Ynt: Kayak ve Snowboard Bakımı.
Yılda 15-20 günden fazla kayıyorsanız board ve kayaklarınızın bakımını yavaş yavaş öğrenmekte fayda var bence. Olaya sadece maddi açıdan bakmayalım; ekipmanınızın bakımı hakkında bilgi sahibi olmak, kullandığınız malzemeyi tanımak, daha çok zevk ve performans almak için yardımcı olacaktır.
Ben de Ohzman gibi wax'la başladım, artık snowboard'larımın tüm bakım ve tamirini evde yapıyorum (board tabanının taşlanması hariç, o iş için özel makine ve deneyim gerekiyor).
merhaba,
geçen sezon sonu aldığım, ve hiç kullanmadığım kayakları kullanmadan önce yapmam gereken bir şey var mı? bu haliyle direk kara çıkabilir miyim?
selamlar...
hmm ewt benim boardumda haritaya döndü bozdağ sayesinde. tamir wax ını nerede nasıl yaptırabilirim izmirde. bakım deil ama baya tamir :) 3-4 mm lik yarıklar fln var da :'(
[quote=omozomoz ]
merhaba,
geçen sezon sonu aldığım, ve hiç kullanmadığım kayakları kullanmadan önce yapmam gereken bir şey var mı? bu haliyle direk kara çıkabilir miyim?
selamlar...
[/quote]
Kayak ve boardlar fabrikadan temel bir waxla çıkıyor. Ama ekipmanına titizlenen pek çok kullanıcı ilk kez kara çıkmadan sıcak wax uygulaması yapıyor.
Kayak/board tabanının en büyük düşmanlarından birisi kuruma ve oksitlenmedir. Yaz döneminde kayağınızı kullanmasınız bile tabandaki Ptex kuruma eğilimindedir. Zaten bunun için sezon sonunda koruyucu wax yapmak iyi bir önlem oluyor.
Size önerim kayağınıza iyi bir sıcak wax yaptırın. Bu hem kayağınızı aşınmadan korur hem de slalom/dönüş yapmanızı kolaylaştırır.
[quote=conrad ]
hmm ewt benim boardumda haritaya döndü bozdağ sayesinde. tamir wax ını nerede nasıl yaptırabilirim izmirde. bakım deil ama baya tamir :) 3-4 mm lik yarıklar fln var da :'(
[/quote]
conrad eger bu sezon tanısma fırsatımız olursa ıspartaya geldıgınde bı aksam werırsın bıze boardu hallederız. ;D bızde tum alet ve ekıpmanlar mevcut. ucrette ıstemeyız ama yukarda bıseyler ısmarlarsan fena olmaz ;) ;) ;D ;D
[quote=by_ok@n ]
conrad eger bu sezon tanısma fırsatımız olursa ıspartaya geldıgınde bı aksam werırsın bıze boardu hallederız. ;D bızde tum alet ve ekıpmanlar mevcut. ucrette ıstemeyız ama yukarda bıseyler ısmarlarsan fena olmaz ;) ;) ;D ;D
[/quote]
walla süper olur ama benim davraza gelmem genelde kuzene bağlı. :)
Arkadaşlar bana sert kar ve bol kar wax ı ve dolgu malzemesi lazım. Bunların fiyatları ile birlikte temini konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmı?
Dolgu malzemesi olarak eskiden hatırladığım kadarıyla sıcak silikon ve serum tutucu lastiği kullanılabiliyordu. Konu hakkında bilgisi olan varsa hem benim hemde diğer kullanıcıların aydınlanması açısından iyi olacaktır..
Teşekkürler
butun sportpoint magazalarında genel bakım yapılıyor. ben dun aldım boardumu cok ta güzel olmuş 40 ytl tavsiye ederim..
İntersport'tan p-tex alıyorsunuz. Gerekirse yanına hot wax/ergo speed/scraper ve plasto/thermo cork veya pad alıyorsunuz.
hatta öncesinde wax cleaner. Tabii ki Toko olacak. Yeni sezon bakım ürünleri gelmedi sanırım henüz. Fiyatlar değişken olacaktır. Arayıp sormanız lazım ama toko kullanırsanız yeterli bence.
Vakslar genelde sert ve bol kar olarak değil, kar ve havanın soğukluk derecesine göre değişiyor. Bir ilerki safhası da havadaki rutubet oranına göre bir kırılım daha oluyor. bkz [url]www.proshoptr.com[/url] (bakım bilgileri nde wax matrixi) Rutubet arttıkça vaksın içindeki flör oranı artıyor ve fiyat çok pahalanıyor. 20-200 YTL kadar ciddi fiyat farkı oşuşabiliyor.
Serum lastiği, elektrik kablosu eritme işi maalesef hala yapılyor ama oldukça iptidai bir yöntem ve kayağın altına çok zarar veriyor. Evde kullanmak için yakarak damlatılan şeffaf ve beyaz çubuklar var, onları kullanmanızı tavsiye ederiz. Daha siteye giremedik ama talebinizi yazarsanız yardımcı oluruz.