Ynt: Board nasıl waxlanır?
sportpointte 30 ytlye yapılıyor dostum, sanki çok zahmetli ve ince bir iş gibi geldi bana... yorulmaya değmez gibi ama kendi işimi kendim görürüm diyenler için ideal o ayrı ;)
[quote=a le extreem a la ski ]
sportpointte 30 ytlye yapılıyor dostum, sanki çok zahmetli ve ince bir iş gibi geldi bana... yorulmaya değmez gibi ama kendi işimi kendim görürüm diyenler için ideal o ayrı ;)
[/quote]
Evet ama yazıda belirttiğim gibi senede bir kere yapılıp bitirilecek bir olay değil bu. Belki senede 1-2 kere kayıyorsanız neyse ama her haftasonu gidiyorsanız o 30 ytl'yi 10'la falan çarpın derim :)
Alüminyum folyo ve scotch brite'a bayıldım, süpersiniz. Şimdi bir tek çelik bakımı kaldı anlaşılan :)
[quote=ayla ]
Alüminyum folyo ve scotch brite'a bayıldım, süpersiniz. Şimdi bir tek çelik bakımı kaldı anlaşılan :)
[/quote]
Teşekkürler Ayla hanım, evet çelik bakımı kaldı sadece o konuda da yakın bir zamanda biraz araştırma yapmayı düşünüyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Valla bu iştende anlamam ama anlatım süper yani kesinlikle denenmiş , uyarılar verilmiş , ince noktalarda uyarılar yapılmış yani waxlarla beraber içinde nasıl waxlanır diye bir bölüm açılıp bu anlatım koyulabilir ;D Benim tek anlamadığım yanma kısmı neden yanıyor acaba birde nasıl bir yanma bu böyle bir yanmayla karşı karşıya kalındığında söndürmek için ne tavsiye edersin yani ne bileyim suya sokmakmı üstüne bez kapamakmı ???
[quote=Pellinn ]
Valla bu iştende anlamam ama anlatım süper yani kesinlikle denenmiş , uyarılar verilmiş , ince noktalarda uyarılar yapılmış yani waxlarla beraber içinde nasıl waxlanır diye bir bölüm açılıp bu anlatım koyulabilir ;D Benim tek anlamadığım yanma kısmı neden yanıyor acaba birde nasıl bir yanma bu böyle bir yanmayla karşı karşıya kalındığında söndürmek için ne tavsiye edersin yani ne bileyim suya sokmakmı üstüne bez kapamakmı ???
[/quote]
Teşekkürler Pellinn. Neden yanıyor sorusuna gelince sonuçta boardun tabanının kaplandığı malzeme p-tex'in de dayanabildiği belli bir ısı var. Bu ısıdan sonra özelliğini kaybedip boardun tabanından ayrılmaya başlıyor. Ütü aşamasında dikkat etmek gerekiyor bu yüzden. Ayrıca waxı eritirken waxın kendisini yakmamak da sağlık açısından çok önemli!
evet pelin yakmamak lazım bordu... :)
ahahahahah süper ya bende alev alev yanan bir maddemi ne bu ya diyorum hey allahım ya cehalet felaket bir şey ya ;D Demek ben bu yazdığını okuyarak yanıma yangın tüpü bile alırdım ;D
aslında en iyi waxlama benzinle yapılır dermişim pelin senin için :D
bu arada sezon sonu wax yapılmaması lazım, malum yazın hava 50 derece olunca o wax eriyebilir, deforme olabilir, yapısı bozulabilir...
wax=bir nevi balmumu...