forever kayak... uzatmayın meseleyi... :)
Printable View
forever kayak... uzatmayın meseleyi... :)
[quote=karkraliçesi;182964]Herkese selam,
Siteye yeni üye oldum.Siteye üye olmamla kar tutkusu bende de başladı:)Önümüzdeki haftalarda Kartalkaya'ya gitmeyi ve bir hocadan ders almayı düşünüyorum.Kayağı da ,snowboardu da hiç denenememe rağmen snowboard daha hoş gibi görünüyor.Hiç kayak yapmamış biri direk snowboard'a başlayabilir mi?Önce kayak ile başlanıp daha sonra mı board'a geçilmeli?Tecrübelerinize dayanarak bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler şimdiden.[/quote]
Pek bağlantılı sporlar değil birbirile. Çok iyi kayak bilen birine board versek yerden kalkamaya bilir.
Boardlar biraz daha şekil sahibi , ama düşmekten tirsiyorsaniz ya da caninizin yanmasindan o zaman kayak daha iyi. Gerçi ilk başlarda acemiler kayakta daha çok canlari yanar ayaklar sabit olmadigindan düşerken oynatip dururlar. Ama ben çok hizli kayarken bile 2-3 takla atinca hiçbirşey olmamis gibi kalkabiliyorum ama ne zaman yerde bir boardcu görsem 2. turumda hala yerde oluyor adam.:001_tt2:
Kayakta düşünce sakatlanma şansınız çok daha düşük , karsapanini öğrendikten sonra bir şekilde inersiniz , board da öle güvenli bir iniş tekniği var mi bilmiyorum? Kar sapaninda manevra yapmakta zor değil board da durum nedir bilmiyorum.
Bir ara board öğrenecem , sonra kayakla daha iyi kiyaslayabilirim.
[quote=-TK;182999]Pek bağlantılı sporlar değil birbirile. Çok iyi kayak bilen birine board versek yerden kalkamaya bilir.
Boardlar biraz daha şekil sahibi , ama düşmekten tirsiyorsaniz ya da caninizin yanmasindan o zaman kayak daha iyi. Gerçi ilk başlarda acemiler kayakta daha çok canlari yanar ayaklar sabit olmadigindan düşerken oynatip dururlar. Ama ben çok hizli kayarken bile 2-3 takla atinca hiçbirşey olmamis gibi kalkabiliyorum ama ne zaman yerde bir boardcu görsem 2. turumda hala yerde oluyor adam.:001_tt2:
Kayakta düşünce sakatlanma şansınız çok daha düşük , karsapanini öğrendikten sonra bir şekilde inersiniz , board da öle güvenli bir iniş tekniği var mi bilmiyorum? Kar sapaninda manevra yapmakta zor değil board da durum nedir bilmiyorum.
Bir ara board öğrenecem , sonra kayakla daha iyi kiyaslayabilirim.[/quote]
Aynı şekilde çok iyi board bilen birine kayak verdiğimizde de iki ayağını organize hareket ettirebilir mi acaba ? Yoksa "Aman ayaklarım ayrılıyor, kopuyor" korkusuna mı kapılır ?
Aslında kayakta düşünce çok sakat olabiliyor. Eğer ayarlar iyi değilse kayaklar atmazsa ayağınızı kırmanız an meselesi. Kar sapanı kesinlikle dik yerlerde bir işe yaramıyor. Azcık ucunu kaçırıp biraz hızlanınca durmanız çok zor slalom bilmiyorsanız. Boardda paralel durunca yavaş yavaş gitmek çok daha kolay gibi geliyor bana.
Kayak yaptığın için sana kolay geliyor ama emin ol o kadar da kolay değil.
Boardda da ben iki ayağım tek bir tahtaya bağlı olduğu için geriliyorum. Korkutucu bir darallık geliyor.
Teşekkürler.
[quote=Maverick;182979]Açmış olduğunuz başlığın bir benzeri hali hazırda olduğu için mesajınızı buraya taşıdım.
Aramıza hoşgeldiniz.[/quote]
[quote=Maverick;183048]Aynı şekilde çok iyi board bilen birine kayak verdiğimizde de iki ayağını organize hareket ettirebilir mi acaba ? Yoksa "Aman ayaklarım ayrılıyor, kopuyor" korkusuna mı kapılır ?
Aslında kayakta düşünce çok sakat olabiliyor. Eğer ayarlar iyi değilse kayaklar atmazsa ayağınızı kırmanız an meselesi. Kar sapanı kesinlikle dik yerlerde bir işe yaramıyor. Azcık ucunu kaçırıp biraz hızlanınca durmanız çok zor slalom bilmiyorsanız. Boardda paralel durunca yavaş yavaş gitmek çok daha kolay gibi geliyor bana.
Kayak yaptığın için sana kolay geliyor ama emin ol o kadar da kolay değil.
Boardda da ben iki ayağım tek bir tahtaya bağlı olduğu için geriliyorum. Korkutucu bir darallık geliyor.[/quote]
Hangisini öğrenmek daha kolay sizce?Mesela ,çabuk dengemi kaybedebiliyorum.Dengede kalmak hangisinde daha zordur mesela?
[quote=karkraliçesi;182964]Herkese selam,
Siteye yeni üye oldum.Siteye üye olmamla kar tutkusu bende de başladı:)Önümüzdeki haftalarda Kartalkaya'ya gitmeyi ve bir hocadan ders almayı düşünüyorum.Kayağı da ,snowboardu da hiç denenememe rağmen snowboard daha hoş gibi görünüyor.Hiç kayak yapmamış biri direk snowboard'a başlayabilir mi?Önce kayak ile başlanıp daha sonra mı board'a geçilmeli?Tecrübelerinize dayanarak bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler şimdiden.[/quote]
Aramıza hoş geldiniz , eğer ilk kez yapacaksanız nasıl olsa snowboard a geçeceğinizi önceden ön görerek Snowboard la başlayabilirsiniz ;)
[quote=Emrah;183063]Aramıza hoş geldiniz , eğer ilk kez yapacaksanız nasıl olsa snowboard a geçeceğinizi önceden ön görerek Snowboard la başlayabilirsiniz ;)[/quote]
teşekkürler:)
[quote=Emrah;183063]Aramıza hoş geldiniz , eğer ilk kez yapacaksanız nasıl olsa snowboard a geçeceğinizi önceden ön görerek Snowboard la başlayabilirsiniz ;)[/quote]
hadi oradan... :cursing: :cursing: :cursing:
[quote=oliver_han;183069]hadi oradan... :cursing: :cursing: :cursing:[/quote]
Yaw oliver cığım neden bana kızıyorsun ben bir insanlık evriminden bahsediyorum.
Kayağı seçmek tabiki zevk ama snowboard u seçmek ise bir tarz meselesi ;)
Yani snowboard zevkin öteside birşey :thumbup::thumbup:
aile içi kutuplaşma olmasın ama board diyorum bende...tabi şubat ayını da iple çekiyorum siz değerli üstadlardan biraz olsun birşeyler kapabilir miyiz diye...:D