Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[QUOTE=Berat;205885]Snowrock ben 18sendedir kayak yapıyorum.3 sene önce dedim şu boardu bir deneyelim.Ayağıma taktım direk zaten kaymaya başladım ve bana o kadarda zevk vermedi.Neticesinde o kadar iddalı konuşan arkadaşların tabikide kendi seçimleri ama her bünyede aynı reaksyon olacak diye birşey yok.Ben şu an birde yeni kayak aldım cayır cayır kayakla çok daha fazla zevk alıyorum açıkçası.[COLOR="#40E0D0"][B][U][SIZE=3]Zevkler ve renkler[/SIZE][/U][/B][/COLOR] meselesi ;)[/QUOTE]
Berata kesinlikle katılıyorum. Bu bence hayata bakış açısıyla ilgili bir olay hayatını nasıl yaşadığın, nefes alırken nelerden zevk aldığınla ilgili :) Bu arada snowboard candır :)
[QUOTE=atahazar;206618]Berata kesinlikle katılıyorum. Bu bence hayata bakış açısıyla ilgili bir olay hayatını nasıl yaşadığın, nefes alırken nelerden zevk aldığınla ilgili :) Bu arada snowboard candır :)[/QUOTE]
Mesleki espri yapmayı sevmem ama sanki burada muvazzaa varmış gibi geldi :):)
[QUOTE=Berat;206643]westblue senin düşerken rendarını çekmek isterim hocam :) FAntaziye bak,beni ne hale getirdiniz arkadaş ya :000204E4:[/QUOTE]
Canın sağolsun.Board'lu board'suz havada yerde hatta kar altında profilden boydan 6-9 vesikalık mayolu vs. her türlü rendarlıyabilirsin:) Ama kar sporuyla uğraşırken vücudun biraz kar görmesi de gerekiyor tıpkı güreşçilerin çayırda vücutlarını yağladıkları gibi...O sebeple snowboard yaparken sebepli sebepsiz ani düşüşlerden de keyif alanlardanım ben...Düşmemek gibi bir hedef koymadım kendime ama şunu biliyorum bir kayakçı düşmem düşmem der ama bir düşerse :000204E4:olur mazallah...:):):)
düşmesi bile zevkli. hem düşmeden düşüp sonucu görmeden olmuyor
Şimdi öncelikle, aynı pistleri paylaşıyoruz ve genelde kayakçı boardçu beraber kayıyoruz .
pistelerde gördüğüm; bir kayakçının yanında mutlak bir boardçu , yada bir boardçunun yanında mutlaka bi kayakçı oluyor. yada kayakçılar beraber. Boardçular beraber kaydığıda çok görülüyor. sonuçta eğlence amaçlı bir spor yapıyoruz.
Bildiğim kadarıyla profosyenel sporcuda yok aramızda. belki bikaç kişi vardır.
Ben şahsen çok iyi kayak yapan birisi gördüğümde dönüp arkamı bakıyorum vay be diyorum ne kayıyor adam, yada bi boardçu gördüğümde iyi kayan onada gıptayla bakıyorum . beraberce aynı pistleri paylaşıp beraber aynı turlara katılıp eğleniyomuyuz, eğleniyoruz. kimisi boarda biner kimisi kayağa biner kimiside kızağa biner mühim olan karın üstünde olmak ve kayabilmek.
HE şuda var kayak dahamı hızlı. evet daha hızlı onuda kabul ediyoruz, düz biyerde kaldığımda ah batonlarım olsa ne güzel fıydırır geçerdim dediğimde olmadı değil hani hatta eşimden batonunu ödünç aldığımda olmuştur yada yardım aldığım :thumbup:
boardda dahamı fazla düşülüyor? evet çünkü iki ayağında bağlı dik biyerde durduğun zaman ya da süz bir yerde, kayak gibi paralel basıp duramıyosun, kenara sağlam basmassan ya aşağı doğru kayarsın , yada bacaklara çok yük biner kondüsyonun azzsa bacakların ağrır, yada oturursun , oda olmadı dizlerinin üztüne çömersin :) düşmek takla atmak yuvarlanmak boardun , kar , kış sporlarının doğasında var.sonuçta kaygan bi zeminde adrenalin için, eğlence için kayıyoruz.
iyi boarçular travis rice yada shaun white sizce o hareketleri yapana kadar kaçar kere düşmüşlerdir kaçar kere denemşlerdir. eminimki kayakçı arkadaşlar da seyrediyor ve beğeniyolardır , belki hava yastığında yada sünger havuzunda deniyolardır. ama enaz bizim düştüğümüz kadar düşmüşlerdir onlarda . kayak seyretmek freestyle izlemek boardçu arkadaşların ilgisini çekmiyormu , bi mogul yarışı izlemek yada kayakla atlama yarışlarını izlemek eminimki benim gibi bütüm snowboardçuları heyecenlandırıyodur.
İklimlerin değiştiği, küresel ısınmanın iyiden iyiye kendini gösterdiği buzulların eridiği dünyamızda. kar yağdığı sürece kayakçı boardçu her zaman pistlerde yollarımız kesişecek.(burda bi sosyal mesaj vereyim dedim :))
Önemli olan birbirimize saygılı bişekilde bu dağları paylaşmak beraberce kazasız belasız yardımlaşarak eğlenmek ,Kaymak. Tabiki birbirimizle şakalaşıcaz benim boardum senin kayağını geçer , benim kayağım senin boardu geçer yada işte biz daha iyi zıplıyoruz hopluyoruz yok siz uçuyosunuz kaçıyosunuz düşüyosunuz atışmalarımız olacaktır.sonuçta kim neyi seviyosa onu yapar , hangisinden daha çok eğleniyosa onu yapar karın üstünde olduğumuz sürece benim için sorun değil sizin içinde sorun değil sanırım. oyüzden burdayız
o yüzden KARTUTKUNUYUZ.
Atışmak doğamızda var kırıcı bir taraf yok maksat eğlenmek yoksa kimse kimseyi hedef almıyor...Belirteyim de ilerleyen zamanlarda sert rüzgarlar esmesin:)
valla bu kadar uzun bişey yazmayı düşünmemiştim ben şaşırdım cevaplaya basınca , içimden gelenleri yazdım kartutkusu , kar özlemi yazdırıyo.:biggrin:
[QUOTE=westblue26;206660]Atışmak doğamızda var kırıcı bir taraf yok maksat eğlenmek yoksa kimse kimseyi hedef almıyor...Belirteyim de ilerleyen zamanlarda sert rüzgarlar esmesin:)[/QUOTE]
aynen maksat muhabbet olsun konu olsun forumda yazışalım paylaşalım. yoksa kayarken kayakçı arkadaşlarımızla beraber kayıyoruz. onlarda doğru yolu bulup bir gün boarda geçecekler zaten
:001_tt2:
ateş sönmeye yüz tutuyor gibi, bir kibrit çaksam mı... :lol: :lol: :lol:
blackpoison un yazısını okuyunca kayakla ilgili bir makale okumuş gibi hissettim ve gerçekten içimde birşeyler kıpırdadı. Batona hiç ihtiyaç duymadım ama bacaklarımın ağrıdığı çok oldu.
Burdan Blackpoison a büyük bir alkış göndermek istiyorum:thumbup: