;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Evveettttttttt!!!!!!!!!!!!!!!
Kar geliyoooooooo...........
Hem de sadece dağlara değil....
Bursa'da bile kar gösteriyo az kaldııı.......
[url]http://www.weather-forecast.com/locations/Bursa/forecasts/latest[/url]
Printable View
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Evveettttttttt!!!!!!!!!!!!!!!
Kar geliyoooooooo...........
Hem de sadece dağlara değil....
Bursa'da bile kar gösteriyo az kaldııı.......
[url]http://www.weather-forecast.com/locations/Bursa/forecasts/latest[/url]
oo uludağda baya kar gösterio :o ;D ;D
hadi baklım hayırlısı ;)
2003 yılında ABD li bir bilimadamının kuraklık üzerine yapmış olduğu bir tez vardı ( orjinalini keşke bulabilsem tekrar ), o yazıya göre 2007 yılı Anadolu yarımadası için çok kurak geçicek fakat takip eden kış ise çok sert geçeceginden bahsediyordu. Kuraklık kısmını çok iyi tutturdu diyebiliriz önemli olan kış kışmını tutturması :) bugün de şu yazıyı görünce umarım gerçek olur diye düşündüm :)
[url]http://www.milliyet.com.tr/2007/11/01/son/sontur03.asp[/url]
50 - 60 yılda bir dünyanın kendisini refresh etmesinden bahsediyordu yazınn geri kalan kısmı ???
inş. dorudur ya adam çok güsel yasmıs ;D
valla artık benim umudum kalmadı....
kar yağıcak diye avutmak istemiyorum sorna bi yağmazsa. bunalıma girerim.... :S
;D ;D ;D ;D
Eastern Europe
==========
High pressure anchored over Western Europe is always good news for the mountains of Eastern Europe because cold northerly air preserves the base and delivers regular falls of snow. If the present weather pattern prevails all winter, this would be another one of those seasons when low budget Eastern locations see more snow than the French Alps. That seems highly unlikely, but the week ahead should certainly see further snow for the Tatra, Balkans and [b]more especially Eastern[/b] [b]Turkey[/b] and the Caucasus. A few light flurries reaching the 3000m summits of Lebanon too - the first of the season there and a reminder that winter isn't far away.
Arkadaşlar bu snow forecast in bana göndermiş olduğu e mail de yazıyor....
Özellikle Türkiye'yi vurgulaması güzel geldi banaa.....
;D ;D ;D ;D ;D
Türkiye kışa hazırlanıyor
Cumartesi günü Moskova üzerinden gelecek soğuk hava nedeniyle sıcaklık, 5 ila 9 derece düşecek, Karadeniz’e kar yağacak. Pazartesi akşamı da Marmara’da kar yağışı bekleniyor.
Cumartesi günü Marmara, Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu’da rüzgarlar kuvvetli esecek ve havayı soğutacak. Sıcaklık İstanbul’da 13, Karadeniz’in iç kesimlerinde ise 10 derecenin altına inecek. Aynı gün Samsun’dan başlayarak Ordu, Artvin ve Erzurum’a kadar şiddetli yağış beklendiğinden uzmanlar oluşabilecek sele karşı uyarıyor.
Cumartesi günü Kastamonu, Rize-Artvin ve Gümüşhane’nin yüksek kesimlerine yılın ilk karının düşmesi bekleniyor.
Soğuk hava kısa süre kalacak, pazar günü hava açıyor. Ancak pazartesi günü Balkanlardan yeni bir soğuk ve kar yağışlı havanın gelmesi bekleniyor.
Pazartesi akşamı Marmara geneli ve İstanbul’da karla karışık yağmur ve yağışı bekleniyor.
Haberlerin ardı arkası gelmiyoooo..
Süperrrr!!!!!!!!!!!!
Bir de kar gelse hemen....
SELAMLAR ,,,
ABICIGIM NE DEMEK ISTEMIŞ ŞUUU YUKARDA İNGİLİZCE OLAN YAZIDA ???? ;) ;) ;)
BİZİM GİBİ CAHİL İNSANLARIDA BİLGİLENDIRMEK ISTEYEN HAYIRSEVERLER VARDIR UMARIM BU SİTEDE :) :) :)
[url]www.erciyeskayak.com[/url]
;D ;D ;D
Tabii ki hemen özetleyim.
Kısacası bu kış doğu avrupa'da batısıındaki merkezlere göre daha çok kar yağacağı tahmin ediliyo diyo..
Ayrıca kayak sezonunun da yakın bir zamanda balkanlarda falan erken başlayacağından söz ediyo.
Önümüzdeki günlerde ise özellikle ülkemizin doğusunda kar yağışlarının başlayacağını söylüyor.
Galiba özet demiştim ama orjinalinden de uzun oldu. ;D ;D ;D
tşk ederım açıklamalar için,,
inşallah biran önce yagarda bizim de özleöimiz sona erer...
benim bu sezon da pek umudum yok inşallah geçen sezondan daha kötü olmaz...
hadi hayırlısı.....
Ben Raikkonen ve snowboard06 nın sitede hava durumundan sorumlu bakan olmalarını istiyom .
süper ya bu haber çok ii oldu ;D ntv dede söliodu saten şehir merkezleri ne yılın ilk karı yacak diodu az kaldı acıorus sezonu... ;D ;D HAVA DURUMUNDAN SORUMLU BAKAN ;D ;D çok ii ya :D
Marmara'ya KAR GELİYOR
02 Kasım 2007 Cuma 08:12
Önce Moskova sonra Balkanlar. Soğuk hava bu kez kar getiriyor.
Cumartesi günü Moskova üzerinden gelecek soğuk hava nedeniyle sıcaklık, 5 ila 9 derece düşecek, Karadeniz’e kar yağacak. Pazartesi akşamı da Marmara’da kar yağışı bekleniyor.
Cumartesi günü Marmara, Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu’da rüzgarlar kuvvetli esecek ve havayı soğutacak. Sıcaklık İstanbul’da 13, Karadeniz’in iç kesimlerinde ise 10 derecenin altına inecek.
Aynı gün Samsun’dan başlayarak Ordu, Artvin ve Erzurum’a kadar şiddetli yağış beklendiğinden uzmanlar oluşabilecek sele karşı uyarıyor.
Cumartesi günü Kastamonu, Rize-Artvin ve Gümüşhane’nin yüksek kesimlerine yılın ilk karının düşmesi bekleniyor.
Soğuk hava kısa süre kalacak, pazar günü hava açıyor. Ancak pazartesi günü Balkanlardan yeni bir soğuk ve kar yağışlı havanın gelmesi bekleniyor.
Pazartesi akşamı Marmara geneli ve İstanbul’da karla karışık yağmur ve yağışı bekleniyor.
Ortalık karışıyor hava durumu sorumluları artıyorrrr ;D
Yanlız bir şey soracam bunlar geçici karlar olacak galiba yani öyle yağıp geçip gidecekse pek bir şey anlamıyacaz ???
Gelip geçiçi olabilir ama yüksek kesimlerde kayılamayacak kadar azda olsa pistin zeminini oluşturur, daha sonra 2 günlük sıkı bir kar yağışı olduğu takdirdede pist ezilecek kıvama gelir. Bütün uzmanların ortak görüşü bu kışın sert geçeceği ve kasım 15 den sonra havanın soğuyacağı, umarım geçen seneki gibi bir sezon geçirmeyiz ve herkez diledince kayabilir. Açıkcası son haberler benim ümidimi arttırdı
yağsııııınnnnnnnnnn arttııııııııııık yollar kapansın kardan :o
[quote=pellinn ]
Ben Raikkonen ve snowboard06 nın sitede hava durumundan sorumlu bakan olmalarını istiyom .
[/quote]
Kar yağmazsa vay halimize... ??? ??? ::) ::)
:( :( :) :) ;) >:( >:( :D :D ;D ;D ;D
Evet bu iş büyük bir sorumluluk istiyor...
HABERLER HABERLER HABERLERRRRRR
Evet zıt bir görüş de var..İnşallah yanılır.
Kadıoğlu’ndan 6 aylık hava tahmini
Türkiye’ye okyanus soğuklarının geleceği haberlerini yalanlayan Prof. Kadıoğlu, “Bu kış daha soğuk günler yaşayacağız ama mevsimin yarısı ılık geçecek. Beklenen kar yağışı olmayacağı için kurak bir kış, sonrasında da kurak bir yaz geçireceğiz” dedi.
Meteorolog ve iklim bilimci Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye’de okyanus soğuklarının görüleceğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını, “okyanus soğuğu” diye bir kavramın olmadığını söyledi. Kadıoğlu bu kışın geçen kışa oranla daha soğuk geçeğini, ancak yine de ılık bir mevsim yaşanacağını ifade etti. Yağışların kuraklığın etkilerini silecek kadar yoğun olmayacağını belirten Kadıoğlu, NTVMSNBC için Türkiye’nin 6 aylık hava tahminini yaptı.
Kadıoğlu’nun Nisan 2008’e kadar yaptığı hava tahmini şöyle:
KASIM, ARALIK, OCAK: ILIK VE YAĞMURLU GEÇECEK
“Kasım ayının 30 gününün 12 veya 15 günü hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde olacak. 30 günün yüzde 35’inde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek, yüzde 20’sinde, yani yaklaşık bir haftasında da mevsim normallerinin altına düşecek.
Bu ay içinde beklenen yağış miktarı da mevsim normallerinde olacak. İstanbul’a Kasım ayı içinde düşecek yağış miktarının 86 kilogram olacağını tahmin ediyoruz. Ancak Kasım’ın yarısına yakınında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğu göz ardı edilmemeli.
Aralık ayı da benzer geçecek. Ayın yüzde 45’i mevsim normallerinin üzerinde, yüzde 35’i mevsim normallerinde, yüzde 20’si de mevsim normallerinin altında olacak. Yağışların ise yine mevsim normalleri civarında, yani ortalama 108 kilogram olması bekleniyor.
Ocak ayı da hemen hemen aynı geçecek. Ancak Ocak ayında yağış miktarı Aralık’a göre düşük olacak, miktarın 86 kilogramda kalacağını tahmin ediyoruz.
Öte yandan yağışın 12 aylık dağılımına bakılacak olursa, İstanbul’da en çok Aralık ayında yağış bekleniyor.
Eğer beklenen yağışlar gerçekleşir, sıcaklık da mevsim normalleri veya altında olursa karı görebiliriz ama ayların neredeyse yarısına yakınında sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde olacağı için yağışların kardan çok yağmur şeklinde olacağını söylemek yanlış olmaz.”
:'( hadi cnm bu sıkmış işte :'(
gecen seneden o kadar hazırlık yaptık yagmaz ise vay halimize
bizim meteroloji cok yanıltıyor en iyisi weather.msn.com takip etmekde fayda var
bulgaristanın borevest kayak merkezine gitmek lazım o zaman
borovetste 44 tane kar yapma makinesi var. adamlar avrupa birliğinin en fakir ülkesi. türkiyeden kat kat fakir. ama bizden daha ilerideler....
türkiyedeki yöneticiler olmaya devam ettikçes bi arpa boyu kadar ilerleyemicez...
şey pardon bansko da 44 tane vardı :)
Kar yağmicak mı!! Bunu söylemesi bile kabus.. >:(
valla geçen yıl okadar bekledik ama ocak sonunda sezonu açtık. ve doğuru düzgün kar yoktu. ama bu sene farklı olacak gibi duruyor hava :) yağacak. bence 15 aralık gibi sezon açılmış olur
öncesi zor gibi ama bayramda dağda olalım başka da bişiy istemiyorum.
Eğer şansımız varsa Aralık ortası ve sonu gibi kaymaya başlarız, ama büüyk ihtimalle Ocak başında istediğimiz pistte kayabilecek kadar kar olacaktır ;)
aralıkta kayıo olurus inş ;D bide havalar süpriz yapsada kasımda kaysak ;D
Ya bence söylenenlere bakmayalım. Çünkü adamlar daha yarınki hava durumunu doğru düzgün bilemiyo 5-6 aylık tahminleri nasıl yapıyolar .
Atıyolar kafadan işte... >:( >:(
Öyle yada böyle sonuçta az kaldı , yüzdük yüzdük kuyruguna geldik :)
Ben önümüzdeki hafta sonu boardumu çıkartıp bakımlarına başlıyacağım , eksik bişeyler varsa şimdiden halletmek lazım ;)
ewt bencede hallet sonra tam kayacağın sırada : :'( kötü bisi olmsn ;D
arkadaşlar nihyt kar gösüktü meteoroloji nin sitesinde
.
ama karla karışık yağmur ???
ewt yükseklerde kar :D
sarıkamışa yağmaya başladı bile