhalde :biggrin:
açık açık sorarız müdürüm hele bir kar yağsın :biggrin:[/quote]
koray abi kayserili müdürüm..sormuşlar kayseriliye iki iki daha kaç eder?alırken mi satarken mi demiş :laugh::laugh:
kar iş bu hafta tamam ...:thumbup1: